Jack Reacher (2012)

mijn stem
3,30
1714 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
130 minuten

geregisseerd door Christopher McQuarrie
met Tom Cruise, Rosamund Pike en Robert Duvall

Wanneer een sluipschutter met zes schoten vijf mensen om het leven brengt, wijst al het bewijsmateriaal in de richting van de man in hechtenis. Wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: "Zoek Jack Reacher!" Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid, waarbij Jack Reacher (Tom Cruise) tegenover een onverwachte vijand komt te staan die een talent voor geweld heeft en een geheim moet bewaren.

momenteel te zien in 2 bioscopen
gisteren om 20:00 uur op TV (RTL5)

TRAILER

305 BERICHTEN64 MENINGEN
zoeken in:
 
 
0
cma
geplaatst: 7 februari, 19:53 uur [permalink]
Deze film had ik ook allang gezien. Goede film, alleen niet dat deze kleine Tom Cruise hele naties 😉 omver maait en dat op zijn leeftijd, hahaha. Beetje ongeloofwaardig, maar het is fictie 🙂

avatar van elandenburg
3,0
0
geplaatst: 6 maart, 12:08 uur [permalink]
Niet zo goed als ik me voorgesteld had. Geen slechte film, beetje aan te lange kant om je aandacht vast te houden.

1,5
1
geplaatst: 13 augustus, 14:07 uur [permalink]
Niet best dit, een film met een erg zwak plot en ook nog eens veel oninteressante personages, waaronder de bad guy. Enig pluspuntje is de aardige bijrol van Robert Duvall, maar die komt maar erg weinig aan bod. De actiescène waarbij twee tegenstanders van Reacher elkaar in de badkamer (bijna) uitschakelen is wel erg slecht bedacht en past ook niet bij de rest van de film, terwijl de overige actiescènes ook niet veel indruk maken. Een lange zit dus.

avatar van soom
3,5
2
geplaatst: 16 oktober, 20:48 uur [permalink]
Tommy is fascinerend in zijn persoonlijke leven, vind ik. Dat hele enge Scientology gedoe, en hoever hij daarin gaat.
Hij heeft wel een bepaalde houding (ontwikkeld). Die wordt ook gevangen in zijn blik. Dat 'ie drommels en waarachtig weet, dat hij best goed is in wat hij doet. Iets te veel arrogantie, ja wel. Maar zo is het nu eenmaal.

Jack is verder een interessant karakter.
Ik vind het alleen een beetje eenheidsworst. Het kijkt wel lekker weg hoor, en het is mooi vertaald naar het scherm allemaal.
Maar ik dacht wel de hele tijd dat Simon Pegg ontbrak.
Gewoon een stukje uit de Mission Impossible reeks. Alleen heet hij Jack Reacher en geen Ethan Hunt. Nou, ja. Het is op sommige punten wel leuk hoor. Maar het is toch wel zo dat een beetje variatie geen kwaad kan. Okee. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat ik Tom niet zo geschikt vind voor dit. Toch wel iets met verwachtingen die ik gekregen heb, na enkele boeken. Of anders is het zo, dat ik Ethan als personage leuker vind. Of het ligt aan iets anders. Waarschijnlijk is het dat..

avatar van IH88
3,5
1
geplaatst: afgelopen dinsdag om 19:06 uur [permalink]
“There's this guy. He's a kind of cop, at least he used to be. He doesn't care about proof, he doesn't care about the law, he only cares about what's right.”

Tom Cruise die als stoïcijnse en mysterieuze held de bad guys een pak rammel geeft levert altijd wel leuk kijkvoer op. Jack Reacher heeft een lekker ijzingwekkende sfeer en een verhaal dat verrassend goed in elkaar steekt.

Jammer genoeg wordt het op het laatst wel een stuk minder, anders was dit echt een topper geworden. Veel suspense, sterke acteurs (ook Pike doet het goed), sommige mooie vechtscènes en een Cruise in topvorm, wat wil je nog meer? Nou, een iets beter einde dan dit clichématig en inspiratieloos afraffelwerkje had wel gemogen. Jammer, want voor de rest doet deze Cruise-vehicle erg veel goed.