menu

Transformers: The Last Knight (2017)

mijn stem
2,59 (457)
457 stemmen

Verenigde Staten / Canada / China
Sciencefiction / Actie
155 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Mark Wahlberg, Josh Duhamel en Anthony Hopkins

Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=Gy2-BNXUQpo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van blurp194
2,5
Genoeg is genoeg.

Transformers zonder Megan Fox en daarna ook zonder Shia LaBeouf, ik vond het al niet echt veel. Maar nu dit volgende deel nog weer verder van het oorspronkelijke idee af, en dat gat moet dan opgevuld worden met een handjevol bekende en beroemde acteurs. Maar, Wahlberg ging in het vorige deel nog redelijk, maar hier kan hij echt niet overtuigen. En wat Hopkins dan toch aan het doen is lijkt er helemaal niet op.

Goed een heleboel cgi en dan moet het maar mooi zijn allemaal. En ja, eerlijk gezegd ziet het er glimmend en schitterend uit. Maar wellicht had dat in een andere betekenis gemoeten. En ja, het is nog steeds wel een ietwat vermakelijk filmpje, maar het komt niet in de buurt van het origineel. Het was beter geweest om na het tweede deel de serie te laten voor wat het was.

avatar van Zinema
2,5
Zinema (crew)
Vermoeiend feestje.

Als je bij dit laatste deel van de Transformers-serie in slaap valt, is dat niet eens zo vreemd. De overdaad aan actie is namelijk vermoeiend, niet zo'n beetje ook. Want Bay trekt alle registers open en vuurt al zijn actie in sneltreinvaart af op de kijker. In 3D nog net iets mooier en met Dolby Atmos hoor je zelfs de ruimteschepen letterlijk boven je hoofd vliegen. Sterker nog, de 3D-Bluray (die in een 3-disk editie wordt uitgebracht samen met de 2D-versie op een aparte schijf en het bonusmateriaal op de derde bluray) lijkt wel stiekem een testdisk voor deze geluidstechnologie. Sowieso is dit een audio-visueel feestje.

Maar ondanks alle pracht en praal is het dus echt té veel. Het is leuk dat Bay, en met name ook Hopkins, zichzelf niet serieus neemt. Heel even komt dat subliem tot uiting wanneer een robot de filmmuziek letterlijk doet aanzwellen. Het is echter een van de weinig werkende komische momenten. En dus blijf je - soms met open mond - kijken naar alle gekte die voorbij dendert. Het verhaal is na een half uur al niet meer te volgen, hetgeen alleen maar bijdraagt aan de chaos. Als in de eerste minuten een dronken Merlijn in de middeleeuwen zijn whiskey drinkt uit een fles met schroefdop, zegt dat eigenlijk wel alles.

Bay gaat allesbehalve doordacht te werk en al hoeft men niet fijnbesnaard te zijn om deze reeks in leven te houden, iets meer moeite zou fijn zijn. Sommige sequences zijn zo vreemd ge-edit dat je het moet zien om te geloven. Het is vreemd dat iets waar zoveel geld in wordt gepompt kennelijk aan weinig evaluatie en controle onderhevig is. Voor mensen die van trailers houden is dit echter wel een schot in de roos, want de film doet ondanks zijn lange lengte absoluut aan als een. Een prestatie an sich. Gelukkig verveel je tijdens de achtbaanrit amper en onderhoudt het vreemd genoeg wel. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.

**½

Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.

avatar van mnrk
4,0
One hundred billion trillion planets in the cosmos. You want to know, don't you, why they keep coming here?

Deze volgende Transformer film van Michael Bay is gewoon weer popcorn vermaak ten top...

Het verhaal gaat gewoon verder, en de cast is ook weer van partij na de vorige Transformer film, de special effect's zijn weer lekker in overvloed en horen er gewoon bij...

Ook de score en soundtrack past weer lekker bij dit deel...

1,0
ik vond hem wel goed, geen minuut verveeld

1,0
had verkeerd gestemd, had de voorlaatste film gezien van de reeks,deze viel inderdaad dik tegen.

avatar van Noodless
3,0
Ben volledig getransformeerd !

Michael Bay gaat hier wel echt over qua actiescènes en na ongeveer een anderhalf uur heb je het ook gehad. Maar dan komt er nog een bombastisch gedeelte die het eigenlijk heel vermoeiend maakt. Het ziet er nochtans wel allemaal goed uit, maar vanaf de scène met de duikboot verminderde de kijkpret gaandeweg. Het verhaal krijgt dan helemaal een knak waardoor ook de actiescènes minder en minder interessant worden. Te veel kan ook nefast werken. Niet echt verveeld, maar vind de film wel de zwakste in de reeks. Lijkt mij ook om deze franchise een halt toe te roepen, maar dat zal er helaas niet van komen. 6/10

avatar van macrobody
3,0
Deze film is echt "all over the place". Echt een beetje teveel van het goede. Dit is voor de generatie met een aandachtsspanne van om en nabij de 10 seconden een uitstekende film. Denk dat ik persoonlijk ook wat rust momentjes nodig heb. Ik word zeker te oud voor dit soort geweld.

avatar van Esteban
2,0
Een totaal gebrek aan opbouw, geen enkel -nochtans hoognodig- rustmoment, een camera die nooit of te nimmer stil staat, editing met een hakbijl, extreem onevenwichtig qua toon, tenenkrommende humor op de meest ongepaste momenten, muziek die de hele speelduur overaanwezig is, uiterst vermoeiend als geheel, een apathische kijkervaring ... En toch laat ik mij steeds opnieuw vangen door het nieuwe deel een kans te geven. Hier en daar zat er wel een zeldzaam moment dat mij kon bekoren en wat de effecten betreft valt hier niets op aan te merken. Dat moet gezegd. Alsnog een krappe twee sterren.

2,0
Het wordt nu pijnlijk duidelijk dat de weg die Michiel Baai inslaat niet meer de chemie heeft die het eerste deel had. Het luchtige gehalte van die films samen met de verbluffende special effects kom hier net zoals in het vorige deel niet uit de verf. Het maakt op mij geen indruk meer. De overdaad aan CGI en exposies zijn (zelfs voor mij) irritant, omdat het niets vernieuwend meer is. Ook vind ik dat de 'persoonlijkheden' van bumblebee etc veel te serieus overkomen. Nee het is tijd om te stoppen en te genieten van de eerste 3 delen, waarvan het derde deel al een stuk minder was.

avatar van Rico120
3,5
om eerlijk te zijn overtreft deze film al mijn verwachtingen het was in een wordt gaaf
ook het einde zag ik niet aan komen de o zo gevreesde bad ending dat Quintessa leeft

hoewel de bad prime niet echt overtuigend was
knap staaltje film werk laar the transformers bumblebee maar komen

avatar van Film Pegasus
2,0
Film Pegasus (moderator)
Noem het een guilty pleasure, maar ik hou wel van de Transformers reeks. No nonsense films met explosies, Transformers en foute humor. Vooral de eerste trilogie is genieten, maar vanaf Age of Exctinction wordt het toch minder. De toevoeging van Mark Wahlberg heeft de serie geen goed gedaan. Als je al slechter acteert dan Shia LaBeouf & Megan Fox moet je je toch vragen stellen. De foute stijl van Shia paste beter in de franchise dan het gezaag van Mark.

Anthony Hopkins blijft een goeie acteur die zich niet liet gaan zoals bvb Al Pacino, Robert De Niro, Christopher Walken of Dustin Hoffman. Maar ook hij zit niet bepaald op z'n plaats.

De film is het minste deel van de reeks. Er is nog voldoende actie en humor om te kunnen genieten, maar het is soms ver zoeken.

Soms een beetje te veel.. Maar het keek weer goed weg.... Gewoon verstand op nul.

7/10

avatar van Decec
4,0
Uitstekend actie/avontuur/SF film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Mark Wahlberg en Anthony Hopkins...
Uitstekend mooi gemaakte SF...
Super mooi 3D kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek met
Dolby Atmos...
Heerlijk genoten...

avatar van Onslaught
2,0
Ik was al geen fan van die vorige films, maar dit is me toch wel een partij triestheid van 2 en een half uur.


avatar van Tarkus
4,0
Deze vijfde film uit de reeks is een van de betere, alleszins beter dan deel 4.
Velen zullen het niet met me akkoord zijn, maar ik ben nu eenmaal wel een liefhebbers van deze films.
De beelden zijn alweer prachtig evenals de speciale effecten.
Maar ook het verhaal zal voor mij wel prima in elkaar.
Ik heb van deze prent genoten in alle opzichten, en het optreden van Sir Anthony Hopkins was nog eens een pluspunt !
Laat nummer 6 maar komen !!!

avatar van Captain Proton
Deel 5. Man heb op het puntje van de bank gezeten. Wat een film. Geweldige cast, verhaal en special effects. 155 minuten spanning en sensatie. Hopelijk is deel 6 net zo goed.

avatar van Psycho-M
2,5
Sowieso de minste uit de serie.
Aan de Bumblebee trailer te zien hebben ze inmiddels ook wel door dat dit niet meer werkt.
Gelukkig wordt Bumblebee toch een wat ingetogenere transformers film.

The last Knight is zeer bombastisch met veel actie en explosies.
En ja de transformers zien er goed uit, maar (zeker met een speelduur van 155 minuten) wat is het een vermoeiende film.

En toch zal ik de volgende transformers film ook weer gaan kijken.

avatar van cantforgetyou
1,5
Wat een vreselijk deel uit een toch leuke filmreeks. Transformers 'The last knight' is echt heel erg hysterisch. Ik werd helemaal moe van alle dialogen. Wat een onzin wordt er vertelt en wat een vreselijke humor. En wat een slecht verhaal met allemaal zeer onduidelijke termen, etc. Zonde, want op zich blijven de transformers films mooie special effecten hebben. Maar er moet toch echt wel een beetje een verhaal in zitten. En het duurt allemaal ook zo erg lang. Ik ben wel weer benieuwd wat hierna komt, maar ik verwacht er niet veel van.

1,5
Toch wel de minste van de 5 .
Mooi gemaakt dat dan wel maar wat een verhaal zeg.
Ook de humor is kinderachtig.

De speelduur is weer veel te lang 155 minuten
Waarom steeds zo een lange speelduur daar wordt de film niet beter door.
Op een gegeven moment ben je alleen nog maar aan het wachten dat het afgelopen is .

Zo een transformers als deze hoeft van mijn niet meer .
Ben benieuwd wat bumblebee is

1,5
Toch wel de minste van de 5 .
Mooi gemaakt dat dan wel maar wat een verhaal zeg.
Ook de humor is kinderachtig.

De speelduur is weer veel te lang 155 minuten
Waarom steeds zo een lange speelduur daar wordt de film niet beter door.
Op een gegeven moment ben je alleen nog maar aan het wachten dat het afgelopen is .

De melkkoe is leeg?
Zo een transformers als deze hoeft van mijn niet meer .
Ben benieuwd wat bumblebee is

avatar van jippie2010
2,0
Het allereerste deel vond ik echt gaaf om te zien.
Jeugdsentiment die tot leven kwam.
Maar hoe verder de reeks, hoe verder het geheel afglijdt.
Het is haast een karikatuur van zichzelf geworden,
en het is al lang geen feest van herkenning meer.
Met een geschat budget van 217 miljoen dollar mag
deze film gerust een flop genoemd worden. *2.0

Typisch voorbeeld van : meer is (veel) minder....

Zoals zo vaak in Hollywood is de gedachte dat ieder vervolg op een succesfilm groter, duurder en overweldigender moet wordt uitgepakt niet de juiste....pffff vermoeiend...!

1.5

avatar van ILDIB
2,5
hak op de tak gebeuren. spektakel zat maar zonder ook maar een enkel logisch verband. Mensen tegen machines en de mens bloedt amper. wanneer leren ze nou eens dat kogels niet helpen. verhoudingen van sterkte kloppen gewoon niet. en de regisseur is een pedo met die izzy. hopkins was wel geinig.

prime is nog een grotere zeverzak dan frodo met zijn ring.

avatar van Donucius
3,5
ILDIB schreef:
Mensen tegen machines en de mens bloedt amper.

Kijk voor de gein eens naar de anime G1.

ILDIB schreef:
en de regisseur is een pedo met die izzy.

Een kind die een kind speelt...

3,0
geplaatst:
Vermakelijke film maar duurt naar mij mening veels te lang.

avatar van IH88
3,0
geplaatst:
“And now two worlds colliding, only one survives.”

Ik heb wel een zwak voor de Transformers franchise. Het is belachelijk, bombastisch, soms pijnlijk ongrappig en eigenlijk één grote actiespektakel zonder opbouw of verhaal. Maar het feit dat de film tweeënhalf uur lang vermakelijk blijft laat zien dat Michael Bay ook een aantal dingen goed doet.

De actie is wat overzichtelijker gefilmd dan de vorige films en het laatste gedeelte is zelfs spectaculair. Gelukkig neemt de film zich ook niet te serieus. Net zoals de acteurs, en vooral Hopkins, Turturro en sommige stemacteurs hebben de grootste lol. Wahlberg en Haddock vormen ook een leuk koppel. Dat sommige subplots nergens heengaan en de Decepticons (en Megatron) wel heel gemakkelijk worden verslagen neem ik dan op de koop toe.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:01 uur

geplaatst: vandaag om 17:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.