menu

Shooter (2007)

mijn stem
3,62 (3666)
3666 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover

Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=A3lPVwYOdzA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van xxERWINxx
2,5
Vandaag bekeken, vond hem een beetje tegenvallen, zaten wel goede actie momenten tussen, maar ook veel rustige scenes, het einde viel me ook wat tegen.
Voor de rest is deze wel vermakelijk en goede acteurs, maar miste wat meer actie en achtervolgingen.

avatar van bass-9
3,5
Biosguru schreef:
Nee hoor, ik heb dat vaker met 13 in een dozijn films. Ik onthou films nav beelden die me bijblijven. Als die er niet zijn, wordt het lastig

Een helikopter op een originele manier laten crashen kan al voldoende zijn. Maar als de filmmakers daar geen trek in hebben, houdt het bij mij ook snel op.


Wat een nonsens en wat een lachwekkende score. Dan neem je jezelf niet al te serieus. Films blijven toch vermaak, en deze vermaakt. Er zijn zoveel films minder dan deze; een score van een halve ster?!
Oké, het is ietwat over de top, iets te Amerikaans misschien, en ook telt die de nodige clichés. Maar daar staat tegenover dat ik toch een paar keer een twist zag die ik niet had verwacht en niet zag aankomen. Het is dat ook geen dertien in een dozijn actiefilm, want als jij een dozijn van zulke films kan opnoemen krijg ik graag een aantal tips van je!

Ik vond hem vermakelijk tot erg leuk. Wahlberg valt me mee maar er moet toch veel poespas aan te pas komen om het acteren niet centraal te laten staan, want daarvoor is hij duidelijk niet geschikt. Verder was het verhaal ruim voldoende, de uitwerking goed en ook werden sommige scènes buitengewoon fraai in beeld gebracht.

Een ruime 7.5!

avatar van Biosguru
0,5
bass-9

En zo zijn er ook vast films die ik helemaal geweldig vindt en jij waardeloos. Ik zie het probleem niet zo.

avatar van bass-9
3,5
Ongetwijfeld, maar een enigszins objectieve beschouwing kan je simpelweg niet tot de score van een halve ster brengen in mijn optiek.

avatar van blurp194
3,5
Fijn eendimensionaal filmpje. Goed en kwaad, en niks daar tussen in.

Evengoed nog een behoorlijk spannende intrige tussendoor, met de nodige ingewikkelde stukkies om het plot nog wat interessant te houden. En een heleboel acteurs om de tegenstelling tussen goed en kwaad mooi uit te werken - en da's zeker een mooie cast bij elkaar. Danny Glover in een mooie rol, en eens niet als sidekick - en hij doet het goed. Markie Mark, wel een beetje meer de actieheld dan dat hij echt een rol te spelen heeft, maar ook daar niks te klagen over. En Kate Mara, wat zeg ik. Niks mis met die cast.

Leuk vlot verteld verhaal verder, mooie actiescenes en onwaarschijnlijk goed schietwerk tussendoor de af en toe mooie plaatjes van weer een of ander onherbergzaam landschapje vol met tot de tanden bewapende mannekes. Waar dat wel een beetje stroef wordt is bij dat verhaal, want achteraf nadenken over hoe dat plot nou ook alweer ergens in de buurt van making sense komt is niet echt een goed idee - het rammelt echt aan alle kanten, als je je even verplaatst in de rol van de bad guys. Of je moet psychologisch zo in de knoop zitten dat je uit alle macht tegen de lamp lopen wilt, dan misschien heel in de verte. Maar dan nog, waarom op zo'n idioot onhandige manier.

avatar van bluewine
1,0
wat een waardeloze film, alleen maar cliches!

avatar van mjk87
3,0
Film begint sterk, ijzersterk zelfs. Zowel het stuk in Ethiopië als daarna de aanslag op de president. Daarnaast heb ik een zwak voor snipers. Rest van het verhaal is veel meer voorspelbaar en vol clichés, maar al met al weet het wel te vermaken. Echt geweldige actie is er niet, echt geweldig acteerwerk ook niet (de constant lispelende Glover is zelfs vrij lachwekkend) maar saai wordt het nooit. Daar kan zelfs de vrij zielloze muziek weinig aan veranderen. En als iemands volledige arm er wordt afgeknald is er toch een klein momentje van genieten. En wat ik Fuqua moet nageven, zijn keuzes voor sprekende locaties zijn erg sterk en bijzonder sfeervol. Wist hij in Training Day de achterbuurten van L.A. te tonen, hier krijgen we veel mooie beelden van de binnenlanden in de V.S. Alleen al die laatste scène met de bergen op de achtergrond mag genoemd worden. 3,0*.

avatar van Sid-the-gekste
3,0
Was een goede film om een keer te zien, vond hem niet zo heel speciaal..

avatar van dvdfreak123
3,5
Toch wel een goede actiethriller deze shooter. Fuqua geeft weer voor een vermakelijke film gezorgd persoonlijk wel een mindere van degene ik van hem al gezien heb. Wahllberg is prima gecast voor deze rol. De rest deed het ook wel goed. Leuk om Glover nog eens te zien. Paar goede actiescenes. Verhaal was ook wel goed. Zeker niet de beste van Faqua maar gewoon zeer vermakelijk 7/10

avatar van Mac Hammer Fan
4,0
Zeer spannende actie-thriller, stevig vertolkt en goed scenario. Ik heb mij echt vermaakt.

avatar van Montorsi
2,5
overdreven gemiddelde voor een heel simpel en simplistisch complotfilmpje. Het kijkt maar daar is ook het meeste wel mee gezegd.

avatar van Roger Thornhill
2,0
Ik kan me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren (of voorstellen) waarom ik deze film indertijd zó goed vond dat ik hem nú nog eens zou hebben willen herzien. Standaard-paranoia-actiefilm met Jason Bourne in de hoofdrol, na het eerste half uur geen verrassingen meer en een totaal belachelijke scène waarin Wahlberg en Peña bij een boerderij tientallen Amerikaanse commando's van zich af schudden zonder zelf ook maar een schrammetje op te lopen. Half sterretje extra voor de aanwezigheid van Levon Helm, zanger en drummer van de door mij mateloos bewonderde The Band.

avatar van IH88
3,5
“I don't think you understand, these boys killed my dog.”

Shooter is een actie/thriller die heerlijk wegkijkt en voor je gevoel een half uur korter duurt door het torenhoge tempo. Het is het bekende onrecht, ontsnapping, wraak verhaal maar regisseur Antoine Fuqua weet er een aardig eind mee te komen door de geweldige actiescènes, het hoge tempo en de lekker schmierende acteurs.

Een actiefilm van Fuqua is direct herkenbaar door de brute actie, het compromisloze en keiharde laatste gedeelte waar al zijn films om bekend staan (Training Day, The Equalizer) en een flinterdun verhaal met goed versus slecht als duidelijke scheidslijnen. Mark Wahlberg speelt Bob Lee Swagger, een geweldige scherpschutter die valselijk wordt beschuldigt van het vermoorden van de bisschop van Ethiopië. Maar er blijkt eigenlijk een geheime organisatie achter te zitten met veel macht binnen de overheid. Hoe het verhaal zich verder ontvouwd is geen verassing met veel schimmige figuren, een (uiteraard) mooie vrouw die Swagger helpt en veel gevechten en explosies. Dat Swagger een erg goede sluipschutter is wordt mooi verwerkt in de actiescènes. Het einde is keihard en compromisloos maar, zoals ik al zei, dat past wel bij Fuqua.

avatar van Roger Thornhill
2,0
Ik moet bekennen dat ik toch nog wel eens aan deze film heb teruggedacht, maar dan misschien om de verkeerde reden. Als Swagger en Memphis dat eenzame huis van Sandor overvallen, verschijnen er al spoedig talloze mariniers om hen in te rekenen of uit te schakelen. Zijn dat allemaal handlangers van de schurken? Welnee, dat zijn gewoon normale Amerikaanse militairen die denken dat ze een levensgevaarlijke terrorist moeten inrekenen en die dus hun leven voor de goede zaak gaan riskeren. En wat doen onze helden? Zonder aanziens des persoons worden al die onschuldige soldaten overhoop geschoten, opgeblazen of levend verbrand zonder dat Swagger en Memphis ook maar iets van wroeging vertonen (tenzij ik ergens iets heb gemist). Toch wel merkwaardig, hè? Maar ja, bij een film als deze moet je over dat soort details maar niet te lang nadenken...

4,5
erg toffe actiefilm. Wist mij erg te boeien! Erg spannend en toffe momenten. Ook een mooi verhaal. Blij dat ik hem na al die jaren toch een keer gezien heb!

avatar van chucknorris
2,5
Snap dat hoge gemiddelde niet zo. Vond het een ééndimensionale en voorspelbare actiefilm. Had hem veel 'slimmer' verwacht.

avatar van des1
3,0
chucknorris schreef:
Snap dat hoge gemiddelde niet zo. Vond het een ééndimensionale en voorspelbare actiefilm. Had hem veel 'slimmer' verwacht.


Begin was alleen slim... in de zin van dat meer regisseurs en scenaristen zullen hebben gefantaseerd hoe een moderne Lee Harvey Oswald neer te zetten in een verhaal.... Rest is inderdaad de bekende Hollywood receptuur van je recht halen en afrekenen met bad guys die high & mighty zeker zijn van hun zaak. Klein rolletje voor The Band drummer Levon Helm als broze wapenexpert in ruste. Altijd overtuigend die man.

avatar van coendpl
3,0
Na het ijzersterke begindeel van de film, gaat het daarna steil bergaf met de film naar mijn mening. Ongeloofwaardigheden stapelen zich op.
Desondanks een vlotte shooterfilm met genoeg actie.

avatar van Kondoro0614
3,5
Shooter

Ik heb deze pas geleden nog gezien op Netflix, tot mijn grote verbazing is er nooit een mening van mijn kant op deze film gekomen, soms vergeet ik die bij Re-Watches en daar baal ik nog wel van, dat zie ik bij meerdere films. Shooter verteld het verhaal van een sniper-soldaat die samen met zijn spot-buddy werkt ergens in Afghanistan volgens mij. Na een heftige aanval van een helikopter komt zijn buddy om het leven en Mark vergrendeld zichzelf diep in de bossen. Er komt een bepaalde geheime agent van de U.S.A. naar hem toe en vraagt om hulp, ze zijn bang dat er een aanslag op de president gepleegd gaat worden. Nadat hij een akkoord gaf en ze alles gaan uitwerken gebeurd dit daadwerkelijk en word Mark hiervan beschuldigd. Hij zet alles op alles om er voor te zorgen dat hij onschuldig is.

Het verhaal was goed en het concept was prima. Soms een beetje te-hollywood maar is prima te kijken, goeie fijne actie scenes en een lekkere zit, dan kot Shooter goed van pas!

3.5*

2,5
Knappe en spectaculaire openingsscène.
Verhalen over ex-militairen die om hun bekwaamheid opnieuw worden opgetrommeld zijn er genoeg, maar deze is toch wel bijzonder.
Actievolle scènes volgen met heel wat snufjes over wapengebruik en waarbij onze held (Mark Wahlberg zit uitstekend in dergelijke rol) zelfs de oorlogsscène waarbij hij zijn vriend verloor nog eens beleeft in Virginia .
Actie dus, maar het slot is wel teleurstellend, nogal complex en verward waarbij de houding van Mark's opposanten erg onnatuurlijk overkomt.

avatar van horizons
3,5
Jammer jammer. Film begint best sterk; het hele gebeuren rond het scherp-schieten wordt vakkundig verteld en in beeld gebracht (geen idee of het echt zo is maar het wordt iig geloofwaardig overgebacht ).

Het is dat de film steeds wat meer van de rails afgaat en hoewel Kate Mara leuke toevoeging is had romantische subplotje echt niet gehoeven.

3,5
Wederom een aardige film van Antoine Fugua die zich in meerdere genres thuis lijkt te voelen. Elite militair die teruggetrokken leeft krijgt een opdracht waarbij ie zelf in de val loopt en vervolgens tegen de schijn in zijn onschuld moet zien te bewijzen.

Het verhaal is, ondanks het veel gebruikte concept, in essentie best wel origineel en de film begint goed op beeld gezet met enkele goede acteurs. Maar halverwege verliest de film toch wel wat aan kracht en verliest zich ook in een aantal cliche's wat jammer is.

De shoot out scene in de blokhut tegenover een overmacht is toch wat te A-team achtig en doet denken aan de Rambo en Commando films uit de tijd dat Stallone en Schwarzenegger tegen elkaar op concurrereerden in het aantal lijkzakken wat ze opleverden in hun films. Ook het einde vanaf de confrontatie in de Rocky's is te rommelig en niet geloofwaardig uitgewerkt.

Wel een zeker vermakelijke film in zijn genre maar haalt het bijvoorbeeld niet bij de Bourne reeks.

avatar van fun in acapulco
3,5
Roger Thornhill schreef:
Ik moet bekennen dat ik toch nog wel eens aan deze film heb teruggedacht, maar dan misschien om de verkeerde reden. Als Swagger en Memphis dat eenzame huis van Sandor overvallen, verschijnen er al spoedig talloze mariniers om hen in te rekenen of uit te schakelen. Zijn dat allemaal handlangers van de schurken? Welnee, dat zijn gewoon normale Amerikaanse militairen die denken dat ze een levensgevaarlijke terrorist moeten inrekenen en die dus hun leven voor de goede zaak gaan riskeren. En wat doen onze helden? Zonder aanziens des persoons worden al die onschuldige soldaten overhoop geschoten, opgeblazen of levend verbrand zonder dat Swagger en Memphis ook maar iets van wroeging vertonen (tenzij ik ergens iets heb gemist). Toch wel merkwaardig, hè? Maar ja, bij een film als deze moet je over dat soort details maar niet te lang nadenken...
Dit waren toch de militairen die in Etheopië een heel, onschuldig dorp hadden uitgemoord? Die mogen toch wel zonder wroeging afgeknald worden?

avatar van Roger Thornhill
2,0
O, fun in acapulco, dat staat me niet meer bij, dat kan heel goed zo zijn. Hè gelukkig!

rik86
Ik heb dezelfde gedacht... heb hem gister bekeken .. voor iemand die zo ''army-minded'' is .. USA dit dat... idd frapant om ''collega's'' zonder pardon uit te schakelen ...
Maargoed da's idd iets wat mischien niet te streng bekeken moet worden bij een film als deze..

Leuke , toffe film verder...

avatar van goongumpa
2,0
Vrij debiel en simplistisch paranoiathrillertje waarin Wahlberg's personage serieus en zonder knipoog Bob Lee Swagger heet . De cast heeft het moeilijk om de cliché dialogen met overtuiging te brengen, vooral Michael Peña komt er niet best uit. Antoine Fuqua's stijl is bovendien een regelrechte kopie van die van Tony Scott, maar dan met minder hyperactieve montage en geluidsband. Fuqua heeft dat vlagen gestoord-geniale van wijlen Scott ook niet, of het gevoel om actie echt goed over te brengen. Hij ragt de scenes er dus maar in snel tempo door, en het vliegt wel voorbij, maar als je ook maar een beetje nadenkt, is het om zeep.

avatar van FunkStarr
3,5
Zeer degelijk filmpje met mooie shots. Wahlberg speelt gewoon goed en de film blijft tot het einde boeien.

avatar van Shadowed
3,5
Leuk.

Prima actiefilm dit van Fuqua. De man kan ook best actiefilms regisseren. Wahlberg acteert eindelijk wat beter in een serieuze rol, en dat brengt de film gelijk naar een hoger niveau. Daarnaast is Kate Mara ook een best prettige verschijning.

De film is vlot, kent voldoende explosies en andere kogels om je hoofd en blijft in het algemeen lekker vermaken. Precies zoals het hoort in een actiefilm. Wahlberg knalt er zelf ook aardig op los, de film verveelt nergens en is daarmee dus ook wel geslaagd.

Prima acteerwerk, leuke actie en een prima verhaal. Deze film is een van de betere actiefilms die ik heb gezien, het jammere is dat hij soms iets te veel de standaard procedures volgt, waarmee je niet het idee hebt naar iets echt nieuws te kijken.

avatar van TornadoEF5
3,0
Mede door de hoge rating op MM en de titel had ik een ander type film verwacht. Een die meer op American Sniper zou lijken, terwijl ik in de werkelijkheid meer een film kreeg die leek op Olympus Has Fallen of The Equalizer. Ik heb het idee dat de films tijdens de periode 2004-2010 flink inflated zijn op deze site (omdat de userbase actiever en meer generiek was toen), en dat wordt bij deze opnieuw bevestigd. De film doet wat het moet doen, en vermaakt. Maar biedt verder heel weinig nieuws aan in dit genre, valt vaak terug op clichès en is de zoveelste film die draait rond complotten en een extreem corrupte Amerikaanse overheidssysteem. Het is wel een leuke film, maar absoluut niet geloofwaardig. Meer dan een 3,0* kan ik er dan ook niet voor geven.

2,5
Goed begin. Daarna heel matig.... Die score van 3,62 slaat echt nergens op...

3,0
Geen onaardige film, maar je moet wel af en toe een oogje dicht knijpen. Soms een beetje een Chuck Norris-gehalte en vooral het einde is vrij bijzonder (de meest gezochte crimineel van het land mag even zijn verhaaltje komen doen en hij mag gaan).

avatar van Hendrick99
3,0
jopie87 schreef:
Goed begin. Daarna heel matig.... Die score van 3,62 slaat echt nergens op...


Mee eens. Het begin deed mij trouwens sterk denken aan "The Day of the Jackal". Dit gedeelte vind ik meteen ook het beste. Halverwege dreigt de film vast te lopen door allerlei onwaarschijnlijkheden en vergezochte wendingen.
Meer dan een magere '3' kan ik er niet van maken.

avatar van Capablanca
3,0
Leuke actie in een verder voorspelbaar en compleet ongeloofwaardig verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:52 uur

geplaatst: vandaag om 03:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.