• 9.378.950 stemmen

Kong: Skull Island (2017)

Actie / Avontuur | 118 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Jordan Vogt-Roberts

Met onder meer: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson en John Goodman

Releasedatum: 9 maart 2017

Plot Kong: Skull Island

"All hail the king"

De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

Captain James Conrad

Lieutenant Colonel Preston Packard

Bill Randa

Mason Weaver

Maj. Jack Chapman / Kong Mo-Cap Services

Victor Nieves

Houston Brooks

Filmkriebel

Recht erop: Aapocalyps Now

avatar van maurice32

maurice32

mcdaktari schreef:

Serieus, weer een king kong film??? En die Samuel L. Jackson neemt zo te zien ook elke rol aan die hij kan krijgen. Wat is er toch met hem gebeurd. Dat jullie hier zo lyrisch van worden, ik vind het helemaal niks, maar goed, ieder zijn ding zullen we maar weer zeggen.

Hehe, heb precies hetzelfde.. Alweer een king kong film , word er langzaam moe van , kom eens met iets nieuws .

JacoBaco

Als ik de reactie van mcdaktari lees en ik zou niet beter weten, dan is het net alsof er iedere 2 jaar een Kong film uitkomt. De laatste is 12 jaar geleden (en daarvoor 1986?). Daarnaast is het naar mijn idee een opwarmertje voor Kong vs. Godzilla en dat lijkt me sowieso erg leuk!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Skull Island staat nu ook op Google Maps

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

83% op rottentomatoes na 46 reviews, zal wel meevallen dus.

Walter S.

Dus omdat (who the fuck is) Lieven Trio er niet veel aan vond wordt het niks? Apekool.

Misschien is het wel een boutfilm, maar dat bepaal ik zelf wel als ik hem gezien heb, ik schat de kans dat ik me er wel prima mee vermaak trouwens bij voorbaat stukken hoger in, maar we zullen (vrijdag geloof ik) zien. Ik begrijp niet waarom sommige mensen hier hun mening baseren op wat een ander zegt of vindt.

JacoBaco

Tenzij je met diegene over het algemeen op 1 lijn zit. Maar ik ben het met je eens. Laatst nog. Komen mensen met recensies uit de Volkskrant en serieus de film overslaan omdat de VK maar 3 sterren gaf.

JacoBaco schreef:

Tenzij je met diegene over het algemeen op 1 lijn zit.

Op Moviemeter zijn mensen waar ik het regelmatig helemaal mee eens ben (niet veel natuurlijk ) en soms kraken die een film die ik te gek vond toch af. Dus zelfs die vlieger gaat niet altijd op.

Er is maar één mening die er toe doet, je eigen mening.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Walter S. schreef:

Er is maar één mening die er toe doet, je eigen mening.

Ja, dat vind jij...

avatar van John Milton

John Milton

Ik denk niet dat mensen hun mening baseren op wat een ander vindt, maar eerder aan de hand van mensen wiens smaak ze goed kennen bepalen of het de moeite waard is om nu voor een bepaalde film naar de bios te togen.

Kong: Skull Island review – only de-evolution can explain this zestless mashup | Film | The Guardian - theguardian.com

Dat klinkt niet geweldig, en Bradshaw en ik liggen vaak op één lijn. Ehrlich (wie de fuck is... ik weet het) gaf een zesje. Als ik daar mijn eigen twijfels naar aanleiding van de trailer bij optel, dan heeft het geen prio, deze Kong.

Maar: als ik tijd over heb en het komt net zo uit, dan wil ik hem alsnog best zien. Ben wel benieuwd wat Larson en Hiddleston hiermee doen. Toch zou ik overduidelijk (en dat lijkt het discussiepunt van de laatste paar posts) als ik maar naar één actiefilm zou gaan de komende 2 weken, Logan (2017) meepakken. En bij zo'n keuze kunnen vertrouwde reviewers best nuttig zijn. Of we dat daadwerkelijk zelf ook vinden, blijkt later.

John Milton schreef:

Inderdaad zo is dat. Ik spreek dan ook alleen voor mezelf als ik zeg dat het niks wordt. Mijn mening en die van De Morgen komen vaak al eens overeen waardoor dit voor mij een indicatie is om er niet te veel van te verwachten. Het artikel geeft al genoeg weg : spierballengerol, overkill aan CGI apengeweld, vlakke personages. Dan moet je zelf uitmaken of je dit al dan niet ziet zitten.

De MM score neemt ook al geen hoge vlucht en dat zijn dan meestal redelijk enthousiaste mensen.

Walter S. schreef:

Misschien doet jou mening er straks ook niet toe, want wtf is Walter S.

JacoBaco

John Milton Het punt is een beetje dat iemand op basis van 1 recensie uit een krant of wat dan ook zegt: Dit wordt niet best. Dat klinkt best definitief. Ik ben niet echt de persoon van het mierenneuken, maaaar soms.. Dus als ik het letterlijk opvat, dan wordt Kong niet best omdat dat in De Morgen staat. Iedereen moet het uiteraard zelf weten en wanneer je over het algemeen (zoals ik al zei) op 1 lijn zit met De Morgen, ja prima wanneer iemand dan extra waarde hecht aan zijn of haar recensie.

En jij begint nu over Logan en je zegt: En bij zo'n keuze kunnen vertrouwde reviewers best nuttig zijn. Nu praat je al over meerdere reviewers i.p.v. van 1 negatieve recensie in De Morgen en meteen bam dit wordt niet best. Zoals Filmkriebel dat aangaf.

Nogmaals iedereen moet het zelf weten, maar ik ben niet iemand wie op basis van 1 negatieve review al meteen gaat zeggen, dit wordt niet best. En soms vind ik het een beetje gek wanneer mensen daar dan zoveel waarde aanhechten. Althans, zo lijkt het. Kan hoor, wanneer je wat ik al zei het vaak met die mensen eens bent. Alleen ja, beetje overdreven denk ik dan soms.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

John Milton schreef:

Ik lig dan weer eerder op één lijn met Ehrlich maar kan zijn review niet vinden. Zou sowieso wel willen weten wat hij erover te zeggen heeft.

avatar van thgryda

thgryda

InVeGa schreef:

Wij Belgen staan eerst op de ranglijst

Allemaal gaan kijken !

Doe maar dan is er meer plaats in de andere zalen. Als je ouder bent dan 14 dan kijk je hier toch niet naar uit? Die CGI-gedrochten van beesten alleen al, hoe plastic kan een film zijn, dan koop ik me wel een game... Het kan allemaal heel hard meevallen hoor maar als ik dat soort special effects zie en ik bekijk de trailers die vol steken met van die scenes die overdreven episch moeten zijn... Nee, nee dit wordt rotslecht.

avatar van thgryda

thgryda

JacoBaco schreef:

Smaken verschillen natuurlijk maar als iemand me zegt dat je ergens niet moet gaan eten omdat het eten er niet vers is en alles rot smaakt dan mag dat maar 1 persoon zijn maar dan kan ik me amper inbeelden dat ik het wel écht de moeite ga vinden. Zeker niet als ik al eens voorbij het zaakje gewandeld ben en het eten er wel erg onsmakelijk uit zag vinden.

Iedereen doet wat hij wil, ja...

JacoBaco

Dat begrijp ik volkomen thgryda. Maar eten is toch iets anders dan een film. En je gaat wel meteen naar het uiterste als je praat over voedsel wat verrot smaakt. Ik snap wat je wil duidelijk maken, maar ik vind het geen goed voorbeeld, sorry.

En ja, Iedereen doet wat hij wil.. Inderdaad. Dat zei ik zelf ook al.

avatar van The Oceanic Six

Filmkriebel schreef:

Mijn hemel, dat je alles af laat hangen van een mening van een Belg bij een krantje. Wat had je gedaan als die recensent de film top had genoemd? En nog gekker, dat je de MM score erbij pakt als argument nadat er slechts 4 stemmen zijn geplaatst, waarvan dat geen fans zijn, maar mensen van een blad of site die vermoedelijk een persscreening hebben gezien.

Ik lees de reviews hier ook, maar kan gelukkig nog wel zelf een mening vormen. Al zoveel films gezien die de media maar prut vonden en ik erg van heb genoten. Of juist andersom.

En ja, je weet inderdaad wat je krijgt bij een King Kong film. Lijkt me geen hogere wiskunde. Een hoop CGI, blockbuster actie en lamme grappen. Als dat niet je ding is zou ik dit inderdaad skippen.

Filmkriebel schreef:

Misschien doet jou mening er straks ook niet toe, want wtf is Walter S.

Je kent Walter S. niet eens? Mijn foto staat er nota bene bij. Of was Lieve Kiekens ook niet positief over the Big Lebowski?

Wat mij hier wel eens stoort is dat sommige mensen zo stellig zijn: Dit wordt rotslecht (raar woord trouwens, ik vind dat soort zelfbedachte woorden kutniks) klaar uit, geen discussie mogelijk, niet gezien, ga ik ook niet doen, rotslecht (of kutniks) en Lieve Kiekens zegt dat ook, dus je moet wel een halve zool zijn wil je hier heen gaan.

Wat thgryda doet is appels met films vergelijken.

John Milton: Ik vond Logan erg te gek, heb toch tijd zat en Kong lijkt mij qua visueel spektakel ook wel wat voor mij. Ik ga niet met hoge verwachtingen qua verhaal of inhoud naar zo'n film maar puur omdat ik het er (in de trailer op het grote scherm) knalkicken uit vind zien. Dus ik ga niet kiezen, ik ga ze gewoon beide zien!

The Oceanic Six schreef:

Mijn hemel, dat je alles af laat hangen van een mening van een Belg bij een krantje. Wat had je gedaan als die recensent de film top had genoemd? .

Ik zei toch al dat ik dat artikel voor mezelf een indicatie vond. Voor jezelf: je vind je erin of je vindt je er niet in. Niet nodig om er een litanie over af te steken. Post dan gerust een positieve review als je er één vindt. Meer woorden zijn hier dan ook verder niet voor nodig. Als we zo beginnen, dan hoeven we niemands mening meer te lezen.

JacoBaco

Maar het begon met: (en Walter S. haakte hier vervolgens specifiek op in)

En jouw woorden dit wordt niet best, dat komt nogal definitief over en niet als een indicatie. Maar volgens mij is er nu wel genoeg over gezegd.. Of toch niet?

Filmkriebel

Ja, inderdaad, genoeg geluld.Post volgende keer een positief artikel, zo is iedereen tevreden

Filmkriebel schreef:

Nee, post juist geen recensie om je mening te geven. Ga hem kijken en geef je mening en als je een film niet kijkt waarom moet je er dan een mening over geven? Wat is de meerwaarde van "ik ga hem niet kijken want hij lijkt mij rotslecht"?

avatar van Bélon

Bélon

Filmkriebel schreef:

Recht erop: Aapocalyps Now

Lekker campy poster. Dit lijkt mij in potentie prima zaterdagavondvermaak, zeker op groot scherm met goed geluid.

avatar van The Oceanic Six

Filmkriebel schreef:

Een mening lezen is prima, kan je tips uit halen of bepaalde details vernemen. Een mening zo serieus nemen dat je de film niet meer wil kijken is in mijn ogen flauwekul. Als ik bij een film op MM in 100 reviews 90 keer een slecht cijfer zie dan wil ik best aannemen dat het niks is, maar alsnog wil ik het zelf ervaren.

Filmkriebel

Mijn mening over Kong zal nog komen, wees gerust.

Ik geef liever mijn 10 euro bioscoopgeld uit aan een andere film. Daar dienen recensies ook voor. Er moet hier trouwens sprake zijn van een misverstand ofwel van slechte wil, want ik heb nergens gezegd dat ik hem niet wil kijken, alleen dat ik afgaand op dit (en inmiddels andere artikels), er weinig van verwacht.

avatar van Armin

Armin

Meningen zijn als assho...., iedereen heeft er een. Oeverloze discussies over een film, hebben naar mij mening dan ook totaal geen zin. Geef gewoon je waardering via het aantal sterren die jij vindt die de film verdient. En klaar ermee! Ik ga hier in ieder geval wel heen. Lijkt mij echt een film om in de bioscoop te bekijken. Heb jij een andere mening? Prima. Dan ga je niet

JacoBaco

Ik verwacht persoonlijk een 3* film en heel misschien zelfs een 3,5*. Vanaf 3* vind ik het sowieso een bioscoopbezoek waard. Ik heb een Pathé gold card, dus geen toeslag voor IMAX.

En dit zijn inderdaad niet echt discussiefilms. Een gorilla van 100 meter en een groep mensen waarvan er heel veel doodgaan. Dus ja, wat ga je krijgen.. Mensen geven wellicht kritiek dat de film veel te oppervlakkig is, geen subtiliteit heeft en uiteraard eendimensionale figuren. En het kan je dus geen fuck interesseren dat er iemand wordt opgevreten of wat dan ook. En dan waarschijnlijk ook nog zeuren over een zeer matig script met slechte dialogen etc. Tja, ga dan Apocalypse Now nog maar een keertje kijken i.p.v. deze.

Ikzelf maak onderscheid tussen 2 soorten blockbusters. Een film als Transformers waarbij je 2,5 uur lang naar explosies kijkt in slow-mo, de meest slechte grappen voorbij komen en het verhaal altijd precies hetzelfde is. Deze combinatie maken het voor mij vreselijke films om te kijken. Als ik dan moet kiezen tussen bijvoorbeeld Jurassic World of Transformers.. Ja, dan is Jurassic World toch wel een niveau'tje hoger dan Transformers wat mij betreft. En Kong: Skull Island valt denk ik ook wel in de categorie Jurassic World