• 9.267.048 stemmen

Met onder meer: Cameron Diaz, Justin Timberlake en Jason Segel

Releasedatum: 23 juni 2011

Plot Bad Teacher

"She doesn't give an F."

Sommige docenten doen maar wat. Elizabeth (Cameron Diaz), bijvoorbeeld. Ze is meedogenloos, onaangepast en vloekt er op los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar flutbaan. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, zet ze alles op alles om een rijke, knappe vervanger (Justin Timberlake) voor zich te winnen. Elizabeth gaat de strijd aan met haar overenthousiaste collega Amy (Lucy Punch) en gaat niet in op de avances van een sarcastische, onfatsoenlijke gymleraar (Jason Segel).

Elizabeth Halsey

Melody (Garrett's Mom)

Sandy Pinkus

avatar van mrklm

mrklm

Elizabeth Halsey [Cameron Diaz] is het type docent dat de tijd doodt met het vertonen van films als Stand and Deliver en Dangerous Minds en buiten het klaslokaal haar pijlen richt op knappe, rijke mannen. Nadat Mark [Nat Faxon] haar dumpt begint ze op een middelbare school onder leiding van Wally Snur [John Michael Higgins] waar ze in de eveneens nieuwe collega Scott [Justin Timberlake] denkt haar nieuwe ‘ideale man’ te hebben gevonden. Maar ze krijgt concurrentie van collega Amy [Lucy Punch], die alles vertegenwoordigt wat Elizabeth verafschuwt. Schoolkomedie leunt wel erg op karikaturen maar neemt zichzelf nooit serieus en zal daarom zelfs de meest verstokte onderwijzer hier en daar flink doen gniffelen. Verwacht geen diepgravende humor of scherpe maatschappijkritische satire, maar wel aangenaam leeghoofdig vermaak

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zo'n film die ik eigenlijk altijd al wilde zien, maar die me dan toch iets te slecht leek om te huren of aan te schaffen. Dat leken zowat de enige (legale) opties toen deze film uitkwam. Inmiddels kunnen we alweer een tijdje streamen en is het dus ook gemakkelijker geworden om films uit te proberen.

Bad Teacher bevat een aantal behoorlijke missers. Op enige vorm van realiteit hoef je niet te rekenen; deze film speelt zich af in een sprookjeswereld. Elizabeth zou geen schijn van kans hebben in het onderwijs. Ouders, leidinggevenden en zelfs leerlingen zouden heel gauw korte metten maken met haar. Daarnaast is het bij vlagen moeilijk om sympathie voor haar op te brengen omdat ze ook wel écht fout te werk gaat, zoals bij het bemachtigen van de antwoorden van de toets. Enerzijds de bedoeling, anderzijds wil je natuurlijk toch ergens een beetje meeleven met het hoofdpersonage, hetgeen hier nauwelijks gebeurt. De bijrollen? Niet veel soeps. Jason Segal kan ermee door, maar Justin Timberlake en Lucy Punch zetten behoorlijk overdreven karikaturen neer die eigenlijk nooit grappig zijn. Ten slotte is de film écht een Amerikaanse komedie: alle clichés worden uit de kast getrokken en de humor is soms van een behoorlijk kinderlijk niveau.

Maar... Als het je lukt daar doorheen te kijken (of de verwachtingen vrij laag houdt), dan is Bad Teacher eigenlijk best een leuke film. Mij lukte dat in dit geval verrassend goed. Het is vooral leuk dat de film weinig terughoudend is, waardoor het heerlijk lomp blijft. Cameron Diaz vind ik vaak wisselvallig als actrice. Bloedmooi, maar soms ook bloedirritant. Leuk in een film als There's Something about Mary; afschuwelijk in What Happens in Vegas. Haar rol als slechte docente ligt haar echter wel. Zoals gezegd voel je (te) weinig sympathie voor haar, maar dat ligt voor mijn gevoel eerder aan het schrijfwerk dan aan Diaz. De chemie is er ook wel tussen haar en Clarke. Schaterlachen is er niet bij, maar enkele gniffelmomenten zaten er wel tussen. Eric Stonestreet en Thomas Lennon verdienen het ook wel om genoemd te worden wat dat betreft.

De film wist mijn aandacht goed vast te houden. Knap dat men zelfs na een pijnlijk onleuke scène (dat droogneuken) nog weet op te krabbelen. Echt vervelend werd het nooit. Echt hoogstaand ook niet. Ik twijfel tussen twee cijfers, maar ga voor het voordeel van de twijfel. Ik zou er nog graag aan willen toevoegen dat je voor deze film in de stemming moet zijn. Ik denk eerlijk gezegd dat de plotomschrijving en poster je in voldoende mate zouden moeten kunnen helpen beslissen of dat wel of niet het geval is.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

23ste film van de Cameron Diaz marathon!

Ook al eens gezien, maar het blijft een leuke film. Diaz bewijst dat ze nog steeds de looks, maar ook het gevoel voor acteren niet is verloren. Ze doet het briljant! Ook de rest van de cast zijn wel leuke typetjes die iets leuks toevoegen. Het uitgangspunt van de film is leuk, maar het einde stelt toch wat teleur. Ineens in de film klaar en dan vraag je je af waar je nu naar hebt zitten te kijken. Het voelt niet als een afrondend verhaal waarbij echt iets teweeg is gebracht. Het zijn voornamelijk gewoon erg leuke grappige scenes die elkaar opvolgen en daar heb ik erg van genoten.

Beoordeling blijft staan.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Ik kan normaliter lompe, foute en schunnige humor best waarderen. Bad Santa bijvoorbeeld. Die vond ik fantastisch!

Maar dit.....

Ieder zijn ding, dus wie ervan heeft genoten, top!

Ik vond het beschamend.

Deze film heeft de oppervlakkige poep, pies en plas humor van een kleuter. Maar dan wel gemixt met de woorden en gebaren van een ordinaire, rebelse soft-porno puber.

....voor mij werkte het helemaal niet.

Onsympathiek, platvloers en vooral niet leuk.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Het viel wel mee voor een keer. Cameron Diaz heb ik ook al in andere films gezien.