• 9.378.371 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Iain Softley

Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard

Releasedatum: 18 augustus 2005

• Bioscoop Woensdag 25 februari in één bioscoop (Drachten)

Plot The Skeleton Key

"Fearing Is Believing"

Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...

avatar van Anakin01

Anakin01

Wat jij zegt ben ik het helemaal niet eens mee, de film was vol actie en thriller, je kan niet in slaap vallen want het was luid lawaai en er was teveel actie...Zeker eens zien, voor degene die het niet gezien hebben, mooi!

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Ik Zal niet zeggen dat ik nooit een betere Horror (of eigenlijk Mystery/Thriller) heb gezien, wat niet weg neemt dat dit toch iets toevoegd aan het genre ik bedoel voorspelbaar is ie niet (en als dat wel vind weet ik niet wat je dan niet voorspelbaar vind) Het verhaal is zeer orgineel en de acteerprestaties boven verwachting goed. Deze film heeft mij zeer verast. Goed plot goed opgebouwd lkkere schrik momenten een film naar me hart jammer dat hij zo kort was. Ik geef hem 5*. Vond hem trouwens veel weg hebben van The Others (het sfeertje in ieder geval) snap niet waarom die meer sterren heeft dan deze. Die was toch duidelijk een stuk saaier. Mensen die hem nog niet gezien hebben, dit is zeker een aanrader maar verwacht er gewoon niet zoveel van dan bevalt hij cker.

dutchtuga

Toevoegt aan het genre?? Dat meen je niet! Zou je deze film ooit kunnen meten met baanbrekende films als "Psycho", "Halloween" of een "Texas Chainsaw Massacre"? Nooit! De setting is misschien origineel verder totaal niet! Vreemd huis, snol dat op onderzoek uit gaat na vreemde gebeurtenissen, onnodige slechte schrikmomenten, verwerpelijke score, kille personages m.u.v. Hurt die ik, zoals ik al eerder zei ,zeer misplaatst vind etc. etc. etc. En ook al was ie niet bijster origineel (er zijn genoeg goede onoriginele films), de uitwerking is SLAP. 1*

avatar van luuk1988

luuk1988

Ik vind het een erg goede film 3.5 ster met verassend end!

dutch, je noemt the texas chainsaw massacre maar dat was WEL een bagger film met slecht acteerwerk en schrale momenten en een slap verhaal en die snol is anders heel erg lekker!

avatar van stan

stan

Ik hoor van verschillende kanten dat het een slechte film is?

Is het de moeite om deze film te gaan kijken?

luuk1988 schreef:

die snol is anders heel erg lekker!

Geweldig argument zeg. Dus dat maakt de film goed? Ik zal niet zeggen dat ze niet lekker is maar de rol dat zij speelt is leeg en voor een lekker ding ga ik niet naar een film. TCM ziet er uit als een goedkope film maar dat voegt alleen toe aan de realiteit en de angstfactor. Je zou jezelf zo kunnen verplaatsen in de positie van de personages. Moet je altijd een gelikt script hebben met plotselinge wendingen en hier en daar een goedkook schrikeffect om interessant te blijven? Was "Skeleton Key" zo natuurlijk opgenomen en zo bruut geweest als eerstgenoemde had ie stukken beter en angstaanjagender geweest.

stan schreef:

Ik hoor van verschillende kanten dat het een slechte film is?

Is het de moeite om deze film te gaan kijken?

Gezien je top10 zou je het best kunnen proberen.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Ik vond deze film toch wel erg tegenvallen hoor....ik had er veel meer van verwacht vooral omdat de trailer wel aardig was...maar naarmate ik langer keek des te duffer vond ik de film dus

avatar van HeatWave

HeatWave

Wat een een afgezaagde- tot doorsnee-film toe is dit zeg, natuurlijk is het niet echt slecht omdat je toch aan de film kan zien dat men er iets van geprobeert heeft te maken, maar voor mij persoonlijk pakt het niet echt, de film is zo uitgemolken met wat je van een griezelfilm kan verwachten, waarvan er al zovelen zijn. Natuurlijk komen de standaard griezelfilm cliché s er weer eens in voor, dus veel onweer en regen en dat zelfs bijna de hele film lang.

Dat vind ik dan het ergst nog niet als het verhaal zelf maar o.k. is, maar ook dat vind ik erg zeurderig, op enkele spannende momenten na.

Het is van dezelfde schrijver als van ' The Ring ', en die film kon me ook al niet echt boeien.

Mischien dat aan deze manier van griezelfilms maken dan ook niet zo aan mij besteed is, ... dat zal het dan wel zijn.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ja, het is natuurlijk wel cliché: Een eng huis, rare geluiden etc. maar toch zat de spanning er goed in. Er zaten een paar van die vervelende schrikmomenten waar ik absoluut niet van hou, je weet wel, dat je je het apezuur schrikt terwijl er eigenlijk niks gebeurt.

Wat lijkt Kate Hudson trouwens ontzettend veel op haar moeder Goldie Hawn, dat viel me vanavond pas echt op.

3.5* voor The Skeleton Key.

avatar van Machiavelli

Machiavelli

afgerond een 3* door het einde

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Het eind is verrassend. Verder was ik niet echt onder de indruk !!

Tja, kon eigenlijk alleen maar tegenvallen en dat deed het ook.

Ik las overal iets over een geweldig einde, maar had nooit gedacht dat het ZO voorspelbaar zou zijn. Ik dacht telkens: 'ze zullen toch niet dit bedoelen' en ja hoor... .

Dat is toch al zo vaak voorgekomen in films? Maar goed, de opbouw was alleszins redelijk en de film verveelde niet echt. 2,5 ster dan maar.

avatar van RDS

RDS

vond hem redelijk spannend en het einde was echt goed

avatar van Thomas

Thomas

bfffff kan even geen scary huis meer zien...... hoop dat dit de laatste is ... ben bang dat er nog wel wat zullen volgen...

Ben blij dat ik weinig over deze film gelezen heb... zodat ik niet zat te wachten op een verrassend einde....

ach drie sterren.......

avatar van Vinco

Vinco

vond dat er aardig wat spanning in de film zat,eigenlijk wel heel de film door!

Einde is verassend mischien dat er nog een deel 2 komt,wie weet!

avatar van soom

soom

Vinco schreef:

vond dat er aardig wat spanning in de film zat,eigenlijk wel heel de film door!

Einde is verassend mischien dat er nog een deel 2 komt,wie weet!

Gezien de Hollywood-tradities, zou het me niet verbazen als ze het zouden doen. Maar dat doet afbreuk aan deze film. Trouwens, ik denk niet dat het logisch zou zijn als ze daadwerkelijk een 2e deel zouden maken. Dan klopt het verhaal niet helemaal meer.

avatar van rondh

rondh

Helemaal geen vervelende film. Aardige spanning, niet echt eng, maar wel leuk bedacht. En toch wel origineel (vind ik), ondanks dat het in een huis afspeelt waar moorden zijn gepleegd..

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Ik vond het een redelijke film. De film had wel een spannende sfeer maar er waren ook wel een paar rare dingetjes aan te merken.
Zo verbaasde het mij dat er niks werd gedaan met de wiebelende stoel op de veranda, en het rammelende deurtje van 'de kamer'. En hoe zit het met de originele geest van de verlamde man en z'n vrouw?
Het einde vond ik wel goed, paste goed bij de film.
3,5 *

avatar van maurice74

maurice74

Voor mij was het al over toen ze het huis binnen kwam en er meteen enge muziek was te horen, zonder dat er ook maar iets was gebeurd. Ongeloofwaardige rommel.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg sloom begin, maar na de helft begint hij wel te boeien. Verrassend einde. 3 sterren.

avatar van Nixon17

Nixon17

maurice74 schreef:

voor mij is het snel over toen ik op moviemeter kwam en er zij iemand dat hij een eng huis zag en enge muziek hoorde en daarom de film kut vond. Dat kwam ongellofwaardig en rommelig over omdat 80% van de goeie horror en triller films zo beginnen. Redelijke film, ik heb me totaal niet verveeld. Beetje spannend en een leuk en boeiend onderwerp + een mooi einde. Snap niet dat je hier een heel slecht cijfer op kan geven dan weet je gewoon niet wat een slechte film is. 3,5* is hier op z'n plaats. Het gemiddelde staat mij wel aan.

Ik vond het zeker wel een goeie film vergeleken met wat er de laatste tijd allemaal uit is gekomen. Ik vond dat er spannende momenten in zaten en heb me zeker vermaakt. 3.5 voor mij.

avatar van dennis_n

dennis_n

Ik vond het een aardige film, ondanks het voorspelbare einde. Het einde had voor mij een hoog child's play gehalte, alleen even anders in elkaar gezet.

avatar van Taan

Taan

Rene1971 schreef:

Ik heb de film pas in de 3e keer af kunnen kijken. Ik viel telkens in slaap na een half uur. Er later eens goed voor gezeten, en hij werd na het tergende eerste half uur, ineens wel aardig. Eind is goed verzonnen.

In slaap vallen, nee! Maar echt boeiend ook niet, wel een oke einde.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

ik heb de film vanavond gezien en had er echt veel meer van verwacht. dus een tegenvaller...het verhaal was zwak.

avatar van De GeuS

De GeuS

Een spannende film waar ee lekker tempo in zit zonder dat er echt veel gebeurd. het einde is inderdaad wel vaker gedaan, maa het maakt de film er niet minder leuk om; dikke 3*

avatar van frank-16

frank-16

eindelijk weer eens een redelijke film gewoon 4 sterren

avatar van *Janita*

*Janita*

Vond de film goed..vooral het eind, totaal onverwachts. Hoop stiekem eigenlijk op een vervolg

avatar van Smith

Smith

Vond het een goede doordachte film met een verrassend einde. k geef m 3 sterren.