• 8.846.479 stemmen

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Komedie / Drama | 118 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa

Met onder meer: Steve Carell, Ryan Gosling en Julianne Moore

Releasedatum: 8 september 2011

Plot Crazy, Stupid, Love.

"This is crazy. This is stupid. This is love."

Als Cal Weaver (Steve Carell) erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn 'perfecte' leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar je hart niet...

Cal Weaver

Claire Riley

avatar van stefan dias

stefan dias

Crazy en stupid.

Lamlendige laffe lul wordt terecht buitengekegeld en ontpopt zich dan plots tot Mr. Perfect. Ondertussen gaat hij wel rustig door met zijn vrouw te stalken (zijn tuintje, weet je wel) en laat hij een dot van een vrouw (Marisa Tomei) schieten voor zijn huilebalk van een vrouw, terwijl hij de eerste ook nog eens herhaaldelijk ongestraft kan beledigen. Die speech in de school… daar zakt als normaal kind toch wel je broek van af… erger kan je het echt niet maken. Nee… deze film is érg slecht geschreven. Ik heb niks tegen een pleidooi voor ware liefde, maar maak het dan tenminste een beetje serieus (en daarmee bedoel ik niet 'zonder humor')

Op de 13-jarige zoon na is werkelijk niets aan deze film normaal en de humor werkt dan ook van geen kanten.

avatar van Pacino74

Pacino74

Vlot wegkijkende romcom met usual suspects Ryan Gosling en Steve Carell die tamelijk vlot getransformeerd wordt van seutige nerd tot modieuze playboy. Verschillende verhaallijnen lopen kriskras door elkaar en de makers hebben, in tegenstelling tot collega's uit het genre, zich niet laten leiden door platvloerse en vulgaire grappen. Al is het einde wel typisch romcom, je ziet hem van mijlenver aankomen, zelfs na 120 minuten film.... 2,5*

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Leuke mix tussen drama en komedie. Blijft lastig om deze 2 componenten te fuseren tot een aantrekkelijk geheel, maar hier werkt het meer dan prima. Gosling blijft toch ook een van de betere acteurs van zijn generatie.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Herzien vanwege de "photoshop"-scène tussen Stone en Gosling, maar eigenlijk bevielen ditmaal álle plotlijnen en –lijntjes me (nóg) beter. Een afwisselend grappige, schrijnende en ontroerende film die op meerdere niveau's blijft boeien.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Steve Carell kende ik als die irritante vent uit The Office USA (verschrikkelijke serie) en ik hield dus mijn hart vast. Maar het viel reuze mee, leuke vlot wegkijkende film met een paar mooie scenes. Het eind was wel weer echt feelgood Hollywood, en er zitten zeker hier en daar vlekjes in de film, maar heel vermakelijk voor een zaterdagavond.

avatar van Brabants

Brabants

• 1943 stemmen

Somber en vooral ongeloofwaardig verhaal wat bol staat van clichés en stompzinnige personages. Geen enkel van de verhaallijnen kon dan ook echt indruk maken. Het lijkt dan ook een met sterren bezaaide brok fantasie die voor mij dan ook verre van realistisch overkwam.

avatar van Movsin

Movsin

Typische Amerikaanse, romantische komedie met geen enkele link naar een snuifje realitiet.
Oppervlakkig, zoals verwacht want de titel wijst in die richting en zo was het ook bedoeld maar het was wellicht niet bedoeld dat er met dit product amper kan worden echt gelachen op de scene met de defecte boiler na en mogelijks met het hilarisch tuingevecht.
Geforceerde sentimentaliteit en haalt met moeite de "pretentieloze ontspanning".
Redding komt gelukkig van de cast.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Herzien. En ik blijf de chemie tussen Gosling en Carell steeds beter vinden. Heerlijk dit. Verhoging van 3,5 naar 4*.

avatar van mikey

mikey

Afgrijselijke vrouwen-crap over dat mannen alles moeten pikken van hun echtgenotes zoals hun buitenechtelijke escapades, anders kan je nooit gelukkig worden

Die Carell verdient slechts een trap in de ballen na deze verschrikkelijke vertoning.

avatar van hannes64

hannes64

Een klein pareltje in de filmwereld.

Heel goed gespeeld, èn geregisseerd.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Leuke film!

Echt met veel plezier naar gekeken. Voorspelbaar, typisch Amerikaanse emo film, diepgang=0

.....maar bij vlagen erg grappig en charismatische cast. Dat maakte een hoop goed.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Een drama vind ik deze film niet, en dan bedoel ik het in beide opzichten.

Het onderwerp van de film is geen drama, maar als komedie is het ook geen "drama".

Redelijke film dus, die nooit echt grappig is, maar wel onderhoudend is.

De cast is redelijk al heb ik van sommige acteurs/actrices al betere dingen gezien.

Maar heb me niet verveeld met deze prent, da's nog het grootste pluspunt.

Een komedie die me deze keer beter is bevallen dan de eerste keer, een zeldzaamheid voor mij.

Maar ik vind vooral dat de cast hier uitstekend acteerwerk levert, zonder uitzondering, ook Steve Carell dus !!!

Vond hem dus wel goed

avatar van Jeetje

Jeetje

Ik vond het wel een geinige film, het einde vond ik een beetje jammer.

avatar van makwild

makwild

Jeetje schreef:

Ik vond het wel een geinige film, het einde vond ik een beetje jammer.

tot drie keer toe dacht ik dat we bij het einde waren aanbeland.

avatar van Angel9999

Angel9999

De goede dialogen en fantastische cast zorgen ervoor dat deze film in zijn genre er boven uitschiet. Toffe film.

avatar van Rafasol

Rafasol

Als man kan ik zo films wel hebben. Het bevat altijd wel wat cliché's, iets moraliserend en terugkerende personages (zoals de dolverliefde puber die volwassener is dan zijn leeftijd doet vermoeden en een übervlotte kerel in de gedaante van Gosling), maar dat maakt het net zo een film natuurlijk.

Verveelde me niet en het verhaal is zeker te pruimen. Wil je u echt als macho positioneren, kijk dan niet, voor de rest is het zeker kijkbaar.

Ik zou een 7,5 op 10 (3,75) geven, gaat niet, dus 3,5 of 4. Laat ik het op 3.5 houden, maar zeker 4 binnen het genre.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een typische vrouwenfilm, niet grappig en met een zoetsappig en onrealistisch einde. Steve Carell was soms nog wel leuk maar hij speelt weer dezelfde rol die hij altijd speelt, weinig origineel dus.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Best vermakelijk. Niet heel diepgaand en er lopen best veel verhalen door elkaar, wat het lastig kan maken om alles goed te volgen, maar ik houd wel van dit soort films en ik had zin in iets luchtigs en komisch. De cast speelt goed en de humor vind ik leuk. Het eind vind ik zozo. Vooral de speech vind ik iets te veel van het goede. Ik heb me er niet mee verveelt. Fijn om te kijken. Een 7. 3,5*

avatar van nijkerkbert

stratmans

leuke ongeloofwaardige film

avatar van deventerate

deventerate

Zo'n afspiegeling van leven dat je snel zou zien in een romkom. Maar niet op een heel irritante manier.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Geen idee waarom dit zo veel hoger scoort dan de meeste andere Steve Carell-komedies. Toevallig laatst nog het bizarre Date Night herzien en die vond ik eigenlijk nog wel een stukje leuker dan deze Crazy, Stupid, Love.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik dit geen leuke film vond. Het verhaaltje is leuk bedacht en ook de uitwerking mag er zijn. Is het helemaal geloofwaardig dat Cal vrij snel van een eersteklas nul verandert in een womaniser? Niet echt natuurlijk, maar de film komt ermee weg. Dat heeft ook te maken met het feit dat Carell goed wordt bijgestaan door zijn medeacteurs. De interactie tussen hem en Ryan Gosling is fijn, maar ook Emma Stone en Marisa Tomei wisten regelmatig op de lachspieren te werken. Kevin Bacon hangt er in eerste instantie wat bij, maar zijn bijdrage blijkt uiteindelijk wel van belang voor het tuinfeest; een erg geestig moment overigens. De enige die me niet zo wist te bekoren was Julianne Moore, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat haar personage net zo duf is als Cal zoals we hem aan het begin van de film meemaken.

De film kent naast leuke humor ook enkele geraffineerde plotwendingen. Daarom is het laatste gedeelte van de film (na het tuinfeest) ook zo'n domper. Daar wordt een onnodig groot blik clichés opengetrokken en ik merkte dat ik het daar ook wat langdradig begon te vinden. Uiteindelijk overheersen wel positieve gevoelens door het eerste anderhalf uur, maar de echte afsluiting met die speech e.d. vond ik niet helemaal lekker lopen.

Prima komedie, maar ik kan niet zeggen dat ik 'm onderscheidend vond. Wat mij betreft hoeft dat ook niet meteen. Ik heb genoten van de cast en dit is zeker een film die ik in de toekomst nog eens zou opzetten als hij weer op mijn pad komt.

avatar van zoetzuur

zoetzuur

Ik snap echt niet waarom er op dit soort films altijd zo veel kritiek is dat het voorspelbaar of ongeloofwaardig is. We hebben het over een Romantische komedie van Amerikaanse makelij, romantiek is eigenlijk per definitie voorspelbaar en kluchterig. En met een over the top Amerikaans sausje weet je precies wat je krijgt. Het is alsof je klaagt dat je een kast van de Ikea zelf in elkaar moet zetten.

Los daarvan is deze film niet eens zo voorspelbaar, binnen zijn genre kent hij verrassend veel plottwists. Het helpt wel mee dat ik een fan ben van Steve Carell maar over het algemeen vind ik dit een erg vermakelijke film. De verhaallijnen lopen leuk door elkaar, de cast is over het algemeen goed en er is zeker humor aanwezig, alleen niet het schaterlach/slapstick type maar meer subtiel.

Blijft een van mijn favorieten, een welverdiende 4,5*

avatar van MovieMind

MovieMind

Was gister door mijn kijklijst aan het pluizen, Crazy, Stupid, Love., vooruit waarom ook niet.

Fijne keus achteraf want vond het een vermakelijke film voorzien van een lach en een traan.

Een goede mix tussen drama en komedie, waarbij ik bij sommige momenten behoorlijk in de lach schoot.

Heb ervan genoten, prima film!

avatar van macrobody

macrobody

• 2016 berichten

Erg leuke film. Wat een verademing vergeleken met het prutswerk van tegenwoordig.

avatar van Kooiker

Kooiker

Heerlijke komedie met serieuze ondertoon over de dwaasheid van de liefde en verliefdheid waarbij het verstand vaak ver te zoeken is. En tegelijk de geforceerde manier om de ware te vinden. En ja, natuurlijk valt de vlotte jongen voor de ware liefde. En oude liefde roest niet. Maar de toon blijft gelukkig luchtig. En ja, die Gosling heeft een prachtig lichaam. En een fantastische cast.

avatar van Daan258

Daan258

Crazy, Stupid, Love was een film die al heel lang op mijn lijst stond. De cast zag er goed uit en de rating van de film is aan de hoge kant.

Een aantal dagen terug dan is opgezet met best wat hoge verwachtingen. Jammer genoeg heb ik me niet goed kunnen vermaken. Ja, de cast is zeker niet slecht, maar het geheel was aan de saaie kant en de speelduur van bijna 2 uur werkte ook niet mee. Het verhaal wist mij niet te pakken en de humor miste ik toch ook wel.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Een heel fijne feelgood film, die een goede balans weet te vinden tussen het komische en het wat serieuzere aspect. Ik had op voorhand meer een volbloed komedie verwacht, maar de film schuwt het niet om ernstigere zaken over de liefde, verliefdheid en relaties aan te kaarten. Hoewel de lach nooit ver weg is, gelukkig. Met een speelduur van twee uur is Crazy, Stupid, Love vrij lang, zeker voor een film uit dit genre. Zo voelde dat echter helemaal niet aan; er worden voldoende personages en verhaaltjes gevolgd om zo'n speelduur te rechtvaardigen. Dat wilt niet automatisch zeggen dat alle personages en verhaallijnen even boeiend zijn, maar over het algemeen was niemand vervelend om te volgen. De rollen van Julianne Moore en Kevin Bacon, of het zoontje, vond ik bijvoorbeeld soms iets teveel tijd opeisen. Wél geweldig leuk zijn Steve Carell, Ryan Gosling en Emma Stone. Voornamelijk Carell is een komische tour de force; zeker in het eerste uur wanneer hij zich nog awkward gedraagt. Gosling heeft opvallend leuke chemie met zowel Carell als Stone, maar is met momenten ook wel grappig. Al was dat geen grote verrassing meer na The Nice Guys gezien te hebben. Alles wervelt heerlijk grappig en absurd samen in de tuinscène een halfuurtje voor het einde; clichématig, maar wel het hoogtepunt van de film. En tja, dat clichématige is natuurlijk onderdeel van dit soort films, dus hard heb ik me daar niet aan gestoord. De film pakt dit zelfs vrij slim aan, en weet met een mooie vorm van bitterzoetheid te eindigen, in plaats van een ongeloofwaardig 100% happy end. 3.5*.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Will you take off your shirt... fuck! Seriously? It's like you're Photoshopped!”

Enige tijd geleden (eigenlijk vorig jaar nog) heb ik deze film ooit begonnen maar, ik was al snel afgekapt. De film trok mij niet helemaal, en ik kon nog niet echt normaal meer naar ‘Carell’ kijken nadat ik met ‘The Office’ was begonnen. Even bewaard voor later, en dat dat was dan vanavond. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet helemaal over zijn rol van de serie kan kijken, maar dat is even wennen denk ik. Ik vond hem aardig spelen overigens in deze film, speelt zeker niet de beste rol die ik van hem ken maar, het blijft vermakelijk. Toch is het de gehele film waar ik een beetje voor val, en dat is dat er net iets te veel drama is en te weinig komedie. En dat is juist wat ik andersom echt had verwacht. Ik had toch wat meer komedie verwacht op een sukkelige liefde, en daarbij de nodige goed gecombineerde drama, en zeker na het zien van de hoge cijfers stond ik hier toch wat van te kijken.

En misschien is dat ook wel het gene waar de film bij mij toch niet zo wist te boeien tijdens de eerste kijkpoging, dat de film niet de lijn van verwachtingen door trok. Ik had echt even zin om te lachen, dat mocht helaas niet altijd zo baten. Ook meer omdat de komische scenes totaal niet komisch aanslaan, en het daardoor vaak nog taaier is om naar te kijken.

Qua cast zit deze film eigenlijk helemaal goed. Zoals ik al zei heeft ‘Carell’ hier de hoofdrol die ik redelijk vond spelen, het was niet altijd even overtuigend maar hij deed zijn dingen en er waren genoeg ‘Carell’ momenten zoals we hem kennen. Ook ‘Ryan Gosling’ vond ik vermakelijk, en zeker de strijd tussen die twee kon me echt bekoren en vond ik zeer vermakelijk om naar te kijken. Daarnaast deden ‘Julianne Moore’ en ‘Emma Stone’ het ook wel leuk, verder niets op aan te merken.

Het verhaal was redelijk, we volgen een getrouwd stel waarvan de vrouw ’Emily’ vreemd is gegaan. ‘Cal’ gaat het huis uit en bij haar weg, en verkeerd in groot liefdesverdriet als hij ‘Jacob’ tegen het lijf loopt in de clubs. Deze neemt hem mee op sleeptouw om hem om te toveren tot een soort seksgod en vervolgens gaat ‘Cal’ los, en neemt verschillende vrouwen mee naar zijn huis om er een soort ‘One Night Stand’ te houden. ‘Jacob’ is vervolgens bezig met zijn eigen handeltje, en neemt ‘Hannah’ mee, de twee worden verliefd. Ondertussen komen ‘Cal’ en ‘Emily’ weer wat meer bij elkaar als ook zijn geheimen boven water komt, hij heeft o.a. de lerares van zijn zoon meegenomen en deze confrontaties kwamen hard aan.

Uiteindelijk loopt het allemaal weer spaak, met weer veel ruzie en drama, ‘Cal’ die er achter komt dat ‘Hannah’ wat met ‘Jacob’ heeft. Uiteindelijk is het allemaal eind goed, al goed maar dat duurde helaas allemaal te lang

Ik vond de film irritant traag, overdreven veel drama en te vaak onnodige ruzies die eigenlijk geen uitgangspunt had, neem bijvoorbeeld het moment dat er wat gevochten wordt in de achtertuin, tja, het is het allemaal net niet. Had zeker meer potentie voor mij, als hij een iets andere wending had gehad.

avatar van Biergezicht

Biergezicht

Vermakelijke film waar ik toch een paar keer heb moet lachen. Vooral de interactie tussen Carell en Gosling is leuk.

Bepaalde plotwendingen zie je al al van verre aankomen, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van Arnie

Arnie

Dit viel eigenlijk alles mee (gezien mijn natuurlijke scepsis ten aanzien van romcoms). Fris, grappig, en de romantiek/drama is goed te verteren en realistisch genoeg, waarschijnlijk omdat het expliciet speelt met allerlei clichés. De stijl en humor van Steve Carell valt hier goed op zijn plaats. Goslings karakter is natuurlijk veel te stereotiep, maar dat valt te vergeven door de humoristische insteek. Leuke wegkijker dus. En Marisa Tomei.