• 9.375.400 stemmen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Rosamund Pike en Robert Duvall

Releasedatum: 26 december 2012

Plot Jack Reacher

"The Law Has Limits. He Does Not."

Wanneer een sluipschutter met zes schoten vijf mensen om het leven brengt, wijst al het bewijsmateriaal in de richting van de man in hechtenis. Wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: "Zoek Jack Reacher!" Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid, waarbij Jack Reacher (Tom Cruise) tegenover een onverwachte vijand komt te staan die een talent voor geweld heeft en een geheim moet bewaren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Boeiende thriller waarin Tom Cruise nog steeds goed op dreef is na al de jaren die hij achter de rug heeft. Sommige acteurs worden slap en nonchalant zoals Robert de Niro maar ik kan niet klagen over Tom. Het verhaal gaat over een sluipschutter waarvan niet precies bekend is wat zijn motief is voor de aanslagen die hij heeft gepleegd. Een pakkende opening waarin hij rustig wat onschuldige burgers neerhaalt. De advocaat van de verdachte krijgt een zware taak opgelegd en moet kiezen tussen haar gevoel en verstand. Er zitten een aantal strakke actiescènes tussen en de humor is er subtiel bijgevoegd. Prima gedaan.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren in de bios gezien en ik heb hier echt van genoten, toch nog een klapper zo tegen het einde van het jaar aan.

Ik begrijp trouwens wel dat de première van deze film in Amerika is uitgesteld, want de scène waarin je de scherpschutter de weerloze mensen ziet doden is toch best aangrijpend. Zeker na alle gebeurtenissen in Amerika.

Tom Cruise stelt sowieso nooit teleur in dit soort films, hij doet gewoon zijn ding als actieheld.

Daarnaast was ik ook zeer gecharmeerd van Rosamund Pike als de ietwat naïeve advocaat.

Qua verhaal steekt het ook goed in elkaar, er zitten wel wat leuke plottwists tussen en dingen die ik niet zag aankomen. Maar als kijker wordt je door Jack Reacher bij de hand genomen en wordt alles langzaamaan ontrafeld.

De spaarzame actiescènes stellen ook zeker niet teleur. Er zitten wat harde knokscènes tussen en misschien is het te ver gegrepen om de vergelijking te maken. Maar ik moest af en toe toch aan Tony Jaa denken, bij enkele bottenbreekscènes.

Daarnaast een zeer sterke achtervolging à la Drive, waarvan je al in een sneak peak kon zien in de trailer en tegen het einde aan gaat het helemaal los.

Al met al een zeer geslaagde film die me van begin tot eind geboeid hield met een goed verhaal en dikke actie. Om vooral de subtiele humor niet te vergeten die er goed in is verwerkt.

Dikke 4,0 sterren.

avatar van peterjames777

peterjames777

Ik hoopte stiektem op een degelijke actie thriller. Maar helaas.

Het is allemaal behoorlijk 'by-the-numbers'. Er zit weinig spanning in en is voorspelbaar. Er zitten een paar goede scènes in, zoals de openingen scène. Maar toch een teleurstelling.

Ook Tom Cruise. Die in deze film gewoon Tom Cruise speelt. Blegh. Misschien helpt het ook niet dat ik die man gewoon niet mag, maar goed. Rosamund Pike vond ik trouwens wel een goede rol neerzetten. De humor was trouwens, op een paar grappen na, vervelend en neigde tot slapstick.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Helemaal niks mis mee!

Tom Cruise mag dan al wel 50 zijn maar hij is zeker nog in topvorm als de ubercoole Jack Reacher dat ook zeker in de categorie valt samen met Ethan Hunt en Vincent. Hij heeft hier ook nog wat trekjes van "The Driver". De film zelf is ook lekker vlot en fraai in elkaar gezet en weet de kijker ook steeds weer op het verkeerde spoor te brengen. We krijgen te maken met een sluipschutter die gewoon voor de lol 5 mensen doodschiet en vervolgens een ander dervan verdacht word. Het hele theorie eromheen vond ik ook best wel knap: Het feit dat de schutter bikkelhard getraind heeft in Irak als sluipschutter, maar uiteindelijk gewoon weer terug naar huis kon zonder zijn trainingen te gebruiken en dat ie daarom de moorden zou plegen. Jack Reacher begint zich met het hele feit te bemoeien en alles verloopt ook niet op zijn rolletjes.

Hierbij komen we weer in een ouderwetse complot theorie waar Reacher tegen moet vechten maar met net zoveel emotie als "The Driver" uit Drive. Zijn charisma is toch hier wel om te smullen en Cruise lijkt ook niet ouder te willen worden. De actie/vechtscenes zijn ook erg fraai geschoten en die autoachtervolging is erg cool. Vooral de manier hoe Reacher zich afschud van de politie op het laatst. Verder waren de rollen van oa Rosamunt Pike, Robert Duvall en ook Werner Herzog als die gestoorde ex gevangene ook behoorlijk goed.

En zo word er met Jack Reacher toch wel weer een dijk van een misdaadfilm afgeleverd. Bioscoopwaardig.

Ohja, de regisseur gaat ook Mission: Impossible 5 (!) regisseren.

avatar van pierrrke

pierrrke

Zeer leuke film.

Cruise speelt wederom zichzelf en dat doet de film alleen maar goed. Hij is nog altijd erg scherp dat bewijst hij ook hier. Nog leuker is dat hij zijn stunts nog steeds zelf doet. Dit levert mooie shots op tijdens de enorm vermakelijke achtervolging. Je ziet continu dat het Tom zelf is die achter het stuur is. In veel films waar soortgelijke actiescenes zijn krijg je zelden dat soort shots omdat er een stuntman achter het stuur zit dan.

Zo daarnaast houden we nog een enorm boeiende thriller over waar nog verrassend veel humor in zat (meer met een grijns gezeten als bij ted). een minder positief punt vond ik dat de daders geen duidelijk motief hadden. Oftewel heb ik iets gemist maar men kwam er in ieder geval niet regelmatig op terug.

Ik zou Jack Reacher zeker aanraden als je nog eens een interessante luchtige politiefilm wilt zien. Maar hoewel de actiescènes uitstekend zijn moet ik toch even vermelden dat dit géén volwaardige actiefilm is, dat was precies wat de mensen verwachtten die in de zaal zaten. Ze omschreven het als langdradig. Ik daarentegen vond het juist beter, de impact van actie komt harder aan wanneer deze schaarser is. Daarnaast is het hele detectivegebeuren interessant genoeg waarbij Robert Duvall weer de show steelt

3, 75 *

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Eerste gedeelte van de film is wat saai, maar het komt goed los in het tweede gedeelte! Lekker veel actie en ook de nodige humor in deze film! Er werd geregeld gelachen in de bioscoop! Alleen vraag ik me wel af, of deze humor wel past in een verhaal als deze....?

avatar van orrymain

orrymain

Er word geschreven over Placentahoofd,ik weet niet naar welke film diegene heeft gekeken.

Ik snap niet helemaal wat er mis is met zijn hoofd,kijk eens naar de man zijn leeftijd ik denk dat er vele jaloers zijn.Ik ben fan van vele acteurs maar bekijk de meeste maar eens van die leeftijd.Zelf erg fan ook van Kiefer Sutherland jonger Charlie Sheen ook jonger dan Cruise Emilio Estevez zelfde leeftijd. Brad Pitt ook geweldig acteur maar die is ook jonger dan Cruise,alhoewel hij er nog steeds cool uit ziet.Terwijl Cruise er meer uitziet als iemand van 40 alhoewel ik zie zat mensen van 40 die er niet zo uit zien.Lees maar eens wat vele vrouwen over hem schrijven,pubers zijn zelfs helemaal hotel de bottel van hem.Kijk eens naar Jean claude van Damme heerlijk om hem terug te zien in Expendables 2 maar toen hij zijn zonnebril afzette schrok ik.Kijk maar eens hoeveel acteurs er dik zjin geworden James Spader ,John Travolta, Val Kilmer, en zo kan ik nog wel even.Trouwens even terzijde wel 3 topacteurs

En wat dacht je van Mel gibson geweldig acteur maar wat is deze man oude geworden.En dat terwijl Richard Gere ouder is als Mel wint richard het weer.weet je wie wel de hand mag schudden met cruise is Rob Lowe,die wil ook niet ouder worden.O nog 1 kennen julllie C Thomas Howell nog topacteur uit de jaren 80 maar o wat is hij oud geworden onze ponyboy en ook jonger dan Cruise.En wat dacht je van onze Nic Cage de jaren gaan ook bij hem tellen,komt misschien door zijjn vele flops.Zelfs de laatste film met John Depp zag je dat de jaren ook gaan tellen bij onze Johnny.Maar goed mensen ik ben dus niet alleen van van Cruise,maar die heeft de meeste stijgende lijn in zijn hele ouvvre.Heelveel acteurs uit die periode zijn alleen nog maar werkzaam in tv series niks mis mee daar niet van.Kijk maar eens naar Kiefer Sutherland die heeft ons heel wat keren vermaakt met de topserie 24.Dus dat met dat placentahoofd dat kan ik niet helemaal wisselen,ik zie dat niet als ik naar hem kijk.O en mensen kijk even op IMDB alleen de film losin It heeft geen voldoende,het grootste gedeelte heeft dikke voldoende.Dat kunnen niet alle acteurs zeggen.Alleen Endless love tel ik niet mee de tijd die hij er in zit was te klein.Maar 1 ding hoop ik laat er maar veel vervolgen komen Van Jack Reacher we hebben er een nieuwe held bij genaamd Jack.En we hadden al een super held Jack Bauer,dus er zijn er nu 2.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Een echte Tom Cruise film, wat leuk uitpakt. Keek makkelijk weg, Tom Cruise haalt zijn Tom Cruise-niveau, al is het met de voorkennis van de 'echte' Jack Reacher toch wat vreemd om juist hem deze rol te zien spelen. Wel moet ik zeggen dat ik me daar verder tijdens de film niet aan gestoord hebt. Koelbloedig, rustig en cool stond Tom zijn manneTJE.

Plot was aardig, gecombineerd met degelijke actiescenes.

De scene met het handknabbelen kon mij wel bekoren. 'Hoe ver ga je om te overleven?!'

avatar van The Beast

The Beast

Jack Reacher, een goeie Misdaad/Drama film.

Ik geef deze film een 3.5 omdat het verhaal + plot goed zijn, de achtervolgings scenes in de dikke auto's zijn ook helemaal top, en dan ook nog hier en daar wat humor, erg leuk gedaan.

De film heeft een sterk begin maar daarna word het verhaal wat traag en had het een tikkie vlotter gemogen.
Ook vind ik dat op sommige momenten Rosamund Pike tegen Tom Cruise praat alsof hij een superheld is, wat mij nogal tegenstond, zinnen als "Where can i find you if i need you??" en dan op zo'n manier alsof hij de wereld komt redden, vond ik persoonlijk jammer.
Ook de " bad guy behind the scenes", vond ik helemaal niet overtuigend overkomen, dat had veel beter gekund.

Dus op die minpunten na was het een leuk filmpje die niet gauw verveeld, met veel actie en wat humor, ik geef een 3.5

avatar van BlackBullet

BlackBullet

There's this guy. He's a kind of a cop, at least he used to be. He doesn't care about proof, he doesn't care about the law, he only cares about what's right. He knows what I did. You can't protect me. No one can.

Een bovengemiddelde (politie)thriller, maar een film met helaas weinig nieuws onder de zon.

Jack Reacher begint met een ijzersterke opening. Hierbij is de pakkende en mooi gefilmde openingsscène ook gelijk het hoogtepunt van de film en dit nog voordat Tom Cruise zijn intrede doet.
Verder kijkt de film lekker weg met een aantal goede actiescènes met als voorbeeld de achtervolging. Alhoewel de film een laag tempo kent en dat bepaalde scenes te lang worden gerekt, kan het verhaal en Tom Cruise mij blijven boeien. Ook zijn er een aantal humorelementen aanwezig al vind ik de één iets meer geslaagd dan de ander, bijvoorbeeld de komische bijrol van Cash wordt leuk neergezet door Robert Duvall. Dit terwijl ik de vechtscène bij Zeb thuis toch wat aan de flauwe kant vind.
Ook Rosamund Pike moet niet vergeten worden voor haar rol als de naïeve advocaat die ze toch aardig en geloofwaardig neer weet te zetten.

De film kent helaas weinig diepgang terwijl het nog best een interessant plot heeft. Niet alles komt even goed uit de verf, zoals de complottheorie en de badguy ‘The Zec’. Hier had naar mijn mening meer in kunnen zitten. Wat mij bijvoorbeeld wel wist te bekoren was de achtergrond van James Barr.
Als de Amerikaanse soldaat James Barr na jaren intensieve training weer terug naar huis moet keren. Heeft hij ook dan maar geen enkele keer de kans gekregen om zijn vaardigheden en training in praktijk te kunnen brengen. Uit frustratie begaat Barr de misdaad waarbij hij een groep mannen vermoord met zijn sluipschuttersgeweer.Mede militair Jack Reacher probeert hem hiervoor op te laten pakken, maar dit is tevergeefs. Barr komt met z’n daden weg en het Amerikaanse leger stopt de moorden in de doofpot. Jack Reacher maakt Barr de belofte wanneer hij nog één keer de fout in gaat, dat hij hem persoonlijk zal komen opzoeken voor rechtvaardigheid.

Tenslotte sluit de regisseur Christopher McQuarrie het film jaar 2012 mooi af met deze film. Wie weet komt er nog in de toekomst een filmreeks hiervan aan. Er zijn immers genoeg boeken geschreven door de Britse schrijver Jim Grant.

3,5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vermakelijke thriller, soms spannend, paar harde actiescenes die volledig in dienst van het verhaal staan. Soms wat geforceerde humor, met als dieptepunt twee bad guys die Cruise willen vermoorden in een badkamer maar door hun stomheid elkaar uitschakelen. Een soort Home Alone-achtige taferelen. Tom Cruise is mij soms iets te cool (heeft toevallig niets te maken met het feit dat hij de film zelf geproduceerd heeft?) maar het verhaaltje is wel leuk.

avatar van Bardie

Bardie

Aardig verhaal, niet zo simpel als bij veel actiefilms. Echter blijf ik me bij dit soort films ergeren aan het feit dat de hoofdpersoon niks kan gebeuren dan kun je nog zo'n held zijn maar als je aan t eind van de film hebt afgerekend met ongeveer 10 'slechterikken' en slechts één schram in je gezicht hebt en een bult op je achterhoofd vind ik dit net wat te.

Daarnaast de scene in de badkamer wat een onzin 2 beren van kerels die werken voor zowat de gevaarlijkste schurk die er rondloopt verprutsen op ongelofelijk knullige wijze zo'n klusje? kom op joh.. Daarnaast ben ik geen dokter maar als je iemand zo slaat met een honkbalknuppel sta je echt niet meteen op..

Al bij al dus een 13 in het dozijn domme actiefilm met een hoofdpersoon die zowat onsterfelijk is. Onderscheid zich wel door het sterke verhaal vind ik.

avatar van voskat

voskat

Eigenlijk onwerkelijk hoe republikeins deze film is. Het seksisme is bijna hilarisch.

De vrouwen in de film zijn er alleen om vol bewondering Tom Cruise aan te gapen. Vooral die Rosamund Pike draaft daarin tot het irritante door. Na de twintigste keer dat ze de grote alfa-bikkel met schaapachtige ogen en open mond zit aan te kijken, hoop je gewoon dat zij er eentje voor d'r muil krijgt.

Verder een aardige actie-thriller met niet zo gek veel actie. Wel een lekker rauwe auto-achtervolging, zonder de gebruikelijke perfect genomen haarspeldbochten, maar gewoon hotseknots met veel schrapend chroom.

avatar van schram101

schram101

Vermakelijke thriller die misschien een minuut of 10 te lang duurt maar behoorlijk vermakelijk is. Ik heb de boeken (nog) nooit gelezen dus kon me wat betreft gelukkig niet storen aan bepaalde miscasting van karakters. Tom Cruise kan ik sowieso altijd wel waarderen en heb ik mt aan hem dan ook niet gestoord. Pike is een mooi vrouwtje en was prima op haar plek.

De humor ligt er af en toe behoorlijk dik op maar was in de meeste gevallen vrij komisch. Hier en daar sloeg de film wat door maar behalve de scene in de badkamer was dat nergens vervelend.

Jack Reacher vertelt een aardig plot dat gelukkig niet onnodig ingewikkeld doet maar wel het niveau van de simpele politie flick weet te ontstijgen.

avatar van james_cameron

De rol van stoere antiheld is Cruise op het lijf geschreven, maar of dit het begin is van een interessante franchise is nog moeilijk te zeggen. Daar is het personage wellicht niet interessant genoeg voor. De film begint erg sterk en de plot zit spannend in elkaar, maar het hier aanwezige materiaal is te dun om een film van meer dan twee uur te rechtvaardigen. De finale is ook enigzins een climax. Jammer, want er zijn veel prima (aktie)scenes en de dialogen zijn heerlijk onderkoeld. Leuke bijrol ook van Robert Duvall en het casten van regisseur Werner Herzog als bad guy 'the zec' is een geïnspireerde keuze geweest. Als je je ogen dichtdoet is het net of je Arnold Schwarzenegger hoort.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Ik ben niet bijzonder weggeblazen bij deze film. Alhoewel ik wel moet toegeven dat de achtervolging scènes wel erg goed waren. Ik heb begrepen dat Tom Cruise ook werkelijk zijn stunts weer zelf deed. Bravo.

Moge het feit nou zo wezen, dat ik meestal bij dit soort films de verloop van het verhaal aardig weet te voorspellen. Helaas kreeg ik ook mijn gelijk.

Het lijkt een soort hype te worden dat uiteindelijk de aardige black guy, alsnog de slechterik blijkt achteraf. Dit was ook zo bij Lockout, ook hier dus weer. Het was natuurlijk te obvious dat de vader de bad guy zou zijn, dus hij viel al weg.

Van te voren weet je al dat Jack Reacher er niet zomaar bij wordt geroepen. Iets klopt niet aan de zaak. Je weet gewoon al dat de verdachte er in is geluisd. Wat nu nog rest is door wie en waarom. Nou daar hebben we dus Tom Cruise voor nodig.

Ik vond Rosamund Pike nogal dom overkomen. De ruzie die ze met haar vader heeft, die tevens haar baas blijkt, vind ik erg cliché. Dat ze express moeilijke projecten aanneemt om haar vader dwars te zitten. Nou ja goed.

De creepy old guy die het meesterbrein is, deed het voor mij niet. Het einde was dan ook wel echt een mooie 'schot in de roos', lekker een Headshot.

Redelijk standaard verhaal(complot theorie/cover up), de ontknoping is helaas voorspelbaar, maar het eind maakt veel goed. Mede dankzij Robert Duvall en zijn droge ondertoon.

avatar van Leno

Leno

Het verhaal is niet zo origineel maar Cruise is de laatste jaren erg goed op dreef in de fysieke rollen en zo ook hier. Het verhaal is vermakelijk, mede doordat het hoe en wat onduidelijk blijft en Reacher is sowieso een cool karakter (in de boeken is dat nog wel wat beter). De actie mag er ook zijn, zeker de achtervolgingsscene.

avatar van blurp194

blurp194

Onderhoudend is het woord.

Het had een stuk spannender kunnen zijn, als er niet al vrij snel een heleboel van het plot weggegeven wordt. Een beetje meer mysterie had toch wel geholpen. Nu moet de spanning toch voor een groot deel uit 'loopt dat wel goed af' komen, en dat is voor een Amerikaanse film nou meestal niet zo'n geschikte manier om je kijkers op het puntje van hun stoel te houden. Zo ook hier.

Tom Cruise past wel bij de rol - afgezien van zijn postuur natuurlijk. Hoewel het toch ook wel weer wat vermoeiend is om hem weer eens de uberheld te zien spelen. Zou een stuk frisser zijn als hij weer eens een echte badguy of sleazebag zou spelen - in Magnolia ging hem dat erg goed af. En dan Robert Duvall. Mooi klein rolletje voor hem, erg goed gedaan. Maar het prettigste element in de film blijft natuurlijk zonder enige twijfel Rosamund Pike.

Daardoor net iets boven het gemiddelde.

avatar van The Oceanic Six

Vermakelijke film, dat vooral enorm sterk begint met het gedeelte voor de introductie van Cruise. Daarna is het ook nog een tijdje de moeite, maar het tweede uur vond ik heel wat minder pakkend. Ik ken Jack Reacher overigens niet, schijnt een reeks te zijn. Ik heb dus geen idee of Cruise die rol goed heeft vertolkt, maar mij beviel hij wel. Hoe weird die gozer ook in zijn echte leven is, het blijft wel een hele sterke acteur voor actiefilms en thrillers. De vechtscenes zagen er ook weer uitstekend uit. Toch had ik na afloop wel het gevoel dat er nog meer uit deze film was te halen.

PS: Tof moment met die kerel die gedwongen werd zijn vingers eraf te bijten of te sterven. Brrr.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Een Prima actiethriller met een zoals altijd erg sterke Tom Cruise,

Jack Reacher is een erg standaardfilm, die keurig binnen de lijntjes blijft en nergens uit de bocht vliegt, het eerste uur is zelfs erg sterk. Het laatste gedeelte is niet bijzonder maar biedt toch voldoende vermaak. Wil best een vervolg zien. Weer eens een 'held' die niet volgens het boekje leeft, interessant karakter die Jack Reacher.

avatar van Theunissen

Tom Cruise mag dan in het echte leven een rare snuiter zijn, maar zodra hij op het witte doek verschijnt is het toch vaak genieten. Ook weer bij deze boeiende en spannende thriller. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar (zeker de eerste 90 minuten) en met de uitvoering zat het ook gewoon goed. Er zit meer dan voldoende actie in en hier en daar zelfs een vleugje humor (o.a. de scene bij het wachten op de bus ). Er zitten ook veel wendingen in en als je denkt "ja dat is logisch" dan krijgt het een paar seconden later weer een andere uitleg door Tom Cruise die eigenlijk nog logischer klinkt. De cast doet het goed en dan met name natuurlijk Tom Cruise. Rosamund Pike deed het ook best goed en ik moet zeggen dat ze er nog steeds leuk uitziet. De film is misschien iets aan de lange kant en ook het laatste gedeelte van de film vond ik iets minder (nog best goed maar wel wat flauwtjes en misschien ook wat cliché).

Maar al met al is dit gewoon een prima thriller die zich lekker wegkijkt en tot een hoger niveau wordt getild door Tom Cruise.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Zoals hierboven al vaker gezegd: het begin van de film is prima te doen. Na een uur begint 't allemaal wat langdradiger te worden wat bij mij zelfs voor een kort dutje tijdens de film zorgde. Maar dat kan ook aan 't tijdstip hebben gelegen Een waardiger opvolger van de MI films? In potentie zeker.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

Toegegeven, ik had vrij lage verwachtingen. Op basis van de trailer had ik een typisch Hollywoodactievehikel verwacht. Jack Reacher is beter dan dergelijke films. Ook al is de verplichte auto-achtervolging weer maar eens saai (wél leuk geëindigd), de toon is rustiger dan verwacht. Het plot focust zich niet op de actie, maar is eerder een thriller zonder al te veel vernieuwende franjes.

In de boekenserie zou Jack Reacher een beer van een vent zijn. In die zin is Tom Cruise miscast - ondanks een afgetraind lichaam is hij nooit imposant -, maar hij maakt dat goed met - jawel - zijn acteren. Ik ben absoluut geen fan van hem - films met hem mijd ik liever -, maar hier houdt hij zich goed staande. Moeilijk kijken blijft achterwege en qua komische timing zit het snor.

Rosamund Pike (incl. zwangerschapsboezem) is altijd wel leuk, al kan ze beter dan vlakke bijrolletjes in grote producties. Verder is Werner Herzog geweldig met dat Duitse accent en had ik op een grotere rol voor Robert Duvall gerekend.

Qua regie is dit zoals je het verwachten kan. De film heeft iets meer sfeer dan de gemiddelde genregenoot, iets wat komt door simpele zaken zoals een rustige aanpak tijdens bv de openingsscène.

avatar van Insignificance

Insignificance

Ah, Christopher McQuarrie, van het jammerlijk onderschatte The Way of the Gun. Een man die speelt met wat je genreclichés zou kunnen noemen en zo een lekker, ontspannen filmpje kan draaien. Hier sjouwt-ie meer plot en minder kogels mee, maar zijn flegmatieke, dartele signatuur komt ook hier weer regelmatig bovendrijven. Die toon zit dan voornamelijk bij Tom Cruise die met sappige teksten, een nonchalante houding en de nodige branie de zaak eigenlijk met speels gemak doorklieft.

Een acterende Herzog is er sowieso al over, zijn geleuter over Siberië en vingers is dat helemaal. Het dreigt wel eens mis te gaan, zo zijn er twee klootviolen met honkbalknuppels die er even een klucht van maken, maar dat wordt in het verloop van de scène getackeld. De achtervolging met de bloedcoole Chevy mondt uit in een voltreffer en het slot heeft nog wat heerlijk echoënde gunplay in petto. Weer een fijne en geinige worp van McQuarrie, die wat mij betreft vaker op dit stoeltje mag gaan zitten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wat blijft Cruise een belachelijk figuur in de realiteit : hij denkt zich verheven boven anderen, gaat er van uit dat alle vrouwen voor hem vallen en heeft een obsessie met scientology en jong blijven. De film is dan ook op maat voor hem gemaakt, en je ziet vaak van die clichés terug die je enkel met Cruise kan associëren : die vrouwen, zijn bijdehandse gedrag en coolness.

Liet ik me echt gaan, dan zou ik de film de grond inboren omwille van de hoofdacteur. Maar ik vond het eerlijk gezegd een onderhoudende film. Het plot kwam erg leuk over, ik zat er onmiddellijk in en het bouwt op een best originele manier op. Jammer dat daar wat van afgestapt wordt op het einde, zo heb ik toch nergens gehoord waarom de Zec nu dit ene slachtoffer dood wilde Het is een soort detectiveverhaal met een paar pittige actiescènes. Niks verkeerds allemaal maar spijtig genoeg een spektakel waarbij Cruise te vaak klaar lijkt te komen van zelfliefde.

avatar van Macmanus

Macmanus

Simpel filmpje.

Als een van de weinige mag ik Cruise altijd wel. Maar hier kiest hij meer dan ooit voor een wat makkelijke film. Het begint al wat vreemd, doordat je meteen ziet wie de dader is. Vond ik niet al te sterk gekozen. Had beter gewerkt als we nog niet helemaal wisten of de verdachte het wel of niet had gedaan. Daarna komt Reacher uit het niets om de zaak te bekijken. Het vermaakt dan redelijk maar verrassen doet het nergens. Het tempo is ouderwets. Van speurtocht naar actie scene om te eindigen met een showdown met de bad guys. Las laatst een interview met Paul Verhoeven die vertelde dat hij Hollow Man zijn minste film vond omdat wel meer mensen zo een film konden afleveren. Dat is hier ook hier ook het geval. Cruise control staat aan. Dat maakt dit een saai product.

2 sterren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Wat een saaie zit. Ik vind het hoofd van Cruise sowieso al een irritatiefactor, maar het verhaal kon me ook niet bekoren. Aan de ene kant vond ik bepaalde zaken net allemaal wat te cliché en anderzijds is het inderdaad zoals kos zegt vrij vergezocht. Na een half uur was mijn aandacht dan ook compleet ergens anders. Ik vind het echt zó storend dat politieagenten in films altijd totaal zwakzinnig lijken, alsof ze nog te dom zijn om hun eigen naam te schrijven. Frustrerend. Ook hier liep ik daar weer tegenaan. Af en toe wordt er geprobeerd wat 'humor' in te gooien, wat mijn inziens dus totaal mislukt is. Net als de rest van de film dus eigenlijk.

Meh.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gave film.

Achter het Jack Reacher personage gaat duidelijk meer schuil dan waar één film recht aan kan doen. Alleen al de ondertitel "The law has its limits, he does not" geeft dit aan. Dat er boeken van zijn, verklaart dat (en biedt hopelijk een kans voor een vervolg).

Het plot is aardig en laat je als kijker vaak gissen naar hoe het nou precies zit allemaal. Het sarcastische personage van Reacher leukt het geheel op en tilt de film echt boven het maaiveld uit. Hij is niet gewoon stoer, maar heel laconiek op een leuke manier.

Ik kon me absoluut niet storen aan de jip en janneke badkamer vechtscène, het paste juist wel in de film. Kom op, als je je aan die scène irriteert, wat dacht je dan van het kroeggevecht wat er aan vooraf ging? De rest van de cast is oké, verhaal is goed, met als bonus een toffe car chase en een lekkere oldschool shootout.

Leuke film, hopelijk komt er een vervolg.

avatar van Roodkapje 1964

Roodkapje 1964

Als we moeten geloven dat we hier met een supersoldaat te maken hebben,

dan zeg ik: 'dat is grote flauwekul'.

Dan zou de film afgekraakt worden, en misschien een halve ster krijgen.

Maar we hebben hier te maken met een film voor het grote vermaak.

ok dan nu mijn beoordeling: verhaal: erg ver gezocht maar leuk 3 sterren

actie: zit goed in mekaar 4 sterren.

acteren: gewoon goed 4 sterren.

Alles bij mekaar opgeteld 4 sterren.

avatar van patrick17

patrick17

Prima vermaak.

Vanaf het begin heeft het verhaal mij kunnen boeien. Op sommige momenten

is de film wellicht voorspelbaar maar heb me daar niet aan kunnen ergeren.

De actie werd vanaf minuut een laten zien!

De film zit wat mij betreft ook prima in elkaar.

Charlie kwam me al bekend voor, maar het is Varro uit Spartacus!

Tom Cruise vult zijn rol goed in.