• 9.153.136 stemmen

Ice Age: Collision Course (2016)

Animatie / Avontuur | 100 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Ice Age 5 / Ice Age 5: Collision Course

Geregisseerd door: Mike Thurmeier en Galen T. Chu

Met onder meer: Denis Leary, John Leguizamo en Ray Romano

Releasedatum: 13 juli 2016

Plot Ice Age: Collision Course

"One small step. One giant mess."

Scrat streeft er nog steeds naar om de ongrijpbare eikel te pakken te krijgen. Dit zorgt ervoor dat hij het universum in gekatapulteerd wordt en per ongeluk een reeks kosmische gebeurtenissen in gang zet die een bedreiging vormen voor de Ice Age wereld. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de groep hun huis verlaten om te beginnen aan een zoektocht om de bedreiging te stoppen. Ze reizen naar exotische nieuwe landen waar ze worden geconfronteerd met een aantal nieuwe kleurrijke figuren.

Manny (stemrol)

Eddie (stemrol)

Buck (stemrol)

Peaches (stemrol)

Shira (stemrol)

Neil deBuck Weasel (stemrol)

avatar van Kondoro

Kondoro

knusse stoel schreef:

Ach, volgens politici in DH is een zesje te weinig, zo ontstond de "zesjescultuur" waaraan ook ik altijd voldeed. Behalve dus in DH! De film hebben we uitgekeken en zo slecht was hij niet maar het was inderdaad vaak een herhaling van zetten. Toch een voldoende!

Het 'zesjesprobleem' herken ik, heb ik af en toe ook erg last van!

avatar van coumi

coumi

• 11912 stemmen

Ik maak er een vijfje van. Je moet toch wel een beetje een hekel hebben aan je eigen kinderen als je ze het aandoet hen mee te slepen naar iets wat Ice Age 5 heet. Ice Age is een reeks films die men had moeten stoppen na het derde deel. De noodzakelijke ideeënput is behoorlijk opgedroogd, en de irritatiegrens nadert dan snel. Deel vier was me veel te druk, daar werd zoveel ingestopt dat het op mijn zenuwen werkte. Wat dat betreft is deze vijfde wat beter, maar daarmee is het meest positieve wel gezegd. Dat gedoe met Scratje is al een tijdje meer idioot dan leuk en dat geld eigenlijk ook voor deze serie films als geheel. Het verhaal op onze aarde met de welbekende figuren(ongeïnspireerd ingesproken door de stemacteurs) kent totaal geen leuke nieuwigheden, en heeft een schrijnend gebrek aan humor(zou er iemand zijn die bij deze film echt onbedaarlijk heeft moeten lachen?). Kan ook bijna niet als je een prent maakt die de ondergang van de aarde behandelt, niet echt iets waar je de kids blij meemaakt. Zelfs de korte verwijzingen naar 2001: a Space Odyssey en The Ten Commandments werken totaal niet. Tot overmaat van ramp werd ik nog een keer extra teleurgesteld door Scrat, omdat ik de hoop had dat hij met zijn onhandigheid er voor zou zorgen dat aan het eind van deze Collision Course de aardkloot alsnog uit elkaar zou spatten. Zo ver kwam het helaas niet zodat we moeten vrezen dat er nog een zesde komt(pffffffffffffffff).

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze viel me erg tegen, had hier wel wat beters van verwacht. Het concept is zowat uitgemolken, hoeft voor mij niet nog een deel te komen.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Slechtste film uit de serie. Erg jammer, had hier veel meer van verwacht. Verhaal is bar slecht en die lama heeft niks toe te voegen. Scrat is nog wel het hoogtepunt van de film

avatar van Dk2008

Dk2008

Altijd minder geweest dan de Shrekfilms en Scrat heb ik nooit leuk gevonden dus die skip altijd maar bijvoorbeeld wel weer (veel) leuker dan Madagascar al hebben die als je ze vaker kijkt zowel visueel als inhoudelijk eveneens leuke gedeelten. Films en zeker dit soort films die in de eerste plaats voor kinderen zijn gemaakt, hoeven dan ook niet van begin tot eind goed te zijn als ik maar na afloop kan zeggen, best leuk gemaakt, best grappige film, ik heb me ermee vermaakt.

Wat dat betreft staat deze vijfde Ice Age-film dan ook weer terecht in mijn favorietenlijst.

Rommelige nietszeggende film. Tenzij je over natuurkundige kennis beschikt. Hij gaat aardig van start. Dochter Peaches heeft een vriend dit tot jaloersheid van vader Manny. Ondertussen dreigt een meteoriet de aarde te vernietigen. Zodra ze in de grot zijn wordt het erg wisselvallig met de wezel die hun helpt de aarde te redden. De hele film staat bol met nevenverhaaltjes. Vaak druk maar zoals in alle films zijn Manny en Sid, mijn twee favorieten, in deze film toch weer erg hilarisch. Het einde is verder erg lief.

The story so far op de dvd is een leuke extra. Tekenwerk is steeds beter geworden maar met die achtergronden vaak matig.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Dit sloeg echt helemaal nergens op, ook die stukken met Scrat in een ruimteschip (?!?!) zijn echt heel raar. Met Ice Age heeft dit allemaal weinig van doen alsof de inspiratie nu wel op was. En nog enige vorm van geloofwaardigheid is nu ook echt weg. En toch; de personages zijn wederom wel oké en het stemmenwerk blijftbehoorlijk en de film keek wel prima weg. Ook al boeide het overall verhaal (omdat dat nergens op sloeg) eigenlijk nergens. 2,5*.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Deel 5

Ice Age: Collision Course is alweer het vijfde deel in de Ice Age franchise. Hoewel ik mij de verhaallijnen geenszins kan herinneren van de vorige delen, herinner ik mij wel dat ik er van heb genoten en vooral ook veel heb gelachen. Dit was dan ook mijn verwachting van de film: veel leuke grappen of situaties.

Er zijn betere animatiefilms

Toen de film echter begon, twijfelde ik of ze het succes misschien kwijt waren geraakt. Er kwamen wel grapjes voorbij, maar ik vond ze niet grappig. Ik vroeg mij af of ik er dan toch te oud voor was geworden, of dat het misschien lag aan de vele zoveel betere animatiefilms die de afgelopen jaren uit zijn gekomen.

Goed in te leven personages

Gelukkig werd de film met de tijd leuker. Ik lachte steeds vaker. Laten we het bij opstartproblemen houden. Het verhaal is prima en bevat een mooie boodschap, maar zal ik ongetwijfeld net als bij voorgaande films snel weer vergeten. Wat ik wel altijd goed vind aan de films is de band die de personages met elkaar hebben. Je kunt je vaak prima in de personages inleven, ongeacht je leeftijd.

The story so far

Hoewel je de film prima los kunt kijken, kunnen diegenen die een opfriscursus willen hebben terecht bij de extra’s. Zo vind je er The Story So Far. Bijzonder ook is om het verschil te zien in de kwaliteit van de animaties. In deze extra zie je namelijk beelden van de eerdere films en als je de eerste met deze laatste vergelijkt is de animatie er fantastisch op vooruit gegaan! Wel vind ik dat ze de dochter van Manny iets te menselijk hebben gemaakt in de kop.

Scrat

De extra’s rondom de Scrat vind ik eigenlijk niet zo bijzonder, net als de Scrat in het geheel in Ice Age: Collision Course. Hij voelde een beetje overbodig. Echter als je dan de uitleg van Neil deGrasse Tyson bekijkt wordt het ineens een stuk interessanter.

Conclusie

Ice Age: Collision Course is vergelijkbaar in zijn voorgangers, dus heb je genoten van Ice Age 1, 2, 3 en 4, dan zal je deze ook leuk vinden. Wel moet ik zeggen dat de film mij minder snel wist te grijpen, en ik weet niet zeker of dat ligt aan dat ik ouder ben geworden, of door de goede kwaliteit animatiefilms die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. De film wordt op een gegeven moment wel beter en is zeker leuk om te kijken. Het verhaal is prima en bevat een mooie boodschap, maar toch weten de verhaallijnen van deze films niet goed bij mij te blijven hangen. Een prima film dus, maar niet uitzonderlijk.