Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover
Releasedatum: 12 april 2007
Plot Shooter
"Yesterday was about honor. Today is about justice."
Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.
Bob Lee Swagger
Howard Purnell
Russ Turner
Michael Sandor
otherfool
Film start erg sterk met de opening in Afrika en de eerste contacten tussen Wahlberg en Glover, maar het standaard plotje man-wordt-erin-geluisd-en-vecht-samen-met-good-cop terug is verder eigenlijk gewoon vervelend. Wahlberg kan de film niet dragen, de lovestory (zo die er al was) is nietszeggend en het einde ronduit zwak.
2*.
Macmanus
Mwa
Ik had er toch wat meer van verwacht. Deze film gaf me toch wel een beetje het “been there done that” gevoel. Het verhaal is weinig soeps. Wahlberg heeft zijn buddy verloren in the line of duty en leidt een terug getrokken bestaan. En dan komen er vreemde types die willen dat hij gaat kijken hoe een sniper de president zou kunnen vermoorden. En dan blijkt het een val te zijn. Watte deze rare rus en neger waren bad guys? Wow zag die niet aankomen.
Daarna krijgen we het typische kat en muis spel. Hoewel dit jammer is, is het minst eigenlijk dat de actie ook niet zo heel veel is. Paar leuke head shots maar toch allemaal erg old skool, had meer spektakel verwacht…
2.5 sterretjes.
Phoenix
Command & Conquer sterf-geluidjes bij de napalm-strike
Prettig filmsnackje. Fijne kleurtjes en afwisselende locaties. Verder totaal niet bijzonder, maar ik heb wel eens 2 uur minder goed besteedt.
Captain Pervert
Echt een jongensfilm: veel doden, een beetje bloederig, veel guns en een man die wordt opgejaagd maar overleeft met MacGuyver trucjes. Verder heeft het - ook qua plot - niet veel te bieden. Deze film hadden ze moeten maken toen ik 12 was, dan had ik er nog meer van genoten.
Sommige stukjes deden denken aan Rambo, andere aan Steven Seagal films (man verliest partner, wordt kluizenaar, maar wordt toch teruggezogen in zijn oude leven). En de manier waarop hij zich heeft afgesloten voor de buitenwereld doet denken aan Commando, compleet met hut in de bergen. Ook de loveinterest met de chick van zijn overleden partner - die natuurlijk vroeg of laat gegijzeld wordt- lijkt een hommage aan de 13-in-een-dozijn actiefilms uit de jaren 80. Kortom: de film laat zich inspireren door actie-vehicles van weleer. Dit is zowel positief als negatief: het is een feest der herkenning, en toch stelt het gebrek aan originaliteit enigszins teleur.
Het ergste - en meest illustratieve voorbeeld - is nog wel dat wanneer hij besluit naar de stad te gaan, ineens zijn staart eraf is...
Het is echter wel een degelijke actiefilm, dat wel. Lekker oldschool, ook. Zeker het kijken waard, maar bereid je voor op wat gezucht van vrouwlief over oppervlakkigheid, te veel testosteron en teveel doden. Kijk hem liever met je vrienden
Trust me
3.5 sterren
maxcomthrilla
Geen moderne actiefilm,
Daarvoor wordt er teveel gefocust op een plot dat sowieso al niet origineel is. De film begint nog wel redelijk maar al snel blijkt dat eerdere scènes weer vaak moet worden opgehaald. Zit ik te wachten op de nasleep van een eerder gebeurd drama? Nee, hier totaal niet. Verder hangt de film van veel toevalligheden aan elkaar. Oh, haar ken ik nog, dus...Verhaaltechnisch niet ongeloofwaardig en op zich ook aardig met andere contexten uit de film tot een verweven, maar zit ik wel op zoveel clichè verhaal te wachten? Besteed dan liever wat aandacht aan de uitwerking van de film. De editing was voor een actiefilm extreem saai en het camerawerk oogde ook niet echt bijzonder.
Verder ook een gebrek aan spanning in deze film. Men probeert wel een sfeer van achterdocht te scheppen maar slaagt daar nauwelijks in. Het onheil zie je soms al letterlijk van verre aankomen. Na een mat 1ste uur komt de film uiteindelijk toch wel tot ontlading. Alhoewel het misschien meer de impasse van actieloos geneuzel verbrak. Want vooral veel explosies en vuurgevechten dienen zich aan. Vooral ook nooit zenuwslopend omdat men teveel van locatie wisselt. Dan begeeft de hoofdpersoon zich plots in Tennesee, dan weer in Kentucky. Je zit er als kijker nooit bovenop maar moet je behelpen met tijdsprongen.
In zijn genre een absolute sof. Ik heb alles wel eens gezien en veel beter, waarbij men wel wat meer aandacht aan sferische elementen besteedde. Dit voelde echt aan als een Amerikaanse standaardfilm. Alles moet verklaard worden. Niet dat ik mij verveeld heb, maar uitstijgen boven de grauwe middenmoot doet deze film niet. Vooral een film waarbij de personages telkens de kans krijgen om op adem te komen. Veel te veel onnodige pauzes tussendoor.
Acteerwerk in actiefilms irriteert mij niet gauw. Maar wat vond ik Danny Glover anoniem overkomen zeg. Funest voor een anti - held. Een absolute wanprestatie eigenlijk. 2,5*
Niet onaardig. Goed tempo & enkele sterke actiescènes. Het plot is wel een beetje bedenkelijk en vooral voorspelbaar, maar echt storend is dit niet.
Fran
- 1953 berichten
Er zaten hele goede actiescène's in deze film maar ik vond het verhaal er omheen af en toe flinterdun. Het blijft mij toch een raadsel waarom ze zoveel moeite hebben gedaan om hem uit te schakelen.
Hij zat in zijn huisje in de bergen, viel niemand lastig, die geheime missie waarin hij zat, daar had hij geen weet van. Dus ik snap niet waarom ze zoveel moeite zouden doen om hem er in te luizen om hem uit te schakelen maar misschien zie ik iets over het hoofd.
Prima actie film met een uitstekend spelende Mark Wahlberg.
Het verhaal zit ook goed in elkaar en de film verveelt eigenlijk geen minuut. De film zit boordevol actie en het einde is uitstekend.
De film heeft veel weg van de film "Commando" met Arnold Schwarzenegger. Maar Shooter vind ik persoonlijk beter omdat hij beter in elkaar zit en bovendien ook spannender is.
sinterklaas
Mijn eerste stem en film dit jaar.
Een erg mooie thriller. Mark Wahlberg heb ik niet vaak in films gezien maar hierin speelt ie erg goed. De inhoud van de film is ook prima en soms lijkt het wel een beetje op een roadmovie. De actiescenes zitten ook goed in elkaar en de verdere acteurs doen het ook goed. Ook was het leuk om Danny Glover weer eens te zien(Als Bad Guy). Ook de Sniperkills zagen er prima en mooi uit. Bv:Hoe Swagger van een paar 100 meter afstand zo iemands duim eraf kon schieten
Gewoon een prima actiefilm: Verzorgde actiescenes en mooie sniperscenes, goed acteerwerk en een snufje dat weg heeft van een roadmovie.
Prima Film!
P8rb
Prima entertainment film. Actie en spanning dik in orde. Must see als je van sniper films houd.4*
Aardig actietussendoortje.
En de laatste tijd komen er weer meer en meer van dat soort aardige tussendoortjes uit Amerika. Niet genoeg om mij vol op het genre te storten, maar af en toe ééntje meepikken is best fijn.
Visueel vond ik het wel aardig, zeker qua kleurgebruik. Camerawerk was verzorgd, beetje saai wel. Geheel had wel wat snediger geëdit mogen worden, maar viel al bij al goed mee.
Soundtrack was jammer genoeg redelijk kut, daarmee verlies je toch altijd wat sfeer.
Verhaal is verder even onbelangrijk als de acteerprestaties. Beiden voldeden wat mij betreft, beter plot of acteerwerk had de film echt niet beter gemaakt.
Aardige 3.5*, begrijp sommige mensen wel dat ze de film liever wat "moderner" (Tony Scott?) hadden willen zien, maar visueel toch best afgewerkt, en vermakelijke actiescenes.
Die mannetjes in de napalm waren geweldig
Chainsaw
Shooter is een amusante en prima gemaakte actiefilm. Vlot tempo, uitstekende actie, het ziet er allemaal goed verzorgd uit en Wahlberg doet het ook uitstekend. Jammer genoeg doet de film tevens álles volgens het boekje en gaat enkel over reeds gebaande paden. Verder zijn de personages behoorlijk saai en krijgen we behoorlijk wat matig acteerwerk voor kiezen. Vooral van Peña en Glover waren érg matig.
Film deed me overigens erg denken aan Perfect Target uit '97.
3 sterren.
Nogal voorspelbaar actiefilmpje met de altijd dubieuze Wahlberg. Het verhaal hangt van zo veel cliché's aan elkaar dat e.e.a. weer onverwachts wordt. Met de actie is alles in orde, maar hier had wel wat meer ingezeten. Redelijk.
Deze film doet zijn naam eer aan shooter, en is een prachtige film
De rol is geschikt voor mark.
Goed onderhouden actiefilm. Wahlberg zal nooit een groot acteur worden, maar brengt het er nog niet zo slecht vanaf hier. De film wil zich met momenten al te au serieux nemen en dat wringt wat. Wat de stijl betreft is er wel wat tijd ingestoken. De film is mooi om zien, maar heeft af en toe z'n saaie momenten. Maar als actie/drama is dit zeker de moeite om te kijken.
Erg vermakelijke actiefilm, misschien op sommige momenten wat voorspelbaar en standaard, maar qua uitvoering in ieder geval bovengemiddeld. Sfeervolle locaties worden afgewisseld met mooie camerashots van de omgeving en stijlvolle, mooi uitgevoerde actie. Wahlberg is zeker geen wereldacteur, maar perfect geschikt voor een rol als deze, zo blijkt hier. Rest van de acteurs doen het helaas wat minder, waarbij ik vooral Glover vond tegenvallen. Ik heb hem de laatste jaren sowieso trouwens nooit meer op een goede rol kunnen betrappen. Verhaal kent enige plotgaten, maar storend is dit eigenlijk nooit. Als geheel in ieder geval een meer dan prima actiefilm voor twee uur heerlijk popcornvermaak.
Vinokourov
De titel zegt het al, een film vol schiettuig in actie. De film is wel aardig en duidelijk geïnspireerd op JFK en het complotdenken. Wel goed door te staan door de strakke actiescenes.
Patu
Aardige actiefilm. Het einde wel goedkoop uitgewerkt. Voor mij persoonlijk een anticlimax: de bad guys ontspringen de dans, de held "corrigeert" dat in (de laatste) 5 minuten (van de film), zonder opbouw van de spanning.
Brooklyn
Onderhoudend actiefimpje...
Die Wahlberg kan overigens écht niet acteren
BjornH
Met Italian Job de beste van Mark Wahlberg. De film blijft boeien ondanks de tergende reclames ertussen. Minpunt vind ik wel da vrouwtje.....niet qua looks maar qua accent
...bahbahabh
Near_Dark
Yep, dit is een no-nonsense Actie-Thriller die weet te boeien van begin tot eind.
Er wordt niet te veel gezeverd en gelukkig voorrang gegeven aan achtervolgingsscènes en schietpartijen.
Nu hoor ik je tot hier verontwaardigd denken: "Dit ruikt sterk naar de "Bourne"-films waar Matt Damon een gelijkaardig typetje neerzet !"
Inderdaad, de makers hebben zich duidelijk door deze klassefilms laten inspireren.
Als je't mij vraagt is afkijken van de meester altijd een goed idee, beter dan op de proppen te komen met een half-geslaagd origineel script wegens gebrek aan talent !
7/10.
Het is een knappe prestatie van regisseur Antoine Fuqua om 2u vol te krijgen met boeiende actie en spanning zonder ook maar een seconde te vervelen
Een aanrader voor de liefhebbers van het betere actiewerk !
Filmsite : SHOOTER | Official Movie Site | Now on DVD & Blu-ray | Starring Mark Wahlberg - shootermovie.com
Fnd-
De beste actiefilm die ik ooit heb gezien! Een film met heel veel actie van het begin tot het eind.
Erg genoten van deze film en ik heb het later meerdere malen terug gezien. En het leuke is dat het verhaal ook nog gedeeltelijk op de waarheid berust, al zullen sommige mensen dit ontkennen ben ik er van overtuigd dat soortgelijke dingen als in de film zeker in de echte wereld voorkomen.
Echt een topper en zeker de moeite waard om te kijken: 5,0
huVILEub
Prachtige film. Sterke actie, mooi camerawerk en een aardige montage, goede acteurs en een aardig verhaal. Al met al een super sterke actiefilm, een aanrader voor elke actieliefhebber.
dave
Oerdegelijke, pretentieloze actiefilm.
Er zijn veel dingen die ik wel kon appreciëren. Bijvoorbeeld het feit dat er bij het doden van mensen vrij weinig geluld wordt.
Gewoon de trekker over halen, einde verhaal. Nu is het ook wel zo dat er meestal wel een afstand was tussen schutter en slachtoffer, maar goed.
Het verhaal is simpel en eigenlijk betrekkelijk oudbakken. Moordaanslag op een of andere hoge piet, doofpotaffaires, corruptie.
Dit is echter niet echt storend. De film haalt de meeste punten op het zeer goed in beeld brengen van de actie. Ook was het wel leuk om het hoofdpersonage in stealth te zien opereren.
Qua acteerwerk kan ik zeggen dat dit gemiddeld is, nergens een acteur die er bovenuit steekt. Glover stak me het meest tegen. Hij wist me niet te overtuigen.
Misschien ligt het aan het feit dat je hem meteen aan de Lethal Weapon serie koppelt.
Shooter moet het dus van de actiescènes hebben. Dit is in dit geval helaas niet voldoende omdat er voor de rest niets is dat deze prent speciaal maakt.
Het is een welgevallig tussendoortje, maar meer is het zeker niet.
***
Jawaddedadde
Bwa, niet slecht, maar ook niet erg goed.
Bijlft een standaardfilmpje die bulkt van clichés: een complottheorie waar de goede in de val gelokt wordt , wordt verliefd op het vrouwtje van z'n dode maat, neemt uiteindelijk wraak en dit allemaal onder noemer rechtvaardigheid. Mja.
Actie was wel okee, vond Wahlberg lang niet slecht acteren, enkel Glover vond ik wat tegenvallen. Gaf wat te veel sérieux aan z'n personages door z'n stem te vervormen. Kwam vreemd over.
Filmkriebel
Zalige actiefilm. Normaal gezien heb ik het niet voor Wahlberg; gelukkig kan hij hier de rol neerzetten die bij zijn persoonlijkheid past. Ik lees vaak dat Wahlberg een soort tweede Bruce Willis is; misschien wel, al mist hij de humor wel.
Shooter is een harde actiethriller met een hoge body count. Ik ben de tel kwijt geraakt maar dat moet wel boven de 100 uitkomen. Veel actie in deze film die net iets te veel aan de conventies van het genre blijft vastklampen. Op het einde had ik liever gehad dat de senator en de kolonel vrijuit gingen, en zich voornamen om Swagger met rust te laten . Verder kan ik niet klagen, ik vond het een heel goede actiefilm.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Herzien.
Plotontwikkelingen en Swagger's (wat een naam
) acties als 'one-man army' (met wat hulp) maken het ook deze 2de keer een uiterst genietbare actie-filmpje. Verder brengt de cast het goed en zit de juiste regisseur op de stoel. Ook de speelduur is erg lekker en de score zit ook wel knor.
Donkerwoud
Over-the-top actiespektakel met boodschap over machtsmisbruik in de Amerikaanse overheid. Het gaat allemaal nergens over maar kijkt lekker weg. Wel jammer dat de film zich in eerste instantie heel serieus voor doet komen, om dan opeens om te slaan in de meest krankzinnige onzin.
Fox McCloud
Fijne actiefilm.
Veel bijzonders valt er niet te zeggen over deze film. Wahlberg stelt me zoals altijd niet teleur. Fijne acteur is dat. De actie knalt van het scherm in een lekker hoog tempo. Het verhaal is voor de rest niets bijzonders, een plotje zoals we die kennen, keurig binnen de lijntjes. De uitwerking is goed. Soundtrack valt niet op. Typische verstand op 0 en kijken maar film. Maar dan wel een goede.
Gister herzien; blijft een erg overtuigende actie-thriller.
Waar ik me bij de herziening wel een beetje aan stoorde was het wat voorspelbare plot. Dat had best wel beter uitgewerkt kunnen worden. Maar verder is het allemaal overtuigend. De film begint echt weergaloos met een geweldige sniper missie. En dit was gelukkig niet het hoogtepunt van de film, want er volgen nog meer gave stukken vol met spektaculair geweld (de aanval op het huis en het deel in de sneeuw bijvoorbeeld). Qua rauwheid deed de film me wel wat denken aan de Bourne-reeks. Alleen Wahlberg kan natuurlijk niet tippen aan Matt Damon. Ondanks dat ik zeker geen Wahlberg liefhebber ben doet hij het in deze film uitstekend. Danny Glover met zijn irritante geslis viel me wel tegen.
Het is geen film die overloopt van originaliteit, maar ik durf het wel 1 van de betere actiefilms van de laatste jaren te noemen. Boeiend, cool, spektaculair en vermakelijk. Snipen blijft trouwens ook een kunst op zich. Uitstekend verwerkt in de film.
3,5* (halve ster verlaging)

Actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua verdwijnt binnenkort van Netflix

Actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua wordt vanavond uitgezonden op televisie

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Netflix verwijdert binnenkort een hele stapel topfilms: ook deze verlaten de dienst

Man on Fire

Deep Water
Documentaire / Historisch, 2006

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009
philadelphia, pennsylvaniacorruptiegebaseerd op boeksluipschutterfbisenatorcabineconspiracy of murderchildlessnessmilitary servicepresidentriflesniper riflehondsharpshootermarksmanmountain cabin military veteranframed for murdermurder plotarmy coloneldeath of friendu.s. marine corpsmarine sniper