• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van Hobbes

Hobbes

dat zou je idd als kinderachtig kunnen zien. d'r zitten niet echt 'doordachte' grappen in. je hebt 't allemaal wel es eerder gezien.

en er zitten ook geen grappen in die alleen volwassenen snappen.

maar desalnietemin istie nog wel erg grappig.

so ya got three melons? blijft geniaal

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Op zich een leuke film voor de "kleintjes". Er zit leuke humor in....altans de humor van scratch....

***

avatar van tegz

tegz

Ik had deze film voor me zoon gedownload ging kijken of die het deed en voor ik het wist was die afgelopen. Leuke film.

avatar van chrissie

chrissie

leuk filmpie, niet te flitsend en niet te snel

avatar van gotti

Aardig leuke film. Leuke grappen vond die grappen over bijvoorbeeld die hunnenbedden erg leuk , de animaties waren aardig(maar natuurlijk niet zo goed als Shrek wat er fantastisch uit zag!) en het verhaaltje is grappig. Maar toch ontbrak er voor mij iets aan deze film om hem echt leuk te vinden. Ik miste toch de echte leuke humor, de prachtige animaties (vergeleken met Shrek zag dit er eingelijk niet uit) en de leuke liedjes, wat Shrek allemaal wel had. Ook had deze film wel iets langer mogen duren. Maar ondanks deze minpuntjes heb ik me met de film zeker niet verveeld. 3* Trouwens die dvd was wel erg leuk. Stond ook een prachtige korte film "Bunny" op. Klein filmpje over een oud konijn van dezelfde regisseur als van Ice Age. Nooit gedacht dat zo'n klein filmpje zo leuk e zoveel inhoud zou hebben. Is dit korte filmpje bij iemand bekend?

avatar van Hobbes

Hobbes

[quote]Aardig leuke film. Leuke grappen vond die grappen over bijvoorbeeld die hunnenbedden erg leuk

heel goed gotti...dat is dus stonhenge[/i]

waarom staat dat eigenlijk tussen spoilertags

avatar van gotti

Wilde eerst die hele grap uit typen maar had daar dus gfeen zin in en ben het daarna vergeten om dei tags weg te halen.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Vermakelijke animatiefilm die wat mij betreft makkelijk in het rijtje Shrek en Monsters Inc. kan.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Is dit korte filmpje bij iemand bekend?

Sind is ik de dvd gezien heb.

avatar van gotti

En? Wat vond je d'r van?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Niet slecht, origineel verhaal.

Vond alleen de symboliek die in het kommentaar werd gemeld ver gezocht.

avatar van gotti

Vond dat juist prachtig aan dat filmpje. Maar goed, smaken verschillen.

avatar van d@ Smint

d@ Smint

Erg grappig, 3,5 *

avatar van olano

olano

Een film met een zeer erg grappig tintje en zeer goed gemaakt het is erg origineel en eens iets anders 3,5*.

avatar van Rascal

Rascal

Ik vond eerlijk gezegd alleen de eekhoorn grappig. Toch wel onderhoudend, dat wel.

neo

de animatie is enorm mooi, maar wat ik nog steeds jammer vind is dat het animeren van mensen met de computer nog steeds best lelijk gedaan wordt. verder vond ik de film erg grappig en tja het steeds terugkerende diertje met zijn eikel is enorm grappig. 3.5 sterren

avatar van Mik

Mik

Ik lig nog steeds dubbel als ik denk aan die dodo's man!

neo

ja die american football partij om de laatste meloen is geniaal

avatar van Phooze

Phooze

Vorig jaar al een berichtje over deze film getikt, maar nu net pas gezien..

Vond 'm erg vermakelijk, maar toch net niet zoals Monster's Inc. en Shrek.

Toch wel erg leuke one-liners

"There goes our last female"

3,5 ster

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die grap die de baby maakt na dat ruimteschip is wel de beste, maar alleen leuk voor mensen die iets van Star Trek weten.

Modern architecture, it's never gonna last!

avatar van Padd0

Padd0

Een typische kinderfilm, daarom aan mij niet uitbesteed. 2,5*

avatar van raregek

raregek

Waarom zouden ze deze film aan jou uitbesteden dan?

Padd0 schreef:

Een typische kinderfilm, daarom aan mij niet uitbesteed. 2,5*

Heb de film voor 'mijn kleine' gekocht en die zat me de hele tijd raar aan te gapen waarom pappie zo hard moest lachen.

neo

kijk dat is nou het leuke van veel tekenfilms van de laatste tijd. ze bevatten zoveel woordspelingen en allerlei andere dingen die voor ouderen enorm grappig zijn.

avatar van Padd0

Padd0

neo schreef:

Dat was net wat ik in deze film miste.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volges mij snappen kinderen die grap met dat ruimteschip niet helemaal, en al helemaal niet wat dat kind daarna doet. Ook die grap met stonehenge snappen ze niet, en zo zijn dr nog wel een x aantal grappen die niet door kinderen begrepen worden.

BoordAppel schreef:

Volges mij snappen kinderen die grap met dat ruimteschip niet helemaal...

Gelukkig zijn kinderen minder snel van hun stuk als ze eens iets niet snappen. Voor hen is het vaak toch: het beweegt en maakt leuke geluiden.

Thank God dat de makers weten dat de ouders vaak meekijken. Die betalen uiteindelijk ook het kaartje (videotheek).

Vroeger had je dat ok zo leuk bij de serie van Batman (je weet wel, die man in die maillot)

Catwomen vroeg verleidelijk of hij even met haar mee naar boven ging. Batman aarzelde even en zei toen: No... duty calls.

Maar die pauze die hij even liet vallen zei voor de volwassenen genoeg

avatar van EmDee

EmDee

Stephan schreef:

Die betalen uiteindelijk ook het kaartje (videotheek).

Ben jij een kaartje nodig voor de videotheek?

EmDee schreef:

Ben jij een kaartje nodig voor de videotheek?

Ik dacht een volzin te besparen om niet te hoeven schrijven:... of betalen de huurprijs als ze de film in de videotheek huren.

Dank je EmDee, nu typ ik 'm alsnog, inclusief een uitleg erbij...

Zucht.

avatar van EmDee

EmDee

Stephan, waar dacht je dat die smiley op sloeg!