- Home
- Films
- Transformers: The Last Knight
- Filtered
Transformers: The Last Knight (2017)
Genre: Sciencefiction / Actie
Geregisseerd door: Michael Bay
Met onder meer: Mark Wahlberg, Josh Duhamel en Stanley Tucci
Releasedatum: 22 juni 2017
Bekijk via SkyShowtime
Plot Transformers: The Last Knight
"Two worlds collide. One survives."
Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Transformers: The Last Knight (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Santos
Seymour Simmons
General Morshower
mrklm
Meer van hetzelfde, maar met iets meer wanhopige pogingen om humor toe te voegen. Slaat de plank op alle fronten mis met een op het eerste gezicht redelijk eenvoudig verhaal, dat echter door allerlei vage wendingen onnodig ingewikkeld wordt gemaakt. Het zal allemaal wel, het gaat tenslotte om de eindeloze actiescènes die nog idioter zijn dan in de voorgangers. Wahlberg is - om maar eens aan een heel andere film te refereren - 'hard to kill' en dus is er van spanning geen enkele sprake. Ik ben al een tijdje films beu waarin hele steden worden vernietigd, hier gaat het om de letterlijke vernietiging van de aarde. Yep, extreem veel meer van hetzelfde dus en ook nog een prekerig coda uit de mond van Optimus Prima. Moet dit? Blijkbaar... misschien helpt het als je deze film links laat liggen. Goed plan wat mij betreft!
horizons
Visueel Meesterwerk
Laten we de open deur maar intrappen: The Last Knight verschilt qua opzet niet veel van de voorgaande films. Vond je die al ruk dan ga je The Last Knight ook niet leuk vinden, althans dat is in de lijn der verwachting.
Net als in Age of Extinction met de opmerkingen in de oude bioscoop over remakes en sequels laat Bay in The Last Knight ook weer wat zelfbewuste humor voorbij komen: werd er over de voorgaande delen vaak gezegd dat de Decepticons geen personaliteit hadden en veel zilveren brei waren weet Bay de Decepticons op een wel erg ludieke manier te introduceren.
Sowieso is de humor iets minder “Bay-esque” of puberaal en soms gewoon echt grappig.
Een kritiekpunt wat eveneens is aangepakt is dat er in, vooral Age of Extinction, wel erg weinig transformeer scenes te zien waren. In The Last Knight zit het vol met dit soort scenes, zeker in de eerste helft. Vrijwel elke Transformer komt volop in beeld op zulke momenten. Goed!
Tel daarbij het toegenomen detail van de Transformers die werkelijk heel mooi in beeld gebracht worden en je kunt met gemak zeggen dat ILM weer ontzettend puik werk heeft afgeleverd.
Met alleen goede CGI kom je er niet het moet ook nog eens in scenes worden ingepast en daar laat Bay wederom zien een geweldig actie-regisseur te zijn. Van een veldslag die menig historische film graag zou willen laten zien, snelle autoscenes in London tot een weergaloze zwaartekracht enerverende climax. Een visueel pareltje met de grootse opnames op de juiste momenten en de actie vol detail van dichtbij.
Genieten en nog eens genieten.
Tel daarbij een goed gebruikte soundtrack waar Bay halverwege een loopje weet te nemen met het concept epische muziek in een scene die als je het leest nergens op slaat maar op het grote doek wonderwel goed werkt.
Het vertellende verhaal neemt zicht gelukkig wederom niet al te serieus. Je mag het plot dun vinden maar meer narratief zou alleen maar afleiden van de (audio) visuele vertelwijze. Het geheel gebruikt elementen uit de hele historie van de Transformers: van de oude Marvel comics uit de vorige eeuw, langs de dreamwave periode naar het huidige IDW universum evenals de cartoons van lang geleden en de sterke (!)Prime serie van enkele jaren geleden.
Van mij mag Bay nog wel een zesde Transformers film regisseren maar als hij met deze film afscheid neemt van de regiestoel van Transformers dan is dat begrijpelijk. Kijk al uit naar de aankomende Bumblebee film en welke regisseur zijn visie mag gaan laten schijnen op deze heerlijke blockbuster serie.
Tl;dr: Meesterlijk.
Donucius
Wees op voorhand gewaarschuwd! Dit is een typische "Bay op steroids tot de macht 50" film, waarin hij zichzelf grenzeloos uitleeft en zichzelf tot ontplofgod heeft gekroond.
De film hanteert een moordend tempo, waardoor er weinig tot geen dode momenten zijn. Ook is er geen tijd voor echte (karakter)verdieping, maar dit is deeltje 5, dus voor de achtergronden pak je maar de vorige delen erbij. Het is het karakteristieke Bay scenario van actiegeweld afgewisseld met vleugjes sentiment en..... de rest. Het verhaal is waar menig kijker lang op heeft zitten wachten, maar de uitwerking is redelijk (tot hooguit goed) te noemen. Wellicht is een rewatch nodig, maar voor een 148 minuten durende film? Misschien een andere keer als ik echt helemaal niks te doen heb.
De film moet het vooral van de actie- en vechtscènes hebben voor de entertainmentwaarde; het verhaal dient meer als ondersteuning of opstapje om dit te kunnen doen heb ik het gevoel. Een 'smoesje' van Bay om zich uit te kunnen leven in deze Transformers wereld. Visueel ziet het er groots en magistraal uit; je zintuigen worden op alle mogelijke manieren geprikkeld. Je wordt overspoeld met informatie, waardoor je soms overload momenten krijgt; het doet er dan niet meer toe of je alles wat je ziet kunt verwerken. Het enige wat je dan kunt doen is je overgeven in de handen van Bay die je dan op zijn zintuiglijke rollercoaster zet. De CGI en de hele Transformers-wereld en -sfeer die gecreëerd is ogen goed en nemen je ook diep mee in die robotische wereld. De CGI van de robots ogen ditmaal helemaal af, waardoor het bijdraagt aan het entertainment. De transformaties zijn sneller en ogen nog vloeiender (maar nog steeds met typische Bay slo-mo erin hoor).
Ik denk dat de helft van het budget van de film voor het kopen van springstof is geweest. Dacht je dat de vorige Transformers veel explosies had? Think again! Niet normaal. Dit is nog topper dan over de top. Vind je het gek dat men na het zien van Bay films andere films soms 'saai' vinden. Tweeënhalf uur bombastische explosiegeweld is moeilijk te toppen door welke regisseur dan ook. Ik hoop niet dat dit de nieuwe standaard zet, want anders moeten ze standaard oordoppen erbij leveren bij deze film: oorverdovend.
Dit is een knap staaltje werk dat Bay opgeleverd heeft en menig kijker zal er wel entertainment in kunnen zien. Het is en blijft een blockbuster met ook een volwaardige blockbusteropzet; alles is gemaakt om te kunnen knallen! Het verhaal is op zich wel interessant en neemt je terug naar waar het allemaal mee begon (denk dan aan de animatieserie en niet de comic). Over de uitwerking kan en mag men sceptisch zijn, maar deze film zal dan ook niet bij iedereen in de smaak vallen. Dit komt doordat iedereen wel zijn eigen versie in zijn hoofd heeft zitten van hoe de Transformers-wereld eruit hoort te zien. Beïnvloed door de animatieserie, comic of juist niet, het zal nooit helemaal kloppen of zijn zoals je het graag wilt. Zie dit als een Bay-interpretatie van het Transformers-verhaal en -wereld in plaats van die van jezelf, zal het makkelijker maken om deze film te kunnen waarderen. Als je dat niet doet, lig er dan vooral niet wakker van dat Bay de Transformers-wereld totaal heeft verne*kt met zijn eigen interpretatie, want daar doe je jezelf geen plezier aan. Het is zoals het is, zeker nu het op beeld is vastgelegd voor de komende generaties.
To be or not to be... Well in this case: live and let live!
Weinig stemmen en reviews hier, schijnbaar raakt het MM-publiek deze reeks ook al beu. Transformers is ieder geval geen reeks die ik een warm hart toe draag, al was de eerste nog wel vermakelijk. Maar ook die film zat al op het randje en de vervolgen gingen er telkens overheen en werden steeds slechter. Met een 3,5*, 2,5*, 2,0* en 1,5* neemt mijn stemgedrag ieder geval een hard dalende lijn aan per vervolg.
Maar toch zat ik zaterdagavond in de bioscoop, puur omdat een groep vrienden deze wilde zien en ik gelukkig nog een vrijkaartje had. Als je deze film dan toch wil zien, dan maar in IMAX op groot scherm. Even had ik nog de hoop dat dit best leuk ging worden, met een prima opening in de middeleeuwen met een dronken tovenaar Merlijn en een draak. Zulke historische verhalen vind ik leuker dan weer een gesloopte wolkenkrabber te zien. Maar na een fijn begin wordt het helaas toch weer een typische Michael Bay film vol met hele flauwe, totaal niet grappige humor en heel veel verschillende Transformers die uiteraard weer alles kapot maken wat in de buurt staat. Veelzeggend dat de momenten die ik nog leuk vond vooral de stukken waren waar de enige echt goede acteur uit de film in mee deed. Anthony Hopkins (wat doet zo'n enorme gigant toch in pulp als Transformers?) is geweldig in zijn rol en maakt van matige scenes nog wat leuks met zijn presentatie. En toegeven, het grootschalige slot is ook nog wel tof, maar wel uiteraard too much. Echt too much.
Ook dit vijfde deel verbetert de minpunten gewoon niet waardoor het zielloze en veel te overdreven chaos wordt waar ik weinig mee kan. De doelgroep zal er best van genieten, maar ik behoor er duidelijk niet toe. En het helpt ook niet mee dat het wederom 2,5 uur duurt. Waarom toch? Maar toch heb ik er stiekem wel een beetje plezier mee gehad. Naast de Middeleeuwen komen we ook nog even kort in de Tweede Wereldoorlog, een stuk dat van mij wel langer had mogen duren. En visueel is de film wel erg knap geanimeerd, al voelt het zoals gezegd ook leeg en zielloos aan.
mjk87 (moderator films)
Lastig te beoordelen. Goed kan ik de film niet noemen. Personages die geen functie hebben maar er wel in zitten, personen die ineens verdwijnen omdat ze niet nodig zijn, vreselijk vervelende humor die nergens werkt door slechte timing. En ik blijf Transformers iets vinden met veel potentie, maar waar Bay gewoon volledig zijn eigen invulling aan heeft gegeven. Maar anderzijds is dit zowaar -van Bay nog wel- een film waarvoor ik elke maand weer een vast bedrag lap en door een enorme meuk aan middelmaat worstel om te hopen op iets unieks. En dat zag ik dus nu eindelijk weer eens. Bay heeft elke vorm van plot en uitdieping eruit gegooid. Heerlijk.
Daar ligt niet de kwaliteit van Bay, en zijn andere slechte punt, te weten het regisseren van actie, daarop heeft hij zich ineens enorm verbeterd, Fijne lange shots, weg met de hypermontage en soms zelfs overzichtelijkheid. Nu goed, die laatste akte was soms wat chaotisch, maar omgekeerd zag ik dingen die ik niet vaak zie. Soms zelf mooie shots (met die wolken) en dat kale groene grasland. Maar elke vorm van nuance is overboord gegooid. Een film in de overtreffende trap zonder dat Bay zich ook maar ergens inhoudt. Werkelijk elke seconde ontploft er iets, en als het dan heel aardig in beeld is gezet, dan word ik gewoon blij en geniet ik van zo'n film. Met perfect geluid en top notch special effects is dit gewoon een briljante bioscoopervaring. Zou ik deze thuis kijken, dan blijft er weinig van over waarschijnlijk. Maar op het witte doek kan deze tellen.
Enfin, 148 minuten zijn wel vrij lang, ondanks het moordende tempo en de grootse finale aan het eind die an sich wel wat in zich heeft. Uiteindelijk krijg je wel een houten reet. Maar ergerlijker nog is dat wisselen van aspect ratio. Onnoemlijk irritant en op het oog zonder idee. Je leest dat dit te maken kan hebben met Imax-camera's die een ander AR hebben dan andere camera's, maar dit is gewoon onkunde dan die ook een stuk van de kijkervaring versjteert. Daarom strafpunten, maar nog wel voldoende: 3,0*.
Michael Bay begint me nu toch wel te irriteren hoor!
Bij de voorgaande films kon ik mezelf in de bios nog vermaken met hetzelfde liedje, steeds weer opnieuw.
Vaak bij een herziening van de Transformers films vind ik de films minder worden, omdat het grote bioscoopscherm en geluid wegvallen.
Met die gedachte ging ik ook the Last Knight in. Helaas haalde Bay me het bloed onder de nagels vandaan, waardoor zelfs de eerste keer een slechte ervaring is geweest:
- De achterlijke humor begint al met Tucci als Merlijn de Tovenaar, zo compleet overbodig en onnodig. Was daar nou echt een poging tot humor nodig? Alle pogingen tot humor falen hopeloos.
- Alle zwaar onnodige personages die teveel lullen en gewoon 0,0 toevoegen aan de film (14 jarig meisje Izabelle, Anthony Hopkins was er puur voor de exposition, de irritante legermannetjes, die gozer in die operatiekamer van het leger, John Turturro op Cuba..., wat is er met die kids gebeurd?
- Hopkins, die in een (Transformer) car chase van auto wisselt... Waarom? Deze Transformer kan auto's scannen en van uiterlijk verwisselen terwijl ie rijdt. Nog geen 5 seconden later worden ze gewoon door het leger gepakt. Lekker nuttig!
- De Transformers really pissed me off. Die introductie van die Decepticons met die hippe letters, om vervolgens binnen 10 sec afgeslacht te worden. Als je ze graag zo hip wilt introduceren, moet je ook daadwerkelijk wat met die Decepticons doen.
- De Autobots hadden ook geen reet te doen. Alleen Bumblebee kon er nog mee door
- wat een godgruwelijk irritante stemacteurs ook. Vreselijke typjes, die Transformers. Kunnen ze niet gewoon Transformers zijn? Graag zonder Franse accentjes of hiphop straattaal svp.
- Optimus Prime...please...never talk again. En ik weet inmiddels wel dat je Optimus Prime heet, dat hoef je niet elke 5 minuten te zeggen. En je irritante i love the earth and the human people speech ook niet
- Waar was de spanningsboog? Prime was evil, maar binnen een minuut was ie opeens weer the good guy, all because of Bumblebee's voice
- Quintessa... Waardeloze villain. Ook binnen twee tikjes verslagen.
- Er is gewoon geen pay-off in deze film. Nemesis Prime, Megatron, Quintessa... Stront!
- Waar waren ze nou mee bezig in die eindbattle? Geen flauw idee. Het zag er verbluffend uit. Maar het is compleet achterlijk. Dat moment dat ze met de parachute zouden springen, hem afdeden en toch niet gingen springen... Really... Come on
Je kan gewoon terugrennen met de parachute om.. Je weet maar nooit
- Alle onlogica in deze film...
- Wat was het middenstuk saaaaaaaaaiiiii.
- De wo II scene.. Pure geld- en tijdverspilling
- openingsscene... Pure geld- en tijdverspilling. Voegt niets toe aan het hele plot. De Allspark en weet ik veel wat is nu vervangen door een staf, voor de rest geen enkel verschil.
Ben gewoon boos geworden van deze film. Terwijl ik absoluut geen hater van Bay ben. Maar dit is gewoon een druppel die de emmer doet overlopen.
Moeilijk he, een Transformers film over Transformers. Als de focus van de film op Optimus Prime zou liggen en de Transformers voor 1 keer wat diepgang zouden krijgen, in plaats van de falende menselijke personages... Zucht... Dat is een utopie...
HorrorFan007
Over het eerste punt: wat mij betreft ingekort had kunnen worden was het gekeuvel op die vuilnisplaats. Om punt twee een probleem noemen in een film waarin buitenaardse robots in sportauto's veranderen is al bizar op idee op zich, toch?
Voor acteerwerk en dialoog is Transformers niet het podium maar Hopkins, Moner en Haddock hadden er wel lol in. Duhamel was blij terug te zijn. Alleen Wahlberg was te serieus. En actie op rare momenten? Er moet meer meer meer actie in!
Apart zo'n puntsgewijze recensie maar het refereert wel makkelijk...
Dankje voor je feedback . En ik wou met die puntgewijze recensie is iets anders proberen .
Ik begrijp je commentaar wel maar de 1ste film was toch veel logischer dan deze
tattoobob
Oooooh dit was weer een heerlijke Bayformers!!!!
De negativiteit om deze film snap ik niet zo....boeit me eigenlijk ook niet echt.
Heerlijk over de top en een visueel orgasme voor de liefhebber zoals ik.
Ik ben een fan van het eerste uur voor en tijdens Bay zijn creatie....ik zou het jammer vinden als dit zijn laatste zou zijn maar ergens denk ik dat er nog wel een komt.
Regelmatig een kippenvelletje gehad tijdens deze film...puur omdat alles er zo moddervet uitziet.
Verhaal is prima voor eem film als deze.
Acteerwerk ook top.
Mr Hopkins eindelijk weer in een betere film.
Mooie dame ook trouwens die meid !!!!!
thunderball
Deze vanmiddag gaan zien op een groot scherm in Metropolis Antwerpen.
Viel niet mee. Ik vermoede van te voren al wel dat Bay waarschijnlijk weer gigantisch zou uitpakken met de ene na de andere actiescène en met niet al te veel verhaal,
maar deze vijfde Transformersfilm sloeg werkelijk alles!
Totaal geen enkele vorm van verhaal, of een poging er toe; van begin tot eind actie, maar zonder enige spanningsopbouw, of vaak maar enige uitleg waarom iets gebeurt, of wat er überhaupt aan de hand is. Zo vond ik het erg vreemd dat b.v. de mens de slechte bots steunt en een aantal levensgevaarlijke decepticons los laat, om op de goede transformers te gaan jagen. Logisch?
Bay heeft nog steeds geen enkele kaas gegeten van het vertellen van een fatsoenlijk verhaal (over een "goed" verhaal heb ik het dan niet eens), of van de betekenis van het woord "dossering" en in je film af en toe een rustmoment inlassen, zodat de daadwerkelijke actie ook echt indruk maakt.
Het gaat maar door met explosies en gevechten totdat je als kijker volkomen murw bent geslagen en je het verder wel geloofd.
Ook wordt het allemaal veel te rommelig gebracht, figuren en bots worden geïntroduceerd en vervolgens spelen ze er na amper nog een rol, of verdwijnen voorgoed uit beeld.
Natuurlijk is de tijdsduur voor dit soort van onzin weer veel en veel te lang. Dit moet je ook makkelijk binnen de twee uur kunnen vertellen, dan valt het misschien nog te pruimen.
Het vanaf de eerste minuut constant wisselen van beeld grootte, vaak ook tijdens doodgewone conversaties, was totaal overbodig en feitelijk een "wie maakt mij wat" van regisseur Bay. Stoer, hoor!
Positieve punten waren er gelukkig ook:
*de flauwe humor is voor het grootste gedeelte verdwenen (hoewel sommige conversaties tussen de robots onderling tenenkrommend slecht waren)
*eindelijk weet Bay de actie scenes niet meer te verkloten door alles van veel te dicht bij te filmen, maar om het nu meer van een afstand in beeld te brengen en door meer overzichtsshots in te lassen.
*Wahlberg was minder onsympathiek en chagrijnig als normaal en deed het niet onaardig.
* Rest van supporting cast -incl. een goede en bij wijlen grappige Hopkins- waren een aanwinst. Nooit gedacht Stanley Tucci nog eens als Merlijn de tovenaar te mogen aanschouwen.
*Laura Haddock was een lust voor het oog en deed me wel wat aan Megan Fox denken.
De actie en SFX waren op zich erg goed gedaan en bijna niet te overtreffen, maar het sloeg allemaal nergens op en zonder spanningsboog is tweeënhalf uur gewoon haast niet uit te houden.
Conclusie: gewoon niet goed genoeg.
Een vier, ofwel twee sterren.
Kondoro
Transformers: The Last Knight
Ik ben de laatste tijd weer een bioscoop-freak, heb de bioscoop nu vier keer gezien in 1,5 maand en dat is nogal zeldzaam voor mij en mijn kameraden, we zitten liever thuis een filmpje te kijken dan in de bios. We raken anders onze ‘bioscoop-feeling’ kwijt, eigenlijk zijn we gewoon een stel wijven zo. Toch wou een kameraad van me erg graag naar Transformers: The Last Knight en hebben we besloten dat gisteren te doen, lekker laat, 3D, heerlijk achterover zitten met een flesje Aquarius in de hand (ik moest rijden), en helaas was de blauwe uitverkocht dus had ik twee rode, ook wel lekker! De film begon aardig, de zaal was redelijk gevuld en er was geen irritatie te bekken. De groepen vrienden (voor ons) en de stelletjes hielden zich allemaal stil, geen gezeur en of mobieltjes dus de film denderde zonder hekel (aan de zaal) lekker door. Toch ontstaat er al gauw een hekel aan de film, niet omdat we een Michael Bay film bezoeken waar je lekker veel explosies, vuur en actie kan verwachten.. Nee, de hekel ontstaat dat Michael Bay begint te werken aan zijn komedie vlak, wat echt ontzettend saai is uitgevallen: het was niet grappig.
Waar ik me nog meer aan erge is de inbreng van de kinderen in de film en het missen van de schoonheden is het wegkauwen van de film keihard. Je krijgt een irritant mens er voor in de plaats die dan zo nodig als Izabella in de film moet spelen en gewoon niet weg te kijken was, de irritatie brak al groot uit met haar ‘grote’ gedrag. Ook de transformers zijn niet meer zoals ze geweest zijn, het ‘ultieme’ gevoel wat je kreeg als je Bumblebee zag vechten bleef voor als nog ver achter, de spektakel was er soms wel een beetje van af.
Het verhaal was rete saai, het is alleen al dat ik ’s ochtends om 4:15 me bed uit moet, ik heb de andere films wel volgehouden om deze tijd die misschien dan wel niet zo lang duurde, het was vele malen interessanter dan deze film. Ja, mijn ogen vielen bijna dicht aan het eind en dat komt niet door de CGI maar, gewoon puur omdat ik de film geen zak aan vond om te volgen. Zoals ik al zei: het kwam niet door de CGI, met een 270 miljoen dollar aan budget had er wel een spektakel aan sciencefiction uit moeten springen, dat gebeurt ook en dat was bijna het enige wat echt de kracht had dat transformers nog uit te kijken was. De actie scenes waren prima, de film opent goed met een prima historisch verhaaltje over king Arthur en een te gekke veldslag met een robotdraak. Het was misschien niet zoals ik verwacht had, de film heeft gelukkig ook een pluspunt: hij duurde gelukkig niet zo ontiegelijk lang als zijn voorganger ‘ Transformers: Age of Extinction (2014) was, dankje Bay dat je wel na mijn schreeuw hebt geluisterd toen ik dat aangaf.
Zoals ik al zie was het verhaal niet boeiend. Althans ik vond hem echt niet leuk om te volgen, het was geen spektakel of iets in die richting. We starten de film in de tijd van King Arthur, waar de Transformers net geland zijn. Ene tovenaar genaamd Merlijn, de tovenaar in de ‘zwarte kunsten’ en tevens ontzettende dronkenlap, waarna ik erg het idee kreeg dat de personage ‘Jack Sparrow’ hier erg overgenomen werd, vond ik het hele ridder verhaal wel best. Het is zeker van toevoegende waarde maar het was niet echt speciaal, ja de veldslag zag er gaaf uit maar daar blijft het bij. Daarna maken we een enorme sprong in de tijd, jaa we komen naar het heden waar nu de transformers niet meer welkom zijn op de aarde, een eenheid genaamd TRF werd opgericht en ze moeten de Transformers binnen bepaalde lijnen houden, gevangen houden of tenminste weg van de aardse bevolking. En dan komt het stukje met de o zo irritante kinderen, die hebben interesse om even het afgesloten gebied binnen te treden want ja ‘kinderen mogen alles’ zoals hun beweerden in de film. Daar komt Izabelle ook bij en je hebt het rijtje compleet, niet bijzonder dus. We zien daarna Optimus Prima aan komen op zijn thuisland die van de koningin een staf moet zoeken, de staf die gestolen is van haar door de 12 Transformer – Knights, de staf die gegeven is aan Merlijn.
En dan komen we gauw uit bij de stukken waar de film de touwtjes niet aan elkaar weet te knopen, er staat weinig verbindingen en dat maakt het nogal saai om te volgen. Het hele Optimus Prima / Nemesis Prime stuk was gewoon een flop, het gebeurde indirect en het was ook zo weer over, alsof Bay een helder moment kreeg maar dit niet kon uitwerken. Optimus Prime keert opeens weer naar de goede kant na het horen van de stem van Bumblebee, het slaat nergens op. Daarbij is de WOII scene nutteloos, we zien Bumblebee een paar nazi’s uitmoorden en dan is het ook afgelopen, het kent geen verbinding en ik kan er gewoon geen touw aan vast knopen.
Ja, de actiescenes zijn echt wel gaaf als je moet spreken over de scene in het dorpje. Tussen Megatron en zijn team tegen Mark en zijn team en de eindscene is wel te doen. De inbreng van Anthony Hopkins was goud, ook zijn Butler transformer was een lachje waard, al kent deze ook zijn indirecte scenes waar je gewoon een beetje treurig van werd. Een pluspunt is natuurlijk Viviane want kom op, mooie meid kun je niet laten gaan maar dan houd het echt te snel op. Het heeft geen nut om nog verder over te praten, grote flop op mijn gebied en ik denk dat ook de transformer film in mijn top 100 lijst, na een herziening zijn plek kwijt gaat raken want, ik moet ze nog herzien maar dat zijn misschien wel de betere van de reeks!
LOTR-lover
Ik snap niet zo goed dat mensen zich storen aan bepaalde 'catchphrases' als 'I am Optimus Prime' en 'Autobots attack!'. Dat is gewoon onderdeel van de Transformers geschiedenis en biedt mij als fan van de vroegere animatieserie juist wat trips down memory lane. Ik stoor me er in ieder geval niet aan (en bij dat ene epische moment waarbij Optimus Prime even 5 hoofden afhakt kreeg ik toch echt gewoon kippenvel).
Natuurlijk, het schort aan een hoop dingen bij dit 5e deel. Het verhaal is flinterdun en de humor is tenenkrommend slecht. Echt, ik had plaatsvervangende schaamte soms vanwege die domme grappen. Maar weet je: ik hoef geen hoogstaand verhaal o.i.d. als ik naar zo'n actiefilm als dit ga van Michael Bay. Dan wil ik vette actie, spektakel, chaos en sensatie. En dat zit er nou net allemaal wel in. Dus wat mij betreft weer een fijn deel in de franchise.
7/10 (IMDB)
Macmanus
Kan het zijn dat ik toch een beetje Transformers moe ben?
Nee dit was niet de overtreffende trap van deel 4. Het is allemaal een stapje terug. Het meisje is een wat verloren rol, de locaties zijn wat minder. Londen is een leuke stad maar op beeld is het toch een stuk minder dan een Hong Kong. Ook deed het total destruction komt eraan mij wat Marvel aandoen, en daar ben ik wel klaar mee.
Het is geen vreselijke film. Bay heeft genoeg moment waarin toch wel blijkt dat zijn actie top notch is. Mooie lage shots. Zijn handelsmerk. Humor blijft wat infantiel, maar Bay doet het zo all out dat ik het altijd een stuk meer waardeer.
Toch hoop ik dat dit echt zijn laatste Transformers is.
3 sterren.
Harley Quinn
Halleluja bij de aftiteling! Eindelijk verlost van dit onsamenhangende, hysterische vehikel. Geloof niet dat mijn netvlies meer nonsens had kunnen verdragen. Positief punt: tevens een workout gehad, want mijn benen en achterwerk hebben overdraai-uren gemaakt.
Begrijp me niet verkeerd; ik houd van de Transformers, maar dan moet het wel over de Transformers gaan. Voor mijn gevoel waren ze in The Last Knight eerder een sidekick dan hoofdrolspelers. De verhaallijn zwabbert alle kanten op, waardoor het geheel een chaos wordt en de film gewoon niet uit de verf komt.
Dosering is niet aan Bay besteed. Werkelijk elk shot is hysterisch, volgepompt met explosies, tenenkrommend slechte humor, overbodige personages of non relevante informatie. Er gebeurt zoveel dat de zogenaamde epische momenten verloren gaan in de potpourri aan overkill. Zonde, ik had graag gezien dat de film zich meer centreerde rondom Optimus, Megatron en Quintessa - hier was winst te behalen geweest.
Bay introduceert diverse interessante plots, maar doet er weinig tot niets mee. Zijn uiterlijk typische filters kunnen ook echt niet meer, als je het mij vraagt (Wahlberg oogt zowat oranje met roze lipgloss). Fox lookalike Haddock draagt van de ene op de andere scѐne ineens een nieuwe outfit zonder bagage bij zich te hebben. Volstrekt overbodig, zoals zoveel in deze film. Bay propt gewoon teveel in de mix. Het is bedroevend om te zien hoe grootheden als Optimus en bad guy Megatron van hun mythe ontdaan worden en enkel fungeren als opvulling van het beeldmateriaal. Niets wordt uitgewerkt met als resultaat nul komma nul spanning, samenhang of betrokkenheid met de karakters.
De optelsom is een bombastische, inhoudsloze en visueel vermoeiende zit geworden. Nee, Bay. Gewoon niet meer doen.
filmkul
Matig deel uit de reeks. Normaal gesproken is het verhaal in een gemiddelde Transformers al niet bijster intelligent, maar in dit deel is het echt te triest voor worden. En ook nu is er weer een fotomodel van 25 die een professor mag spelen. Verder hangt de film aan losse stukken en brokken aan elkaar met tussendoor de bombastische actie zoals we gewend zijn. Helaas niks vernieuwends. Ook het rommelige einde houdt niet over. Er is totaal geen overzicht en het kost moeite om het te blijven volgen. Bay is uitgetransformeerd. 2.0
Dit is dan alweer de laatste film welke ik heb bekeken tijdens mijn vakantie en eerlijk gezegd had ik me wel enigszins verheugd om deze Sciencefiction / Actie film te bekijken en dat omdat ik de vorige Transformer film "Transformers: Age of Extinction (2014)", tot nu toe de beste uit de reeks vond en ik daarin Mark Wahlberg een leuke toevoeging (i.p.v. de vreselijke Shia LaBeouf) en vernieuwing vond. Sowieso zie ik Mark Wahlberg graag in films.
Maar helaas is deze film (waarin het draait om het redden van de aarde) me enorm tegengevallen en dat omdat het verhaal chaotisch in elkaar steekt en van de hak op de tak springt en ook spelen er veel te veel Transformers in mee, waarvan een groot aantal even geïntroduceerd wordt, waarna ze dan alweer snel verdwijnen (uitgeschakeld en/of gedood), zoals de Transformers Canopy, Mohawk, Dreadbot, Nitro Zeus, Berserker en Onslaught (de laatste vijf zijn allemaal Decepticons en werden leuk geïntroduceerd in een team voor Megatron), en ook spelen er veel te veel menselijke personages in mee, die vrijwel niets toevoegen.
Zo vond ik Anthony Hopkins (in de rol van Sir Edmund Burton, die zich introduceert als "Koninklijke Marine, Orde van de Witwiccans en bewaarder van het geheim van de Transformers op de aarde") en Laura Haddock (in de rol van Vivian Wembley, die door Sir Edmund Burton wordt geïntroduceerd als "Meester in de geschiedenis, doctor in de Filosofie op Oxford en doctor in de letteren en dat ook op Oxford") leuke toevoegingen in het verhaal, waarbij de laatste het wel vooral moet hebben van haar schoonheid (haar overdreven Brits accent vond ik daarentegen vreselijk) en ook was het leuk om Josh Duhamel weer terug te zien, die in de vorige film nog ontbrak.
Maar zowel Jerrod Carmichael (als Jimmy die een vriend is van Cade Yeager en werkt op een autosloperij), Santiago Cabrera (als Santos, die het niet zo heeft op de Transformers en Cade Yeager graag wilt uitschakelen), het vreselijke kind Isabela Moner (als Izabella, die een stoer meisje is en min of meer Cade Yeager helpt) en zelfs John Turturro (wederom in de rol van Agent Simmons, die nu op Cuba aanwezig is), hadden totaal geen toegevoegde waarde in het verhaal en maakte deze film alleen maar langdradiger (die met 145 minuten ook niet bepaald aan de korte kant is ! )
Visueel gezien is deze film natuurlijk weer een lust voor het oog (met wederom verbluffende en schitterende CGI-effecten) en bevat het ook veel spectaculair in beeld gebracht actie en bij de vele auto scenes (die er overigens allemaal fraai en kleurrijk uitzagen) moest ik regelmatig denken aan de "Fast & Furious" films. Maar het hele flauwe verhaal weet wel niet te boeien en springt ook steeds van de hak op de tak en de opbouw van het verhaal is zeer rommelig.
Zo begint het verhaal in Engeland in de Middeleeuwen waar we onzin te zien krijgen over King Arthur, Lancelot, Percival en Merlin (die een belangrijke staf krijgt van de Knight Transformers, welke hij moet beschermen) in een oorlog, waarna we na circa 7 minuten 1600 jaar later in de tijd belanden bij een viertal kinderen in Chicago bij een "Alien no-go-zone", waarna dan na circa 15 minuten Cade Yeager (wederom gespeeld door Mark Wahlberg) op het strijdtoneel verschijnt, waarbij hij de kinderen (dan inmiddels vijf kinderen geworden) in veiligheid brengt en ook nog een magische talisman ("Seglass ni Tonday", wat het ook betekenen mag) krijgt van een doodgaande Knight Transformer.
Daarna begint dan het chaotische en hak op de tak springende dertien in een dozijn verhaal, waarbij ook nog heel even de naam Hitler valt en we zelfs een belachelijke Tweede Wereldoorlog scene (heeft dan betrekking op Transformer Bumblebee) te zien krijgen. Belachelijk en niets toevoegende scenes zitten er volop in, zoals een lange duikboot scene waarbij butler, bodyguard en chauffeur robot Cogman (in dienst van Sir Edmund Burton en de Witwiccans groep, welke de menselijke beschermers van de Transformers zijn) zelfs eten gaat vangen (door zichzelf als een torpedo te laten lanceren) vangen voor Cade Yeager en Vivian Wembley, die hij dan gereed maakt en serveert (Sushi a la Cogman) voor een romantisch diner in de duikboot voor hun beiden.
De laatste 25 minuten van het verhaal vormen het spectaculaire slotstuk (één en al actie welke fraai in beeld werd gebracht), waarbij uiteindelijk voorspelbaar en clichématig de aarde wordt gered en Quintessa (schepper van de Transformers en in dit verhaal de slechterik) wordt uitgeschakeld, waardoor de Transformer planeet "Cybertron" niet meer tot leven kan worden gebracht ten koste van de aarde. Na het einde wordt tijdens de aftiteling ook nog heel even Unicron (Transformer zo groot als een kleine planeet) aangekondigd, waaruit we dus kunnen concluderen dat er zeker nog een nieuwe Transformer film zal komen.
Van de Transformers krijgt Bumblebee de meeste aandacht (is niet de eerste keer) en deed hij het ook verdienstelijk en verder vond ik de Tansformers, Hound (ook al te zien in het vorige deel), de fraai uitziende en grote Dinobot Grimlock, de aandoenlijke WALL·E-achtige Sqweeks en robot Cogman, wel leuk om te zien. De laatste zorgt met cynische opmerkingen ook regelmatig voor wat humor, zoals:
Sir Edmund Burton: Cogman ? Glas 17C ontbreekt. Heb jij die gebroken ?
Cogman: Ik ben al 700 jaren butler voor de aristocratie. U bent de ergste voor wie ik gewerkt heb
Optimus Prime komt er in dit verhaal wat bekaaid vanaf en hij is eigenlijk ook vooral pas in de laatste circa 35 minuten van het verhaal volop in beeld te zien (o.a. vechtend met Megatron), waarin hij tig keren zijn naan Optimus Prime zegt (best irritant).
Van de menselijke cast deed Anthony Hopkins (als Sir Edmund Burton, die uiteindelijk gedood wordt door Megatron, die hem een ellendig mens noemt
) eigenlijk het nog het beste en deed Mark Wahlberg (als Cade Yeager) het niet meer dan verdienstelijk. En zoals gezegd, is Laura Haddock (als Vivian Wembley, die een afstammeling is van Merlin, welke gespeeld werd door Stanley Tucci) vooral een mooie verschijning om naar te kijken en vooral als ze daarbij niet praat.
Ondanks dat deze Sciencefiction / Actie film me enorm is tegengevallen, heb ik me er hier en daar toch nog wat mee vermaakt, maar veel stelt het allemaal niet voor en "veel" is ook van toepassing op de hoeveelheid Transformers die worden aangekondigd, waarna ze al weer heel snel uit het verhaal verdwijnen en de hoeveelheid menselijke cast die eigenlijk overbodig zijn en waardoor het verhaal ook minder lang had hoeven te duren.
P.S. de filmposter heeft een hoog "Star Wars" gehalte.
Verreweg de slechtste Transformers-film tot nu toe, onzinnig qua plot en bevolkt door stupide personages. En uiteraard weer eens veel en veel te lang. Het begin is opwindend en spectaculair, maar zodra Mark Wahlberg wordt geïntroduceerd (hier slechter dan ooit) is het dweilen met de kraan open. Het spektakel valt vervolgens vies tegen en de special effects zijn al lang niet bijzonder meer. Er is ook een nijpend gebrek aan goede aktiescenes. Klein pluspuntje is de aanwezigheid van de mooie en vinnige Laura Haddock, die het goed doet in de vrouwelijke hoofdrol. Hopelijk de laatste Transformers-film van regisseur Michael Bay.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Transformers: een serie die uit-ste-kend begon maar daarna eigenlijk niets leuks meer wist te brengen. In het derde deel worden historische gebeurtenissen toegeschreven aan Transformers. Die creativiteit (fictie kruisen met feiten) maakte (Dark of the Moon) tot nu toe te minst slechte sequel. The Last Knight probeert dat wederom te doen.
Ter ondersteuning wordt niet de minste opgetrommeld: Sir Anthony Hopkins geeft het verhaal het nodige historische perspectief. Ook Mark Wahlberg liet zich wederom verleiden tot een hoofdrol. Want verleiden, daar gaat het om bij Transformers: naast het verkopen van speelgoed, zijn de films gelardeerd met product-placements. Opvallend zijn daarbij de verwijzingen naar China: zo wordt er in de USA gebeld met een Chinese telecom provider en op een Amerikaans autokerkhof kijkt een personage verlekkerd naar mooie auto's op de website XIN.COM, een 100% Chinese website. Dat slaat natuurlijk he-le-maal nergens op. Het is wel duidelijk welk land de studio ziet als een belangrijke afzetmarkt voor deze franchise. Een paar centen verdienen oké, maar houd daarbij de logica even binnenboord alstublieft.
Desalniettemin altijd fantastisch om Michael Bay ruim 200 miljoen dollar te zien stukslaan en wie trek heeft in special effects, krijg een uitgebreid buffet zeer goede visuele trucs op een gigantische schaal. Ook hier is de logica weer ondergeschikt: er is een Japanse Autobot (die gek genoeg niet in een Toyota maar in een Mercedes transformeert) die een kogel kan afvuren waarmee de tijd langzamer gaat. Dat ziet er allemaal heel cool uit, maar slaat verhaaltechnisch natuurlijk nergens op: als de Transformers over die technologie beschikken, waarom zagen we dat niet eerder, en niet op een veel grotere schaal?
Het ziet er allemaal prachtig uit (stukken beter dan het vorige deel trouwens), maar wederom is Bay niet zuinig met de epische muziek. Ook tijdens rustige stukken, zoals het Engelse dametje dat een potje polo speelt, is een bombastisch muziekstuk te horen waardoor het lijkt alsof het lot van de wereld afhangt van de winnaar van het polospel.
Het verhaal is natuurlijk matig, maar dat mag geen verrassing zijn. Megatron, naar mijn mening toch al vier keer definitief uitgeschakeld, is wederom terug - dit keer als hulpje van een zeer zwakke badguy. Het hersenspoel-subplotje is eveneens zwak. Er is geen lekkere payoff.
De kwinkslagen tussen Wahlberg en zijn vrouwelijke tegenspeler zijn wel geestig, zoals (ik parafraseer) "Met je Engelse accent ben je niet ineens interessanter dan ik". Ook wordt de C3-PO ripoff door een ander personage letterlijk zo genoemd: "C3-PO ripoff". Daar moest ik om lachen.
Maar de meeste dialogen zijn niet om aan te horen, zoals met dat genderneutrale mormel Izabella, die halverwege de film verdwijnt en op onnozele wijze weer opduikt.
Ook ergerde ik me wederom aan de kinderlijke eendimensionale robots met als dieptepunt die John Goodman-bot. Maar ik heb vooral bewondering voor die kerel die Optimus Prime inspreekt. Dat hij die teksten zijn strot uit krijgt. Optimus Prime die gedurende de film wel 10x zegt "I am Optimus Prime". Hij is iets minder irritant dan in deel 4, maar nog altijd een debiel personage dat eindeloos stomme oneliner-teksten bazelt die niemand interesseren.
Het blijft me ook erg verbazen hoeveel Transformers-rommel er op aarde verscholen ligt. Er is altijd wel een staf, een Allspark of een andere koektrommel die de robots willen hebben waarna de hel losbreekt. Wat zat er in het volgende deel begraven liggen?
Het enorme budget maakt het een aardige popcornflick voor als je echt niks beters te doen hebt.
2,5 sterren
coumi
Was geen fan van de vorige vier maar ben er toch weer in gestonken, dus gevalletje eigen schuld dikke bult. Maar als je klasse acteurs als Hopkins, Turturro, Tucci en Wahlberg(en niet te vergeten de stemmen van Buscemi, Sy, Goodman e.a.) op de cast lijst ziet staan, onder regie van Bay( die ook wel eens een goede film heeft gemaakt), dan krijg je toch verwachtingen? Dit is wel het slechtste deel uit de reeks, waarschijnlijk omdat de eerste twee uur minder robots, actie en avontuur bevatten dan je eigenlijk bent gewend, en de regisseur probeert iets meer energie in zoiets als een verhaal vertellen te stoppen. Maar dat verhaal is vervolgens zo onzinnig(zelfs voor een fantasy film) en vooral zo onsamenhangend gebracht dat je echt een die hard fan moet zijn om hier doorheen te komen. Laatste half uur volgt dan het vertrouwde spektakel maar dikke kans dat je bij deze bombast dan mentaal al bent afgehaakt, en het gebeuren met gepaste desinteresse zal volgen. Het beste gedeelte van de film(de aftiteling) bevat weer een verwijzing naar een volgend deel, dus we zijn nog niet van deze franchise af.
Geen idee wat Anthony Hopkins in zo'n bagger-reeks doet, maar hij zorgt er mede wel voor dat daarom dit veruit de beste van de hele serie is.
Verhaal is zowaar ook wat minder dom en storend dan normaal (de historische context is zowaar best geinig), al is de speelduur nog steeds bizar.
De humor blijft net als de vorige delen helaas ook volstrekt infantiel.
Leno
Bizar slechte film die kant noch wal raakt en nauwelijks te volgen is. De actie is vooral erg saai, de humor tenenkrommend en de speelduur.. er komt geen einde aan! Sommige scenes lijken mekaar willekeurig op te volgen, het ene moment helpt Megatron Wahlberg & Co. en de volgende scene vecht hij tegen ze. De slow mo's, wapperende Amerikaanse vlaggen en het neerzetten van het jonge meisje als lustobject in sommige scenes is allemaal smakeloos.
MovieHolic
Ben een erg groot fan van het genre, maar dit is inderdaad verreweg het slechtste deel. Zwak acteerwerk maakt de zit nog langer dan hij al is. Dit was iets te veel over the top. Jammer,had me er meer bij voorgesteld.
FlorisV
Ik blijf de reeks volgen vanwege het spektakel en de dikke geluidseffecten. Als er dan ook nog een goed verhaal, leuke vertolkingen en geslaagde grappen bij zitten dan heb je het nivo van deel 1 en helaas is dat nog bij geen enkel van de 4 vervolgen gelukt. Er wordt elke keer alleen maar een overdaad aan over the top spektakel aan toegevoegd. Dan heb je het cinematografische equivalent van een zak patat met een steeds dikkere lel mayonaise.
Met hier als extra minpunten het strontvervelende kind Izabela en een overdaad van robots die grappig proberen over te komen. Bovendien een verhaal waar werkelijk geen touw aan vast te knopen is. Een staf die kennelijk ergens belangrijk voor is maar waarvoor dan? En een amulet dat uiteindelijk veranderd in Excalibur. En de film duurt inderdaad veel te lang. Minder is meer...
Bayhem.
De laatste jaren toch wel een schaduwfan geworden van deze regisseur. Er zijn altijd wel een paar details die mij weerhouden een echt hoge score uit te delen, maar het is tegelijkertijd wel iemand die moeiteloos een film boven de 120 minuten interessant kan houden.
Hij wordt vaak gezien als het Hollywood extreem, maar eigenlijk staat zijn stijl haaks om dat van de meeste andere blockbusters. Ze bevatten dan misschien wel gelijkaardige elementen, maar wat Bay ermee doet is uniek in Hollywood, hij lijkt dan ook één van de weinigen daar die beseft wat voor soort films hij eigenlijk maakt.
Transformers is onzin natuurlijk. In plaats van dat te proberen corrigeren met karakteruitdieping, een aanvaardbaar plot of andere geitenwollensokken gedoe, maakt hij er gewoon onzin in het kwadraat van. En wie zich z'n wiskundelessen herinnert weet wat er gebeurt met negatieven wanneer die gekwadrateerd worden.
Dit vijfde deel zit bomvol Transformers. Maar Bay sleept er ook nog eens de King Arthur mythe bij, zemelt wat over WOII, duwt er een onderwateravontuur in en eindigt met een half uurtje vernieling van de Aarde. De film mag dan 150 minuten duren, maar zelfs 300 minuten zouden niet genoeg zijn om al die onzin degelijk uit te werken.
Gelukkig schrapt Bay niet, hij verhoogt gewoon het tempo. Als alles epic is moet je ook niet proberen individuele dingen epic te maken. Hij bazaart dan ook overal door tegen sneltreintempo. Zelfs de oneliners/jokes krijgen niet eens de tijd om zichzelf te aarden, de seconde dat een lijntje dialoog gedaan is wordt er alweer naar een volgende scene geknipt.
Wie in z'n stoeltje gaat zitten voor 150 minuten zorgvuldige immersie is hier echt op het verkeerde adres. Bay's film is een aaneenschakeling van best-of momenten verweven tot een enigszins coherent geheel. Gelukkig dan maar dat Bay de koning is van de spectaculaire actie, zodat er elke vijf seconden wel iets anders is om je aan te vergapen. Vooral dat laatste half uur is kick-ass geweldig. Wie doet hem dat na? Geen Villeneuve, geen Scott, geen niemand.
Puberale humor? Inderdaad, het is vaak absoluut niet grappig. Los zand? Zeker en vast, een meerwaarde. Acteerwerk? Niemand heeft wat te doen. Kitscherig? In het kwadraat. Maar nooit saai, of vervelend, of tenenkrommend. En met dit materiaal (fucking Transformers) is dat een bijna onmenselijke prestatie.
Een Transformers door iemand anders dan Bay regisseerd? Absoluut geen interesse. Deze reeks heeft inherent geen enkele kwaliteit, de reden waarom het leuk is, is de man achter de camera. En als Bay niet meer terugkeert, heeft hij in ieder geval een waardige afsluiter gemaakt.
blurp194
Genoeg is genoeg.
Transformers zonder Megan Fox en daarna ook zonder Shia LaBeouf, ik vond het al niet echt veel. Maar nu dit volgende deel nog weer verder van het oorspronkelijke idee af, en dat gat moet dan opgevuld worden met een handjevol bekende en beroemde acteurs. Maar, Wahlberg ging in het vorige deel nog redelijk, maar hier kan hij echt niet overtuigen. En wat Hopkins dan toch aan het doen is lijkt er helemaal niet op.
Goed een heleboel cgi en dan moet het maar mooi zijn allemaal. En ja, eerlijk gezegd ziet het er glimmend en schitterend uit. Maar wellicht had dat in een andere betekenis gemoeten. En ja, het is nog steeds wel een ietwat vermakelijk filmpje, maar het komt niet in de buurt van het origineel. Het was beter geweest om na het tweede deel de serie te laten voor wat het was.
Vermoeiend feestje.
Als je bij dit laatste deel van de Transformers-serie in slaap valt, is dat niet eens zo vreemd. De overdaad aan actie is namelijk vermoeiend, niet zo'n beetje ook. Want Bay trekt alle registers open en vuurt al zijn actie in sneltreinvaart af op de kijker. In 3D nog net iets mooier en met Dolby Atmos hoor je zelfs de ruimteschepen letterlijk boven je hoofd vliegen. Sterker nog, de 3D-Bluray (die in een 3-disk editie wordt uitgebracht samen met de 2D-versie op een aparte schijf en het bonusmateriaal op de derde bluray) lijkt wel stiekem een testdisk voor deze geluidstechnologie. Sowieso is dit een audio-visueel feestje.
Maar ondanks alle pracht en praal is het dus echt té veel. Het is leuk dat Bay, en met name ook Hopkins, zichzelf niet serieus neemt. Heel even komt dat subliem tot uiting wanneer een robot de filmmuziek letterlijk doet aanzwellen. Het is echter een van de weinig werkende komische momenten. En dus blijf je - soms met open mond - kijken naar alle gekte die voorbij dendert. Het verhaal is na een half uur al niet meer te volgen, hetgeen alleen maar bijdraagt aan de chaos. Als in de eerste minuten een dronken Merlijn in de middeleeuwen zijn whiskey drinkt uit een fles met schroefdop, zegt dat eigenlijk wel alles.
Bay gaat allesbehalve doordacht te werk en al hoeft men niet fijnbesnaard te zijn om deze reeks in leven te houden, iets meer moeite zou fijn zijn. Sommige sequences zijn zo vreemd ge-edit dat je het moet zien om te geloven. Het is vreemd dat iets waar zoveel geld in wordt gepompt kennelijk aan weinig evaluatie en controle onderhevig is. Voor mensen die van trailers houden is dit echter wel een schot in de roos, want de film doet ondanks zijn lange lengte absoluut aan als een. Een prestatie an sich. Gelukkig verveel je tijdens de achtbaanrit amper en onderhoudt het vreemd genoeg wel. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.
**½
Met dank aan Paramount voor het recensie-exemplaar.
Noodless
Ben volledig getransformeerd !
Michael Bay gaat hier wel echt over qua actiescènes en na ongeveer een anderhalf uur heb je het ook gehad. Maar dan komt er nog een bombastisch gedeelte die het eigenlijk heel vermoeiend maakt. Het ziet er nochtans wel allemaal goed uit, maar vanaf de scène met de duikboot verminderde de kijkpret gaandeweg. Het verhaal krijgt dan helemaal een knak waardoor ook de actiescènes minder en minder interessant worden. Te veel kan ook nefast werken. Niet echt verveeld, maar vind de film wel de zwakste in de reeks. Lijkt mij ook om deze franchise een halt toe te roepen, maar dat zal er helaas niet van komen. 6/10
Noem het een guilty pleasure, maar ik hou wel van de Transformers reeks. No nonsense films met explosies, Transformers en foute humor. Vooral de eerste trilogie is genieten, maar vanaf Age of Exctinction wordt het toch minder. De toevoeging van Mark Wahlberg heeft de serie geen goed gedaan. Als je al slechter acteert dan Shia LaBeouf & Megan Fox moet je je toch vragen stellen. De foute stijl van Shia paste beter in de franchise dan het gezaag van Mark.
Anthony Hopkins blijft een goeie acteur die zich niet liet gaan zoals bvb Al Pacino, Robert De Niro, Christopher Walken of Dustin Hoffman. Maar ook hij zit niet bepaald op z'n plaats.
De film is het minste deel van de reeks. Er is nog voldoende actie en humor om te kunnen genieten, maar het is soms ver zoeken.
pindope
Soms een beetje te veel.. Maar het keek weer goed weg.... Gewoon verstand op nul.
7/10
Decec
Uitstekend actie/avontuur/SF film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Mark Wahlberg en Anthony Hopkins...
Uitstekend mooi gemaakte SF...
Super mooi 3D kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek met
Dolby Atmos...
Heerlijk genoten...
Psycho-M
Sowieso de minste uit de serie.
Aan de Bumblebee trailer te zien hebben ze inmiddels ook wel door dat dit niet meer werkt.
Gelukkig wordt Bumblebee toch een wat ingetogenere transformers film.
The last Knight is zeer bombastisch met veel actie en explosies.
En ja de transformers zien er goed uit, maar (zeker met een speelduur van 155 minuten) wat is het een vermoeiende film.
En toch zal ik de volgende transformers film ook weer gaan kijken.

Bumblebee

Transformers: Revenge of the Fallen
2009

Transformers
2007

De slechtste films aller tijden: Deze films boekten het meeste 'succes' bij de Razzies

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024