Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 25 april 2002
Plot Ice Age
"They came. They thawed. They conquered."
Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Soto (stemrol)
Zeke (stemrol)
Carl (stemrol)
Frank / Start (stemrol)
Oscar (stemrol)
Lenny / Oscar / Dab (stemrol)
Jennifer (stemrol)
Chainsaw
Een aangename verrassing, deze animatie. Visueel was de film erg sterk, maar boven verwachting was de film inhoudelijk ook erg goed te doen. De film bevat een paar erg leuke personages (met dat eekhoorntje voorop) en het plot weet prima te boeien. Verder een prima stemcast en uitstekende score van David Newman. Het is allemaal niet erg vernieuwend of écht bijzonder, maar deze goed verzorgde animatie is desondanks heerlijk amusant.
4 sterren.
In de reeks "kut3D animatie uit Amerika" is dit weer voor even de laatste die ik zie. En ik moet zeggen, in vergelijking met Shrek/Monsters Inc en Finding Nemo komt deze er als beste uit.
Niet enkel grafisch werkt deze film wat beter (de animatie is dan wel technisch minder, maar wat extra gestileerd en dus heel wat boeiender/minder saai), maar er waren zelfs enkele komische grappen te bespeuren. Verrassend. Vooral die evolutionary stages scene in de ijsgrot, met als climax het ruimteschip kon me wel bekoren. Verder wel een overvloed aan flauwe en kinderachtige humor, en een veel te melig einde.
Een goede film is dit niet, maar er zitten tenminste wel enkele lichtpuntjes in. 2*
Madecineman (moderator films)
Gisteren voor de 6e keer ofzo gezien en ja het verhaal is niet zo ontzettend boeiend en is bij vlagen ook erg Disney-achtig. Maar... deze film blijft zooo leuk; "He I think I see a spark". En zo is het maar net, Alle 4 de vonkjes blijven lekker staan voor Ice Age.
Mug
Ware het niet dat het verschrikkelijke cliche-drama wel zeeeeeeeer sterk en in grote mate aanwezig is in Ice Age. Zeer ergerlijk. Gelukkig maken enkele zeer komische scenes de film nog enigszins goed. Maar ik lees te vaak alleen maar bijdrages over hoe geweldig Scratt wel niet is (welkome afwisseling van het drama), en hoe fantastisch de humor wel niet was. Tijdens de drama-stukken waren de toeschouwers massaal in hun popcorn-bakken aan het kijken, lijkt me. Overschatte animatie-film. 2,5*
otherfool
Matigheid troef, de animatie is zozo en echt gelachen kan er eigenlijk alleen maar om het eekhoorntje. Verder vooral erg braaf.
2*.
De titel van de film vond ik goed. De rest is om snel te vergeten.
kArIzMa_Movie
Ice Age is, in mijn ogen, ontgetwijfeld één van de beste animatiefilms ooit gemaakt. Zeer meeslepende film. Hem 'm zowel in het Engels als in het Turks bekeken, en vind beide versies gewoon geweldig. Een animatie zoals het horen moet. Voor jong en oud.
Ondanks de matige animaties is deze film bijzonder knap gemaakt en bevat hij een goede dosis humor, met dank aan de eekhoorn. Wie de DVD bezit kan ook nog eens genieten van het debuut van de regisseur met het schitterende kortfilmpje Bunny. Goed.
dvd-me
Heel erg grappige humor met een vrij goede verhaallijn!
Heel erg leuk om de soort "eekhoorn" achter het nootje aan te zien gaan. Dat zijn nog wel de meest grappige stukjes
De film heeft goede ingesproken stemmen en dus niet terwijl ze iets zeggen dat na het praten bijvoorbeeld de mammoet nog 3 seconden doorlult.
Daar heb ik namelijk een ontzettende hekel aan!
De film is geschikt voor jong en oud! Iedereen kan hier wel plezier in vinden. Een leuk groepje vrienden met een missie... een goed verhaal en een goede film
Laurens44
Voor tekenfilms ben ik meestal niet mild. Ik ben eigenlijk nooit een zeer grote fan geweest. Het lijkt me veel eenvoudiger mooie tekeningen te maken dan een verbazingwekende acteerprestatie op poten te zetten. Nu goed, sommige tekenfilms schieten boven de rest uit. Zo ook Ice Age.
Een stoere Manfred, een klungelige Sid en een gevaarlijke Diego gaan samen op pad om een baby terug bij zijn ouders te krijgen. Ze beleven de meest hilarische avonturen en leren elkaar pas na een tijdje te appreciëren. Ondertussen loopt er nog een ongelooflijk grappige Scrat rond die de wereld rond crosst om zijn kastanje te kunnen redden van alle gruwel in de wereld.
Het is geen echt moeilijk verhaal, acteren komt in deze film niet echt van pas, maar de film is komisch als iets. Het is een zeer ontspannende film en geschikt voor alle leeftijden!
Score: 7/10
Dit is nou een ideale film die je zo een aantal keer kan kijken zonder dat hij verveelt. Gister na een paar jaar nog eens opgezet en het was gewoon weer bijzonder leuk.
Ice Age is gewoon super grappig. Bijna elk personage is gewoon een succes. Manny de mamoet is met zijn droge, cynische humor erg leuk. Diego de sabeltandtijger is sterk met zijn cynische kreten en Sid is gewoon hilarisch door zijn stupide gedrag. En de leukste van allemaal, Scrat de eekhoorn die de hele film zijn nootje probeert te bewaken is met afstand de leukste van allemaal. Geniaal beestje!
Ook dieren die je maar soms zag zoals de 2 neushoorns en de groep dodo's met hun meloenen waren prachtig!
Het plot is er wel maar het is niet zo heel belangrijk. Ze vinden een baby en willen hem terugbrengen naar de mensen. Gelukkig is dat verhaal grotendeels naar de achtergrond verschoven en kunnen we genieten van de leuke momenten met Manny, Diego en Sid op reis.
Wat me wel opviel bij het herkijken was dat de film grafisch toch wat minder was dan ik in gedachte had. De omgevingen zijn nogal kaal en de hoofdpersonen zien er best goed uit maar het kan gedetailleerder. Gelukkig stoort het niet omdat de film wel sfeervol is en het toch grotendeels draait om 't rondreizende gezelschap.
Ice Age is toch echt 1 van mijn grote favorieten op animatiefilm gebied. Finding Nemo en Ice Age blijven de leuksten. Wel haal ik een half punt van mijn eerst gegeven 4,5* af. Dat is ietsjes te hoog.
Metalfist
The Coolest Event In 16,000 Years
Gisteren was dit deel op tv en naar aanleiding van het derde deel dat binnenkort komt was het een perfecte gelegenheid om men geheugen nog eens wat op te frissen. Het was toch al wel weer lang geleden dat ik de film nog had gezien.
De animatie ziet er in ieder geval al wel zeer goed uit. Vooral Diego en de rest van de sabeltandtijgers zien er mooi uit. Heel de ijswereld wordt ook indrukwekkend weergegeven. Het enige minpunt vind ik de mensen, hun gelaatsuitdrukkingen zien er veel te hoekig uit en de baby zijn hoofd was dan weer meer de vorm van een rugbybal. Maar gelukkig spelen de mensen geen hoofdrol in de film dus stoorde het niet echt. Het verhaal zelf heeft niet veel om handen maar boeit wel de gehele speelduur.
De personages zijn geweldig. Sid is hilarisch in zijn manier van doen en dat wordt nog beter uitgespeeld wanneer hij in combinatie met Diego of Manny is. Het stuk waar Sid zogezegd dood speelt in de mond van Diego was in ieder geval hilarisch maar het beste personage is toch Scrat. Geweldig hoe hij altijd op de meest onverwachte momenten met zijn noot verschijnt om die dan uiteindelijk toch weer kwijt te raken.
Een leuk eerste deel waar alles nog nieuw is. De personages zijn leuk en de animatie is mooi gedaan. Ben benieuwd of deel 2 & 3 me ook nog zo kunnen bekoren.
Vinokourov
Een van de beste animatiefilms. Mooie beelden, leuke karakters, niks op aan te merken in ieder geval.
Filmkriebel
De beste van de reeks. Hier vond ik de vindingrijkheid terug die in de tweede en derde film minder aanwezig is.
De dodo's worden weergegeven als een oliedomme vogelsoort, die zelf tot hun uitsterving hebben bijgedragen. De ijsgrot was ook een knap staaltje, met die evolutionaire illustratie van Sids voorvaderen. Veel emotie ook, die vooral tot stand komt dankzij de menselijke baby. De scène waarin die muurschilderijen tot leven komen in Manny's hoofd is ook erg emotioneel . En natuurlijk is er Sid nog, en Scrat die voor een non-stop grappenwaterval zorgen.
Dit is pure filmmagie voor jong en oud !
Near_Dark
Deze heb ik nog maar eens herbekeken...
Die beginscène met Scrat die zijn eikeltje wil begraven blijft zalig. Ongewild veroorzaakt hij op die manier een gigantische breuk in een gletsjer en moet rennen voor zijn leven om de levensbedreigende ijsmassa voor te blijven. Bijna wordt hij verpletterd en als een kurk uit een champagnefles schiet hij van tussen de ijsmassa, dondert de helling af en eenmaal tot stilstand gekomen wordt hij op de koop toe vertrappeld door de gigantische poot van een mammoet
Dan is er nog die dolkomische scène met de Dodo's - een soort vogels die niet kunnen vliegen - die zichzelf al stuntelend de dood in jagen, nu begrijp ik waarom ze zijn uitgestorven !
"DOOM ON YOU, Doom On You, doom on you....."
Bij het begin van die glijbaanscène doorheen het binnenste van de gletsjer - wanneer ze de ingevroren UFO passeren - moet je eens letten op het zware zoem-geluid, da's identiek aan het geluid van de "Nebuchadnezzar" uit "The Matrix" films, héél bizar.
Als je het hart op de juiste plaats hebt zitten moet je wel een krop in je keel krijgen bij het aanschouwen van die scène waarin Manny een rotstekening bekijkt waarop een mammoetfamilie staat afgebeeld. In een soort flash-back kom je hier te weten waarom hij nu eenzaam rond doolt zonder familie.
Als uitsmijter krijg je nog een komische Scrat-scène te zien: hier spoelt hij 20.000 jaar later aan op een tropisch eiland, ingevroren in een blok ijs waaruit hij langzaam ontdooit. Hij treft er een kokosnoot aan die hij wil bewaren door hem onder de grond te duwen maar ook nu weer veroorzaakt hij een ramp van apocalyptische proporties !
8/10, en dat voor een dubuutfilm, jawadde !!
Ik ga hier niet beginnen zeuren dat de tekeningen niet TOP zijn, da's bijzaak voor zo'n mooi gebrachte familiefilm.
De mooie sprookjesachtige muziek is zeker ook het vermelden waard.
Na zoveel kijkbeurten vindt ik het nog steeds een erg amusante en aandoenlijke komedie, zo zie ik ze graag.
p.s. De extra kortfilm "Gone Nutty" die op de DVD staat is geweldig.
Hierin krijg je Scrat's gigantische eikelvoorraad te zien die hij bewaart in een holle boomstronk aan de rand van een ravijn. De laatste eikel die hij hier in wil proppen is er echter te veel aan. Al sky-divend probeert hij zijn eikels bij elkaar te brengen maar de continentendrift steekt hier een stokje voor...
Montorsi
Blijft wel grappig.
Bij vlagen erg goed, en evengoed soms weer te lang te flauw. Af en toe wat leuke verwijzingen naar bijvoorbeeld de evolutie, geeft het toch een wat volwassener tintje mee. Die eekhoorn kwam hier gelukkig niet elke keer om de hoek kijken, zoals in deel 3.
Animaties vond ik eigenlijk verbazingwekkend slecht! Kon het me niet herinneren, maar daar is echt een revolutie in geweest. Zag er amper beter uit dan bijv Toy Story dit.
TMP
Aardige animatiefilm, die echter niet in de buurt komt van de eerste Shrek-films.
Black Math
Eigenlijk wilde ik eerst Shrek zien omdat die eerder is uitgebracht dan Ice Age, maar laatstgenoemde kwam op tv en familie wilde die zien, dus toch maar meegekeken. Dat viel niet mee, want Ice Age is toch wel de minste computeranimatie die ik tot nu toe heb gezien. De animatie vond ik zo'n beetje het minst vloeiend wat ik ben tegengekomen, en ook de actiescènes zagen er niet zo spectaculair uit als bij andere computeranimaties. Ik kan me bijvoorbeeld een gevecht in de regen bij A Bug's Life herinneren die er veel gaver uitzag dan de ijsbaan in de grot hier, terwijl die glijpartij toch ook echt de potentie had om een achtbaan-ervaring bij de kijker op te wekken. Helaas niet gelukt. Klaagde ik bij andere films over hoe mensen ontworpen zijn, hier zien ze er helemaal lelijk en vanuit een computerspel uitgetrokken uit. Vooral die vader ziet er niet uit.
Verder valt wel op dat naar andere films is gekeken: het kindje speelt blijkbaar eenzelfde rol als het meisje in Monsters, Inc. inclusief het lachen als Sid gemept wordt. Jammer alleen dat het kindje hier lang niet zo grappig is en ook niet zo vertederend (helpt het karakterontwerp ook niet echt bij met dat rare platgedrukte hoofd). Verder deed één van de sabeltandtijgers me denken aan een bepaalde hyena uit de Lion King: beiden zien eruit alsof ze ergens een chromosoompje teveel hebben.
De pogingen tot humor sloegen helaas ook niet echt bij me aan. Het domme gebrabbel van Sid en de cynische opmerkingen van Manny en Diego, ik weet het niet, ik vond het gewoon niet zo grappig en de slapstick was helemaal niet aan besteed. Eekhoorntje wist hooguit een glimlach teweeg te brengen. Wat niet grappig maar wel leuk was, was de uitbeelding van de evolutie in de ijsgrot. Creatief. De UFO erna was helemaal uit de lucht gegrepen, meer van dit soort dingen had de film toch beter te genieten gemaakt.
Een lichtpuntje is de wijze waarop Manny's verhaal wordt verteld door middel van grotschilderingen. Vond ik een mooie manier om dat uit te beelden. Helaas wordt de sfeer erbij grondig verpest door de dramatische kutmuziek, die overigens op meer plekken de kijker een gevoel van drama probeert op te dringen. Jammer.
Voor de grotschilderingen een half sterretje extra waardoor ik op 1* uitkom.
ibendb
Best leuk, maar de vervolgen zijn echt beter.
Ice Age is een echte jeugdfilm. Leuke personages, goed verhaal, maar de animatie vind ik niet echt denderend. Dit kon beter. Ik heb mij vaak ziek gelachen om Scrat. Sid daarentegen vond ik wat droogjes. Een kleine 3*.
Fran
- 1953 berichten
Jaaa, een hele mooie animatiefilm. Qua verhaal en karakters niet één van mijn favorieten maar de animaties zijn echt waanzinnig mooi gedaan. Vooral de eekhoorn was superstrak.
Erg leuke animatiefilm dit.
En dat is het punt waar een film als dit het vooral van moet hebben. De personages zijn bijna allemaal wel grappig en vullen elkaar goed aan. Allereerst is er natuurlijk nog het eekhoorntje Scrat, die vooral op zichzelf staat en vooral druk bezig is om zijn eikeltje in veiligheid te krijgen. Scrat behoort zeker tot de grappigste dieren ooit in en animatiefilm. Ook Sid, Manny en Diego zijn wel goed, waarbij vooral luiaard Sid door zijn gedrag soms erg grappig is.
De animatie is degelijk, maar haalt het niet bij een Pixar. De dieren en de ijswereld zijn goed gemaakt, maar vooral de mensen zijn ontzettend lelijk geanimeerd. Gelukkig is dit niet zo erg storend en maakt de leuke humor erg veel goed. Ice Age is zowel letterlijk als figuurlijk een erg verfrissende film. De animatie is zeker niet de allerbeste, maar qua humor is de film ontzettend grappig en vermakelijk. Een goed begin van een leuke reeks.
Ice Age, een film die toch herziening nodig had het zeer slechte 2e deel (0.5*) en het ietwat gemiddelde 3e deel (2.5*). Een groot verschil toch met wat ik in herinnering had van deze film.
Wat eerst opvalt is de slecht getekende animatie. Vooral bij de mensen, maar door het simpele digitale computerwerk is het totaalbeeld nogal karakterloos. De film moet het vooral hebben van een ontspannend verhaaltje met een lach en een traan en de nodige humor op de juiste momenten. De ene keer werkt dat wel, de andere keer is het vrij infantiel. Scrat is wel een keer leuk, maar anderzijds sterk overroepen als je de vele reacties hier leest.
De film zal vooral bij jongeren werken en het is te begrijpen dat hier enkele sequels op gevolgd zijn. Blue Sky Studios maakt hier z'n debuut in de animatiewereld (qua langspeelfilms). Met deze film hebben ze zich blijkbaar nog wat stand kunnen houden tegenover de andere animaties rond die periode (oa Dreamworks met Shrek,Disney met Lilo & Stitch en Ghibli met Spirited Away). Maar heeft dat succes en zeker de kwaliteit niet meer kunnen evenaren.
Ice Age is dus een leuke animatie geworden, een speelse roadmovie. Maar meer ook niet en zeker niet één van de betere animatiefilms.
tristanrc1
Mijn eerste bioscoopfilm en de beste in de Ice Age reeks.
Ik heb deze film nooit echt als één van de beste animatiefilms gezien en dat is het wat mij betreft ook niet. Daarvoor zijn 'bekendere' animatiestudio's als Pixar en Dreamworks veel te ervaren voor. Hoewel Horton Hears a Who wel aardig was, ze zullen het toch van de uitgemolken Ice Age-reeks moeten hebben.
De reden dat ik deze film de beste vind in de reeks, is het meeslepende verhaal, dat er mensen in deze film zitten is toch wel een goede zet. De soundtrack vind ik erg aardig en het ondersteund met vlagen de beelden uitstekend. De personages zitten ook goed in elkaar, maar Sid is soms irritant, net als Scrat die zijn eigen scenes heeft, en er zitten wat misplaatste grappen in. De animatie heb ik een tijdlang als ''lelijk'' beschouwd, maar als ik nog eens fragmenten van de film zie, vind ik dat erg meevallen. De film gaat al 10 jaar mee en dan vind ik de animatie lang niet zo slecht. De omgeving, het ''design'', vind ik zelfs erg mooi. Er zullen heus wel beginnersfouten in de film zitten, maar die zijn netjes opgelost in de vervolgen.
Kortom vind ik dit een geslaagde animatiefilm, niet de beste, maar zeker niet de slechtste, en allesbehalve gedateerd. Deze film blijft leuk.
Keane1983
Mijn vriend noemde mij een film barbaar omdat ik de film ice age nog nooit gezien had.
Nu moet ik eerlijk bekenen dat ik deze film heb proberen te mijden omdat ik altijd heb gedacht dat het totaal geen leuke film voor mij zou zijn.
Nu de "mogelijkheden" er zijn om een film te kijken zonder hem daadwerkelijk te kopen dacht ik, baat het niet....
Ik heb erg aan de film moeten wennen, de manier van animaties zijn vrij hoekig (wel in mijn gedachten houden dat de film nu ongeveer 10 jaar oud is...zucht!!! wat vliegt de tijd).
De film probeerd in mijn ogen erg grappig te zijn en het eerste half uur is er in mijn ogen een overdaad aan "grapjes" of situaties die grappig zouden moeten zijn.
Naar mate de film vorderde kwam ik ook meer in het verhaal, dat ik wel vermakelijk vond om te blijven kijken. Natuurlijk wel zeer voorspelbaar maar dat heeft de pret daarintegen niet gedrukt.
De stemmen zijn goed gecast en ook prettig om naar te luisteren (amerikaanse stemmen).
Tevens is de score als mede de soundtrack dik in orde.
Tja, ik moet mijn vriend toch wel een beetje gelijk geven dat ik een cultuurbarbaar ben dat ik deze film gemeden heb. Het is niet dat ik lyrich ben over deze film, maar slecht kan ik hem ook niet noemen (althans ik heb ik de tussenliggende tijd...10jaar...zucht....betere animatiefilms gezien).
Maar ik geef de moed niet op met deze reeks, ik heb er nu namelijk nog 3 te kijken.
Van mij een 3,0*
Tarkus
Bijzonder leuke en goed gemaakte animatiefilm.
Ik heb alvast veel plezier aan deze prent beleefd en ik denk dan dat voor de kleinsten zeker ook zo zal zijn, al zullen die dan wel liever de Nederlandse of Vlaamse versie verkiezen.
Ik heb de Engelse versie gezien en was er zeer tevreden over.
Heb de film herbekeken op blu-ray, en zoals steeds nog prachtiger dan bij DVD.
Sergio Leone
Te weinig.
En dat gaat voor zowat alles op: het verhaaltje, de personages, de humor, ... Ice Age lijkt nooit echt op gang te komen. Het trio lijkt totaal niet bij mekaar te passen maar ook individueel is het armoe troef. De show wordt gestolen door een doofstomme eekhoorn die een eikel achterna gaat. Dat zegt alles.
De stemmencast is ook niet echt goed. John Leguizamo is wellicht een dieptepunt met z'n speekgeluid, maar ook de stem van Manny de mammoet is best lelijk.
Op vlak van animatie heb ik gemengde gevoelens. De dieren zelf zien er vrij behoorlijk uit, maar de achtergronden zijn vaak lelijk en hetzelfde kan gezegd worden van de beweging in het algemeen, die vaak houterig en stroef overkomt.
Tegenvaller.
2,5
Zuid1
Ontspannend en knap animatie-werk. Heb me nooit verdiept in animatie-films maar ben er nu aan begonnen !
superfiekie
Een leuke film, maar kijk ze even allemaal voor t verhaal en dan is deel 2 echt heel leuk. Deel 3 super grappig en echt leuk en deel 4 is een aanrader, super, hilarische topfilm!
alexspyforever
Dit ik vind duidelijk geen leuke film. Kan ook daaraan liggen dat ik dinosaurussen en in dit geval ijstijd-figuren niet interessant vind. Vond deze de vorige keer ook al niet leuk. Natuurlijk is het wel goed getekend maar om dat als enig criterium te gebruiken. Echt mooi vind ik het toch niet en de humor is ook niet zo geweldig bovendien zitten er scènes in die vrij langdradig zijn. Kortom het is er niet beter op geworden. Deel 2, is ietsje beter, maar daarmee is alles gezegd, duidelijk niet mijn stijl van animatie. 1.0
Kan me hier ook in terugvinden. Deel 2 en 3 heb ik niet gezien omdat ik deze ook al vrij saai vindt. Het enige leuke was dat eekhoorntje dat het eikelje achterna zat en maar nooit kan vangen (ik herinner me die trailer nog en dat was vooral mijn stimulans om de film te kijken). De beelden op zich zijn heel knap maar het clichématige verhaaltje werkt niet voor mij. Het leek teveel op Jungle Book, maar dan met een baby en in de prehistorie. Onlangs zag ik die scène met de dodo's die in het ravijn vallen. Ik vond dit eerder pijnlijk dan grappig wetende dat de dodo's daadwerkelijk zijn uitgestorven zij het dan wel duizenden jaren later.
TalentedRipley
Mooie film, veel grappige momenten.
Sid is hilarisch. Superdom, maar hij heeft een groot hart.
De eekhoorn is ook grappig, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik hem in latere films soms zat werd. Altijd weer diezelfde grap met het nootje. Maar vaak blijft het in al z'n simpelheid gewoon grappig.
Mooie animatie, goede personages en het kijkt heerlijk weg. Minder hoofdpersonages dan in de films die volgden, en dat vind ik aan deze film een pluspunt. Het gaat hier echt om de drie vrienden.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009

Ice Age: The Meltdown
2006

De vijf beste films van de vandaag jarige Cedric the Entertainer (58)

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables
Komedie / Drama, 2011