• 9.198.250 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ice age heb ik altijd al geweldig gevonden. Alleen jammer dat de franchise het niveau naar de latere films toe drastisch naar beneden heeft gehaald. De grootste troef van Ice age zijn de zeer geslaagde personages. Één voor één hebben ze een eigen persoonlijkheid en vullen ze elkaar goed aan. Het buitenbeentje is de toevallig regelmatig opduikende Scrat. Hij heeft niet zoveel met het verhaal te maken, maar zorgt voor enkele hilarische momenten.

Sid zorgt met zijn idiotie ook voor enkele leuke momenten en zijn gekibbel met Manny en Diego werkt aanstekelijk. Het verhaal is leuk om volgen en bevat gaandeweg ook een kleine moraal rond vriendschap en zelfopoffering. Ook rond de mythe van de laatste mammoet wordt aandacht besteed.

Visueel ziet he er ook allemaal ok uit al is het zeker niet spectaculair. Film doet ook wat denken aan Shrek met de queeste en de hier babbelzieke en onuitstaanbare Sid in plaats van Donkey. Leuke film waarbij het toch Scrat is die de film naar een hogere dimensie duwt. Grappig en zielig tegelijk. Geweldig personage, niet alleen omwille van zijn fratsen, maar ook omdat hij tot in de perfectie is gecreëerd met zijn geluidjes, trillend pootje of ooglid wanneer hij zijn eikeltje probeert in te graven. Film die nooit verveelt!

avatar van IH88

IH88

“I've eaten things that didn't complain this much.”

Uitstekende animatiefilm. Ice Age leunt natuurlijk vooral op het samenspel tussen Sid, Diego en Manny, en het is zeer vermakelijk om naar hun avonturen kijken. Humorvol, maar door zo'n scene met Manny die naar de grottekeningen van zijn voorouders kijkt laat Ice Age ook zien een emotionele ondertoon te hebben. Veel animatiefilms proberen dit te combineren, maar alleen de beste kunnen dat echt tot in de perfectie uitvoeren. En Ice Age komt een heel eind, vooral door de leuke personages en de sterke stemacteurs.

avatar van Sisorow

Sisorow

Klassiekertjes, wat zijn dit geweldige films!! Wel sta ik versteld van hoe snel de techniek van animaties zich evolueert.

avatar van MickM

MickM

Jammer van ice age baby

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Hij oogt wel plezierig, al die kleurige beelden, ook al is het in de eerste plaats voor kinderen gemaakt. Het tekenwerk is redelijk maar ook niet heel erg mooi. En het verhaal wat toch al niet zo veel voorstelt wordt doorlopend gerekt.

En het doet wat aan Shrek denken, de mammoet is Shrek, de luiaard Donkey en de tijger Puss in boots. Alleen komt hier nog tussendoor die gekke eekhoorn en die vind ik zelf het minste.

Manny, of Manfred zoals hij zichzelf voorstelt blijft mijn favoriet. Zo'n droogkloot, grappig, zowel hoe hij iedere keer reageert als ook hoe hij er uit ziet, met zijn grote ogen.

De film gaat ook leuk van start. Zodra die mensen in de film komen wordt het minder. Maar door het gekibbel om die baby wordt de film wel weer leuker. De rest van de film blijft het wisselvallig. Maar de conversaties tussen Manny, Diego en Sid de luiaard zijn amusant.

Verder kabbelt het wat door maar dit lijkt me toch de minste van de vier, zowel inhoudelijk als visueel. De stemmen zijn verder goed. 3.0

Vooral leuk door Manny (Manfred De mammoet) en Sid (de luiaard) en met Diego (de sabeltijger) vormen drie verschillende dieren een team die een kind terugbrengen naar de vader en in de loop van de film vrienden worden.

Eenvoudig verhaal dat verhaaltechnisch en tekentechnisch acceptabel is en met van alles wat, grappig, serieus, moraliserend, lief en met actie.

Genoeg gelachen en neem het allemaal met een korrel zout. Bovendien duurt de film niet erg lang. Alleen de eekhoorn wil nog steeds niet helemaal. Verder een soort Fox-variant op Shrek.

Nu de beste.

avatar van Mysterie-schrijver

Mysterie-schrijver

Goed deel van deze reeks. Ik vind het ook leuk dat Sid, Manny en Diego alle drie zo verschillend zijn en ook op een verschillende manier met het baby’tje omgaan. De laatste scène vind ik het meest ontroerend en ik moet het meest lachen om de scène met de meloen.

avatar van Kondoro

Kondoro

Jammer, toch echt minder leuk dan ik in gedachten had. De film kent voor mij persoonlijk een nostalgische waarde, ik ben opgegroeid met deze films en heb ze talloze keren gezien op de VHS. Ik herinner me daarom nog ontzettend veel van de film maar mede dankzij het recht trekken van mijn statistieken ook hier mijn stem voor verwijderd.

Tijdens het kijken van de film toch weer machtig mogen lachen om scratch, en ook bij mijn moeder de favoriet in de films. Ik heb vroeger nog een knuffel van dit beestje gewonnen op de.kermis, en die staat er nog steeds. Het neemt overigens niet weg dat de film ontzettend waardeloos met de tijd mee is gegaan, want de CGI ziet er niet uit en daar schrok ik ontzettend van.

Ook het verhaal wist me toch minder te boeien dan verwacht en, de grappen zijn eigenlijk best saai. Om nostalgische waarde wellicht, en het feit dat de samenspel van karakters en toch het globale probleem ook hier centraal staat zijn redenen voor mij de film toch tr waarderen.

Best wel weer een vermakelijke zit, voornamelijk door de fijne herinneringen, alleen daar blijft het wel bij. Als ik droog deze film in was gegaan, en hem niet had gekend, had ik het echt met veel moeite moeten uitzitten.

avatar van LRvanDam

LRvanDam

Leuke familiefilm die ik heb bekeken tijdens mijn lidmaatschap van 1 maand bij Disney Plus. Eenvoudig verhaaltje maar wel goed uitgewerkte personages.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Leuke familiefilm, het verhaal kent iedereen nu wel en die is goed gedaan. De animatie is ook mooi en de cast of de stemmen dan passen perfect bij de personages gewoon kijken en ik vond hem na bijna 20 weer leuk om te zien.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deze film heb ik heel lang geleden gezien en recent alle vervolgen eens bekeken die stuk voor stuk wel meer of minder goede elementen kennen maar geen van alle volledig overtuigen. Nu toch ook maar dit eerste deel herkeken en dit deel is duidelijk wel het beste. In wezen is welk vervolg een herhaling van dit deel. Er gebeurt iets en de drie hoofdifguren (vermakelijke personages, prima stemmenwerk) moeten vervolgens van a naar b waarbij ze onderweg allerlei avonturen beleven en andere beesten tegenkomen. Soms minder interessant, soms erg vermakelijk (met die dodo's).

Wat ook opvalt is dat de kwaliteit van de animatie met de huidige standaarden wel echt mager is met vooral weinig details, maar men maakt juist daar gebruik van door veel kale velden te tonen. Alleen al die eerste scène met een strakblauwe hemel en een strakwitte ijsplaat is een goed voorbeeld hiervan. Scrat is geinig alleen niet zo leuk als dat-ie in mijn herinnering was. Wel verhoogd naar 3,5*.

avatar van LLoyd Gallagher

LLoyd Gallagher

Een film die ik echt geweldig vond toen ik nog klein was maar dat was vroeger natuurlijk. Hier en daar is het best grappig en het stemwerk is goed gedaan. Het stelt eigenlijk niet veel voor en visueel gesproken is deze film heel lelijk. Een film waar ik nostalgie voor heb maar objectief gekeken best slecht is

avatar van Dk2008

Dk2008

Op de Blu-ray staan wat deleted scenes met vooral Sid die zijn vriendin ontloopt. Verder staat er niet echt bijzonders op.

Visueel blijft het wel een mooie film maar de film mist toch wel de gemakkelijk humor die volop in de tweede film aanwezig is. In het eerste gedeelte is hiervan nog wel sprake. Er vindt een grote dieren trek naar het zuiden plaats. Manny gaat juist de andere richting op en ontmoet dan Sid die achtergebleven is. Hij redt deze van neushoorns maar zit er vervolgens mee opgescheept. Tijdens aanval van kudde tijgers, waarvan Diego deel uitmaakt, ontvlucht een vrouw die vervolgens de baby achterlaat bij Sid en vanwege vijandelijkheid van Diego besluit Manny, Sid dan maar te helpen maar ze hebben Diego nodig als gids om de baby weer terug te brengen bij de mensen.Hoewel Diego hen eerst misleidt besluit hij de twee toch te helpen omdat Manny hem heeft gered. Aan het einde zijn ze vrienden. De film wordt steeds serieuzer en ook sentimenteler, o.a. met de grottekening en ontmoeting met de mensen. Wel is het gedeelte met de vogels en de meloenen en in de grot met de glijbaan nog grappig. Toch blijft de film met toch al een weinig bijzonder verhaal, onduidelijk of men een lollige familiefilm heeft willen maken of meer een serieuze avonturenfilm. Het gevecht in de hinderlaag met de tijgers deed het bij mij dan ook niet goed. Veel grapjes werken ook niet zo goed, al zorgt Sid vaak nog wel voor de komische noot. Wel duurt de film best lang voor nog geen eens anderhalf uur. Scoorde eerst voldoende, daarna heel goed maar nu toch weer minder. 4.0/3.0