• 157.993 films
 • 9.624 series
 • 28.724 seizoenen
 • 607.245 acteurs
 • 352.887 gebruikers
 • 8.840.621 stemmen
Avatar
 
banner banner

Shooter (2007)

Actie / Thriller | 124 minuten
3,61 3.811 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 124 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Antoine Fuqua

Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover

IMDb beoordeling: 7,1 (347.517)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Shooter

"Yesterday was about honor. Today is about justice."

Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Bob Lee Swagger

Nick Memphis

Colonel Isaac Johnson

Sarah Fenn

Jack Payne

Alourdes Galindo

Louis Dobbler

Howard Purnell

Russ Turner

Michael Sandor

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

 • 149 berichten
 • 691 stemmen

Geen onaardige film, maar je moet wel af en toe een oogje dicht knijpen. Soms een beetje een Chuck Norris-gehalte en vooral het einde is vrij bijzonder (de meest gezochte crimineel van het land mag even zijn verhaaltje komen doen en hij mag gaan).


avatar van Hendrick99

Hendrick99

 • 138 berichten
 • 94 stemmen

jopie87 schreef:

Goed begin. Daarna heel matig.... Die score van 3,62 slaat echt nergens op...

Mee eens. Het begin deed mij trouwens sterk denken aan "The Day of the Jackal". Dit gedeelte vind ik meteen ook het beste. Halverwege dreigt de film vast te lopen door allerlei onwaarschijnlijkheden en vergezochte wendingen.

Meer dan een magere '3' kan ik er niet van maken.


avatar van Capablanca

Capablanca

 • 987 berichten
 • 1416 stemmen

Leuke actie in een verder voorspelbaar en compleet ongeloofwaardig verhaal.


avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

 • 442 berichten
 • 219 stemmen

Shooter is een prima actie filmpje gebaseerd op het boek ‘Point of Impact’. Waarbij Stephen Hunter duidelijk wat inspiratie heeft opgedaan van het boek van Jim Garrison ‘On the Trail of the Assassins’.

Film begint vrij sterk waarbij Bob Lee samen met zijn buddy Donnie op een berg ligt om zo een aantal vijanden uit te schakelen, al snel loopt het uit de hand en streft Donnie waarna Bob Lee ervoor kiest samen met zijn hond een teruggetrokken leven te leiden. Uiteindelijk 3 jaar later staat kolonel Johnson bij Bob Lee op de stoep en daar begint alle ellende.

Het is een leuke film maar niet persé spannend. Ik heb geen een keer op het puntje van me stoel gezeten wat ik op voorhand wel had gedacht, want fictief kun je er een erg spannend verhaal van maken maar Fuqua weet dat er niet van te maken. Verder ben ik sowieso geen echte fan van Fuqua en dat komt met name omdat in zijn films vrijwel geen score’s inzitten.

Verder was het een goede cast met een prima Wahlberg en Peña.


avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

 • 7034 berichten
 • 4185 stemmen

Met een Fuqua ben je aan het juiste adres als je een entertainende actiefilm wil zien. Qua script niet bijster origineel met het zoveelste lone wolf wraakverhaal. Maar hetgeen moest gebeuren werd wel allemaal prima in elkaar gezet. Prima regie, goed in beeld gebrachte actie en bovenal een film die nergens stilvalt.

Het plot is uiteraard erg bij de haren getrokken met een zoveelste inside conspiracy. Fijn ook om wat minimale info mee te krijgen over snipen. Prima rol van Wahlberg, al is hij zeker vervangbaar. Pena daarentegen had maar een vrij zwak personage om te vertolken. Typisch ook dat hij ook zoals voorspelbaar de enige slimme agent was die rondliep bij de FBI.

Einde beetje vreemd, niet zoals het hoort voor een scherpschutter door het af te maken in twee of zelfs tijden. Dacht dat de climax ging komen in de sneeuw, niet dus. Gelukkig ook niet via de saaie tafel, bizar overigens dat Swagger een vrij man werd na al die ophef als meest gezochte man van de VS


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 2844 berichten
 • 2067 stemmen

Film met een aardig uitgangspunt, en vooral complot tegen Swagger, waarvan van meet af aan de bedoeling is hem als zondebok te gebruiken. Helaas verliest de film zichzelf al redelijk snel in een bombastisch gewelds orgie en toont Swagger zich als de Alpha en Omega Speciale Forces waar zelfs andere commando's geen antwoord op lijken te hebben.

Ondanks de ook al wat overtrokken geweldsexplosie in Ethiopië, die slechts tot doel heeft te tonen hoe goed en geweldig Swagger is, ontvouwt zich daarna snel een eg aardig complot rond Swagger met slechts de bedoeling hem te gebruiken. Zijn kunde en kennis zijn prima en net als bepaalde elementen van zijn ontsnapping. Toch neemt het te vlotte en spectaculaire tempo, en toon van de film, teveel de overhand. Swagger weet iedere smeris van de stad te ontlopen, het is weliswaar zijn werk en training om te ontsnappen uit dergelijke situatie, toch had dat een stuk subtieler gekund. Net zo dubbel is dat een rookie FBI agent als enige onraad ruikt.

De filmt vervolgt zich met een aantal slimmigheidjes en trucjes die andermaal duiden op training en jezelf redden met wat voorhanden is. Een verhaal is natuurlijk niet complot zonder wraak en heeft eerst nog een aantal interessante scènes bijvoorbeeld hoe hij de FBI agent als lokaas gebruikt en het gesprek met de ouwe wapenexpert. Toch verliest de film zich daarna volledig in een aanval/gevecht en verhouding van 1 tegen bijna ontelbaar, dat de scène niet zou misstaan in een Rambo of Commando film. Iets wat daar nog prima past maar hier compleet uit de maat loopt ondanks mooie cinematografie.

Shooter kan wat mij betreft betiteld worden als hersenloos vermaak, waar heel veel aan mankeert eenmaal onder de loep genomen, en een film die daarom beter niet al te serieus genomen moet worden. Whalberg is prima, net als de dames met Mara en Mitra, en Glover eens in een ander soort rol. Maar over de gehele lengte schiet Shooter voor mij net wat te kort, en na een toch goed begin verzand de film in een voor mij onrealistisch actiespektakel. Desalniettemin is Shooter een aardig filmpje voor een keer maar zijn de cijfers mij wat te hoog, maar dat is persoonlijk.


avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

 • 251 berichten
 • 208 stemmen

Ja, het verhaal rammelt, is ongeloofwaardig, op punten over de top etc. Allemaal waar. Maar toch een leuke, onderhoudende actiefilm als je daarvoor in de stemming bent. Een groot plus punt vond ik dat er - ondanks de actie - ook meer dan voldoende rust in het verhaal zat. De redeneringen waren niet altijd goed te volgen. Niet in de laatste plaats omdat de logica soms ver te zoeken is. Acteerwerk was standaard en cliché, maar voldoende en passend bij wat de film wil zijn. Het einde was wat fantasieloos. Hetgeen wat me het meest stoorde qua ongeloofwaardigheid: als je dan toch een aartsbisschop wilt vermoorden, dan zijn er echt tienduizend eenvoudigere manieren dan een moord op de president in scene zetten op de manier waarop het nu gedaan is. . Maar zelfs dat mag de pret niet drukken. Een geslaagde actiefilm die niet meer is dan wat het pretendeert te zijn. En daarmee drie sterren verdiend.


avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

 • 617 berichten
 • 850 stemmen

Aanrader voor actie-fanaten !


avatar van flaphead

flaphead

 • 670 berichten
 • 844 stemmen

Leuk tussendoortje. Als je in het eerste half uur wat oogjes dichtknijpt qua onlogischheden kun je naar een aardige actiefilm kijken. In het laatste half uur ontspoort het ook weer wat. Er zijn best wat typisch Amerikaanse cliché-boxjes af te vinken. Het Rambo-gehalte slaat nergens op, ff in je eentje allerlei getrainde mensen afknallen enzo. En toch blijft het op een gekke manier onderhoudend genoeg om te blijven kijken, in tegenstelling tot veel andere acties van soortgelijk kaliber. Maar goed, nee.


avatar van Panoramix

Panoramix

 • 267 berichten
 • 289 stemmen

Oef, wat een clichés en eendimensionale personages.. Ik kan best wat hebben hoor, maar het wordt hier wel heel erg bont gemaakt, maar de conversatie tussen de kolonel en de senator op het einde als climax... Goed, de actie is lekker en onderhoudend en dat is misschien ook wel gewoon het enige bestaansrecht van deze film. Verder heeft het helemaal niets te bieden.


avatar van des1

des1

 • 1673 berichten
 • 955 stemmen

Niet onaardig zoals ik eerder al had geschreven geloof ik, maar de pubercompost op Mark's wangetjes ziet er lachwekkend uit. Overigens is het precies andersom dan wat in de film wordt gesuggereerd: dat misdaden buiten de VS niet aangepakt kunnen worden en dat het iets is voor het Internationaal Strafhof. Amerika erkent juist niet het laatste, maar kan wél door Amerikanen en ook door buitenlanders begane misdaden buiten de VS voor het gerecht slepen in de VS.


avatar van rooswoning1827

rooswoning1827

 • 25 berichten
 • 0 stemmen

wie is nog meer opgevallen hoezeer kate mara op anna kendrick lijkt?

alleen is kate wat voller, grotere tieten en dikkere kont


avatar van Brabants

Brabants

 • 2607 berichten
 • 1941 stemmen

Shooter is een heerlijke actie/thriller met een gedegen verhaal wat goed wordt uitgevoerd. Lekkere spannende momenten en genoeg te beleven. Het acteerwerk is meer dan prima. Film waarmee je jezelf kostelijk kunt vermaken.


avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

 • 1640 berichten
 • 1447 stemmen

Leuke actiefilm met weinig diepgang.

Geeft niet, verstand op nul en gaan met die banaan.

Lekker veel schietwerk, bommen en granaten en zogenaamd een aantal interessante plotwendingen, die je al van mijlenver ziet aankomen.

Mark Wahlberg kan veel beter, maar toch heeft hij hier een aangenaam personage en ziet ie er goed uit.

De medespelers doen het ook allemaal prima.

Niks mis met deze film in zijn genre.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1606 berichten
 • 651 stemmen

Scherpschutter Wahlberg moet toezien hoe zijn maat en spotter het loodje legt tijdens een missie in verweggistan en ontkomt daarbij zelf ternauwernood aan de dood. Eenmaal thuis trekt hij zich als kluizenaar terug in zijn hut in de bergen. Op het moment dat hij een klus krijgt aangeboden van een kolonel voel je al nattigheid...hij moet als consultant een verwachte sluipschuttermoord op een politicus verijdelen. Drie keer raden wie de schuld krijgt van de poging als die toch plaats vindt. De jacht wordt geopend.

Wahlberg krijgt als supersoldaat af en toe Rambo achtige trekjes, in alle opzichten: zware verwondingen behandelt hij gewoon zelf, grote aantallen soldaten zijn geen enkel probleem en ook in hand to hand combat is hij sterker. Een echte generalist dus terwijl hij toch als een scherpschutter is getraind, een typische specialist. Michael Pena is een fijne toevoeging maar is als FBI agent die aanvoelt dat er iets niet klopt net iets te capabel met een scherpschuttersgeweer.

Rhona Mitra heeft amper wat te doen maar we mogen haar even in nachtgoed zien. Net als Kate Mara, die wel een wat fatsoenlijkere rol heeft verder.

Danny Glover is een slissende, karikaturale bad guy net als Ned Beatty. Beiden blijken boven de wet te staan dus de film gaat lekker full blown op de vigilante toer. Niet altijd geloofwaardig (zie hierna een voorbeeld), je zit te kijken naar 1 man waarop grootschalig een man hunt is geopend, maar het is geen moment saai. Kundig genrewerkje van Fuqua (Training Day, Replacement Killers) die met actie wel raad weet.

Zwak op het einde: je ziet Pena door een sluipschutter neergeknald worden in zijn borst. Hij draagt daar een metalen plaat die hem beschermt. Een sluipschutter zal altijd op het hoofd mikken, tenzij een helm wordt gedragen en een frontaal schot niet mogelijk is.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1606 berichten
 • 651 stemmen

rooswoning1827 schreef:

wie is nog meer opgevallen hoezeer kate mara op anna kendrick lijkt?

alleen is kate wat voller, grotere tieten en dikkere kont

Ik dacht eerlijk gezegd dat het Anna Kendrick was tot de aftiteling. Had het kunnen weten door de grotere t&a. Het viel me wel op dat beide mooie meiden (Mitra, Mara) bij voorkeur in hun ondergoed gefilmd werden. Edoch werd het nooit een kneukfilm. Fuqua houdt wel van sexy maar houdt het netjes, zie ook Mira Sorvino in Replacement Killers.