The Skeleton Key (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Iain Softley
Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard
Releasedatum: 18 augustus 2005
Woensdag 25 februari in één bioscoop (Drachten)
Plot The Skeleton Key
"Fearing Is Believing"
Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...
Caroline Ellis
Hallie
Desk Nurse
C.N.A.
Mr Confused
Niet veel van verwacht maar uiteindelijk goed van genoten een van de betere films in het genre die de laatste tijd zijn uitgekomen. Ook 1 van de betere eindes die je de laatste tijd naar het hoofd geslingerd krijgt.
SuperSideSwipe
Ben ik de enige of zijn er meer mensen voor wie deze film door de trailer is verpest?
In de trailer werd namelijk al een gigantisch grote hint gegeven naar het einde
Je ziet die oude vrouw binnenlopen en spontaan stoppen bij die rode streep die Hudson voor haar deur had neergestrooid. Daarvoor in de trailer hoorde je al dat dat spul ervoor was om alles wat je kwaad wil doen tegen te houden.
Echt onvergevelijk, een van de redenen dat de film uiteindelijk zo is tegengevallen voor mij.
darkcity
Minst enge film die ik de afgelopen maanden gezien heb, zelfs bij de Ring 2 zat ik nog meer in spanning, ben volgens mij 1 keer geschrokken door de vrouw met de witte ogen in het begin.
Maar het had allemaal wel wat, de beelden en die muziek erbij en het is weer eens wat anders dan een japanse remake.
Goed acteerwerk en goede sfeer en heb me wel vermaakt, jammer dat idd de trailer alles eigenlijk al verklapt, maar jammer dat de film totaal niet eng is, het einde was wel weer heel apart gevonden ! 3 sterren.
savi_7
In de trailer werd namelijk al een gigantisch grote hint gegeven naar het einde
Heb de trailer niet gezien, kijk nooit trailers eigenlijk. Maar had voor de helft van de film al een beetje door hoe het zat maar kon een ding niet plaatsen en dat is de rol die Peter Sarsgaard speelde bij de familie Devereaux. maar dat werd voor het einde nog duidelijk. Is niet echt een flop, maar je zit ook niet echt op het puntje van je stoel.
Achilles
Kate hudson zet een goede performance neer. De film brengt je langzaam maar zeker naar een climax toe die niet teleurstelt. Een oplettende kijker had het einde wellicht kunnen voorspellen....
De film is zeker niet eng, maar geloof ook niet dat dit de intentie van de film is geweest. Een sterk "plot" is ook wel weer eens welkom.
Een kleine tegenvaller vond ik toch wel de spanning die opgebouwd wordt met het zolderdeurtje wat zit te kloppen..maar waar ze niet echt op verder borduren..
al met al de moeite waard.
BruceWillems
The Skeleton Key is zo'n film waar je eigenlijk niets vanaf moet weten voordat je naar de bioscoop gaat. Een beetje zoals ik ook had bij The Sixth Sense, maar dan zonder de horror-elementen.
Ja je leest het goed: The Skeleton Key is ondanks de naam misschien doet vermoeden absoluut niet eng. De (schaarse) schrikmomenten zijn veelal gebaseerd op suggestie, zoals ook een beetje in Godsend te zien was.
Als je als een waar 'tabula rasa' naar deze film gaat kijken dan is het een super film, anders valt hij een beetje tegen.
Van mij krijgt hij 3,5 ster.
Bruce
Achilles
al met al de moeite waard.
flawless
In de trailer werd namelijk al een gigantisch grote hint gegeven naar het einde
Das idd wel heel belachelijk
tevelenco
Goede spannende film.
Met een lekker duister verhaal waarbij de spanning er goed blijft inzitten.
En dan uitmond in een onverwacht verassend eind.
Ja deze film heeft me aangenaam verrast zoals ook Kate hudson die ik erg overtuigend vond akteren.
TOPPIE !!
Sparkle
Nagelbijtend is hij niet, maar hij sleurt je gemakkelijk door een saaie avond heen, met een uitstekend einde als beloning.
Modar
Ik heb deze film paar weken geleden in de bios gezien we wilde eerst naar een andere film maar goed die draaide toen niet. We wisten niet wat we moesten verwachten van deze film maar uiteindelijk is dit toch een goeie film!
Tis zoals hierboven geschreven niet nagelbijtend maar zeker niet saai! Integendeel het blijft gewoon boeien.
Zeker een aanrader om eens te gaan kijken.
ik geef deze film 4 sterren!
Megan_74
Ik vond er weinig aan. Geen spannende momenten en de intresse in de film was ik al snel kwijt.
2 halve *
jamiesensation
snapte het einde helemaal niet zij vermoord die vrouw en alsof alles al gepland was waarom probeert haar vriend haar te wurden en doen ze heel de tijd alof we ze elkaar niet kennen?
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Totaal niet in de spanning gezeten tijdens deze film. De schrikmomenten proberen de makers erin te gooien door hard geluid ten gehoren te brengen. Naja.. Niet echt briljant. Misschien kwam ik niet in de spanning, doordat ik al te veel van dit soort films heb gezien de afgelopen jaren. Ik word misschien immuun voor dit soort spanning.
Kate Hudson speelt wel naar behoren, maar kon de film niet verder brengen dan 2,5 sterren. Het einde kon daarintegen wel een halfje bij de score stoppen. Dan kom ik uit op 3 ***. Geen mislukking deze film, maar ook geen topper in zijn genre.
dutchtuga
Nee dit is alweer niks. Ben ook erg verbaasd om de hoge score dat ie hier krijgt. Hebben deze stemmers dan nooit t betere horrorwerk gezien? Het enige goeie aan deze film is de bluesmuziek en verder heb ik niets goeds te zeggen. Dat Hurt in zo'n misbaksel meespeelt vind ik zeer triest. De film is hem niet waard. 1*
SuperSideSwipe
Als er een ding is die me inderdaad heeft verbaast sinds ik op deze site rondspook is het dat mensen deze film zo positeif beoordelen.
Snap echt serieus niet wat er zo goed aan deze film is. Vind het van het zelfde lage niveau als pak em beet "The Boogeyman"
agent smith
Hebben deze stemmers dan nooit t betere horrorwerk gezien?
horror is ook niet de bedoeling van de film, meer mistery/thriller
horror is ook niet de bedoeling van de film, meer mistery/thriller
Hebben deze stemmers dan nooit t betere mystery/thriller werk gezien?
Pitbull
Ten eerste wordt er niemand vermoord. Zij zat nog niet in het lichaam van Hudson, maar in het lichaam van de oude vrouw. Dus ze kenden elkaar ook (nog) niet. Alleen de oude vrouw en 'notaris' kenden elkaar dus, want dat was het donkere echtpaar van vroeger. Bij het uitspreken van de vloek wisselde de donkere vrouw van persoon en ging ze van de oude vrouw naar Hudson. Leek mij toch niet zo heel ingewikkeld, beetje lafjes allemaal.
3*, maar gaat waarschijnlijk eerder naar 2,5 dan naar 3,5.
xenne
acteerprestaties zijn wel goed, maar ik ben niet echt onder de indruk van het verhaal
toch weer een tegenvaller ...
3 sterren, en dan ben ik gul
Achilles
bij nader inzien ben ik waarschijnlijk ook te gul geweest..ga ook een stapje terug naar 3***
Captain Pervert
Klopt het dat deze film een zeer abrupt einde heeft en geen aftiteling?
Mijn vriendin belt me net, komt uit de bios, en vond het maar raar. Of zaten die sjakies van Pathé maar wat te prutsen met de apparatuur?
Spartaan1986
Laatste 20 minuten waren erg goed. Net als het acteerwerk van Hudson trouwens. De rest was beetje standaard met een paar aardige schrikeffecten. 3,5 ster
dutchtuga
Het einde was zo standaard, zeer voorspelbaar en oninteressant als maar kan. Voor mij hebben de laatste 20 min de film alleen nog meer de grond in geboord.
dutchtuga
Ja zeer voorspelbaar, ik zag het van mijlenver aankomen, en zelfs dat kan ik door de vingers zien als t met enige klasse wordt uitgewerkt maar nee, gewoon n herhalingsoefening van zoveel andere moderne horrorfilms.
Rene1971
Ik heb de film pas in de 3e keer af kunnen kijken. Ik viel telkens in slaap na een half uur. Er later eens goed voor gezeten, en hij werd na het tergende eerste half uur, ineens wel aardig. Eind is goed verzonnen.

Skeleton Key 3: The Organ Trail
2011