• 9.379.413 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Iain Softley

Met onder meer: Kate Hudson, Gena Rowlands en Peter Sarsgaard

Releasedatum: 18 augustus 2005

• Bioscoop Woensdag 25 februari in één bioscoop (Drachten)

Plot The Skeleton Key

"Fearing Is Believing"

Verpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat één deur in het huis niet te openen is...

avatar van mamartijn

mamartijn

we vonden het maar een rare film.... het eind is inderdaad verrassend maar we vonden het wel vreemd. De film heeft bij mij in ieder geval geen schrikmomenten opgeleverd, bij mijn vriendin daarentegen wel... maar goed. Toch vond ik het nog 3 sterren waard. bij deze...

avatar van james_cameron

Traag en enigzins mager verhaaltje, maar toch intrigerend en sporadisch best eng. Goede akteurs, mooi camerawerk en een verrassend einde tillen de film iets boven de grauwe horrormiddelmaat uit.

avatar van Ericjuh

Ericjuh

Moet toegeven dat ik dit wel een verrassende film vind.

Ook moet ik toegeven dat het eind verrassend kwam. Maar toch heb ik geen lekker gevoel bij deze film.

Sommige belangrijke dingen waren in het begin van de film al voorspelbaar, terwijl ik deze toch iets later in de film verwachte..

Ik wist bijvoorbeeld gelijk in het begin al dat die oude vrouw de dochter van die 2 zwarte mensen waren.. toen had ik op een gegeven moment de connectie gelegt met die notaris.

Toch een zeer vermakelijke film om te kijken..

overigens vind ik dat je de film niet moet gaan kijken voor de "schrik" momenten

avatar van JodyWeistra

JodyWeistra

Ik had een totaal ander verhaal verwacht ..

Ik vond hem eerlijk gezegd erg tegen vallen.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Zeker geen spannende schrikmomenten, maar verrassend was de film wel. Absoluut geen horror, maar dat grauwe nare sfeertje maakt de film toch tot een bovengemiddelde thriller. Wie had dat gedacht van Pappa Justify en Mamma Cecile ? Hoezo dochter ? Nee hoor, ze waren het zelf (Violet en die advocaat). Voordat ze gelyncht werden waren ze al in de kinderen overgegaan (Ben en Violet). Justify > Ben > Luke (de advocaat). Omdat de advocaat gevangen zit in het lichaam van Ben, en Justify het lichaam van de advocaat heeft overgenomen, moet Violet Ben wel regelmatig verdoven, later doet ze dit ook met Caroline als die in Violet's lichaam zit. Ik hou niet van spoilers, maar in dit geval. Als je dit niet door hebt, dan heb je de film niet begrepen. Dit is juist de grote verrassing. Tuurlijk had je al vrij snel in de gaten dat Violet niet deugde, maar hoe de vork echt in de steel zit is best een verrassing. (3,5*)

avatar van DeeZLe

DeeZLe

Op zich wel een goede film, met een verrassend eind.

Waar makkelijk ook een vervolg van zou kunnen komen.

Het duistere sfeertje is niet voor iedereen weggelegd,je moet er in geloven (aldus de woorden uit de film).(4*)

avatar van DiDa

DiDa

Ik had hoge verwachtingen van deze film, maar uiteindelijk vond ik het één van de minste thrillers die ik ooit heb gezien.

Het probleem van de film is gewoon het zwakke uitgewerkte verhaal. Het glijdt zo van je af. Niet alleen omdat het ongeloofwaardig en flauw is, maar ook omdat het zo verschrikkelijk langdradig wordt gebracht.

De acteurs in de film hebben een goede prestatie geleverd en op hen heb ik ook niets aan te merken.

Het enige sterke punt van de film zijn de paar momenten waarop de film toch een spooky gevoel creeert. Verder vindt ik het einde absoluut verrassend, maar aan de andere kant ook weer onlogisch en flauw. Met einde proberen de makers de film een opkrikker te geven, maar deze opkrikker komt veel te laat.

Kortom: een slome thriller met een zwak verhaal, maar de goede vertolkingen redden de film net. 2 sterren

avatar van Jordyvs

Jordyvs

Wat zal ik zeggen, ik vond hem wel leuk dacht ik, ik kijk redelijk veel films dus vergeet meestal waar het over ging, of dat een goed teken is weet ik niet, maar ben bang van niet...

avatar van V

V

Saai, saaier, et cetera. 1,5*

avatar van helleke

helleke

Ik vond het een vermakelijk filmke die me dan ook van begin tot eind kon boeien.

Dit ondanks dat er niet echt bekende acteurs in mee deden.

Der zaten toch wel enkele spooky momenten tussen.

Toch 3 sterren waard

avatar van IcU

IcU

Wel aardig, maar niet bijzonder. De spanning was soms ver te zoeken en aan het einde barste het in een keer los. Geen slechte film, maar ook geen topper. 3*

avatar van Waku

Waku

Op een of andere manier had ik iets meer verwacht van deze Skeleton Key.

Het begint allemaal mysterieus en het sfeertje is behoorlijk sinister zoals het thema moet zijn.

Maar als de film verder hobbelt zwakt het verhaal behoorlijk af.De magie en het heilspellende rondom voodoo verdwijnt een beetje en dat is jammer voor het verdere verloop van de film.

Al met al blijft Skeleton Key wel spannend genoeg om te

blijven boeien en is Kate Hudson natuurlijk een hele prettige verschijning om naar te kijken..

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Waku schreef:

...en is Kate Hudson natuurlijk een hele prettige verschijning om naar te kijken..

Ik vond haar maar een mager scharminkel anders, als ze tegen het licht staat kan je volgens mij zo haar eigen "skeleton" bewonderen.

avatar van mikey

mikey

Verrassend aardige occulte film dat ook nog eens heel aardig is uitgewerkt. na het zien van de film, kan je een uitstekende filmdiscussie met je buddies beginnen.3

avatar van Patat

Patat

Sterke horror/thriller met een prachtige setting in New Orleans. De film grijpt je van bij het begin bij de keel en laat je daarna niet meer los. Het is één en al mysterie, maar langzaamaan vallen de puzzelstukken in elkaar.

Horror hoeft niet altijd vol bloed en gore monsters te zitten: in the Skeleton Key weet vooral de dreigende sfeer te boeien. Een absolute aanrader.

Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.

avatar van roysommerdijk

roysommerdijk

Ik vond de film tegenvallen, het vehaal boeide me niet echt. Het eind is wel anders dan verwacht dat geeft weer een positieve wending!

ik geef een 3

avatar van movielauxje

movielauxje

Patat schreef:

Mijn oordeel: een zeer goede 4,5/5.

Helemaal mee eens

avatar van Gehenna

Gehenna

De film heeft zeker zijn momenten, helaas was hij niet echt eng. Wel leuk/goed acteerwerk van Kate Hudson en Gena Rowlands. Aardig verhaal...aardig gefilmd...gewoon een aardige thriller die op het einde pas de middelmaat overschrijd. 3.5*

avatar van disappear

disappear

standaardthriller met redelijk verrassend einde - tenzij je al tig van dit soort plots hebt gezien

soms vreemde scenewisselingen: 't lijkt of soms tempo wordt geforceerd en op andere momenten traagheid mag

acteerwerk is vrij aardig

effecten en spanning zijn niet bijzonder

kleine 3*

avatar van DeVrouw

DeVrouw

vreselijk vind ik die sciene fiction thrillers...zit je lekker in het verhaal, spaninngsopbouw is perfect, totdat het einde zich ontpopt...

wat een slecht/ongeloofwaardig/hier komt een tweede deel einde...

avatar van Reinbo

Lekkere sfeervolle thriller 3,5* (Science fiction? ? )

avatar van Cyberjoi

Cyberjoi

Wat een standaard film is dit zeg. In de eerste paar scenes wist ik al precies wie er bij de slechte hoorden en wie bij de goede. Het verhaal biedt weinig verrassingen.

Kortom:

- Actrice in hoofdrol (standaard bij dit genre)

- Niet verrassend

- Standaard schrikmomenten (waar ik niet meer van schrik)

- Acteerwerk is vrij aardig (het enige pluspunt)

- Filmsfeer in het moeras??? *standaard*

Ik heb een hekel aan deze standaard films, dus voor mij 1,5 ster omdat het verder wel netjes in elkaar is gezet.

avatar van kijkert

kijkert

Cyberjoi schreef:

Kortom:

- Actrice in hoofdrol (standaard bij dit genre)

Had je liever een groenteboer in de hoofdrol gewild?

avatar van Tarkus

Tarkus

Bijzonder goede film. Hoewel men schokkende scenes zou verwachten gebeurt dit helemaal niet en toch blijft de film boeien. Het einde is daarom des te verrassend. Goed geacteerd en ook de muziek is zeer goed gekozen. Een aanrader.

avatar van goldberg

goldberg

ik vond dit een hele slechte film een echte ouderwetse film geen special effects een hele saaie film.

ik zag een tijd geleden trailers en ik dacht dat is hem maar nu ik hem gezien heb vond ik het zonder van mijn tijd.

0,5 meer is deze film niet waard.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

goldberg schreef:

een echte ouderwetse film geen special effects een hele saaie film.

Ik snap dit soort opmerkingen totaal niet... sinds wanneer heeft een film special effects nodig om goed te zijn???

avatar van thio95

thio95

ik snap alle kritiek op deze film niet zo goed. Het is toch een supereng idee dat die caroline en die advocaat uiteindelijk in de lichamen van die twee stervende bejaarden terecht blijken te komen en dat hun jonge lichamen gejat zijn door die twee zwarte figuren die al meer dan honderd jaar oud zijn? De schrikeffecten af en toe zijn inderdaad soms overbodig, maar noodzakelijk om haar in die zwarte magie te laten geloven, omdat het anders niet werkt. fearing is believing, daar zijn ze aardig in geslaagd . Ik geef hem ****.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het verhaal van The Skeleton Key stelt nogal weinig voor en de film bevat uiteraard de standaard thriller- ingrediënten (vreemde geluiden op de zolder, visioenen, makkelijke schrikeffecten). Wat dat betreft is dit dus niets meer dan een standaard thriller.

Toch zaten in Skeleton Key een aantal aangename verrassingen. Eén van die verrassingen was Hudson, die prima acteerwerk toont. Verder was ik blij dat het vaak onvermijdelijke liefdesverhaaltje ontbrak en ook door het einde was ik redelijk positief verrast. Al met al vond ik dit een alleraardigst thrillertje, met uitstekend acteerwerk en een aantal leuke momenten. Niet denderend bijzonder, maar wel vermakelijk.

3 sterren.

avatar van mellajones

mellajones

Ik vond het einde van de film helemaal geweldig,,het duurde wel erg lanzaam allemaal maar het einde was top....

avatar van Wouter

mellajones schreef: