menu

The Kingdom (2007)

mijn stem
3,46 (1925)
1925 stemmen

Verenigde Staten / Duitsland
Thriller / Drama
110 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Jamie Foxx, Jennifer Garner en Chris Cooper

Ronald Fleury (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.

zoeken in:
avatar van m1701
3,5
Goeie film, goed verhaal
Af en toe zelfs wel spannend.
Overtuigend geacteerd!

3,5*

avatar van Marvinleeaday
4,0
Best wel harde actie film, toont wel goed aan wat geloven in je geloof kan doen.

avatar van david bohm
3,0
Onderhoudende maar voorspelbare film een soort CSI: Saudi Arabia met een politiek sausje.
Het ligt het voor de hand dat de sympathieke Saudi eraan gaat en de missie slaagt. Vier FBI agenten gaan de daders van een aanslag opsporen. De cast, gepokt en gemazeld doet haar werk naar behoren. Redelijk.

3,0
Film zat mooi in elkaar, een wat langzame opbouw naar meerdere mooie actiescènes, zoals eerder gezegd was de beknopte info door middel van mooie animaties in het begin erg makkelijk en goed gedaan!

3.0

avatar van oemoemenoe
4,0
Mooie film , actie mag er wezen , genieten.

avatar van LOTR-lover
4,0
Ondanks het feit dat The Kingdom op veel fronten toch wel wat voorspelbaar is doet het in mijn ogen niets af aan de kracht van de film. De actie is prima maar niet over the top, Saudi-Arabië word (in die tijd) zeer realistisch weergegeven en het acteerwerk is (hoe kan het ook anders met zo'n cast) uitstekend. Op de soms wat out of context voelende grapjes na vond ik deze film goed in elkaar zitten en zeker het kijken waard.

4*
8/10 (IMDB)

avatar van popcorn en cola
3,5
Spannend verhaal, realistisch in beeld gebracht met stevige actie die (als ik de dagelijkse berichtgeving mag geloven) zeker niet overdreven is.

avatar van knusse stoel
3,5
popcorn en cola schreef:
Spannend verhaal, realistisch in beeld gebracht met stevige actie die (als ik de dagelijkse berichtgeving mag geloven) zeker niet overdreven is.


En zo denken wij er ook over, krapaan 2 uur spanning en sensatie!
En ook nog eens een goed realistisch verhaal, wat wil een mens nog meer?

avatar van blurp194
3,0
Een beetje teveel gemikt op een blockbuster.
Een beetje teveel herhaling van Black Hawk Down.
Een beetje teveel politiek correct.
Een beetje te voorspelbaar.
Een beetje te ongeloofwaardig.

Wel een aardige film verder, als je in de stemming bent voor het genre. Prima vakwerk, eigenlijk geen speld tussen te krijgen. Alleen het plot is wat teveel voorspelbaar, wat te makkelijk.

avatar van Svenster
3,5
Spannende film! Mooi opgebouwd naar een knallend einde....

avatar van martijn011
3,0
De film kende een sterk begin en na een inkakker van zo'n drie kwartier wordt de film fantastisch afgesloten.
In een zin is deze film dus samen te vatten. Wat me opviel in het begin is dat het camerawerk uitstekend was verzorgt. Weliswaar met veel bewegingen, maar dat deed de film goed.
De explosie kwam dan ook enorm realistisch over en het zet meteen de toon van de film.

Helaas kakt de film daarna in. Veel dialoog over politieke kwesties en ik had het idee dat het verhaal niet echt van de grond kwam.
Pas aan het einde van de film komt de gang er goed in en zorgt dat afsluitende gedeelte ervoor dat de film een prima voldoende krijgt.
3*

3,5
Whow, heftig hoor!! Het gevoel wat je krijgt als je deze film ziet is best hard.

avatar van Toontje G
4,0
Thriller / Drama staat er bij de omschrijving. Volgens mij mag daar gerust Actie bij geschreven worden.

3,0
Van 4* in 2007 gedegradeerd na een tweede kijkbeurt naar 3* , veel te veel ongeloofwaardig geweld, alles met een losse camera opgenomen wat het geheel ook niet ten goede komt!!!

avatar van Left4Dead
3,5
Soms iets te klef Amerikaans en helaas dat Fox de hoofdrol vertolkt ook al heeft hij zeker slechtere rollen gehad. Het verhaal blijft wel goed staan, spanning en de verschillen/overeenkomsten tussen culturen worden belicht. Al met al komt het er op neer dat we allemaal wel eens wraak zoeken en daarbij dodelijk geweld niet schuwen. Zowel het Midden Oosten als de Westerse wereld, niemand ie een haar beter als we op de tenen getrapt worden.

Van 4** naar 3.5**. Eibmoz boven mij heeft gelijk, het camerawerk lijkt op sommige momenten op een rit in een rollercoaster. Zeker niet slecht deze prent, gewoon een goed werkje, en eentje die vaker gekeken kan worden maar nu kom ik niet verder dan 3.5**.

avatar van centurion81
2,5
blurp194 schreef:
Een beetje teveel gemikt op een blockbuster.
Een beetje teveel herhaling van Black Hawk Down.
Een beetje teveel politiek correct.
Een beetje te voorspelbaar.
Een beetje te ongeloofwaardig.

Wel een aardige film verder, als je in de stemming bent voor het genre. Prima vakwerk, eigenlijk geen speld tussen te krijgen. Alleen het plot is wat teveel voorspelbaar, wat te makkelijk.


Mee eens, keek prima weg en ik haal er nog een half je extra af omdat het een beetje te sentimenteel was op het eind naar mij mening.

avatar van nadrin
3,5
Blurp194, een beetje gelijk. Maar toch een film die je moet gezien hebben.

avatar van Onderhond
3,0
Best oké, maar niet geweldig.

Intro + openingsscene mogen er anders wel zijn. De intro zet meteen de toon en doet dat op een vlotte, aangename manier, de openingsscene is er meteen eentje die een mokerslag probeert uit te delen (en daar ook wel deels in slaagt).

Het vervolg is echter van iets lager niveau. Berg is wel een aardig regisseur, maar weet daar vaak maar moeilijk bovenuit te stijgen. Hij houdt de spanning wel vast, komt geregeld met amusante details en/of scenes, maar als geheel wil het nooit écht beklijven. Je blijft vooral toeschouwer van het gebeuren, terwijl je toch zou verwachten om iets meer in de film gezogen te worden.

Visueel aardig, geen problemen met het wilde camerawerk, al moet wel gezegd dat de eindscene (het échte actiegedeelte) wel iets mooier in beeld mocht. Soundtrack vooral onopvallend, de geluidsband is echter wel de moeite vond ik. Dan toch wat inspiratie van Mann overgenomen?

Berg trakteer op een aardige thriller met redelijk actievol einde. Goed, nergens saai of vervelend, maar wel wat ééndimensionaal voor een film als dit en echt boven zichzelf uitstijgen doet Berg ook niet. Goeie filler, dat dan weer wel.

3.0*

avatar van VincentL
3,0
The Kingdom

Goede film die gelijk de complexiteit van de situatie in het Midden-Oosten blootlegt. Vijand- en bondgenootschappen zijn behoorlijk relatief, zeker in het broeinest van conflicten in het centraal gelegen deel van de aardbol. Ik sluit mij qua mening aan bij Onderhond, die de vinger goed op de zere plek legt.

Het begin is best goed, recht voor zijn raap en in zekere mate schokkend. Je hoopt dat de toon die door Peter Berg gezet wordt de voorbode is van het niveau van de rest van de film. Helaas blijkt dit niet waar en vervalt de film snel in een langzamer tempo. Er komt, vooral in het middenstuk, minder actie en meer politiek voor. Na het vlotte begin is dit dan ook een stuk dat saaier en droger aanvoelt. Toch herpakt Berg zich in zekere mate en weet de climax tot een goed einde te brengen, met veel, en goed in beeld gebrachte actie.

De cast presteert naar behoren. Jamie Foxx speelt altijd op een degelijk en goed niveau. Naarmate ik meer van de man ga zien (noot: ik heb nog niet alles gezien), vind ik echter dat hij meer diversiteit in zijn spel mag leggen. Elk karakter lijkt qua spel tot op zekere hoogte op de andere karakters. Niet slecht dus, wel wat eentonig.
Chris Cooper, Jennifer Garner en Jason Bateman spelen gedrieën ook zeker niet slecht. Garner had echter van mij meer tijd mogen krijgen, want ze voelt een beetje als het vijfde wiel aan de wagen. Cooper is, zoals vaker gezien, zijn flamboyante zelf en ook Bateman speelt naar behoren.

Visueel gezien is de film ook aardig op orde. Dat het niet écht in Saoedi-Arabië is haast niet te zien. De relatieve natuurgetrouwheid draagt gelijk bij aan een goede sfeer. Samen met de ietwat chaotische actiescènes en de eigenwijze Amerikaanse handelswijze krijg je een anarchistisch gevoel, dat hier wel op zijn plek is.

The Kingdom is al met al een leuke Thriller/Actie geworden, met een ietwat dood middenstuk, dat op het einde prima gecompenseerd wordt. De acteerprestaties zijn, en visueel gezien is alles op orde.

3*

avatar van Gang_Star
3,5
Via een heftige opening kom je goed in de film. Daarna word de film rustig opgebouwd en ondanks dat er niet altijd evenveel gebeurd, blijft het interessant. Toch blijft de film spannend. Het laatste gedeelte, zo'n klein half uur gaat de film los. Granaatexplosies, inslagen van rpg's en de kogels die in het rond vliegen.

Het camerawerk is goed en de actie word spectaculair in beeld gebracht. Ook het acteerwerk is goed.

3,5
Mooie en zeer realistische waargebeurde terroristische film!!

avatar van JoeCabot
3,5
Na een stoomcursus Saoedi-Arabië voor dummies als intro - grafisch heel tof gedaan - komt de film meteen ter zake: boem.

Daarna volgt een rondje spierballengerol tussen Amerikaanse en Arabische bobo’s, uiteraard met een stevig Hollywood-sausje eroverheen. Enfin, na heel wat discussie is het tijd om naar het koninkrijk af te zakken en kennis te maken met onze helden. Vooral Bateman charmeert, hij is de lolbroek en zorgt links en rechts voor een relativerende noot. Voor de rest veel goede acteurs maar nogal cliché personages met in de hoofdrol Foxx (de badass) en daarnaast Cooper (de oude badass) en girlpower-Garner.

Veel tijd is er echter niet om de personages te leren kennen. Berg houdt het tempo lekker strak, het gevaar loert constant en overal, en die chaos wordt nog eens onderstreept met turbulent camerawerk.

Verder komen de liefhebbers van de betere shoot-out aan hun trekken. Damn, dat ging lekker bruut. En natuurlijk redt Team America op het einde van de dag – nadat een hele wijk gesloopt werd - de meubelen.

Om ons - na al dat vuurwerk - toch nog met de voetjes op de grond te houden heeft de film nog een koude douche in petto – de wrok die langs beide kanten alleen maar aangewakkerd is. Het hele conflict in een notendop, een gevat einde.

3.5*

avatar van IH88
3,5
The Kingdom

Prima thriller/actiespektakel. Regisseur Peter Berg staat niet bekend om zijn nuance of terughoudendheid en ook The Kingdom is één en al bombastisch vermaak. Gelukkig mag hij hier werken met een goed script en de opbouw van het verhaal is interessant.

Een aanslag in Saoedi-Arabië moet door vier FBI-agenten worden onderzocht en langzaamaan wordt steeds meer duidelijk over de toedracht. Foxx, Garner, Cooper en Bateman zijn degelijk, maar het beste vond ik Barhom, die de vier FBI-agenten helpt bij hun onderzoek. De actie is goed verzorgt en vooral op het laatst zat ik op het puntje van m’n stoel. De laatste scene laat zien dat oorlog en haat een vicieuze cirkel is waar geen ontkomen aan is.

avatar van des1
3,5
Uhh, insiders weten dat vuilbekkende FBI-ers leuk voor de film is (de Saoedis nemen er aanstoot aan), maar in werkelijkheid de grootste onzin is. Eén van de spannendste sequences die ik me kan herinneren, buiten en in de flat waar de FBI-ers vechten voor lijfsbehoud. ik denk dat Saoedis niet happy zullen zijn geweest met de film. Het beeld wordt bevestigd van een uit de woestijnkluiten opgetrokken 'zooitje' waarvan de elite vanwege de vele olie in de grond met hun neus in de boter vielen en de Amerikanen het land als strategisch belang gingen aanmerken. En waar Hollywood dan nog een taart van moet zien te bakken, met cliché's als de toch wel goedmenende kolonel die ultimo z'n leven laat voor een beter... uhh... beter, tsja wat eigenlijk?

avatar van hel1
Ik heb pas 30 seconden van de film gezien en ik ben nu al zo geframed dat ik hier een oordeel over wil geven. In de intro van de film wordt de geschiedenis van de moderne wereld flitsend uitgelegd. Propaganda van de puurste vorm. Amerika beschermt Saoedi Arabië tegen al het geweld van de wereld in ruil voor een beetje olie maar de extremistische islam eist van Amerika dat ze stopt met het beschermen van Israël. Amerika de grote beschermer van de wereld, de hoogste moraal, de bewaker van de universele waarden. Het inhumane midden oosten, autonoom afgebeeld.

Ik ga zo verder kijken maar ik weet nu al dat ik veel 'Allah hu akbar' roepende zelfmoordterroristen in lang gewaad en kortgeschoren heroïsche Amerikaanse mannen met kleine kindjes en blij rondspringende puppies krijg.

En ik zal er van genieten. Ik lijk meer op die heroïsche blanke puppylievende Amerikaan dan die persoon met die baard in die jurk. Ik wil dat de Amerikaan wint. Ik hou van puppy's.

avatar van Antonev
3,5
Sterke thriller, waarvan de sfeer me het beste bij is gebleven. De dreiging in het Midden Oosten is duidelijk voelbaar. Foxx laat ook hier weer zien een uitstekende acteur te zijn die van alle markten thuis is.

4,5
Uitstekende meeslepende film!

avatar van Capablanca
1,5
Onrustige camera voert ons langs een cliché verhaal met stereotype Amerikanen en Arabieren. Voorspelbaar en oninteressant.

avatar van Boneka
3,5
Uitstekende actiefilm waarin je vanaf seconde 1 gelijk in de film zit. Weliswaar gaan we daarna over in talk about hoe deze actie te rechtvaardigen, maar dat vond ik niet zo'n probleem. Daarna wordt de actie weer opgevoerd tot een waar climax. Puik einde op wat Amerikaanse sentimenten na. Muziek was prima verzorgd. Beelden zijn goed hoewel de handycam te nadrukkelijk werd gebruikt. Zodoende is bijna de hele film vrij "schokkend" waardoor er weinig rust in zit. Zelfs in de rustige momenten is veelal gebruik gemaakt van de handycam. Daar ben ik zeker geen liefhebber van. Gelukkig verdient de film wel de credits al is de schietshow iets te opportunistisch met zo'n klein team die naast onderzoekers kennelijk ook uitstekend uit de voeten konden als getrainde "seals". Het geluk om niet getroffen te worden was iets te sterk aangedikt. Blijf dit wel een actiefilm vinden en zeker geen thriller/drama.

avatar van K. V.
3,0
Deze eens geprobeerd, maar het was toch minder m'n ding. Ik heb hem uitgekeken, maar het kon me niet zo boeien.

avatar van jordandejong
4,0
Jamie Foxx is behoorlijk cool in deze spectaculaire actiefilm. Opening is uitstekend. Het onderzoek wat er op volgt is iets minder interessant, maar de cast en toffe beelden zorgen ervoor dat de verveling niet toeslaat. De hele sequence op de snelweg is vervolgens natuurlijk fenomenaal. Zelfde geld eigenlijk voor de daar op volgende achtervolging en shoot out. Alles voelt net ff wat echter aan dan bij dr gemiddelde actiefilm. Het geluid van de wapens, de explosies, de impact van kogels...... Lastig uit te leggen, maar je waant je als het ware zelf in een shootout tegen religieuze gekken in een achterbuurt van Saudi-Arabie.

Uitstekende film dus met veel audiovisuele kwaliteit. Had een 4.5 verdiend als het onderzoek zelf iets interessanter was geweest.

avatar van Kondoro0614
3,5
Gisteravond besloten om ‘The Kingdom’ op te zetten. Een degelijke thriller film met Jamie Foxx waarvan ik toch echt wel blijf bij mijn standpunt dat het nooit mijn favoriete acteur gaat worden, en dat liet hij ook weer in deze film goed merken en dat was zonde. ‘The Kingdom’ weet echt ontzettend goed te starten, hij is kei en keihard en heeft zeker mijn aandacht te pakken. Ik ben normaal echt geen fan van films over het midden-oosten, doe mij maar liever films over de tweede wereld oorlog want dat vind ik echt veel interessanter. Toch wist ‘The Kingdom’ me wel de waarderen, ik hield mijn aandacht uitstekend vast en ik heb echt genoten van deze film.

Zoals al gezegd begint deze film echt ijzersterk. We maken een aanslag mee op een Amerikaanse buurt ergens in de buurt van Saudi-Arabië, voornamelijk werknemers van oliemaatschappijen als Shell en andere bedrijven die in een speciale buurt gehuisvest zijn om zo hun werk te doen. Een tweetal schieten twee agenten neer die de wacht houden om zo met een machine geweer slachtoffers te weren waarna een derde extremist zich mengt in de menigte als politie en een bomgordel laat afgaan waarbij tientallen doden vallen. Nadat dit is geweest en de avond langzamerhand gevallen is gaat er nog een zeer zware autobom af waarbij heel veel slachtoffers vallen waaronder agenten van de F.B.I.

Daarna zakt de film voor mij doen iets in elkaar, Ronald Fleury besluit met een team die kant op te gaan om deze moordaanslag de bestuderen en een dader vast te stellen (die niet al te moeilijk was om te achterhalen alleen wel om te vinden). Samen met het team komen ze beetje bij beetje dichterbij de dader en weten hem bijna te vinden als ze worden teruggestuurd door de ambassade, die wou hun daar niet. Wanneer er een aanslag op deze agenten worden gedaan en eentje van hun (Adam Leavitt) ontvoerd word gaan ze achter hun aan om hem weer terug te halen en zo weten ze de dader ook te pakken.

Om zo het verhaal toch even kort uitteleggen. Na een zelfmoordactie van wat extremisten in het midden-oosten gaat een speciaal team van de F.B.I. die kant op om de aanslag te analyseren en de dader te pakken die het achter zijn geweten heeft. Ze komen hem op het spoor en na wat hevige vuurgevechten weten ze de hoofd uit te schakelen en is er weer een hoofdstuk gesloten.

Ik moet toch zeggen dat het tegen het einde aan toch wel weer echt spannender ging worden en dan niet de vuurgevechten die nog wel gaaf waren om te zien. Het is natuurlijk in dat soort landen moeilijk te weten welke buurt nou wel of niet goed is. Wanneer ze in een slechte buurt zoals dit terecht komen worden ze hevig beschoten van alle kanten want dan komen ze als een zwerm bijen bijeen. En natuurlijk de ’executie video’ die ze bij Adam wouden uitvoeren maar zwaar mislukt was, een mooi beeld wat er eigenlijk op het heden nog wel is gebeurd en misschien nog wel gaat gebeuren. Al om al, prima vermaakt.

3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 15:20 uur

geplaatst: vandaag om 15:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.