• 9.176.430 stemmen

Door to Door (2002)

Geregisseerd door: Steven Schachter

Met onder meer: William H. Macy, Helen Mirren en Kyra Sedgwick

Plot Door to Door

De met een hersenafwijking geboren Bill Porter (Macy) struinde veertig jaar als deur-aan-deur verkoper door de straten van Portland. Langzaam maar zeker wordt hij een lokaal cultfiguur en wordt warm onthaald door de bevolking. Als zijn moeder (Mirren) en enige vriend alzheimer krijgt worden de dagen somberder. 'Door To Door' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

logo tmdbimage

avatar van damon

damon

Schitterende kleine (voor TV gemaakte) film over een waargebeurd verhaal. William H. Macy (mede schrijver van de film) speelt zeer overtuigend als de "gehandicapte" verkoper. Dit is nou een voorbeeld dat een film helemaal geen big budget of explosies moet bevatten. Een kleine feel-good movie!

De film is ook bekroond met vele prijzen.

o.a. bij: Screen Actors Guild Awards, Golden Globes en Emmy Awards

voor meer info: http://www.tnt.tv/Title/Displa...

avatar van Beejeej

Beejeej

erg aandoenlijke film. overtuigend acteerwerk en een goed verhaal.

sterke film! aanrader!

avatar van savi_7

savi_7

william h macy is ook een erg goede acteur, die zijn eigen style heeft.

avatar van berry131

berry131

Net bekeken op tv. Schitterende aandoenlijke film met sterk acteerwerk van alle acteurs. Zeker een aanrader.

avatar van Malick

Malick

Waargebeurd verhaal dat hier en daar wat fragmentarisch aanvoelt. William H. Macy speelt de met een hersenafwijking geboren Bill Porter. En doet dat met zeer veel respect. Hij transformeert letterlijk tot een cultfiguur in de straten van Portland. Als zijn moeder overlijdt aan alzheimer krijgt hij het heel moeilijk. Hij heeft geen vrienden en dus zet hij zich nog meer in op het werk. Naar verloop van tijd zijn de mensen zo aan hem gehecht dat hij niet meer kan stoppen met werken. Prachtig om te zien hoe iemand die sociaal aan de andere kant van de samenleving leeft, een buitenbeentje dus, toenadering zoekt bij de ‘’gewone’’ mensen. En uiteindelijk ook hun respect krijgt. Hoewel het soms neigt tot vals sentiment kan ik niet ontkennen dat de film iets met me deed. Oftewel geen onaardige film dat vooral komt door William H. Macy!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

''A pig like that, you don't eat that all at once, do you?''

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Heerlijke kleine film met een magnifieke William H. Macy.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film is dit wel, mede dank zij de sublieme vertolking van William H. Macy.

De rol van Macy is werkelijk verbluffend, niet makkelijk ook denk ik.

Een aanrader deze film..?? Zeer zeker !!

Ik heb van deze prent genoten van begin tot eind.

avatar van Shaky

Shaky

Schitterende film die ondanks het hoge zoetsappige gehalte een absolute must-see is. Macy doet het werkelijk geweldig als Bill Porter en ook de rest van de cast weet te overtuigen. Ik heb oprecht genoten van dit waargebeurde verhaal en mijn waardering voor Macy is alleen nog maar gestegen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Aardige film met een simpel maar toch best leuk verhaal. Er wordt goed gespeeld en Macy doet het prima als gehandicapte. Leuk een keer gezien te hebben.

avatar van Bélon

Bélon

Goede tearjerker begeeft zich soms op het randje van Hallmark niveau maar blijft boeiend en ook wel realistisch in de context. Stiekem traantje weggepinkt bij de scene waar Bill het huis van de overleden alcoholiste bezoekt en een kamer te zien krijgt die is volgestouwd met van Bill gekochte ongeopende producten die zij "nodig had".