• 9.379.095 stemmen

Taken 2 (2012)

Actie / Misdaad | 92 minuten / 98 minuten (extended version)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 92 minuten / 98 minuten (extended version)

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten / Turkije / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Olivier Megaton

Met onder meer: Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels, Turks en Arabisch

Releasedatum: 22 november 2012

Plot Taken 2

"First they took his daughter. Now they're coming for him."

Voormalig CIA-agent Bryan Mills gaat met zijn gezin op vakantie in Istanbul. Eenmaal daar is de vader van een van de kidnappers, die Bryan vermoord heeft toen hij zijn dochter Kim probeerde te redden, uit op wraak. Hij neemt Bryan en zijn vrouw in gijzeling. In een poging om gered te worden doet Bryan een beroep op Kim. Met Bryans special forces technieken probeert hij zijn familie veilig thuis te krijgen en de kidnappers één voor één uit te schakelen.

avatar van ipman-99

ipman-99

"I've been saying that since the day you were born." ... " !!!

Heerlijke Sequel (Heropfrissing) !!! 'Taken 2' is het spannende vervolg

op het eerste deel. Uiteraard worden bepaalde zaken herkauwd van het eerste

deel maar dat mag de pret niet bederven. Bryan Mills moet alweer een familielid

redden en uiteraard zichzelf !

Harde knokpartijen en geweldige vuurgevechten kleuren uiteraard deze Actiefilm.

opnieuw uiteraard in de rollen Liam Neeson, Maggie Grace en Famke Janssen.

avatar van missl

missl

Liam Neeson is toch wel een baas he, je kan doen met hem wat je wilt en toch overwint hij alles. Nergens over nadenken prima actiefilm.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Aardige verstand op 0 en gaan actie film

avatar van slowdrive

slowdrive

Toen ik het 1ste deel zag was ik aangenaam verrast. Maar sinds dat ik het 2de deel zag, wist ik niet wat ik er van moest denken. Goed is het nu niet, maar nu ook niet slecht..

Toch blijf ik erbij dat er geen vervolgen van moesten komen, enkel Taken 1 was voldoende.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

De grote vraag voor mij is / was (en ik denk ook wel van andere MM gebruikers)

zal taken 2 taken 1 overtreffen, het antwoord voor mij is: Nee.

Vind / vond het erg jammer om te zien dat Liam Neeson in dit deel op auto-pilot

speelt / speelde, en ja, de dochter (Kim, Kimmie) zowel in deel 1 als 2 een super

irritant kind, ik zeg: Meteen afknallen die hap .

Taken 2 (2012) is voor mij een standaard actie / misdaad film geworden die ik in

ieder geval niet voor een tweede keer hoef te zien.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Na gister Taken voor het eerst te hebben bekeken, ben ik direct enthousiast geworden en wilde ik dolgraag het tweede deel ervan aanschouwen. Het tweede deel is, zoals hieronder al meermaals geschreven, niet het vervolg wat je graag had willen zien. Oké Liam Neeson speelt wederom een goede rol, al is het acteren minder dan in deel 1. De dochter, Kim, is vaker in beeld dan in het eerste deel en dat is het grootste irritatie punt van dit deel. Wat een miscast is dat geworden zeg! Foei, Maggie Grace! Desondanks weet Liam de film toch nog naar 3* toe te halen. Slecht was het zeker niet. Taken 3 krijgt van mij de kans om het geheel positief af te sluiten.

• 1922 berichten

Onderhoudend maar standaard vervolg op het goede eerste deel. In alle opzichten net ff iets minder maar alsnog wel vermakelijk.

avatar van Rudie

Rudie

0 * Sterren voor deze domme slappe saaie film.

• 1922 berichten

Geef hem dan 0,5, 0 sterren kan niet.

avatar van Rudie

Rudie

Oke dan, een 0,5 ster om de score toch een beetje te beinvloeden!

avatar van Film Pegasus

Film Pegasus schreef:

Een nieuwe film van Luc Besson en vervolg op het geweldige Taken. Dat kan toch niet slecht gaan? Liam Neeson past wel in dit soort rollen. Qua verhaal is het allemaal nogal voorspelbaar, ik mis de frisse insteek van deel 1 wel. Het is minder donker en hard, maar maakt gelukkig wel veel goed met zonnige locaties en adrenalinevolle achtervolgingen. Die tillen de film op en ook het personage Bryan Mills krijgt door de aanpak een professioneel beeld. Geloofwaardig of niet kan mij niet schelen, dit genre wordt net groot door een gebrek eraan.

Taken 2 zal denkelijk niet lang in mijn geheugen blijven zitten. Daarvoor mist het alle originaliteit. Maar tijdens de film zat ik enorm geboeid te kijken en ging in de film mee als een rit op een rollercoaster. Evengoed een verdienste en dat geeft de film toch een wat hogere score. Al begrijp ik wel dat velen hier niet zo echt iets aan vinden.

De film blijft toch leuk om zien. De actie is er en Liam Neeson geeft een mooi alternatief voor de krachtpatsers als Seagal, Van Damme of Stallone. Zijn figuur is gedreven en dit is niet zomaar een job maar zijn instinct als vader om gewoon alles te doen voor zijn vrouw en dochter. Origineel is het verhaal niet en je mist de chemie van de eerste film. Maar toch heb ik hier van genoten.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Iets minder dan deel 1 , ter vergelijking met deel 1 zijn hier de rollen omgedraaid, best verrassend, maar toch vind ik deze minder spannend en ook minder actie hebben dan deel 1.

Op naar deel 3

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Schitterend vervolg op Taken 1. Deze rol is Liam Neeson op het lijf gegoten. Toch vreemd dat Neeson niet meer dergelijke rollen krijgt en dat we nog niet aan Taken 8 of zo zitten. Deze rauwe actiefilm met uitmuntende achtervolgings- en vechtsscenes staat andermaal garant voor 90 minuten kijkgenot. Enig minpuntje is de ietwat schlemiele rol van Famke Janssen die meer uitgeteld op de grond ligt dan wat anders. Maggie Grace bijt wel lekker van zich af. 4,5 sterren

Blijft wat flauw.

Vooral de keuze voor Neeson blijft mij na twee films nog steeds een raadsel. Vind het een waardeloze actieheld. In de vaderrol misschien net iets beter dan de meeste typische actieacteurs, maar volgens mij niet veel mensen die daarom deze film opzetten.

Megaton probeert er wel wat van te maken, vooral tijdens het eerste uur wist de film nog wel enigszins te boeien. Maar daarna wordt het toch al snel repetitief en wordt ook duidelijk dat Megaton niet veel overschot heeft om een overtreffende finale te serveren. Dus blijft de film gewoon op hetzelfde elan verdergaan.

Ondertussen is er ook al een derde deel zie ik. Die pik ik bij gelegenheid wel een keertje mee, maar echt boeien doet deze reeks toch niet. Daarvoor is het allemaal iets te flauw en mist het écht gave actiemomenten. Niet van die tuttige onzin waarbij papa z'n dochtertje orchestreert wat zware criminelen te ontlopen.

• 1922 berichten

Dan zou ik deeltje 3 maar overslaan als ik jou was, dat is veruit de minste van de reeks. Waar Taken nog origineel, spannend en meeslepend was, zijn deel 2 en 3 dat in alle opzichten niet. Als je echter van actie houdt zijn ze nog wel redelijk dragelijk.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Neemt u zelf een tweetal minuutjes de tijd om na te denken over het logische voorspelbare vervolg van de eerste Taken-film. Dan weet u bij deze zowel het begin en einde van de film, alsook alles wat daartussenin gebeurd. Hoewel u dan misschien een aantal onlogischheden in het script vergeten bent.

Dit tweede deel is overigens niet alleen volkomen inspiratie -en hersenloos in zijn scenario, maar is dat ook in letterlijk elk dialoog, elke actiescène, elk moment. Bovendien is alles wat het eerste deel verfrissend maakte in dit vervolg niet meer terug te vinden. Zo is de spanning weg, en zijn ook de oneliners verdwenen, of, u raadt het al, inspiratieloos. De Albanezen (de stoute boeven) zijn ook zo stereotiep gebracht dat het lachwekkend wordt. Slap, ongeloofwaardig en geforceerd.

avatar van MevrouwtjeM

MevrouwtjeM

JDSsmetje schreef:

Enter the Void dan al eens gezien? etje

avatar van AC1

AC1

JDSsmetje schreef:

Was dat maar waar! Dan konden we tenminste nog wat lachen.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Uitstekende aktie speelfilm vol spanning en geweldige gevechten in zijn genre.

De eerste Taken speelfilm blijft tot op heden de beste !

Maar deze deed zeker niet onder.

Voor de aktie liefhebber een echte aanrader.

Curieus dat die Albanezen allemaal Engels met elkaar praten.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Nog vreemder is om allemaal vrouwen in boerka's te zien:/

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

wat een bagger in vergeljking met het verfrissende eerste deel.... wel goede gevechten en Neeson doet het goed. vandaar 2 sterren

avatar van mikey

mikey

Om een vervolg te schieten met dezelfde personages, dezelfde boeven is al erg dubieus... Dat kan alleen maar mis gaan. Dezelfde dochter die nog steeds onder pappa's juk probeert te komen, daarover kan je maar 1 ding zeggen: remember deel 1??? En dan gaat hij weer op pad, nu samen met zijn kind (die granaten gooit in Istanbul, unerhaupt het hol van de leeuw voor de familie). Maar alle gekheid op een stokje: de film mist de juiste sfeer van deel 1, ook een ongeloofwaardig deel, maar die bleek veel intenser, grittier en zat bomvol spanning.

Neeson kon er helaas niet veel meer van bakken.

avatar van sandero16

sandero16

Tja.. niet slecht maar wel voorspelbaar.

Na taken 1 weet dit tweede deel niet te verassen. Actie ziet er goed uit, maar veel is wel voorspelbaar.

Dit deel haalt het bij lange na niet bij deel 1. Leuk filmpje om te kijken maar niet het beste van het beste.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

En ja....hier gaat het fout!

Na het vermakelijke en vlotte eerste deel, voelt deel 2 langdradig en vervelend aan. Daarbij lijkt Neeson hier duidelijk minder in z'n element. De gevechten zijn minder overtuigend, minder hard en door de vervelende montage lijkt het wel alsof je bijna niets ziet (waar ik in deel 1 geen last van had).

Daarbij zijn de slechteriken ook nog eens gereduceerd tot sukkels eerste klas. Ze lijken veel minder gevaarlijk en hun methoden zijn twijfelachtig. Ik bedoel, als je naasten door toedoen van één man allemaal om zeep geholpen zijn en je krijgt uiteindelijk de mogelijkheid om zowel hem als zijn vrouw gevangen te nemen, dan maak je ze af. Althans, dat zou ik doen. Maar nee, dan hebben ze de mogelijkheid om voor de ogen van Bryan Mills de strot van zijn vrouw door te snijden en vervolgens doen ze dit niet. Nee, ze doen wel iets anders vervelends met haar, wat slechts nog meer aanleiding geeft voor Mills om zich zo snel mogelijk te bevrijden. Dus zodoende komt ook Bryan er heel goed vanaf en weet vervolgens met zijn vaardigheden al heel snel zichzelf en zijn vrouw te bevrijden (die hij dan, om één of andere klungelige reden, op dezelfde plek achterlaat), om alsnog achter de bad guys aan te gaan.

Dan dochter Kim. Ze krijgt telefonisch opdracht om haar pa te zoeken en op zijn aanwijzingen weet ze zijn wapenkoffer te vinden. Vervolgens moet ze zo nu en dan een granaat gooien (in hartje Istanbul), zodat haar pa a.d.h.v. de ontploffing ongeveer kan inschatten waar hij zich bevindt. Blijkbaar kan je daar, ook als je over de daken rent, daarmee weg komen in zo'n stad. En blijkbaar niemand op een balkon die haar ziet??
Qua rijvaardigheden weet ze zich ook prima te redden in de smalle straatjes van de stad, ondanks dat ze twee keer gezakt is voor haar rijbewijs. Ook knap dat ze plotseling kan schakelen, terwijl praktisch iedereen in Amerika een automaat rijdt.

En zo zitten er wel meer van dat soort stomme dingen in.

Conclusie: prutfilm. Hou het gewoon bij de eerste.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Ik vond deel 1 veel beter dan het vervolg..

Echt te voorspelbaar wat er allemaal ging gebeuren

avatar van lovecraft

lovecraft

Het eerste deel was al bijzonder slecht en een zwaar overgewaardeerde film. Tenenkrommend gewoon. Om te huilen. Ik kan werkelijk geen zinnige reden bedenken waarom ik deel twee zou moeten zien. Ik hoor nog liever mijn schoonmoeder 92 minuten over kantklossen lullen dan dat ik voor deze film ga zitten.

avatar van cma

cma

Ontzettend goede film! Ik heb dan ook Taken 1 niet gezien. Van begin tot het eind spannend!

avatar van AC1

AC1

Kan ik ergens instellen dat ik lovecraft and cma niet kan vertrouwen?

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Degelijk. Deze taken kan zijn geweldige voorganger zeker niet overtreffen, maar is toch nog steeds vermakelijk en redelijk goed. Het verhaal op zich stelt niet zo veel voor, de uitwerking is vermakelijk en eenvoudig, maar goed. Natuurlijk de gekende actie en weinig vernieuwend. Paar kleine zaken die weinig realistisch zijn en soms rare wendingen maar ondanks dat heb ik me maar weinig gestoord bij deze film. Ik ben wel fan van Liam Neeson, zie hem graag bezig. Ook de rest acteert goed. Het einde is natuurlijk voorspelbaar, maar geeft allemaal niet. Ik heb me vermaakt met Taken 2, een absolute topper is dit niet, maar wel een enorm leuk tussendoortje. Kan voor de rest maar weinig vertellen over deze film, want hij is precies hoe ik hem had verwacht. Zijn opvolger is ongeveer even goed, zover ik me nog herinner. Maar de originele taken vind ik nog steeds een geweldige film en is toch nog een paar niveautjes hoger dan deze.

3/5

***