• 9.507.442 stemmen

Kong: Skull Island (2017)

Actie / Avontuur | 118 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Jordan Vogt-Roberts

Met onder meer: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson en John Goodman

Releasedatum: 9 maart 2017

Plot Kong: Skull Island

"All hail the king"

De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

Captain James Conrad

Lieutenant Colonel Preston Packard

Bill Randa

Mason Weaver

Maj. Jack Chapman / Kong Mo-Cap Services

Victor Nieves

Houston Brooks

Vikanohara

Wow, ik denk dat een heel aantal hier deze film gekeken heeft om hem eens goed af te kunnen kraken. Ik ging er persoonlijk in met lage verwachtingen. Zeer lage. Nee, ..., nog lager. En kwam eruit met een glimlach om best wel een genietbare film.

Verhaal? Boeit toch amper bij zo een film. Je kijkt dit toch niet om de persoonlijk vervlochten en gewrongen tragieken en diep filosofische impact? Maar wel om een aap enkele heli's te zien molesteren, enkele heerschappen als knikkers door de lucht te zien worden geprojectield, nog andere monsters die hun kwellingen loslaten op het stompzinnig gepeupel en monsters onder mekaar te zien brawlen? Toch? Indien niet, kijk dit dan gewoon toch niet, want uiteraard dat je er dan geen ruk aan vinden zal.

Kong gaat niet ineens over een film gaan waarin de aap zijn slimme brein inzet om samen met een heel ander leger primaten (waarom hebben wij geen woord voor monkey?) de mensheid over te gaan nemen. Daar heb je andere films voor, ook wel goeie. Maar de vernielzucht en rampspoed die heren en dames monsters in deze film uitrichten is van een hoog popcornvermaak. Meer moet dat niet zijn.

MazterKuzuma schreef:

Mijn Huisarts Adviseerd deze film tekijken voor als je last hebt van constipatie

En uit eigen ervaring kan ik spreken dat het Werkt ! Zodra dat Kong gedrocht in beeld komt werd het echt SCHIJTEN als een Nijlpaard

Voor sommige een kijkspeltakel, voor andere een kakspektakel. Het hangt er maar vanaf in welke fase men vertoeft. Je zou natuurlijk voor minder in je broek doen.

Vikanohara

Als toemaatje geef ik graag nog apetrots een leuke toepasselijke video clip mee:

Shaka Ponk - Funky Junky Monkey

En 2 leuke albums van hen:

The White Pixel Ape (met de banger Black Listed)

The Black Pixel Ape (met o.a. Happy Ape Rodeo)

My apelogies voor enig spamfest.

avatar van shrink

shrink

Verrassend goede film. Er gebeurd de hele film van alles.