Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha
Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary
Releasedatum: 25 april 2002
Plot Ice Age
"They came. They thawed. They conquered."
Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...
Manny (stemrol)
Sid (stemrol)
Diego (stemrol)
Soto (stemrol)
Zeke (stemrol)
Carl (stemrol)
Frank / Start (stemrol)
Oscar (stemrol)
Lenny / Oscar / Dab (stemrol)
Jennifer (stemrol)
b o a z
Wat een baggerfilm zeg.
Geen spannend opbouwend verhaal en flauwe humor! Kheb 'm zelfs eerder afgezet want dit ging echt nergens over.
Hoe bedoel je voorspellend
Beejeej
nou nou, de enige die em een 0,5 geeft. het moet nog al wat traumas naar boven gehaald deze onschuldige comedie
De GeuS
b o a z schreef:
Tja, het is niet (alleen) voor volwassenen dus je hoeft echt geen intriges en enge momenten te verwachten.... en de humor is eerder droog.....
heb 'm zelfs eerder afgezet want dit ging echt nergens over.
Hoe bedoel je voorspellend
Ik weet zeker dat alle (kleine) kinderen ook meer genoten hadden van een einde waarin de baby toch wordt afgepakt door de groep tijgers en in stukken wordt gescheurd....
John Doe
Je was lang wakker Wouter 03.19 uur
Nou wat lang
John Doe
die eekhoorn is de beste
Ja he, die andere figuren zijn gewoon leeg. In die stem van de mammoet herkende ik Ray Romano (die serie die op yorin was)
GFM
die eekhoorn is de beste
Chainsaw
Een aangename verrassing, deze animatie. Visueel was de film erg sterk, maar boven verwachting was de film inhoudelijk ook erg goed te doen. De film bevat een paar erg leuke personages (met dat eekhoorntje voorop) en het plot weet prima te boeien. Verder een prima stemcast en uitstekende score van David Newman. Het is allemaal niet erg vernieuwend of écht bijzonder, maar deze goed verzorgde animatie is desondanks heerlijk amusant.
4 sterren.
Mangoman
Ik vond het niet zo'n leuke film. Had er meer van verwacht. Shrek of Monsters & co zijn vele malen leuker.
Die eekhoorn (of whatever het is) was wel geweldig. Ik zat elke keer te wachten tot die weer kwam. 2,5*
flipsen
Dit is echt een hele gave animatie film hoor. Vol met gave karakters, vol met subtiele en goede grappen, leuk om naar te kijken, mooi gemaakt en wat me vooral verbaasde is hoe zulke leuke dialogen met hele gave oneliners erin zitten.
Een dikke acht, 4 sterren
Erikr73
Inderdaad flipsen, helemaal gelijk.
Echt gaaf dat ze tegenwoordig zulke leuke animatie-films maken! 4*
EmDee
Wat een prachtige film is dit en dat had ik niet verwacht.
Mooie plaatjes, leuk verhaal en heerlijke humor ineen. Vooral de humor van Manfred was geweldig.
En dat ze ook nog ff uitleggen waarom de taekwon-dodo's zijn uitgestorven, prachtig.
There goes our last female
joeri15
mooie film, ik heb hem 4 sterren gegeven omdat ik kapot heb gelegen van het lachen
In de reeks "kut3D animatie uit Amerika" is dit weer voor even de laatste die ik zie. En ik moet zeggen, in vergelijking met Shrek/Monsters Inc en Finding Nemo komt deze er als beste uit.
Niet enkel grafisch werkt deze film wat beter (de animatie is dan wel technisch minder, maar wat extra gestileerd en dus heel wat boeiender/minder saai), maar er waren zelfs enkele komische grappen te bespeuren. Verrassend. Vooral die evolutionary stages scene in de ijsgrot, met als climax het ruimteschip kon me wel bekoren. Verder wel een overvloed aan flauwe en kinderachtige humor, en een veel te melig einde.
Een goede film is dit niet, maar er zitten tenminste wel enkele lichtpuntjes in. 2*
astonmartin
Mijn lievelings animatiefilm. Beter en leuker kan niet...hopelijk komt deel 2 later ook uit, dan kan ik weer eens in deuk lachen. Die Scat de eekhoorn is te gek...en sid is ook wel leuk, vooral met de neushoorns.....he he.
davidov
vond er dus geen ruk aan...de film was kaal simpel en traag...enige grappige was het ongelukkige eekhoorntje, maarja zelfs zijn beste grap zat al in de trailer (wat heet, hij WAS de trailer)...
2.5* en dan ben ik gul
feanaro surion
Ik vond hem heel grappig, weer eens 4 sterren voor een animatie film:p
flipsen
Hoe verzin je deze film ook bij elkaar eigenlijk. En dan bedoel ik niet zozeer het verhaal (hoewel ik het best origineel is eigenlijk), maar de drie hoofdrolspelers.
Een vervelende luie luiaard die onderaan de voedselketen principeloos rondwandeld; een sterke sabeltandtijger die balanceerd op het randje van goed en kwaad en een norse mammoet die graag alleen wil zijn, iedereen de baas is en de sabeltandtijger een beetje kan neutraliseren.
Verzin eens drie karakters die beter bij elkaar passen!
mister blonde
leuker bij herziening. de eekhoorn met pech is een goede vondst (let bij de extra´s van de koop dvd op zijn 'missing adventure'), de dodo's zijn geweldig (o, o there goes our last female), maar ik blijf de film meer voor kinderen vinden. op zich niets mis mee, maar de kracht van Finding Nemo, Monsters inc. en Shrek vond ik dat alle grappen voor zowel kinderen als volwassenen leuk waren. desalniettemin een dikke 3,5 sterren.
mister blonde
ik schreef al dat in de genoemde films ALLE grappen ook leuk waren voor volwassenen. hier is dat een stuk minder. de voorbeelden die ik gaf waren voor beide leuk (daarom gaf ik ook die voorbeelden). de voorbeelden die jij geeft zijn idd. voor volwassenen. die grappen zijn echter een stuk schaarser als jij nu doet vermoeden.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009

Ice Age: The Meltdown
2006

De vijf beste films van de vandaag jarige Cedric the Entertainer (58)

Disney moet animatiestudio Blue Sky Studios sluiten door coronacrisis

Drie films om bij af te koelen tijdens deze hittegolf

Intouchables
Komedie / Drama, 2011