• 9.157.129 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Alexander Skarsgård en Taylor Kitsch

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 19 april 2012

Plot Battleship

"The Battle for Earth Begins at Sea"

In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?

Lieutenant Alex Hopper

Sampson JOOD Strodell

Boatswain Mate Seaman Jimmy "Ordy" Ord

avatar van Antonev

Antonev

Vermakelijk bombastisch spektakel! Het hoge tempo, de strakke CGI en de vele actie trekken de film nét naar een voldoende. Je weet bij voorbaat al welk recept er wordt gebruikt voor deze film. De zwaar negatieve reacties over de acteerprestaties en het voorspelbare verhaal (vallen de aliens Amerika nou alwéér aan?) zijn dan ook enigszins vermoeiend. Als je niet van een dergelijke setting houdt, kijk dergelijke films dan niet.

avatar van IH88

IH88

“I've never seen an alien.”

Bombastische onzin. De film is te lang, heeft een barslecht script en het hele idee om een film over het spel zeeslag te maken is lachwekkend. Maar het is allemaal best vermakelijk. Battleship heeft humor, droge oneliners, spetterende actiescènes, coole gasten en bloedmooie vrouwen. Precies wat ik ervan verwachtte. Peter Berg lijkt soms iets meer te willen, maar gelukkig bedenkt hij zich telkens en gooit er weer een actiescene in. Schoenmaker, blijf bij je leest zou ik zeggen.

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Wat een film. Met special effects, verhaal en acteren zat het wel goed. Heb me goed vermaakt. Alleen, geloven ze nou echt dat ze met een antiek oorlogsschip die aliens van kunnen winnen? Kom op, zeg. Lijkt wel een beetje propaganda voor de Amerikaanse marine. Maar, dat is dan ook het enige wat ik wat minder vond. Verder was het een prima film om je te vermaken. Zal deze vast nog wel eens zien over een aantal jaren.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Daar in 2012 een stukje van de prent gezien maar ik houd niet van dat Amerikaanse neppe gedoe allemaal. Dus was destijds al snel gestopt met het prentje, laten we zeggen na een minuutje of vijftien. Populair gladde Amerikaans gedoe en Amerikaanse humor, ik heb er echt niks mee.

Maar de school verlatende 4de klassers wilden deze prent graag zien in de kantine dus prikte ik hem op Yout.b. er maar eens voor, kon ik me weer op mijn eigen werk concentreren. Toch deed het verzoek me iets, de jong volwassenen hadden mij overtuigd om de prent toch maar eens uit te gaan zitten. Het was een groepje serieuze filmliefhebbers die de weet van mij hadden dat ik ook filmliefhebber ben. Dat ik dan Battleship afgekapt had na een kort stukje was voor hun een soort heiligschennis.

Belofte maakt schuld, ik zou hem uitzitten en een relaas geven qua bevindingen van het typisch stukje Amerikaanse trots. Peter Berg heeft mij destijds verrast met het prachtige The Kingdom waarin ik zelfs het acteerwerk van Jamie Foxx kon waarderen. Berg lijkt hier vanaf minuut één, een apprentice van Bay te zijn. Zorgvuldig volgt Berg de lijnen van een Hollywood-knaller volgens het concept Bay. Veel aktie en bombarie maar weinig inhoud qua verhaal en script. Wil je diep in een verhaal duiken dan zit je verkeerd met Battleship. Wil je ontspanning met een leeg hoofd dan zit je juist weer goed.

Liam Neeson als vlaggenschip, Alexander Skarsgård en Taylor Kitsch als stoere wereld reddende mariniers. Tja meer cliché kun je het bijna niet meer geven. Daarnaast Rihanna inhuren zal de verkopen goed doen moet men gedacht hebben. Maar ach, het kan d'r half mee door allemaal.

Een verschrikkelijk lange intro met veel gebabbel over niets moet ons kennis geven over het reilen en zeilen van de protagonisten. Dit is dan ook alles behalve interessant.

Dan het verhaal, tja je kunt echt van te voren wel inschatten dat dát nu niet echt het belangrijkste is voor de crew en vooral de regisseur. Een echte kaskraker moest Berg ervan maken, op zijn Amerikaans om de kassa te laten rinkelen en geld te verzamelen als dikke winst voor de geldschieters. Het verhaal en script doen er dan niet toe.....en dat is juist wat hier weer gebeurt is. Het gekke bij dit soort prenten is dat ze ook nog eens een veel te lange tijdsduur omvatten, 131 minuten omwegen en aardig veel onzinnig gedoe. Vooral dat het een stuk reclame voor de Navy is stoort me weer eens in de gedachte dat de Amerikanen zo geweldig zijn. Helaas verliezen ze alle oorlogen die ze de laatste tijden aangegaan zijn maar daar hoor je niets over, ook niet over de miljarden die ze ermee kwijt zijn geraakt.

Top Gun, Pearl Harbor, War Of The Worlds en Independence Day, noem ze maar op. Daar heeft Berg flink bij lopen afkijken. En daardoor heeft hij de veilige weg gekozen voor een niets vernieuwend stukje actiefilm met verschrikkelijk weinig inhoude. Hij probeert nog wat respect aan de veteranen te geven alleen is dit weer zo verschrikkelijk glad Amerikaans dat ik er weer erg ongemakkelijk onder wordt.

Het acteerwerk is van ronduit belabberd tot een matig niveau, iets wat regelmatig storend werkt. Qua spanning lukt het men niet om je de film in te zuigen, mede door het slechte script en acteerwerk. De slappe humor en de stereotypen doen de prent ook niet veel goeds en daardoor is het een erg trage zit. Met een bootje, lekker wendbaar, de aliens aanpakken. Iets als met schuurpapier de ramen lappen, geweldig......

Nee niets voor mij, alleen die gladde Amerikaanse soundtrack al...

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Alleen gekeken vanwege genre en grote budget. Met 209 miljoen moet je toch wel een goede richting op kunnen gaan? Nou, visueel en effecten ziet het er dan ook prachtig uit van de man achter Lone Survivor, die overigens ook best leuk was.

Het onderdeel is natuurlijk uitgemolken, maar de effecten maken een hoop goed. De buitenaarde schepen op het water zien er tof uit en het spektakel is bombastisch en mooi gefilmd. Alleen door het spektakel zo'n 3 punten al binnen.

Jammer dat de karakters allemaal zo cliche en Amerikaans moesten. Onnodige onzin en karakters waarvan je al zo'n beetje weet dat ze het allemaal wel zullen overleven. Aan het begin had ik het idee naar een soort Lethal Weapon veronica serie te kijken.

Qua effecten dus een toffe film, qua acteerwerk niet zo goed. Ook de soundtrack was onnodig bij de "normale" scenes waarvan je steeds meer gaat denken op een Flauwe Amerikaanse serie.

avatar van coumi

coumi

• 11916 stemmen

Onlangs nog een keer gezien op tv, maar op het grote bioscoopscherm lijkt zo'n film toch beter dan hij in werkelijkheid is. Regisseur Berg probeert Michael Bay na te doen, gemaakt in de stijl van de Transformers films: veel bombast, lawaaierige muziek, echte Amerikaanse helden die het meest wazige buitenaards wezen ooit te lijf gaan, een overvloed aan special effects die in geen verhouding staan met het dunne verhaal, hippe montage.....een adrenalinekick is het desalniettemin niet, bij vlagen amusant in al zijn slechtheid wel. Voorspelbaar tot en met, enkel het vroegtijdig overlijden van Skarsgärd was een verrassing. Bedenkelijk acteerwerk, met mooie mannen en vrouwen die alleen maar zijn gekozen voor hun uiterlijk, logisch wel dat zangeres Rihanna mee mag doen bij deze hutspot. Peter MacNicol, ooit zo goed in Sophie's Choice, heeft hier een ondankbare bijrol en wie de meest serieuze acteur ooit, Liam Neeson, een keer wil zien glimlachen moet ruim twee uur wachten bij dit kinderlijk popcornvermaak.

Persoonlijke aanval / offtopic verwijderd.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Totaal niet verwacht en ik keek hem alleen vanwege Rihanna, maar Battleship blijkt zowaar een ontzettend leuke film te zijn. Een heerlijk debiele funride in de geest van Independence Day. Nu heeft die film natuurlijk iconische(r) personages en oneliners, maar zo heel veel doet Battleship er niet eens voor onder. Het is allemaal zo plat als een dubbeltje, maar straalt zoveel plezier uit dat dat erg aanstekelijk werkt en de tijd voorbij vliegt.

En Rihanna zelf doet het ook uitstekend.

avatar van Capablanca

Capablanca

Justinw schreef:

kijk er niet te serieus naar.

Maak je geen zorgen!

avatar van Ton1957

Ton1957

Gewoon een beste aktiefilm, met geweldige aktie, niet nadenken maar genieten!

avatar van AveMaria

AveMaria

Niet te veel nadenken en gewoon over je heen laten komen. Prima acteurs, goede effecten en actie. Gewoon een goede, leuke film. Punt extra voor de muziek.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2064 berichten

Ik heb Battleship vandaag met plezier herzien. Deze 13 in een dozijn actieknaller is prima amusement met popcorn, chippies en wat te drinken erbij.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Zeer matig.

Battleship begint vlot en het eerste spelletje zeeslag is fris. Van de designs, zowel aliens als hun schepen, ben ik evenwel niet te spreken. Ook de CGI is eerder matig voor een blockbuster van dergelijke omvang.

De tweede helft is zoals gevreesd te veel van hetzelfde. Autoritaire karakterkoppen à la Liam Neeson komen amper in beeld en in ruil krijg je wat flauwe zijplotjes met o.m. een irritante wetenschapper en een rondborstige blondine. Intussen krasselt de film, ondanks het lawaai, naar het einde.

avatar van Alathir

Alathir

Ik vond Battleship een vrij matig eerste uur hebben op enkele momenten na. De chicken burrito scène is op zich wel memorabel. Wanneer de strijd eenmaal echt losbarst is het wel behoorlijk Hollywoodiaans maar anderzijds ook gewoon vet. Op zich is het een voorspelbare film met ja de gewoonlijk typetjes die aan het roer staan. Liam Neeson heeft een zeer kleine rol en ook Alexander Skarsgaard heeft weinig screentime, maar zij lokken ongetwijfeld kijkers naar deze film. Dat is dan best teleurstellend. Taylor Kitsch ken ik niet zo goed, maar ergens doet hij zijn achternaam wel eer aan. Een geweldige acteur is hij niet maar toch kan je hem als personage wel waarderen. Een soort bad boy die de held uithangt te pas en te onpas. Het drama op het einde kwam nog wel binnen. Al bij al is het script dik in orde maar het was niet overal even entertainend. Toch een ondergewaardeerde film naar mijn gevoel.

avatar van Kondoro

Kondoro

“We are going to die. You're going to die, I'm going to die, we're all going to die... just not today.”

Ik zag echt ontzettend erg tegen de toch vrij lange speelduur op van deze blockbuster, waar ik persoonlijk in 2012 veel over heb gehoord maar nooit echt interesse had hem aan te knallen. Tien jaar later hem gekeken via ‘Netflix’ waar hij op gezet is, en ik moet zeggen dat het me allemaal nog helemaal niet tegen viel. De film heeft echt zijn opstarttijd nodig, die niet altijd even interessant wist te zijn. Overigens vond ik de openingsscène wel heel tof, waar de twee broers in een café zitten te praten over de toekomst van ‘Alex’ als er een knappe dame binnen komt wandelen en ‘Alex’ zijn kans schoon ziet om op haar af te stappen, en daarna een taak aangewezen kreeg om een kip-burrito te halen voor haar, wat grandioos fout gaat en een best komische scene uit komt. Ik hoopte meer dat dit ook de stempel was op deze film, helaas dacht ‘Berg’ daar anders over en houdt de stempel van de koppigheid van ‘Alex’ er wel in, al vond ik het komische stuk er aardig van af vallen.

Qua actie vond ik het overigens wel leuk, ik snap vast dat niet iedereen dit echt leuk vindt aangezien het patriotisme er van afspat, dit is denk ik wel het mooiste voorbeeld wanneer het schip van ‘Hopper’ neergehaald wordt en ze besluiten het museumstuk te laten varen, waar vervolgens de veteranen al op hun staan te wachten en ze er vandoor gaan met een schip uit de tweede wereld oorlog. En we weten allemaal wel dat Amerika hun veteranen heel hoog heeft zitten, niet zoals we dat hier kennen. Een mooi eerbetoon zeker, wellicht wel erg onnodig in mijn ogen om in deze film te gebruiken, maar dat terzijde.

De cast vond ik redelijk, ik vind persoonlijk die ‘Alexander Skarsgård’ altijd wel een leuke acteur maar, hij en ‘Liam Neeson’ worden beiden gebruikt voor de marketing, want beide acteurs zijn nauwelijks in de film te zien. Over beiden kun je daarom ook niet echt véél lof uitspreken, ‘Alexander’ is vooral het eerste uur vaker in beeld, en ‘Neeson’ komt zo nu en dan eens om het hoekje gluren hoe het gaat. De film draait voornamelijk om ‘Taylor Kitsch’ die er een vermakelijke rol aan over houdt. Hij deed het wel leuk maar, het was niks bijzonders. Ook ‘Rihanna’ tja, het was het telkens net niet. Gelukkig was die ook niet ontzettend vaak in beeld!

Het verhaal vond ik opzich best leuk te volgen. We volgen de Amerikanen (NASA) die een nieuwe planeet hebben gevonden in een ander stelsel, met hetzelfde leefklimaat als het onze. Ze sturen een verbinding die kant op en gaan door met de orde van de dag, een bepaalde feestdag voor de marine wanneer die planeet verschillende schepen deze kant terugsturen om ons water op te halen, en dat stukje is eigenlijk nergens echt duidelijk in de film naar voren gekomen. Het zorgt ervoor dat de aliens tegen de mensen komen te staan, en beiden hevig in gevecht terecht komen.

Dat laatste is misschien wel één van de grootste problemen in deze film, het daadwerkelijke doel van de ‘aliens’ in dit geval is mij dus nergens duidelijk geworden. Dat vind ik jammer, hierdoor creëert de film een actieloop voor zichzelf, waar we eigenlijk constant in de gevechten zitten te kijken maar het verhaal nergens echt naar voren komt, het nadeel van deze prent.

Al om al, vermakelijke blockbuster die echt moeizaam opgang kwam maar daarna best simpel was om af te kijken. Prima te doen, al zeg ik het zelf, en sowieso zijn dit soort film vaak wel mijn interessegebied, ik kan er van houden zeker als het gaat over buitenaards leven waar ze tegen moeten vechten, wellicht iets over-de-top soms.

avatar van FlorisV

FlorisV

Saving the world is one thing...my daughter is quite another

Echte Veronica film (explosies, macho's, lekkere wijven...) met een zichtbaar hoog Michael Bay gehalte, maar het is allemaal veel leuker gedaan. Apart is natuurlijk dat het echt op het bordspel zeeslagje gebaseerd is. Maar het mag de Independence Day achtige pret niet drukken. Dat het marinepropaganda is....tsja anders mag je die peperdure schepen niet gebruiken he. Het typische irritante van Bay films ontbrak gelukkig ook, dat superlompe gedoe vaak.

Zeer vermakelijk door genoeg humor en het ziet er best mooi uit. De ontwerpen van de aliens en hun wapentuig zijn ook leuk bedacht. Er zit ook nog wel wat creativiteit in hoe de aliens bevochten worden.

Prima cast verder, met nog wat eye candy (Rihanna en die blondine). Ik miste vooral Skarsgard teveel na de eerste helft.

Klein dingetje is nog dat ik het gebruik van Creedence op het einde niet erg origineel vond die song was in Die Hard 4 ook al gebruikt bij de eind credits.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Als ik het moet samenvatten: zeer goede speciale effecten, matig verhaal. Ik begrijp niet goed hoe een niksnut zonder werk met strafblad, die op de bank bij zijn broer slaapt, ineens luitenant op een oorlogsschip kan worden. In de film kan dat. Verder is de technologische superioriteit van de aliens dusdanig groot dat de uiteindelijke Amerikaanse overwinning wat vreemd en onrealistisch overkomt. OK, ik begrijp dat de aliens niet mogen winnen, maar qua eindstrijd had ik een beter script verwacht. Mij bekruipt het gevoel dat er meer in had gezeten. Tip: wel de hele aftiteling bekijken want aan het eind wacht nog een kleine verrassing.

avatar van teigertje

teigertje

Een redelijke science fiction film.

Die helaas wat te langdradig is op sommige momenten.

Wel met veel spektakel en aktie maar teveel van hetzelfde.

Met een prima cast.

En de special effecten zijn mooi gemaakt.

Vooral heel leuk de fantastische grote ster zangeres Rihanna te zien spelen in deze film.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

teigertje schreef:

Een redelijke science fiction film.

Die helaas wat te langdradig is op sommige momenten.

Wel met veel spektakel en aktie maar teveel van hetzelfde.

Met een prima cast.

En de special effecten zijn mooi gemaakt.

H

Het is een apart filmpje ja.pacific rim doet me er op 1 of andere manier aan denken,in zover dat ik die bij elkaar zet in de film kast.

avatar van teigertje

teigertje

blondiefilmfreak schreef:

H

Mee eens inderdaad nagenoeg zelfde soort film.

Vind ze ook van hetzelfde niveau.

avatar van Shadowed

Shadowed

De herziening brengt hetzelfde cijfer teweeg. Regisseur Peter Berg toont absoluut kwaliteit als het op zijn vak aankomt, maar verzandt zich met Battleship in iets te bekend vaarwater. De personages zijn nogal vervelend opgezet, de heroïsche toonzetting overheerst te veel en de aliens zien er matig uit wanneer het op de ontwerpen aankomt. Gelukkig wordt er overtuigend uitgepakt met fraaie computereffecten, een gezonde dosis aan actiescenes en genoeg verwoesting om de gemiddelde kijker aan de buis gekluisterd te houden. Op inhoudelijk vlak slaat het allemaal volkomen nergens op, maar het blijft goed wegkijken en dat lijkt Berg zich als regisseur goed te beseffen.