• 9.374.369 stemmen

Met onder meer: Liam Neeson, Alexander Skarsgård en Taylor Kitsch

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 19 april 2012

Plot Battleship

"The Battle for Earth Begins at Sea"

In Battleship zien we hoe de vloot van de marine het moet opnemen tegen buitenaardse wezens die het op de aardse watervoorraad voorzien hebben. Opgesloten in een buitenaards krachtveld van meer dan 480 kilometer, moeten 5 wereldse schepen en 5 buitenaardse schepen het zonder enige vorm van communicatie tegen elkaar opnemen in een strijd voor het leven - het lot van de wereld staat op het spel. Er wordt gevochten als David en Goliath - is inventiviteit, strategie en ouderwetse spierkracht genoeg om de buitenaardse wezens te verslaan?

Lieutenant Alex Hopper

wimnoot

En Pim Pam Pet?

avatar van Macmanus

Macmanus

Ghehe, dus we kunnen in ieder geval alvast de zin "you sunk my battleship" verwachten. Moeten ze de film wel Zeeslag noemen in Nederland

avatar van some_solucti

some_solucti

James Cameron schreef:

“We have a story crisis. Now they want to make the Battleship game into a film. This is pure desperation. Everyone in Hollywood knows how important it is that a film is a brand before it hit theaters. If a brand has been around, Harry Potter for example, or Spider-Man, you are light years ahead. And there lies the problem. Because unfortunately these franchises are become more ridiculous. Battleship. This degrades the cinema.”

Mr. Cameron is niet zo'n fan als andere mensen lijken te zijn.

avatar van Theunissen

Waarom staat er op de poster eigenlijk "summer 2012" terwijl hij al in winter/voorjaar verschijnt ?

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

trailer

Ziet er goed uit. Ga ik dus zeker kijken!

JacoBaco

Jim Cameron vindt een film gebaseerd op Zeeslag niet zo origineel terwijl Avatar erg gebaseerd is op Dancing With Wolves en Pocahontas. Maar wat maakt het uit.

avatar van Reinbo

Maar dat zijn mooie verhalen met een dramatische lijn. Kan je van Zeeslag niet echt zeggen.

Daarbij is Avatar vooral een film over virtual reality.

En gezien de trailer lijkt dit vooral een Pearl Harbor & Transformers Rip Off

Thorak

Maar slechter dan die 2 kan het moeilijk worden!

avatar van yeyo

yeyo

Ziet er best een vermakelijke B-film uit, maar Cameron heeft verder helemaal gelijk. Het gaat ook niet over een gebrek aan originaliteit, maar over hoe studio's enkel nog durven te investeren in projecten die reeds naambekendheid hebben (vandaar ook de eindeloze stroom van remakes).

JacoBaco

Mooie verhalen met een dramatische lijn wat dus al meerdere malen precies hetzelfde is toegepast.

En ook ik zie wel hoe Avatar zich overduidelijk onderscheid van films als Dancing With Wolves en Pocahontas, maar ik vind Jim nu wel een beetje een mierenneuker.

Cameron is ook naambekendheid en wat hij doet is 9 van de 10x succesvol. Komt haast op hetzelfde neer. Het is ook de manier waarop.

Maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb het ook wel een beetje gehad met die speel of save projecten. Alleen zo is het nu eenmaal, want dat levert bijna altijd standaard veel geld op.

Thorak

Ik zie trouwens ook niet echt hoe dit een adeptatie is van 'Zeeslag'. Ik heb vroeger vrij veel zeeslag gespeeld, maar ik heb er nog nooit aliens in zien opduiken. In de trailer zie ik ook nergens"

"B8"

"mis"

"E14"

"raak"...

Veel meer dan dat is zeeslag niet, verhaal zit er niet in.

avatar van wimnoot

wimnoot

Ik zei vaak ook nog "blub blub blub" als er een schip zonk.....

JacoBaco

Gebaseerd op Zeeslag is niet letterlijk Zeeslag. Net als dat (de plot van) Avatar gebaseerd is op Dancing With Wolves en Pocahontas. Er zijn vast ook al heel veel films gebaseerd op Stratego.

En zo is natuurlijk alles wel gebaseerd op iets. Net als The Matrix. Alleen soms ligt het er gewoon te dik bovenop.

Volgens mij is er ook een versie van Battleship wat uitgaat van de tegenpartij. Net als bij Zeeslag bijvoorbeeld.

JacoBaco schreef:

Gebaseerd op Zeeslag is niet letterlijk Zeeslag. Net als dat Avatar gebaseerd is op Dancing With Wolves en Pocahontas.

Avatar is ook niet gebaseerd op Pocahontas, het is alleen 'toevallig' exact het zelfde verhaal met andere namen en dan op een sci-fi planeet.

Er zijn vast ook al heel veel films gebaseerd op Stratego.
Er is er in ieder geval een die letterlijk op Cluedo is gebaseerd, Clue.

Volgens mij is er ook een versie van de film die uitgaat van de tegenpartij. Net als bij Zeeslag bijvoorbeeld.
Huh, hoe bedoel je dit?

Thorak schreef:

Avatar is ook niet gebaseerd op Pocahontas, het is alleen 'toevallig'.

Sorry, ik durf niet (met zekerheid) te zeggen: 'toevallig'. Verder vind ik het niet zo'n ramp hoor.

Thorak schreef:

Huh, hoe bedoel je dit?

Een versie van de film wat de tegenpartij volgt zodat we zien waar die schepen liggen.

Thorak

Ooow hahaha zo had ik nog niet eens doorgedacht

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Ik weet niet hoor, maar DIT kan toch niks worden?! we zullen zien, tot ie uitkomt vergeet ik hem weer ff vrolijk..

B9?

avatar van the new guy

the new guy

Lijkt me juist wel heftig. Vooral het verhaal zal erg sterk zijn...

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Trailer ziet er indrukwekkend uit.

Hopelijk is het niet weer een typisch Amerikaans soldatenfilmpke,

waar de oorlogsmachine weer gepromoot wordt ! (Genre Battle Los Angeles)

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ik denk meer die kant op van Transformers.

Peter Berg gaat de Michael Bay kant op.

Hopen dat deze wat word, maar Neeson pikt niet 1 2 3 rolletjes uit.

De effecten zien er prima uit.

En dat moet ook wel als je een film maakt van een slordige 200 miljoen!!!

Afwachten.

avatar van eltorro

eltorro

hannes64 schreef:

Hopen dat deze wat word, maar Neeson pikt niet 1 2 3 rolletjes uit.

Tuurlijk wel, ik hoorde ergens dat hij was vergeten hier in te zitten en als reactie haalde hij een citaat van Clint Eastwood er bij ,"You hit a few marks you say a few lines, what's the problem'. Sometimes you have to do that and sometimes you have to take it seriously.". Enige reden waarom hij hier in speelt is dat hij flink wat duiten zal krijgen en daarvoor zal hij waarschijnlijk de hele film 1 blik opzetten.

Maar goed, voor de rest kijk ik wel uit naar deze film als sf fan.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Hehe, op Youtube:

Captain: Prepare to fire

Gunnery Officer: what coordinates sir ?

Captain: ... D 5

Nieuwe teaser poster geplaatst.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

En een nieuwe trailer

Transformers 4 dus (inclusief mechanische geluidjes), maar met een andere regisseur en op zee. Kan dus nog goed komen

avatar van Bobo_27

Bobo_27

kijk hier wel naar uit , mix van war of the worlds en transformers .lekker over the top weer , echt een bioscoop film !

avatar van catdog

avatar van IcU

IcU

Rihanna?

avatar van Theunissen

Dat is dat over het paard getilde zangeresje welke helaas ook in deze film meespeelt.

avatar van IcU

IcU

Weet wie het is, maar ik wist niet dat ze acteert. Zag haar ook niet in de trailer (?)

Gaat iedere beetje populaire zingende bimbo tegenwoordig de filmindustrie in? Lijkt er wel op.