Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 25 april 2002
Plot Ice Age
"They came. They thawed. They conquered."
Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Soto (stemrol)
Zeke (stemrol)
Carl (stemrol)
Frank / Start (stemrol)
Oscar (stemrol)
Lenny / Oscar / Dab (stemrol)
Jennifer (stemrol)
Jordy
geen idee wat voor dier een "luiaard" is, maar goed het is de vertaling van "sloth" die in het Engelstalig verhaaltje stond
geronimo
- 1955 berichten
Oooww, luiaards zijn m'n lievelingsbeestjes! Dat zijn die trage boomhangdingen met die schattige koppies. Dan moet ik deze film ook zien!
niet van Pixar, wel computer-geanimeerd
Monsters, Inc. is de nieuwe Pixar
Phooze
Deze film wordt volgens mij echt geweldig! Allebei de trailers die ik gezien heb waren om te smullen.
Spike
Deze film is echt keihard lachen. Een van de leukste animatiefilms sinds Shrek. Veel humor dus erin. Zeker weten een aanrader om in de bioscoop te gaan zien.
Wolkenmeter
De computer-animatie is niet zo goed als Monsters Inc, maar dat mag geen reden zijn om niet te gaan kijken. Ice Age lijkt trouwens een kruising tussen Shrek (ook een buddy-movie) en Monsters Inc (het schattige kindje). Er zit vaart in de film. Veel van de grappen komen trouwens zo uit die snelle Looney Tunes tekenfilmpjes. De eekhoorn die als rode draad door de film loopt, is echt wel fantastisch: na enkele tussenkomsten hoefde die alleen nog maar in beeld te verschijnen of het publiek lag weer bijna in een deuk. De enige minpunten vond ik het verhaal, dat niet zo goed was uitgewerkt als in Shrek en Monsters, en de gebrekkige animatie van de mensen. Topper
iman
echt lache deze film... zitten echt zoveel grapjes in.. hehe de TAEKWANDODO's hehehe...OH there goes our last female!...
Jerome-B
Ik vond die voorfilmpjes in de bios echt geweldig, deze wil ik zeker in de bios gaan kijken!
Jordy
ik moet zeggen dat de film me toch nogal tegen viel. De grappigste stukjes waren die met de eekhoorn, deze zaten echter al in de trailer. Verder was het verhaaltje een beetje een Shrek kopie (met een vleugje Monsters Inc), en de animatie niet super
wel leuk dat de film echt een eigen stijl had grafisch gezien, en er zaten wel een paar komische momenten in. Maar toch kinderachtiger dan ik verwacht had...
NERD
Ik heb de film (nog) niet gezien, maar ik zag gisteren een documentaire op ned3 waarin o.a. gezegd werd dat de animatie bewust niet 100% was van wat ze hadden gekunt.
Het MOEST wat "nepper" lijken omdat duidelijk moest zijn dat het een fantasie film was....
Jordy
maar zelfs "neppe" animatie kan natuurlijk erg mooi zijn
ik begrijp wat ze probeerden te bereiken, maar in sommige scenes werkt het niet
Etienne U
Super kewle film. beetje jammer van de Rip off van shrek, maar daar valt overheen te komen..............ze hadden die eekhoorn ook wel wat meer langs kunnen laten komen! Die was gewoon te vet. 3 sterren
hc
Mooi gemaakte film, niet zo goed en volwassen als bv Shrek en Monsters Inc. De running gag met een prehistorische eekhoorn is erg grappig, hoogtepunt is een segment met Taekwandodo's (hoe verzin je zoiets?). Opvallend is dat de dieren bij vlagen erg goed zijn geanimeerd, de mensen figuren daarin tegen stukken slechter.
Misschien ook een beetje te sentimenteel maar toch met gemak 4 sterren.
NERD
Die eekhoorn was eigenlijk al meer in beeld gekomen dan dat ze eigenlijk wilden. Het was de bedoeling om hem alleen in de eerste paar minuten de "opening" te laten doen.
shayed
En toch was een grotere rol van Scrat leuk geweest.Elke keer als ik dat snuffelende snuitje van 'm zag moest ik al weer lachen.***
Hobbes
Ik vond de grappen van manny juist geniaal
scrat was ook erg grappig hoor maar manny was erg vet.
wel net iets minder dan Monsters Inc. maar nog steeds erg grappig.
"with three melons?"
Indybart
echt een super leuke film! verhaal wel een beetje van shrek (mammoet = shrek en luiaard = donkey, mammoet mag luiaard niet, maar ze worden toch maatjes, precies zoals in shrek) en sommige grappen waren iets TE grappig bedoeld waardoor ze niet meer leuk waren maar verder een toppertje!
Vyvre
I second that.
tovenaar
had niemand hier een ultiem Shrek-Deja-Vu, in die scene waar dat beestje met die Mammoet mee wil lopen, maar die Mammoet hem het liefst kwijt wil
?
Hobbes
Het verhaal van Ice Age was al lang en breed geschreven voordat shrek uitkwam. puur toeval dus.
Stoffeltje
Hij viel tegen. Ik had er heel veel van verwacht. Het was wel grappig en leuk maar niet echt top. Hij was ook errug kort. Maar ja verder was hij leuk gemaakt en toch ook wel goed. Ik had er alleen meer van verwacht.
3,5 ster (dat moet je er geloof ok bijzetten van iedereen)
Goodfella
Ik had er al niet zoveel meer van verwacht, maar het was allemaal nog wel geinig. Een paar geslaagde one-liners en die eekhoorn zorgen voor genoeg vermaak tijdens de film. De volwassen humor van Shrek is hier danwel niet aanwezig, maar 't is gewoon een lekker tussendoortje, niet meer, niet minder. 3 sterren
BoordAppel
Kan iemand mij vertellen wat er kinderachtig is aan deze film? Dat zie ik dr namelijk nie in. Ik vond ontzettend grappig, vooral de droge opmerkingen van Manfred. 4*
BoordAppel
Tsja ze zeiken nie zoals in Shrek andere films af, maar daardoor zou ik m nie gelijk braaf noemen.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009

Ice Age: The Meltdown
2006

De vijf beste films van de vandaag jarige Cedric the Entertainer (58)

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables
Komedie / Drama, 2011