• 9.371.326 stemmen

Under Still Waters (2008)

Thriller | 85 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: Still Waters

Geregisseerd door: Carolyn Miller

Met onder meer: Jason Clarke, Lake Bell en Clifton Collins Jr.

Plot Under Still Waters

"Some secrets are impossible to keep."

Samen ondernemen een knappe, jonge erfgename en haar niet zo succesvolle echtgenoot een ultieme poging om hun huwelijk te redden. Als ze met de auto op weg zijn naar een groot familiehuis aan het meer om daar samen het weekend door te brengen, rijden ze een motorrijder aan. Hij stond langs de weg omdat hij geen benzine meer zou hebben. Ze geven hem een lift naar het huis, maar voor ze het weten, wordt hij onderdeel van hun leven. En dan dringt de vraag zich op of de aanrijding wel een ongeluk was. Soms zijn dingen immers niet wat ze op het eerste gezicht lijken. Een goede daad ontwikkelt zich al snel tot een bedreiging.

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Heeft iemand deze film toevallig gezien?

Zo ja, is het wat?

avatar van movielife

movielife

zekers geen slechte film ,voorspelbaar maar het verveeld geen moment.een doorsnee weekendfilm dat gemakkelijk wegkijkt...aanrader voor wie van mooie mensen hou. hahahha

avatar van Zinema

Zand.

En dan ook nog eens los zand. Op zich is dit jammer want de film doet haar uiterste best intelligent te zijn. Door de domme uitvoering blijft het geheel slechts onderhouden maar nimmer verbazen of intrigeren. De overmaat aan twists en het onnatuurlijk opgeklopte broeierige sfeertje helpen ook al niet mee. We hebben dit soort filmpjes al tig keer eerder gezien maar nergens wordt het niveau van een The Last Seduction o.i.d. bereikt.

Het idiote einde is overigens lachwekkend slecht. De soulliedjes zijn wel weer leuk.

Gemiddeld.

vandaag1

ik snap de film niet

avatar van RickZ

RickZ

Voorspelbare thriller met inderdaad een verwarrend en matig plot. Toch zijn er maar 3 hoofdacteurs in dit verhaaltje, maar met de vele (onlogische) wendingen kan je de draad kwijtraken (terwijl meteen aan het begin duidelijk is who-done-it).

Lake Bell loopt er leuk bij in deze film.

avatar van De Meester

De Meester

Lekker thrillertje, niet te zwaar, licht voorspelbaar, maar verveelt niet!

avatar van plompa

plompa

aardig. Wel lang vrij saai. verrassend end.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Best interresant filmpje, goede acteurs, boeit de hele film, maar wel een beetje voorspelbaar.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

movielife schreef:

Makkelijk weg kijkt?

Ik snapte er maar heel weinig van. Wat ik begreep is datAndrew Jacob had ingehuurd om zijn vrouw te vermoordenVerder kwam ik niet

avatar van G-Talks

G-Talks

Goed maar inderdaad lastig verhaal soms. Na het einde was ik het het spoor wel bijster. Verder leuke film, goede acteurs, en blijft boeiend van begin tot eind!

avatar van botssiee

botssiee

Film viel goed te kijken.
Ben er alleen nog niet aan uit of het de bedoeling was dat Jacob was ingehuurd door Andrew of (aan het einde te zien) meer bedoeld was dat Andrew en Jacob één persoon waren

avatar van Billie10

Billie10

Heb deze film net gezien en vond hem ronduit slecht.

De personages konden mij totaal niet boeien en ook het verhaal was niet je van het.

De film was geen enkel moment spannend en dat zou bij een thriller toch wel moeten.

1 ster voor de mooie lokatie.

De film stelt me erg teleur. De plaatjes zijn mooi geschoten en het decor is werkelijk prachtig. De spanning word langzaam opgebouwd...De muziek draagt de film.

Maar helaas is het acteer werk van dien aard dat het de acteurs maar niet lukt om ook echt die spanning vast te houden. Hoewel het plot verassend is wordt het niet niet ver genoeg uitgewerkt . Het is me dan ook aan het einde van de film totaal niet duidelijk hoe het nu eigenlijk afgelopen is. Een belabberde happy ending achtige slotscene maar de film nog dramatischer dan het al was. Jammer want het had en heeft de potentie van een heerlijke thriller.

Jammer dat er zoeel tijd in gestopt is om deze film te maken...advies...niet kijken...

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Had ik er misschien te veel van verwacht, ik weet het niet...Ik dacht al ten eerste dat Neve Campbell erin meespeelde (had enkel de poster gezien en ze lijkt daar fel op).

Neen, geen Neve Campbell. Het verhaal draait rond 3 mensen, maar de hoeveelheid aan flashbacks maken er af en toe wel een (saai) zooitje van. Op het einde komen de intriges en slechte bedoelingen dan boven water en schiet heel eventjes de actie los. Helaas gebeurd deze actie veel te laat en duurt hij bovendien véél te kort.

Men wil er vooral een broeërig sfeertje van maken. Maar dat deden ze best door op het heden te concentreren, dan altijd op het verleden door flashbacks. Ze hadden flashbacks kunnen gebruiken bij de twist of bij de ontknoping, maar niet het hele verhaal door.

Een gemiste kans en het einde was nogal voorspelbaar.

avatar van erpunited

erpunited

Aardige film. Ik vond er te weinig actie in zitten. Wel een paar leuke plotselinge wendingen in het verhaal waardoor het wel leuker wordt om te kijken. Niet super maar wel aardig om een keer te kijken

avatar van Angel-76

Angel-76

ik vond het niet echt een thriller, meer een soort drama..

een heel saai lang begin, tegen het einde werd het wat beter, maar zeker niet goed.

een hele matige film, en slechte thriller.

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Een bijzondere en uitdagende thriller met een mooie Lake Bell, een film om geduldig in mee te groeien tot het eind. Een klein beetje drama soms, voelt niet Amerikaans aan deze film.

Vandaag gekocht en gezien deze dvd...ben er blij mee!

avatar van Noodless

Noodless

Aardige thriller waarbij het verhaal goed wordt opgebouwd tot de climax. Voldoende spannend en Lake Bell ( nooit van gehoord ) is inderdaad een knappe verschijning. 6/10

avatar van TimZor

TimZor

tsjah ik vondt hem echt heel saai en zag het eerder als een 85 minuut durende verspilling van mijn avond jammer.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

Vrij matige film met een aardig verhaal wat niet echt goed uit de verf komt.

Clifton Collins Jr. speelt vrij sterk, Lake Bell is wel een mooie verschijning

en Jason Clarke was wel aardig.

De muziek was wel lekker... mooie soulplaatjes die geweldig in het gehoor liggen.

Een filmpje die even lekker wegkijkt voor 1 keer, maar vrij snel vergeten.

avatar van leanne_love

leanne_love

vandaag1 schreef:

ik snap de film niet

je bent niet de enige

avatar van K. V.

K. V.

Hij viel redelijk mee. De film verveelde niet, maar echt verrassen deed hij ook niet. Het verhaal was niet zo origineel en ook de uitwerking was redelijk standaard. 'k had nog gehoopt op een verrassend einde, maar dit zat er ook niet in. De acteerprestaties waren naar behoren. Goed als hij eens op tv passeert, maar echt actief naar deze film zoeken zou 'k niet direct doen.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Iemand die het verhaal toch uit wil leggen? Het einde vond ik behoorlijk vaag
Was het nu 1 persoon? Wilde hij z'n vrouw laten vermoorden? HUH!?

avatar van Boenga

Boenga

Pas in de laatste tien minuten wordt duidelijk gemaakt wat de clue van het verhaal is, en wordt je nieuwsgierig naar wie en wat. Tot dan is het lange, flauwe en niet heel geloofwaardige intro. Niet geloofwaardig vooral door de combinatie van matige dialogen en al even matig acteerwerk.

hellboy.ray schreef:

Een filmpje die even lekker wegkijkt voor 1 keer, maar vrij snel vergeten.

Voilà...