menu

Taken 2 (2012)

mijn stem
2,90 (2040)
2040 stemmen

Frankrijk
Actie / Misdaad
92 minuten

geregisseerd door Olivier Megaton
met Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen

CIA agent Bryan Mills gaat met zijn gezin op vakantie in Istanbul. Eenmaal daar is de vader van een van de kidnappers, die Bryan vermoord heeft toen hij zijn dochter Kim probeerde te redden, uit op wraak. Hij neemt Bryan en zijn vrouw in gijzeling. In een poging om gered te worden doet Bryan een beroep op Kim. Met Bryans special forces technieken probeert hij zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één uit te schakelen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=EHCA3I3gFw8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Antonev
3,0
Het verhaal is niet heel erg hoogstaand en het is allemaal redelijk voorspelbaar. Toch wordt er goed geacteerd en zit er prima actie in. Alles bij elkaar genomen een aardig actiefilmpje.

avatar van TornadoEF5
2,0
Erg zwak, veel te ongeloofwaardig bvb. dochter die haar rijbewijs nog moet halen die dan plots beter rijdt dan max verstappen?. Verder te veel van hetzelfde, te weinig hoogtepunten en een te zwak/niet genuanceerd verhaal, maar dat kon ik wel verwachten en daar was ik op voorbereid. En konden ze geen betere actrice vinden om de mama te spelen?

avatar van SmackItUp
2,0
TornadoEF5 schreef:
Erg zwak, veel te ongeloofwaardig bvb. dochter die haar rijbewijs nog moet halen die dan plots beter rijdt dan max verstappen?. Verder te veel van hetzelfde, te weinig hoogtepunten en een te zwak/niet genuanceerd verhaal, maar dat kon ik wel verwachten en daar was ik op voorbereid. En konden ze geen betere actrice vinden om de mama te spelen?


100% mee eens.

avatar van cucciolo
2,5
TornadoEF5 schreef:
En konden ze geen betere actrice vinden om de mama te spelen?

Haha, kreeg zelf ook een beetje het gevoel alsof Bond girl Xenia Onatopp haar leven heeft gebeterd en ineens moeder is geworden xD

avatar van horizons
3,0
In tegenstelling tot het eerste deel wordt er nog meer aan geloofwaardigheid ingeboet met alas toppunt natuurlijk de auto achtervolging die wel goed in beeld is gebracht.
Het tempo is wederom hoog en dat vergoed veel waardoor de film in een zucht voorbij is zonder dat verveling toeslaat.

Gezien het einde laat ik deel drie maar voor wat het is.

avatar van xxERWINxx
3,5
Net zo goed als deel 1! ook deze komt na een half uur lekker op gang met 1 en al actie en spanning tot het einde!
Geen moment verveeld!

avatar van Kondoro0614
2,5
Nu ik toch bezig ben om de twee taken films te herzien, het eerste deel heb ik vrijdag gehad en gisteren was ik begonnen aan dit tweede deel. Ik moest helaas dit deel even staken aangezien ik met wat vrienden naar een vuurwerkfestival ben geweest dus kon ik dit niet afkijken, ik had toch nog maar een uurtje te gaan. Vanmiddag maar even afgekeken met wat genot van een paar vissticks en ik moet echt heel eerlijk zijn, dit tweede deel is gewoon slechter dan het eerste deel. Olivier Megaton heeft teveel gekopieerd van het eerste deel en dat is balen.

Dit tweede deel staat voornamelijk veel in het teken om de ‘superkrachten’ van Neeson maar ook de irritante stoplicht relatie waarvan ik toch dacht dat dit niet zou komen, zo laat namelijk Pierre Morel hier van weten dat er niet veel aan de hand is maar de relatie ‘iets’ beter is en dit tweede deel laat Olivier gelijk zien dat de twee weer een beetje verliefd op elkaar worden en dat de relatie opeens stukken beter is alsof er niks is gebeurt. In mijn ogen was het beter om te laten zien dat de twee weer heel slecht contact gingen krijgen nu ze ontvoerd zijn, omdat ze in het eerste deel ook erg vaak laat weten dat hun verleden hun relatie verkloot heeft.

Wat mijn vooral erg irriteerde is dat Bryan (Neeson) wel erg snel wist dat ze gekidnapt gingen worden en werden achtervolgt. Had toch liever dan iets gezien als een mislukte poging en daar dan het verhaal verder op door lopen. Dus denkend dat Lenore dan vluchtte via dat steegje en hij die jongens aan ging en dan samen ontvoert werden. Dat zijn toch vaak punten waarvan ik denk dat Olivier het iets harder had mogen maken net zoals Pierre dat wist te doen, en wat spannender want de film was over het algemeen erg voorspelbaar.

Famke Janssen was dit keer de pineut en werd ontvoerd samen met Liam Neeson door de Albaniërs die Liam als Bryan Mills terug wouden pakken voor het vermoorden van hun zonen en echtgenotes. Wanneer ze ontvoerd zijn weet Kim uit het zwembad te ontsnappen (want die moesten ze ook nog hebben) waarop ze samen met haar vader ervoor zorgen dat ze elkaar vinden (d.m.v. granaten gooien en dan luisteren naar de knal en tellen hoever hij is). Ik vond dit ook weer zoiets: nergens politie te bekennen wanneer ze die granaten gooit maar wanneer Neeson een agent neerschoot kwamen ze opeens als een zwerm bijen bij elkaar. Zulke dingen vond ik nogal eentonig worden. Maar (en dat las ik ook al ergens hierboven) het ergste vond ik nog wel dat Kim niet wist hoe ze moest rijden althans, ze zakte constant voor haar examens met inparkeren. Wanneer Bryan en Kim achterna gezeten worden in de taxi lijkt ze opeens wel een coureur, hoe? En zo kunnen we nog wel even kijken naar de minpunten.

Qua verhaal vond ik het wel mee vallen en is er niet al te veel over te vertellen. Lenore en haar man gaan dit keer scheiden en Kim krijgt een vriendje. Bryan is weer lekker zichzelf en weet alles te achterhalen. Wanneer hij voor zijn werk in Istanbul is komen Kim en Lenore daar aan. Terwijl er in Albanië een plan word gesmeden om de drie te ontvoeren en de pijn aan te doen zoals de vaders het hebben gevoeld weten de drie in het hotel van niks. Nadat de ouders ontvoerd zijn zetten Kim en Bryan alles op alles om weer te ontsnappen en zo veilig naar huis te kunnen gaan.

Voor de rest was de actie wel prima, niet zo hard als deel één of zo speciaal om het misschien wat beter te verwoorden. De actie is gewoon prima vermakelijk. Voor de rest is de film niet speciaal (zoals eerder genoemd) en moeten we Taken 2 maar snel laten zoals hij is.

2.5*

avatar van Phantasm
3,5
Net zo goed als zijn voorganger, heb me geen momemt verveeld en me prima vermaakt.

avatar van IH88
2,5
“Don't shoot this one. I really like him.”

Matig tweede Taken avontuur. Grootste problemen zijn de grotere rollen van Maggie Grace en Famke Janssen, de geloofwaardigheid die te ver wordt opgerekt (handgranaten gooien midden in Istanbul?), en de saaie bad guys. Waarschijnlijk is het opzet, maar ook de onoverwinnelijkheid van Liam Neeson begint te vervelen. Veel actiefilms hebben dit probleem, maar in Taken 2 kent Neeson echt geen enkele tegenslag. Al zijn plannetjes komen precies uit, en dat maakt het ook wel saai. De actie en Istanbul als locatie zijn pluspunten, en gelukkig ligt het tempo hoog.

avatar van mjk87
2,0
Na het verrassend leuke eerste deel dan deze opvolger, helaas in alles inferieur. De film begint nog wel lekker snel zonder al te veel moeilijke opbouw. De locatie is ook prima en behoorlijk sfeervol. Maar de actie is nergens zo hard als het eerste deel. Ook camerawerk is wat chaotisch en Neeson is me hier net iets te slim en goed. Was het eerste deel nog ergens geloofwaardig, daar lijkt dit vervolg zich wat minder van aan te trekken. Dat maakt ook dat actie wat lauw overkomt. Verder weinig memorabele schurk en geen enkel bijzonder moment. Nee, het is een vrij tamme film uiteindelijk. 2,0*,

3,5
Een mooi vervolg.iets minder dan deel 1 maar verders een prima vervolg.heb weer genoten.ook al vaker gezien.maar het blijft een leuke film.met ook weer een prima cast.ja ben best wel fan van liam neeson.zijn films zijn meestal erg goed.

avatar van xxERWINxx
3,5
Vandaag herbekeken, bijna even goed als deel 1, maar als ik moest kiezen vind ik deel 1 beter dan deze.
Hier weer een herhaling van zetten, een heerlijk wraakfilmpje dat wel met genoeg actie en achtervolgingen.
Hij duurt maar 88 minuten en blijft hij dus vermakelijk om naar te kijken.
Op naar deel 3

avatar van Duke Nukem
3,0
Dit tweede deel van de Taken-trilogie is duidelijk van minder hoog niveau. Ik vond het snelle, bijna hyperactieve camerawerk erg vervelend, zoals mjk87 ook al zei. Ben het voor de rest helemaal eens met zijn mening en heb er niets aan toe te voegen:

mjk87 schreef:
Na het verrassend leuke eerste deel dan deze opvolger, helaas in alles inferieur. De film begint nog wel lekker snel zonder al te veel moeilijke opbouw. De locatie is ook prima en behoorlijk sfeervol. Maar de actie is nergens zo hard als het eerste deel. Ook camerawerk is wat chaotisch en Neeson is me hier net iets te slim en goed. Was het eerste deel nog ergens geloofwaardig, daar lijkt dit vervolg zich wat minder van aan te trekken. Dat maakt ook dat actie wat lauw overkomt. Verder weinig memorabele schurk en geen enkel bijzonder moment. Nee, het is een vrij tamme film uiteindelijk.

avatar van Boneka
3,5
Ben dan eindelijk toegekomen aan deel II en binnenkort ga ik ook deel III eens bekijken. Het plot is bijna hetzelfde als in deel I alleen zitten we nu in Istanbul. De locaties zijn in deze film verbluffend mooi. De kleuren en geuren komen je bijna tegemoet. Ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me best een mooie swingende stad. Afijn de film dan. Opnieuw niet hoogstaand. Het eerste half uur is weer tenenkrommend slecht. Een hoog B gehalte met chit chats die nergens op slaan. Meneer LIam is nog steeds verzot op zijn dochter. (ongezonde relatie als je het mij vraagt; het kind is dan al 29 jaar oud. Een volwassen vrouw dus dat behandeld wordt als een kind van 17. Afijn zetten de speedknop op zo'n 29 minuten, dan komt de vaart er eindelijk in en gaan langzaam alle remmen los. De acties zijn prima verzorgd strak en vakkundig. De auto's door de straten zien er goed uit. Ook de fijne soundtrack die wat trekjes had van Drive doen 'm goed. Heb me dan ook prima vermaakt met dit genre. Hersenloos dat wel zonder diepgang, maar de heerlijke acties, locaties en muziek hebben mij verder prima vermaakt.

Jens van Eijk
Dit is weer zo’n typisch gevalletje van het maakt winst bij de Box Office dus er moet een sequel komen. Film is qua actie wel vermakelijk maar de film is letterlijk een kopie van het eerste deel, met een paar kleine aanpassingen hier en daar. In mijn ogen best wel een flop want je kunt met dit concept best veel kanten opgaan, maar om nou weer een actie/wraak film te maken is wel teveel van het goede.

avatar van Capablanca
3,0
Een totale, maar toch vermakelijke berg onzin.

avatar van Donnie Vallermee
4,5
Heerlijk

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
geplaatst:
Meer van hetzelfde. Of is het juist minder? Hoeveel tegenslag kan een mens hebben dat zijn familie opnieuw slachtoffer is van een kidnapping. Olivier Megaton neemt de fakkel over van zijn voorganger, maar een goeie regisseur is het toch niet. Of hij is gewoon lui om te teren op zijn voorganger. Vooral de drukke montage is soms wel storend.

Er is nog genoeg entertainment om er van te genieten. Maar de impact van de eerste film is helemaal weg. Genoeg vaart en actie (ook al is het minder gebracht) zorgen dat de film nog wel genietbaar is.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:53 uur

geplaatst: vandaag om 17:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.