• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Rosamund Pike en Robert Duvall

Releasedatum: 26 december 2012

Plot Jack Reacher

"The Law Has Limits. He Does Not."

Wanneer een sluipschutter met zes schoten vijf mensen om het leven brengt, wijst al het bewijsmateriaal in de richting van de man in hechtenis. Wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: "Zoek Jack Reacher!" Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid, waarbij Jack Reacher (Tom Cruise) tegenover een onverwachte vijand komt te staan die een talent voor geweld heeft en een geheim moet bewaren.

avatar van willem_45

willem_45

Ik vond deze film met Tom Cruise weer erg goed, bewondering voor deze acteur van over de 50 die weer een prima rol neer zet. Leuk verhaal en niet TE veel explosies en geweld, precies goed .

van mij 4 sterren

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Toch nog blij verrast op het eind van het jaar. Ik vond het een zeer sterke actie/thriller van onze goede vriend Tom Cruise (die zo'n beetje alleen maar goede films maakt (uitzondering daar gelaten)). Zat meteen te denken hoe deze film in de US is ontvangen, nu net na dat schiet-drama op school komt het redelijk dichtbij natuurlijk. Dat het in de film draait om een complot om 1 persoon uit te schakelen maar er ff 4 mee worden omgelegd werd uitstekend uitgelegd en uitgevoerd. Af en toe wat humor in de film, misschien net even te langdradig soms. Maar al met al een uitstekende film om het jaar mee af te sluiten!
Dikke 4 **

avatar van pierrrke

pierrrke

Zeer leuke film.

Cruise speelt wederom zichzelf en dat doet de film alleen maar goed. Hij is nog altijd erg scherp dat bewijst hij ook hier. Nog leuker is dat hij zijn stunts nog steeds zelf doet. Dit levert mooie shots op tijdens de enorm vermakelijke achtervolging. Je ziet continu dat het Tom zelf is die achter het stuur is. In veel films waar soortgelijke actiescenes zijn krijg je zelden dat soort shots omdat er een stuntman achter het stuur zit dan.

Zo daarnaast houden we nog een enorm boeiende thriller over waar nog verrassend veel humor in zat (meer met een grijns gezeten als bij ted). een minder positief punt vond ik dat de daders geen duidelijk motief hadden. Oftewel heb ik iets gemist maar men kwam er in ieder geval niet regelmatig op terug.

Ik zou Jack Reacher zeker aanraden als je nog eens een interessante luchtige politiefilm wilt zien. Maar hoewel de actiescènes uitstekend zijn moet ik toch even vermelden dat dit géén volwaardige actiefilm is, dat was precies wat de mensen verwachtten die in de zaal zaten. Ze omschreven het als langdradig. Ik daarentegen vond het juist beter, de impact van actie komt harder aan wanneer deze schaarser is. Daarnaast is het hele detectivegebeuren interessant genoeg waarbij Robert Duvall weer de show steelt

3, 75 *

avatar van m1701

m1701

Zeer goeie film! Goeie actie scenes, goed verhssl en verveelde geen moment.

Top gedaan! Vooral het tweede gedeelte van de film vond ik erg leuk!

Zeker de moeite waard om te kijken!

3,5

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Eerste gedeelte van de film is wat saai, maar het komt goed los in het tweede gedeelte! Lekker veel actie en ook de nodige humor in deze film! Er werd geregeld gelachen in de bioscoop! Alleen vraag ik me wel af, of deze humor wel past in een verhaal als deze....?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Dennissssss schreef:

Alleen vraag ik me wel af, of deze humor wel past in een verhaal als deze....?

Waarom niet?

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Omdat er 5 mensen worden doodgeschoten (willekeurig, zo lijkt het. En ten tweede, omdat Jack Reacher een serieus onderzoek aan het doen is in deze zaak.

Toen de humor kwam, had ik er een gevoel bij, van dit past niet.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik had geen probleem met de humor, ik vind dat juist wel fijn tijdens zo'n serieus onderzoek.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

Prima humor

avatar van pierrrke

pierrrke

niet in de top 100? pfoe en twilight mag wel...

nuja hij kwam ook wel wat laat uit

avatar van orrymain

orrymain

5,0

Een waardige afsluiter dit filmjaar wat een geweldige film.Tom cruise bewijst waarom hij nummer 1 filmster is voor mij,wat een topacteur.De 1e film van het jaar begon al goed met de film van Clooney The Desendants.Ik zit met twijfel welke van deze 2 films nu de beste is.Maar goed even over de film Jack Reacher,heb mij geen moment verveeld het begon al superspannend en eenmaal toen onze grote vriend Tom op de proppen kwam kon het niet meer stuk.Er werd veel over geschreven dat Tom te klein zou zijn,toch voor mij valt dat niet op hij ziet er gevaarlijk genoeg uit.Je geloofd gewoon dat hij de bad guys aan kan.De gevechtscenes waren genot om te zien,je ziet gewoon dat hij zijn ziel in zijn werk stopt.En wat denk je van de stunts die hij zelf doet,petje af.Ook de vrouwelijke hoofdrolspeler deed het erg goed,ze hadden goede klik samen.Ook heerlijk om oude rot Duval terug te zien ,Tom had hem speciaal gevraagd heb ik vernomen.Die elkaar nog kenden van Days Of Thunder.Ik snap nog steeds niet al de haters op het internet,kijk naar zijn werk wat hij brengt.Hij heeft mij al 27 jaar vermaakt met vele topfilms,was 10 jaar toen ik zijn 1e film zag.En dat was de film The outsiders,waarin hij de kleinste rol had en zie nu is hij de grootste geworden.En daar zaten toch topacteurs tussen,gek genoeg had C Thomas howell de hoofdrol en daar is niet veel van terecht gekomen jammergenoeg.Er zijn toch weinig acteurs uit de jaren tachtig die zon carierre opgebouwd hebben.Maar goed een dikke vijf voor deze film met actie heerlijke humor en een geweldige Tom cruise.

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

orrymain schreef:

Een waardige afsluiter dit filmjaar wat een geweldige film.Tom cruise bewijst waarom hij nummer 1 filmster is voor mij,wat een topacteur. (...)

Je klinkt als de voorzitter van de Tom Cruise fanclub op deze manier..

avatar van Shinobi

Shinobi

Niks mis met zo een enthousiaste review toch?

Heeft in ieder geval een glimlach op mijn gezicht gebracht.

avatar van Waackx

Waackx

edwinoudenes schreef:

Je klinkt als de voorzitter van de Tom Cruise fanclub op deze manier..

Dat is hij/zij ook volgens mij, bij elke film van Cruise moet erbij vermeld worden dat het beste acteur ter wereld is.

De meest succesvolle acteur van de laatste jaren zeer zeker.

De beste bij lange na niet.

Partyboooi schreef:
Dikke 4 **

Vertel dit soort dingen AUB niet meer..

Waackx schreef:

De meest succesvolle acteur van de laatste jaren zeer zeker.

De beste bij lange na niet.

Dat mag iemand toch vinden of niet?

avatar van DutchLion

DutchLion

Geweldige actiefilm. Alleen valt het tijdens de verschillende knokpartijen wel op dat Tom Cruise maar een klein mannetje is lol. Had alleen meer verwacht van het einde Had verwacht dat die kerel zonder vingers nog wel een truuk zou uithalen, maar uiteindelijk ging ie wel erg makkelijk dood Leuke afsleuting van het filmjaar.

avatar van Waackx

Waackx

m1chel schreef:

Dat mag iemand toch vinden of niet?

dat mag inderdaad, maar hij/zij vertelt het bij Eyes Wide Shut en M:I 4 alsof het een feit is.

• 1948 berichten

Ach, misschien is dat voor hem/haar een feit. Moet je wat doorheen prikken joh.

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Oké ik zal er doorheen prikken:) Het was ook een technisch zeer goede film qua actie ect. Het kwam allemaal zeer overtuigend over. Alleen kon ik echt niet wennen aan Tom Cruise als Jack Reacher. Ik blijf hem een gladjanus vinden als ik zijn placentahoofd zie (Sorry!!)

Ook zitten aan het verhaal nog wel wat haken en ogen. Sommige stukken roepen vragen op, maar die worden niet altijd 100% beantwoord.

Ik ben er nog niet over uit hoe ik deze film ga raten..

Oja enne..Duvall is en blijft een baas!!

avatar van Bramm14

Bramm14

Deze film was een beetje over the top op veel momenten. Daarbij was alles erg te voorspellen cliché en typisch. Gelukkig kwamen de dialogen totaal niet onnatuurlijk over...

edwinoudenes schreef:

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Goede film en kijkt lekker weg.

avatar van Mosman

Mosman

Het begin was geweldig.

Spannend verhaal ,hoewel het soort verhaal al vaker is voorgekomen.

Tom Cruise was weer op z'n best, heerlijk. Ook best vaak zitten grinniken door de hier en daar wat flauwe grappen. (Flauw op een goede manier)

Jammer dat na een tijdje het een vrij standaard actie film werd. De actie zelf was niks mis mee trouwens

Maar ook het plot maakte het er wel een erg dikke B film van.

Jammer omdat het echt wel meer had kunnen zijn. Maar toch nog genoten!

avatar van orrymain

orrymain

Er word geschreven over Placentahoofd,ik weet niet naar welke film diegene heeft gekeken.

Ik snap niet helemaal wat er mis is met zijn hoofd,kijk eens naar de man zijn leeftijd ik denk dat er vele jaloers zijn.Ik ben fan van vele acteurs maar bekijk de meeste maar eens van die leeftijd.Zelf erg fan ook van Kiefer Sutherland jonger Charlie Sheen ook jonger dan Cruise Emilio Estevez zelfde leeftijd. Brad Pitt ook geweldig acteur maar die is ook jonger dan Cruise,alhoewel hij er nog steeds cool uit ziet.Terwijl Cruise er meer uitziet als iemand van 40 alhoewel ik zie zat mensen van 40 die er niet zo uit zien.Lees maar eens wat vele vrouwen over hem schrijven,pubers zijn zelfs helemaal hotel de bottel van hem.Kijk eens naar Jean claude van Damme heerlijk om hem terug te zien in Expendables 2 maar toen hij zijn zonnebril afzette schrok ik.Kijk maar eens hoeveel acteurs er dik zjin geworden James Spader ,John Travolta, Val Kilmer, en zo kan ik nog wel even.Trouwens even terzijde wel 3 topacteurs

En wat dacht je van Mel gibson geweldig acteur maar wat is deze man oude geworden.En dat terwijl Richard Gere ouder is als Mel wint richard het weer.weet je wie wel de hand mag schudden met cruise is Rob Lowe,die wil ook niet ouder worden.O nog 1 kennen julllie C Thomas Howell nog topacteur uit de jaren 80 maar o wat is hij oud geworden onze ponyboy en ook jonger dan Cruise.En wat dacht je van onze Nic Cage de jaren gaan ook bij hem tellen,komt misschien door zijjn vele flops.Zelfs de laatste film met John Depp zag je dat de jaren ook gaan tellen bij onze Johnny.Maar goed mensen ik ben dus niet alleen van van Cruise,maar die heeft de meeste stijgende lijn in zijn hele ouvvre.Heelveel acteurs uit die periode zijn alleen nog maar werkzaam in tv series niks mis mee daar niet van.Kijk maar eens naar Kiefer Sutherland die heeft ons heel wat keren vermaakt met de topserie 24.Dus dat met dat placentahoofd dat kan ik niet helemaal wisselen,ik zie dat niet als ik naar hem kijk.O en mensen kijk even op IMDB alleen de film losin It heeft geen voldoende,het grootste gedeelte heeft dikke voldoende.Dat kunnen niet alle acteurs zeggen.Alleen Endless love tel ik niet mee de tijd die hij er in zit was te klein.Maar 1 ding hoop ik laat er maar veel vervolgen komen Van Jack Reacher we hebben er een nieuwe held bij genaamd Jack.En we hadden al een super held Jack Bauer,dus er zijn er nu 2.

avatar van RipCurl

RipCurl

Zeer vermakelijke aktie-film die het ABC perfect volgt. Wat mij betreft een perfect begin van een nieuw film jaar!

avatar van eppo349

eppo349

orrymain schreef:

En toch is Cruise niet de juiste acteur om Reacher te spelen!

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Een echte Tom Cruise film, wat leuk uitpakt. Keek makkelijk weg, Tom Cruise haalt zijn Tom Cruise-niveau, al is het met de voorkennis van de 'echte' Jack Reacher toch wat vreemd om juist hem deze rol te zien spelen. Wel moet ik zeggen dat ik me daar verder tijdens de film niet aan gestoord hebt. Koelbloedig, rustig en cool stond Tom zijn manneTJE.

Plot was aardig, gecombineerd met degelijke actiescenes.

De scene met het handknabbelen kon mij wel bekoren. 'Hoe ver ga je om te overleven?!'

avatar van caelers8

caelers8

Plot was inderdaad aardig, maar niet altijd even goed tot uitdrukking gebracht. De complottheorie kwam op sommige momenten goed naar boven, maar daarna liet men het na om er echt goed op door te gaan en moest het verhaal plaatsmaken voor actie.

Deze film draait maar om één ding: Tom Cruise. Maar dat geeft de naam van de film eigenlijk al weg.

avatar van de vlo

de vlo