• 9.375.055 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van gotti

Stephan schreef:

Gelukkig zijn kinderen minder snel van hun stuk als ze eens iets niet snappen. Voor hen is het vaak toch: het beweegt en maakt leuke geluiden.

Thank God dat de makers weten dat de ouders vaak meekijken.

Precies. Ik vind de de computer geanimeerde films van de laatste tijd (Ice Age, Monsters Inc. & Shrek) juist zo goed, omdat het voor kinderen leuk is (bewegende beelden en leuke muziek) en (vooral) voor de volwassenen zo leuk is vanwege de bij vooral Shrek ijzersterke woordgrappen of de gewone grappen (hier bijv. de Stonehenge) die voor kinderen nog niet te begrijpen zijn.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Fantastisch leuke film, met een paar sterke grappen, en de steeds terugkerende eekhoorn ( of een soortgelijk dier) is echt een van mijn favoriete filmpersonages, briljant! Ik vond deze film misschien nog wel leuker dan shrek, alhoewel hij natuurlijk de nodige originaliteit mist.

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Hele grappige film voor jong & oud! Nou val ik daar zelf een beetje tussenin maar toch! Heb meerdere malen krom gelegen door deze film!

avatar van chrystel

chrystel

jaaah, leuke film! ik moet wel toegeven dat ik m op een gegeven moment erg zielig vond hoor! hahahaha! en die eekhoorn he... wat een beest is dat joh, met zn eikeltje!

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

Zeer leuke animatiefilm. voor jong en oud. Vooral de eekhoorn of wat het mag zijn is heel geinig steeds proberen zijn noot te pakken te krijgen. Ziet er heel goed uit en het vermaakt prima. 3.5 ster

avatar van NERD

NERD

Degelijk vermaak met enkele leuke grappen. Leuk voor kinderen en volwassenen. Niets meer, niets minder.

3 sterren.

avatar van GerwinF

GerwinF

Hey hier nog een gave animatiefilm (DivX), volgens mij door de gasten gemaakt van deze film. Is gratis te downloaden.

avatar van Chrizzlle

Chrizzlle

Toen ik de trailer zag, dacht ik gelijk al; sow hey das een grappig film! En na het kijken bleek het ook zo te zijn, wat heb ik me om sommige stukjes kapot gelachen. Heb vandaag Monsters Inc gezien en die vind ik ook net zo grappig...

avatar van flicks

flicks

Echt wel een mooi filmpje, ook al is het een animatiefilm, vooral het beginstuk blijf je onthouden... 3.5 sterren

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Origineel werkje; ziet er mooi uit, alleen houdt de plot (voorspelbaar) de rolprent op ***.

avatar van magnolia_

magnolia_

Goede film, maar Shrek vond ik net een tikkeltje beter.

Wel moet ik toegeven dat de karakters ideaal zijn en dat de running gag met de eekhoorn werkelijk hillarisch is

avatar van jassonn

jassonn

leuke film,weer mooi gedaan,en die eekhoorn is inderdaad geweldig.Er zit op de DVD een leuk extra filmpje op waarin de eekhoorn de hoofdrol speelt. 3,5 ster.

avatar van reulbat4

reulbat4

Eigenlijk hoef ik niets meer toe te voegen, want iedereen is het al met me eens: wat een leuke film!

Eerst was ik sceptisch, maar al na de leuke intro was ik gelijk verkocht. Heb me dood gelachen om Scrat (de 'eekhoorn'). Bekijk ook even de eigen korte film van Scrat op de dvd, dat is helemaal lachen!

Vier sterren!!

avatar van mister blonde

mister blonde

vond hem idd. heel leuk, maar beduidend minder dan bijv. shrek, monster inc. of toy story. ook finding nemo lijkt me leuker (van wat ik uit de trailers heb gezien).

vond deze duidelijk gericht op een wat jonger publiek.

volgens mij heb ik de Nederlandse ingesproken versie (aaargh) gezien. dat helpt natuurlijk ook niet.

3 sterren.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

mister blonde schreef:

Dat helpt zeker niet. De Engelse stemmen zijn namelijk echt heel erg goed. Je moet m nog maar een keer in de Engelse versie kijken dan waardeer je hem misschien beter.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Heel grappig animatiefilmpje. Mooi gemaakt, leuke humor en niet al te lange speeltijd. 3,5 sterren.

avatar van Wouter

Vond het er allemaal maar lelijk uitzien. Ook niet echt grappig of aandoenlijk.

Maar ook niet iets om je aan te ergeren, dus 2,5 ster.

avatar van ricky2612

ricky2612

Ik vond hem echt superleuk..!!Heb me soms echt suf gelachuh!!maar raar dat niemand het over Sid heeft..want ik vond hem dus t meest geniale dier uit de hele film, ben ik de enige ??!Ik heb nederlands en engelse versie gezien, en de Nederlandse versie ZUIGT egt vergeleken bij de engelse stemmen (vooral sid zijn stem!!) Maar voor de rest echt superkomisch!!

avatar van damon

damon

Ontzettend hard gelachen om de veelal droge humor

natuurlijk zag Shrek er beter uit, maar het gaat mij niet om de animatie bij een kinderfilm

het gaat mij om de warmte, en die is bij Ice Age meer aanwezig dan andere kinderfilms

Topper, en ik hoop echt dat er een 2e deel van komt

avatar van Tanne

Tanne

Leuke vermakelijk film. Mooie animatie en bovendien erg grappig!

avatar van Purmerend

Purmerend

Echt een verrukkelijke animatie film. Een Topper.

"Slalom, Slalom baby"

"Een Paardebloem" beheers je Frank!

"Mmmnn Mannie wat ben je lekker zacht"

Mannie en Sik 2 hele leuke figuren. Het cijfer is een 4,5.

avatar van davidov

davidov

ik vond de hele film rampzalig....viel me zoooooo zwaar tegen echt zonde, het enige wat de film nog de moeite waard maakte was dat ik de hele tijd zat te hopen dat scrat nog ff in beeld zou komen, geniaal dat spastische beestje. EEK!

avatar van Jaap

Jaap

dit is echt top! Voor jong en oud de animaties zijn meer dan perfect en stampvol humor. Het eekhoorntje met eikeltje dat steeds terug komt is geniaal! Werelds!

avatar van Wouter

Toch heb ik andere ideeen over wat geniaal is.......

avatar van Alexa

Alexa

Ik vond het tog echt ook wel nog een leuke film. Niet geniaal, das wat overdreven...

avatar van The Eye

The Eye

Door het walgelijke gesentimenteel aan het eind is de film heel wat sterretjes kwijtgeraakt

avatar van Beejeej

Beejeej

hele mooie en heel erg grappige film. pas na een paar keer kijken heb je alle subtiele grappen eruit gefilterd

avatar van ToniMono

ToniMono

Wouter schreef:

Toch heb ik andere ideeen over wat geniaal is.......

In het genre animatie geniaal. Heb je het zo bekeken?

avatar van Wouter

Ja. Ik vind het niet geniaal.

avatar van ToniMono

ToniMono