• 9.374.599 stemmen

Met onder meer: Jamie Foxx, Jennifer Garner en Chris Cooper

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot The Kingdom

"How do you stop an enemy who isn't afraid to die?"

Ronald Fleury (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.

Ronald Fleury

avatar van A.S.E.

A.S.E.

avatar van donnie B.

donnie B.

September pas in de VS in de bios.. zal hier dus iiig nog ff duren..

Ziet er leuk uit

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Jamie Foxx, Jennifer Garner en Chris Cooper in een film die een klein beetje lijkt voort te borduren op het succes van Blood Diamond, tja, toch wel interessant... Ik ben benieuwd

verhaal klinkt bepaald niet als Blood Diamond.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Nee, dat is ook niet wat ik bedoel, ik dacht meer aan de mix tussen actie / entertainment met een serieus / politiek randje, maar inderdaad, de films komen niet echt overeen

Trailer ziet er wel aardig uit idd.

avatar van JenZs

JenZs

lijkt me een goede!!

wil deze zeker zien!!

avatar van Robert-vdl

Robert-vdl

Deze ga ik zeker zien. Lijkt me een goede film.

Real_Movie

Lijkt me een hele goeie film.

En die Jamie Foxx kan uitstekend acteren.

Dus kan niet wachten tot dat deze film uitkomt.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Lijkt wat als een "Syriana for Dummies"

avatar van JenZs

JenZs

deze film wil ik zeker weten zien

ik vind Jamie Foxx een goede acteur en het genre spreekt me aan

avatar van seanpuffy

seanpuffy

van deze film verwacht ik heel veel. dit word weer een topper van dit jaar.

jennifer garner werkt weer samen met peter berg alleen is hij nu haar producer in plaats van haar tegenspeler. (zie alias seizoen 1)

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik heb maar liefs 3 trailers gezien... ik denk dat deze film toch wel inslaat op het publiek. Ze hebben goede acteurs erin zitten (die ook goed acteren in deze film) en regie is van mij ook goed.

Jammer dat we moeten wachten.

avatar van VS60*

VS60*

Ik heb zo'n voorgevoel dat dit een typisch middelmatige film wordt waarvan je na een dag al niet meer weet dat je er heen bent geweest en je na een week de titel niet eens meer herinnert. Buiten dat spreekt de cast mij ook niet echt aan. Met name Jamie Foxx...

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Lijkt me wel wat. Volgens mij klopt het genre hier ook niet echt. Zo de trailer te zien wordt het een actiethriller, geen standaard thriller. Maar ja we zullen zien.

avatar van Phoenix

Phoenix

Twee werelden met verschillende wereldbeelden botsen met veel geweld op elkaar, onschuldigen komen om, de VS stuurt mensen om andere, in hun ogen, onschuldigen te beschermen die vervolgens ook weer omkomen... Wordt er dan eens een "misdadiger" (want die handelt toch ook alleen maar uit volle overtuiging) gepakt, dan staat de volgende alweer op.

De openingscredits en scène beloven veel goeds (qua spektakel) maar uiteindelijk vond ik het geen bijzondere film. Thematisch blijft de film behoorlijk oppervlakkig (zie boven), en kwalijker nog, Berg zegt weinig nieuws. Elke actie in het conflict is slechts olie op het vuur, dezelfde olie die door de VS uit Saoudi-Arabië wordt gepompt. Een kluwe wol die met geen mogelijkheid meer ontward kan worden en waarschijnlijk gedoemd is op te branden. Een waarheid, maar eentje die ons al talloze malen eerder en beter is voorgeschoteld.

Daarmee is het dramagedeelte slechts een kapstok voor wat fletse, nerveus geschoten actie en aardige vertolkingen (Cooper altijd leuk, Foxx in zijn standaard bad-ass jasje).

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik zag hier een poster van bij een bioscoop en er stond erop dat Michael Mann deze film geregiseert heeft.

avatar van Mug

Mug

Hij heeft hem geproduceerd...

avatar van Materny

Materny

Lijkt me wel het kijken waard

Trailer ziet er tenminste goed uit.

avatar van RedEye_18

RedEye_18

Heb hem gister in de Sneak gezien. Hij viel me zwaar tegen.

Het begint wel indrukwekkend maar op de een of andere manier ontbreekt er iets in deze film.

De acteurs hebben totaal geen connectie met elkaar, maar dat neemt niet weg dat ze allemaal redelijk acteren. Goede actie, dat wel.

Ik wilde in eerste instantie een 3,5 geven maar op het eind wordt er een moraal van jewelste door je strot geforceerd waar ik al helemaal niet tegen kan bij dit soort amerikaanse films.

avatar van mcf1

mcf1

Ik heb hem ook in sneak gezien en ik vond de film iets wat langdradig maar wel zeer indrukwekkend. Jamie foxx speelt goed naar mijn mening. ik geef hem 4 sterren.

Real_Movie

The Kingdom is op de 2e plaats binnengekomen in de amerikaanse box-office 17 miljoen heeft het opgebracht.

Dat had ik niet verwacht ik had hem hoger verwacht.

Ik hoop dat de film zelf wel goed is.

avatar van Yugnav

Yugnav

Gister in de sneak gezien... En wat een teleurstelling, zo oppervlakkig en langsdradig allemaal! Voor de pauze dacht ik echt 'wat doe ik hier'. Maar na de pauze toen er gelukkig wat actie in kwam was het nog de moeite waard. De film wilt zichzelf veel te serieus nemen (mij een raadsel wrom ze dan jamie foxx als hoofdacteur nemen, want na The Jamie Foxx Show kan die man niks goed meer doen bij mij, en zeker niet als serieus acteur) maar helaas zit er weinig character building in de film en worden de problemen ook slechts oppervlakkig behandeld. Alleen de laatste scene zal me wel bij blijven, want die geeft goed weer hoe de sitiuatie momenteel is. Voor de rest: leuk om een keer op een regenachtige zondag te kijken als je niks te doen hebt, maar zeker niet de moeite waard om in de bios te bekijken. 2,5*

avatar van FrankieTeflon

FrankieTeflon

Typisch Amerika dit Jamie Foxx toch, hij is veelste glamoures hiervoor..Go Back to the Valley !! And Go to McDonalds

avatar van mauricepakvis

mauricepakvis

lijkt mij wel leuke movie

Real_Movie

Ik vindt die Jamie Foxx een arrogant mannentje.

Je had hem moeten zien bij de mtv award met jennifer Garner.

Hij is echt een mongool hoe die doet en hoe die acteert.

Ik ga de film zelf wel bekijken,maar als ik de recensies allemaal lees,wordt het toch een heel magere film.

avatar van Overlord

Overlord

Vond het een magere film. Ze kon niet eens kiezen of het nu een een drama of een trhiller moet zijn.

En zeer ongeloof waardig maarja meer verwacht ik eigenlijk niet van Jamie Foxxx

avatar van Rabia3

Rabia3

Op zich wel een mooie film aleen mag er soms iets minder drama in zitten

Het verhaal op zich is redelijk

avatar van Annaa

Annaa

Waar vind ik de trailer?