menu

Insidious: Chapter 3 (2015)

mijn stem
2,81 (605)
605 stemmen

Verenigde Staten
Horror
97 minuten

geregisseerd door Leigh Whannell
met Stefanie Scott, Lin Shaye en Dermot Mulroney

Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen rondom de familie Lambert. Na enige aarzeling besluit helderziende Elise Rainier (Lin Shaye), die het vermogen heeft om contact te leggen met de doden, een tienermeisje te helpen dat doelwit blijkt te zijn van een bovennatuurlijke entiteit.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=59-KD3BnMVk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Phantasm
2,5
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van LOTR-lover
3,5
Natuurlijk zijn ze deze reeks redelijk aan het uitmelken, maar ach, zolang het redelijk goede films blijven vind ik dat helemaal niet erg. Ook dit derde deel kan me prima bekoren, en ook al moet de film het weer meer van de jumpscares hebben dan van continu aanwezige spanning, de missie is toch weer geslaagd.

3,5*
7/10 (IMDB)

Confusie
Na de uitstekende eerste twee delen die ik eigenlijk als tweeluik zie aangezien het nogal een doorlopend gebeuren is, is dit toch even een tandje minder.

Heeft onder andere vooral ook te maken naar mijn idee met de main creatuur die hier door het scherm heen schuifelt.

Die is gewoon minder lekker freaky dan wat we eerder zagen.

avatar van john mcclane 2
3,0
Erg gecharmeerd van deel een en twee,maar niet echte super liefhebber van de hounted horror.
De films waren gewoon goed gemaakt,met veel schrik effecten,en staken wel wat boven de gemiddelde uit.
Dat deed dit deel niet, maar het blijft toch goed te doen.
Paar keer geschrokken , en de kwaliteit hoe middelmatig dan ook is constant .
Net aan een 3 .
Na deze film hebben we ondanks dat we hem al 2 keer gezien hebben nog eens deel 1 opgezet.

avatar van GrobbekuikenXL
2,5
Best aangenaam maar idd het laatste half uur is Knudde. Ze hadden toch wel iets beters kunnen verzinnen. De demon was ok maar wat meer info wie hij was en hoe en wat was wel prettig geweest.

avatar van JeroenFR08
3,0
Mijn eerste kennismaking met de Insidious reeks,(ergens best schandelijk), maar hij beviel me eigenlijk wel een beetje.

En ja 'een beetje'. Want ik moet zeggen de spanning wordt prima opgebouwt en de de schrikmomenten zitten er een paar keer goed in. Er wordt daarnaast ook wel aardig gespeeld door de hoofdpersonages. Naast de zeer stereotype spoken jagers natuurlijk. Dat was weer zonde.

Zoetzappige einde, wat te verwachten viel met dit soort films, is toch altijd weer een minpunt. Maargoed, boven dat heb ik me eigenlijk prima vermaakt.

Dit wil zeggen dat ik interesse heb gekregen in de andere Insidious delen!

avatar van Mr-Mcmovie
4,0
JeroenFR08 schreef:
Mijn eerste kennismaking met de Insidious reeks,(ergens best schandelijk), maar hij beviel me eigenlijk wel een beetje.

En ja 'een beetje'. Want ik moet zeggen de spanning wordt prima opgebouwt en de de schrikmomenten zitten er een paar keer goed in. Er wordt daarnaast ook wel aardig gespeeld door de hoofdpersonages. Naast de zeer stereotype spoken jagers natuurlijk. Dat was weer zonde.

Zoetzappige einde, wat te verwachten viel met dit soort films, is toch altijd weer een minpunt. Maargoed, boven dat heb ik me eigenlijk prima vermaakt.

Dit wil zeggen dat ik interesse heb gekregen in de andere Insidious delen!

Wat ga jij flink genieten van deel 1!! Get a towl while you are gonna watch it

avatar van JeroenFR08
3,0
Mr-Mcmovie schreef:
(quote)

Wat ga jij flink genieten van deel 1!! Get a towl while you are gonna watch it


Haha ik zal em bij de hand houden!?

avatar van Mr-Mcmovie
4,0
JeroenFR08 schreef:
(quote)


Haha ik zal em bij de hand houden!?

Enjoy bro!

avatar van m1chel
Het huiveringwekkende Insidious werd opgevolgd door een zeer matig vervolg, te weten Insidious: Chapter 2. Doordat ook deze tweede film een flinke duit op wist te brengen kon een derde deel natuurlijk niet uitblijven. Grootste verschil achter de schermen is dat de reeks zich voortzet zonder regisseur James Wan, die de regie van de eerste twee films voor zijn rekening nam. Wan zette namelijk zijn handtekening onder het contract om de regie van blockbuster Furious 7 voor zijn rekening te nemen en kon dit niet combineren met dit derde deel uit de Insidious-reeks. Het stokje wordt nu overgenomen door Leigh Whannell, die als schrijver het verhaal voor de eerste Insidious-film voor zijn rekening nam. Met deze film maakt Whannell zijn regiedebuut en vooraf werd dan ook gehoopt dat hij de kunst goed had afgekeken van Wan, die overigens wel als producer aanbleef.

In de hoofdrol zien we Stefanie Scott, die overigens haar debuut maakt in een horrorfilm. Scott speelde eerder hoofdzakelijk bijrollen in nietszeggende films en kan zich met deze rol dus min of meer serieus in de picture werken als actrice. De rol van Sean Brenner, haar vader in de film, wordt vertolkt door Dermot Mulroney. Mulroney speelde ook vooral bijrollen in films, al zorgt hij wel direct voor herkenning. Zo was hij te zien in onder andere jOBS en About Schmidt, niet bepaald de minste films of in elk geval films die de nodige aandacht kregen. De rol van de paranormale Elise wordt, net als in de vorige delen, weer vertolkt door Lin Shaye. Ondanks dat ze deze rol nu driemaal heeft gespeeld blijft het moeilijk om haar los te zien van haar rol in de komedie Kingpin. Wat dat betreft heeft Shaye echt last van het Swiebertje-effect (althans, voor mij dan) , want voor de kenners van Kingpin is deze actrice amper nog serieus te nemen.

Het verhaal van dit tweede vervolg speelt zich precies voor de gebeurtenissen van het eerste deel af en er worden constant leuke verwijzingen naar dit deel gemaakt. Al ga ik natuurlijk niet verklappen welke verwijzingen dat zijn, maar voor de kenners zijn het leuke punten van herkenning. Maar het betreft hier dus feitelijk geen vervolg, maar een prequel. Het goede nieuws is dat deze prequel een stuk beter is dan Chapter 2. Waar die film erg saai en vooral voorspelbaar was, zit er hier een stuk meer spanning ingebouwd en is de film een stuk minder voorspelbaar. Zo zitten er stukken in de film waarbij je je helemaal kapot schrikt. Goed voorbeeld hiervan zijn de gangscènes, die zijn erg goed gefilmd en geven je echt het gevoel van een nachtmerrie. Het zijn van die dingen die Chapter 2 ontbeerde. Een ander sterk punt is de aansluiting op de eerste film. Daar is duidelijk goed over nagedacht en zo zien we ook hoe Elise in contact komt met het team waar ze in het eerste deel mee samen werkt.

Wel blijft het probleem qua originaliteit. Insidious is en blijft namelijk een Poltergeist kloon. Ook qua spanningsopbouw schort het er nogal aan in deze film. Zo duurt het bijna 40 minuten voordat er eindelijk eens iets gebeurt. Dat is simpelweg te lang voor een horrorfilm als deze, vooral ook omdat de film maar een speelduur heeft van net aan anderhalf uur. Dit deel had gewoon beter uitgewerkt moeten worden, want als de film afgelopen is loop je toch met een wat dubbel gevoel de zaal uit. Het eerste deel van de film staat in het teken van de uitdieping van oppervlakkige en eigenlijk totaal oninteressante personen. Zelfs als Quinn in een scène in bed ligt en op haar muur klopt waarna ze respons krijgt blijft het allemaal nog even uit. De makers zullen het bedoeld hebben als spanningsopbouw, maar de film had wel een versnellinkje omhoog gemogen qua tempo. Toch maakt het laatste deel van de film alles goed. Eenmaal op gang laat deze Insidious je sidderen van angst.

Insidious: Chapter 3 is een film met twee gezichten geworden, maar is op alle fronten een stap vooruit na het matige tweede deel. De film zal je bij diverse scènes de rillingen over de rug laten lopen, maar sprake van een echt enge entiteit is er uiteindelijk niet. Hierdoor blijft het eerste deel ongeëvenaard en met genregenoten als Sinister en vooral The Conjuring kan de film zich niet meten. Toch is een kijkbeurt voor de liefhebber aan te raden, zeker als je houdt van schrikeffecten zit je goed, want in de tweede helft van de film schrik je je soms echt het apelazarus. Ondanks de vooruitgang op het tweede deel hopen we dat de makers stoppen met het produceren van sequels en prequels. De cirkel is rond en met dit derde deel achter de rug is het zo onderhand wel mooi geweest.

avatar van Antonev
3,0
Een stukje minder dan zijn voorgangers. Het verhaal was ietwat mager en qua spanning en sfeer viel het ook wel wat tegen. Dat neemt niet weg dat er ook wel wat freaky passages inzaten die de moeite waard waren. Ook leuk om het verhaal van Elise te zien en hoe zij en haar team samen kwamen. De twee nerds zijn wel de enigen die in de reeks voor een klein beetje humor zorgen.

avatar van SmackItUp
3,0
Na afgelopen week deel 1 en 2 gezien te hebben, meteen maar doorgepakt met nummertje 3.

Zoals ik van te voren al had verwacht, is Chapter 3 beduidend minder dan zijn voorgangers. Whannell probeert het allemaal wel, maar faalt met name in de opbouw van de spanning. Iets wat Wan beduidend beter in de vingers heeft. Veel verder dan enkele (effectieve) scares, en wat vreemde situaties komt hij niet. "The Further" is uiteraard een herhaling van zetten, maar wordt bij lange na niet zo goed uitgewerkt als dat we gezien hebben. Daarmee spant het eerste deel toch duidelijk de kroon. Begrijp me niet verkeerd, het kijkt verder best behoorlijk weg, maar het kan niet tippen aan de eerste 2 delen.

Kleine 3*.

1,5
In vergelijking met deel 1 is dit echt prutswerk, een verplichte afwerking van de checklist. Er is veel te weinig aandacht besteed aan de sfeer, de inrichting van 'the further' en de muziek. Overbodig, traag en het leek eigenlijk wel een parodie op deel 1, gewoon alles nog een keer, maar dan minder goed uitgewerkt. De demonen/doden in het verhaal zijn ook niet angstaanjagend genoeg, tis allemaal maar een beetje oppervlakkig en onsamenhangend.

0,5
Ik wist vandaag niet veel te doen en had zin in een film, dan maar gekozen voor deze film.
Ik heb wel de twee vorige niet gezien, maar dat ga ik voortaan niet doen.
Deze film van onderandere James Wan heeft me totaal niet kunnen bekoren...
Ben of was ik niet gewoon zo een slechte film te zien, als je zie naar de scoren van bv. The Conjuring, dan had ik meer van die man verwacht in deze film.
Ook heb ik kritiek op dit vlak van James Wan, in zijn horror films (ook met deze) wordt er altijd hulp gezocht bij een medium, vind dit raar !
Waarom wordt er nooit hulp geroepen door bv. een priester(s), altijd worden films gemaakt over die mediums, wordt dat gedoe wel speugzat !
Uiteindelijk wordt er altijd hulp geroepen door de kerk, en niet van die belachelijke mediums !!!
Geef mij dan maar films zoals The Rite bijvoorbeeld, dat zijn films die je niet moe wordt en zit er nog wat spanning in.
Ik had die Insidious chapter 3 gekocht omdat ik die nergens vond om te bekijken, maar wat heb ik spijt van dat geld
Had ik beter besteed aan een andere film hoor.
Ik hoop dat zijne nieuwe film van Annabelle 2 iets beter gaat klinken.
Ook kijk ik er naar uit naar deze films die gaan uitkomen dit jaar "The Possessed" en "The Crucifixion", die lijken me wel te gaan smaken !

avatar van Mercurio
1,5
Ik vond het tweede deel al zo tegenvallen. In het eerste halfuur lijkt het redelijk op te starten met wat aardige schrikmomenten, maar hoe verder in de film hoe flauwer hij werd. Net als bij deel twee vroeg ik me af of dit nou als parodie bedoeld was? En dan dat medium dat aan het eind ineens voor een vrolijk noot gaat zorgen. Wat een flauwe shit.

Zwolle84
Omdat Chapter 2 me bij nader inzien zo goed beviel, heb ik deel 3 ook nog een tweede kans gegeven. Helaas, ik heb het einde niet eens gehaald. Anders had ik hem ongetwijfeld nog lager gewaardeerd.

Vooral als je ze alle drie zo kort achter elkaar kijkt, zie je hoe groot de hand van Wan is. De eerste twee delen klikken schitterend in elkaar, dit is een los aanhangsel. Het verhaal is matig, het kruipt niet onder de huid, het design is stukken minder, het geluid idem, maar bovenal: het is gewoon geen Insidious. Het is een standaard jaren 10-horrortje dat het moet hebben van simpele jump scares voorzien van een hoop herrie.

Doodzonde van zo’n mooie, unieke reeks.

avatar van Shadowed
3,5
Minder maar prima.

Net als bij deel 2 is dit deel opnieuw een stukje minder dan de voorgaande delen. Maar deze pakt het wat anders aan, met een andere regisseur en een voorgaand verhaal. Dus ik ging met wat nieuwsgierigheid erin.

Ondanks de soundtrack die in de delen 1 en 2 mij volledig kon overdonderen is daar geen spraken van in deel 3 wat naar mijn mening een beetje spanning wegnam. Maar ondanks dat zit deze film weer boordevol donkere hoekjes, spanning en schrikmomenten waarbij regelmatig een aantal redelijke scenes met zich mee bracht.

Helaas is deze film ook weer op sommige delen te veel over de top. Maar ik vond Scott verrassend goed, en de rest van de cast was ook redelijk. Weer iets minder, hopen dat het The Last Key deel beter zal worden.

avatar van Esteban
2,0
Kort: Dit leek haast een parodie op Insidious. Helaas.

avatar van Daan258
3,0
Nog even een herziening gedaan voordat ik deel 4 in de bios ging bekijken.

Het blijft een prima deel uit de reeks maar niet de sterkste.
Ook de 2e kijkbeurt heb ik me goed weten te vermaken. Het verhaal is prima, sfeervol, hier en daar wat leuke maar wel voorspelbare schrikmomenten en goed acteerwerk van Lin Shaye.
Het had allemaal wel wat spannender gemogen en vond ik het wel wat jammer dat de demon niet veel in beeld was.

Al met al blijft mijn stem van 3,0* zeker staan.

avatar van john mcclane 2
3,0
Ook ik heb voor mijn kijk beurt voor chapter 4 dees nog eens herzien .
En ook voor de tweede keer is hij een voldoende meer dan waard , mede door Scot en vooral door medium shaye die geknipt lijkt te zijn voor deze rol.
Het is wel de muziek , die letterlijk op de voorgrond speelt , hard en aanwezig als die er moet zijn.
En dat werkt wel,moet ik eerlijk zeggen , ook al lijkt het een makkelijk trucje .
Geesten horrors zijn niet mijn favoriet in het genre , maar deze franchise kijkt erg goed weg ,en stijgt zeker boven het gemiddelde uit
Laat chapter 4 maar komen !

avatar van Nicholas
Scott is een cutie patootie, maar daar is alles mee gezegd. Slappe zooi.

avatar van Left4Dead
2,0
Vervelende familieomstandigheden waar ik totaal niet op zat te wachten.
Het acteerwerk is niet slecht maar ook niet super, traag wordt je het verhaal uit de doeken gedaan.
Al met al een begin waar ik weinig tot niets mee kon, zat maar te wachten op vuurwerk.

De rest van de serie had ik al gezien en scoorden ook niet bijster hoog, had geen hoge verwachtingen voor dit deel. En dat was maar goed ook, dit deel trekt wederom op niets. Beetje met geesten enzo....... we hebben het allemaal al gezien en opnieuw gezien en zullen vele prentjes dit concept volgen. Altijd lachwekkend geesten en mediums cq paragnosten. Ik bschouw het als hoax.

Dat laatste neemt niet weg dat ik best wel genieten kan van dergelijke prenten. Meestal staat de soundtrack er wel lekker op. Maar de standaard scare jumps en soundtracks die men ver over uitmelken al geproduceerd heeft krijgen bij mij geen nekharen rechtopstaand meer. Nee ook dit prentje is weer slap in die dingen, snel even een moment om vervolgens weer in een oninteressant gezever terug te vallen.

Je gaat de film in voor de horror, angstige momenten op beeld waardoor je jezelf ongemakkelijk gaat voelen. Dat is de bedoeling van het genre, hier is dat voor mij wederom niet geslaagd. Slappe hap, een deel uit de reeks die sowieso voor mij geen hoge ogen scoort. Maar dat ligt ook aan mijzelf, ik kan hier niets engs meer in vinden. Horror met geesten is voor mij gewoon niets waard, op een enkeling na de afgelopen decennia.

Het constante geschreeuw van de meid was voor mij gewoon irritant, echt doorpakken wilde het verhaal maar niet. Zat op een gegeven moment zelfs te denken van kill the bitch en sluit het verhaal. En dan graag op een zo verschrikkelijke manier zodat ik tenminste ook nog aan mijn trekken kom waarvoor ik deze nutteloze prent zat te kijken. Beleven was zowaar zo ver te zoeken dat ik menig moment neigde de prent eruit zou gaan werpen. Nee, een worsteling dit "verhaal", flinterdun met slap script en een niet al te beste cast.

Erg moeilijk om je concentratie vast te houden bij deze prent. Geslaagd alles behalve, als een koeien zo uitgemolken zouden worden als deze reeks zouden ze allemaal doodgaan aan uierontstekingen door te vaak aan de machine te hangen.

3,5
Een prima vervolg.zit weer een goed verhaal in.en een goeie cast.heb me weer prima vermaakt.op naar deel 4.die zal ik nu zo ook even zien.

avatar van boozebelly
1,0
Origineel verhaal. Lekker overtuigend acteerwerk ook! De hele cast heeft er overduidelijk zin aan...
Tering wat een lachwekkend gedrocht van een film is dit zeg...

avatar van Gang_Star
2,5
Geen James Wan meer aan het roer, maar wel de schrijver van de Insidious films Leigh Whannell zelf. Op zich niet eens een groot probleem, want je zou toch verwachten dat de schrijver van het sterke origineel en daaropvolgende sequel wel wat zou kunnen maken zonder Wan. Maar helaas is dat een stuk minder het geval.

Na twee verhalen geen Josh meer en zijn familie, maar krijgen we de introductie van de jonge Quinn die te maken krijgt met een entiteit. Het is het begin van een film die maar moeizaam op gang komt. Helaas is ook de setting een stuk minder interessant en is het qua sfeer lang niet wat Wan eerder wel creëerde. Leigh Whannell weet wel een aantal schrikmomenten te verzorgen en spanning, maar het is allemaal minder dan de vorige Insidious films.

Nu op Spike...Flutfilm voor pubers.... Zie boozebelly En hahaha..het is eerder een comedy...Boehhhhh oeooeoeoe...lol 1 ster voor het lachen. O.....en traag....

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Van de drie films die er nu al zijn is dit toch wel de beste.
Was een beetje bang eigenlijk voor de aankoop, vermits de eerste film maar redelijk was en de tweede zelfs slechter, dus verwachtte ik van dit derde deel niet echt veel.
Maar ben dus aangenaam verrast, het beste deel dus.
Vele scènes waar je toch wel van schrikt, een prima (mij onbekende) hoofdrolspeelster en een puike soundtrack.
Als men op dit niveau blijft dat kijk ik uit naar de 4de film !!


Nog eens herbekeken en blijf dit het betere deel van de eerste 3 films vinden.
Heb bijgevolg niets toe te voegen aan mijn eerste mening.
Nu op naar de 4de film...

4,0
Simpel verhaal met heel effectief met de schrikmomenten. Daar doe ik het altijd voor!

avatar van mrkos
2,5
geplaatst:
Nou inderdaad, deze film had soms net zo goed een komedie kunnen zijn. Schrikmomenten had deze film wel, maar om nou alleen daarop te leunen? Verder was de film onzettend traag en grappig af en toe Hoe ze de demon weg ''jaagt'' door op de grond te trappen en een gat in de vloer te schoppen is gewoon lachwekkend. Niet best, daarom maar 2,5 ster.

2,5
geplaatst:
Net als deel 1 en 2 boeide mij deze film met de nodige schrikmomenten. Wat ik wel jammer vond is de overschakeling naar een humoristich element op het moment dat die 2 "spokenjagers" aanhaakten in de 2e helft. Geen foute humor (zo bedoel ik het niet) maar dit hoort meer thuis in een komedie-horror zoals Ghost Busters. Insidious 3 is juist geen komedie en m.i. had het daarbij moeten blijven. Daarom geen 3 maar een 2,5. De nabrander aan het einde was -net als bij de meeste horrormovies- weer erg voorspelbaar.

avatar van rep_robert
3,0
geplaatst:
Ik ben bezig met de herziening van de Insidious reeks, waarvan Chapter 1 toch één van mijn favoriete horrorfilms aller tijden is geworden inmiddels.
Het is natuurlijk moeilijk om het niveau vast te houden en Chapter 3 is dan ook niet meer dan een standaard horrorfilm, maar dan effectief uitgewerkt. Gooi een leuk meisje in de hoofdrol en ik ben al gauw tevreden. De verbindingen met de eerste twee delen voelen echter wel geforceerd aan en het is puur door het geld dat hier nog de naam Insidious aan vast hangt. Whanell heeft veel talent, want hij heeft natuurlijk al langer met Wan gewerkt en een aantal bizar goede scripten geschreven. Ook Chapter 3 zit vol goede ideeën (gelukkig geen groot vrijstaand huis) en een aantal lekkere spannende momenten. Whanell leert van de meester Wan en pleurt geen valse jumpscares in de film. Dat kan ik ook waarderen. Zijn twee films hierna zijn nog beter, maar met Insidious Chapter 3 heb ik me bij de herziening stiekem toch vermaakt.

Origineel? Nee, zeker niet. Bjzonder? Ook niet! Sfeervol en vakkundig gemaakt? Ja!

2,5 -> 3,0*

Gast
geplaatst: vandaag om 20:34 uur

geplaatst: vandaag om 20:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.