menu

Bird Box (2018)

mijn stem
3,14 (1273)
1273 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Sciencefiction
123 minuten

geregisseerd door Susanne Bier
met Sandra Bullock, Trevante Rhodes en John Malkovich

In de nasleep van een wereldwijde dreiging van onbekende oorsprong moet Malorie de kracht vinden om haar kinderen veilig te kunnen stellen. Ze vlucht met ze weg via een verraderlijke rivier, op zoek naar een veilig onderkomen. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=JQpjG8r795c

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van TheBatCat
3,5
Spannende film, ik vond het zeker waard om te 'kijken'.
Vooral kijken?

0,5
Ik heb niet snel de neiging om een review te plaatsen, maar nu wil toch even wat kwijt.
Nieuwsgierig geworden na de gigantische kijkcijfers in de VS.
Maar waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken?
Spijt dat ik heb besloten de film toch af te kijken.
De slechtste film die ik in tijden heb gezien. Enige lichtpuntje is het acteerwerk van Sandra Bullock.

avatar van WMiltenburg
2,5
Het was opzich een prima film, alleen niet meer dan dat.. had wel iets meer verdieping mogen zitten in het “kwaad” wat de wereld overnam. Had daar meer over willen weten. Nu vond ik her wat dramatisch.

avatar van sinterklaas
3,5
Prima Netflixfilm weer... En Sandra Bullock rockt nog steeds.

Bijna ook een concurrent van A Quiet Place. Dit keer komt het kwaad echter niet op geluid af, maar op zicht.

Ook moest ik erg aan The Happening denken wanneer we zien hoe mensen op een onverklaarbare wijze het hoekje omgingen.

Film schommelt tussen verschillende tijdsbestekken: De uitbraak van de virus en de tocht die Bullock doorstaat met haar kinderen. Geblinddoekt welliswaar. Dit levert toch nog wel een vrij redelijke survivaltocht op. Er zit een prima tempo in en soms is het wel eens nagelbijten. Om helaas de vanzelfsprekendheid niet uit de weg te gaan. Soms dan lijkt het wel heel eenvoudig te zijn om bijvoorbeeld met een blinddoek een dodelijke waterstroming te overleven... en nota bene je bijna verdronken kindje weer te kunnen redden. Maar ach, het gaat maar om het idee.

Echt veel budget is er niet in gestoken want vele dingen ogen vrij goedkoop. Of het moet deels in de arthouse sfeer vallen aangezien Susanne Bier voor de regisseurstoel is verkozen.

Fijne bijrollen ook van oa John Malkovich, die kids en Trevante Rhodes... Vooral die laatste was een erg sympathieke rol.

Schommelt een beetje tussen 3,5 en 4,0* in. Ik hou het nog even bij 3,5*

avatar van RebbelDebbel
5,0
Genoten van de film. Was bang dat de afgerukte armen me om de oren zouden vliegen maar dat was niet t geval. Briljant was t niet, onderhoudend en spannend wél!

avatar van Zakkie
3,0
Tja. Deze film vorige maand al gezien, vooral omdat je niet om de hype heen kon. Ik heb mij prima vermaakt, maar meer ook niet. De eerste helft van de film is echt wel heel goed en de scenes in het huis deden mij een beetje denken aan de serie Lost. Daarna komt een vrije abrupte sprong in de tijd en ligt de nadruk vooral nog op het vinden van de veilige plek, vanaf daar had ik het wel een beetje gezien. Toegegeven, er zijn nog steeds spannende momenten (als ze een stem horen en een man hen probeert te verleiden om uit de boot te gaan en, vooral, als dat meisje uit de boot is gestapt toen Bullock weg was), maar ik merkte dat ik toe was aan het eind van de film. Het einde voelde voor mij een beetje als een anti climax en liet een onbevredigend gevoel achter. Al met al prima om gezien te hebben, maar een echte aanrader is het niet.
Oh ja... Die Bullock... haar acteerprestaties zijn nog steeds erg goed, maar wat zonde hoe zij haar gezicht heeft laten 'bewerken'.

avatar van EVIL '84
3,0
De film begon veelbelovend, leek een beetje op de zoveelste ''infected'' film á lá 28 Days, The Crazies, [REC] enz. Ik vond het wel leuk bedacht dat je de kwaadaardige wezens niet kon zien, en als je ze eenmaal ziet draai je door en pleeg je zelfmoord. Je ziet alleen schaduwen en de struiken bewegen. Bullock acteerde goed en Malkovich speelde goed de ''asshole.'' Het schakelen tussen de scenes op de rivier en wat zich daarvoor afspeelde vond ik ook goed gedaan en zorgde voor spannende momenten. Het einde vond ik een beetje simpel en zoetsappig, en dat die vogeltjes in die box (titledrop!) het zolang volhielden was mij ook een raadsel!

avatar van kappeuter
3,0
kappeuter (crew)
Netflix schrapt beelden treinramp uit Bird Box | RTL Boulevard - rtlboulevard.nl

Mensen uit Lac-Megantic, waar de ramp met een goederentrein plaatsvond, waren in januari geschokt toen ze erachter kwamen dat de filmmakers het ongeluk hadden gebruikt voor de film, waarin Sandra Bullock de hoofdrol speelt. Bij de ramp kwamen 47 mensen om het leven. De onbemande trein ontspoorde en ontplofte middenin het stadje.
"We hebben besloten om de beelden te vervangen. Het spijt ons als mensen zich gekwetst voelden", aldus een woordvoerder van Netflix. De beelden worden naar verluidt ergens in de komende twee weken geschrapt.

avatar van kos
2,0
kos
Huh? Dat is wel uitermate bizar zeg.

avatar van AC1
3,5
AC1
Tweede kijkbeurt (het is de laatste tijd bij Netflix weer triestig gesteld op vlak van films) en score verhoogd van 6/10 naar 7/10. Wat me vooral opviel is dat deze film humor bevat en A Quiet Place niet. En de mensen die niet begrijpen waarom de kinderen 'Boy' en 'Girl' heten, hebben toch wel het belangrijkste thema van de film gemist. Jammer genoeg voelt de climax een beetje 'gemaakt' aan (in het bos halen de wezens net iets te veel uit de kast) maar voor de rest had ik niet verwacht dat Bird Box een tweede beurt zo goed zou doorstaan.

avatar van gizzegiz
2,0
Voorspelbaar en zo zijn er al wel meer films gemaakt. Dankzij Bullock toch nog twee sterren.

avatar van Roger Thornhill
4,0
Heerlijk, eindelijk weer eens een horrorfilm die niet alleen tijdens de expositie interessant is maar dat ook tijdens de afwikkeling blijft, met een climax (het antwoord op de vraag welke lokatie dan toch wel een veilige haven zou kunnen zijn) die niet vergezocht of er met de haren bijgesleept is en toch bevredigend is, en met het gezond verstand om de monsters achterwege te laten (en hoe verstandig dát is geweest kunnen we zien aan de foto's die alsnog van de ontwerpen naar buiten zijn gebracht). Geweldige Sandra Bullock, John Malkovich doet weer een prima John Malkovich, en Tom Hollander is weer net zo sterk als in The night manager, zijn vorige samenwerking met Susanne Bier.

avatar van Noodless
4,0
alé...gelukkig beter dan ik op voorhand had gedacht. Was toch een beetje bang dat het een soort kopie ging worden van A Quiet Place (2018) die ik uitstekend vind.
De film heeft hetzelfde concept rond een mysterieuze uitbraak, invasie of ramp waarbij een zintuig heel belangrijk is in de film. Bij A Quiet Place waren dat geluiden, hier mag men niet kijken. Sowieso spreekt mij dit soort films wel aan en de uitvoering mag bij deze film wel wezen. Het wordt toch wat anders benaderd dat de andere film in kwestie en heeft net zoals die film ook zijn gebreken. Het grootste verschil van de twee films vind ik vooral de spanningskracht die ik bij AQP veel groter vind waarbij een paar zeer sterke scènes die ik hier minder ontdek. Bird Box opent heel goed en weet ook de spanning langzaam op te bouwen. Sandra Bullock komt overtuigend over, de rest van de cast vond ik maar gewoontjes. Je kunt natuurlijk op alles wat muggenziften, maar ik vond vooral naar het einde toe dat de film wat minder werd. Die vogeltjes , die overdreven beïnvloeding van de wezens in het bos die voordien niet zo waren, de verlichte open ruimte op de eindplaats, blind bootje varen op de snelle stroom en dan kapseizen...al vind ik dat belletje dan toch weer goed gevonden....
Tja, dat zijn wat mindere punten, maar voor de rest is dit wel een goede film die je twee uur weet te entertainen.

avatar van FlorisV
2,0
Erg matig.

Op zich een intrigerend gegeven, met een sterk begin, maar het wordt compleet verziekt doordat er wel heel gemakzuchtig geen enkel tipje van de sluier wordt opgetild waardoor je aan het einde nog steeds geen fluit wijzer geworden bent over wat er nu precies gebeurd is in de wereld en waardoor. Prima acteerwerk kan het dan ook niet meer redden en echt spannend is het nergens.

avatar van Collins
2,5
Weinig opzienbarende film met een leuk uitgangspunt. Slechts zonder zicht is het mogelijk om aan een dodelijke bedreiging te ontsnappen. Dat gegeven levert vooral in het hectische begin een aantal spannende scènes op, maar verwordt al heel snel tot een gimmick als de film verder niet veel meer dan dit trucje gebruikt om spanning op te roepen.
Alles in de film draait hierom. En dat is jammer. Andere zaken die om aandacht roepen en de film van meer cachet hadden kunnen voorzien krijgen die aandacht niet. Achtergronden, onderzoek of zelfs een blik op het gevaar blijven uit. Het gevaar blijft raadselachtig en zonder gezicht. In een film die veel meer te bieden heeft dan één gimmick is dat vaak een sterke spanningsfactor. Hier is dat niet het geval.
Ook is er weinig aandacht voor de personages. De personages zijn nogal slordig en oppervlakkig uitgewerkt. Een aantal had zeker een betere uitwerking verdiend. Het irritante personage dat John Malkovich neerzet bijvoorbeeld of het personage van Bullock zelf. Gebeurt niet. Beide personages blijven steken in de platitudes. En dat geldt evenzeer voor elk ander personage. De personages blijven flets en van emotionele binding is dan geen sprake.
De film probeert nog wel spanning op te wekken met sprongen in de tijd. Heen en weer. Dat werkt echter averechts. De sprongen in de toekomst laten namelijk het lot van de meeste overlevenden al zien. Spannende momenten in het nu zijn in dat licht bezien niet heel spannend meer. Het verloop van de film en het lot van vele personages is al vroeg duidelijk. Slecht voor het verhaal. Daarnaast is de film ook nog eens een film die te mainstream en te braaf is om te shockeren. Soms is ie bijna saai.
Door het gebrek aan creatief vermogen neemt de spanningsboog vlak na het hectische begin af en komt slechts sporadisch terug, maar nooit continu. En nooit meer op niveau.
Eigenlijk is het gewoon een middelmatige film.

avatar van IH88
3,5
“Every contact we've had with the outside has brought us death!”

Prima horrorfilm van Susanne Bier. Na het zien van A Quiet Place is dit niet erg origineel, maar de uitvoering zorgt voor een vermakelijke en soms spannende film. De niet-chronologische verhaalstructuur voegt hier ook echt iets toe, en het zorgt ervoor dat je eigenlijk al weet dat de samenkomst van een aantal personages in een huis van korte duur is.

Sandra Bullock laat ook weer eens zien wat voor fantastisch actrice ze is als ze het juiste materiaal krijgt, en het is intrigerend om te zien dat Malkovich tegenwoordig in de vreemdste films en de kleinste bijrollen opdraaft. Het einde is wel teleurstellend, en ze hadden hier een voorbeeld kunnen nemen aan het einde van A Quiet Place. Dit soort happy end past niet bij dit soort films.

0,5
Frank1975 schreef:
Ik heb niet snel de neiging om een review te plaatsen, maar nu wil toch even wat kwijt.
Nieuwsgierig geworden na de gigantische kijkcijfers in de VS.
Maar waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken?
Spijt dat ik heb besloten de film toch af te kijken.
De slechtste film die ik in tijden heb gezien. Enige lichtpuntje is het acteerwerk van Sandra Bullock.


Zo, een hier sluit ik me 100% bij aan. Jemig, wat een verschrikkelijk slechte, volstrekt ongeloofwaardige (Ja, ik weet, het is sf maar dan nóg) flutfilm met een plot waar je broek van afzakt.

avatar van Ronja&Iris
2,0
tja.. wat zullen we is zeggen.
Bird Box is zegmaar...zeeer overrated.
het was wel leuk, alleen zegmaar tja.
het 'ding' wat je niet mocht aankijken was zoooo vaag.
en ze hadden het heel dope kunnen maken door je aan het einde dat dingte laten ziem.. zodat je scared werd snappie?

avatar van richiedoom
2,0
Waardeloze film zeg. Meestal geldt bij mij hoe groter de hype, hoe verder ik er vandaan blijf. Nu een jaartje later wilde ik deze wel eens proberen maar mijn god, echt een waardeloze film. Totaal geen spanning, irritant gebruik van flashbacks, irritante personages en ook Sandra Bullock vond ik maar niks. En het gegeven vond ik wel degelijk interessant, jammer dat het zo slap is uitgewerkt...

En dan dat mierzoete einde....brrrrrrrrr

2,0
Frank1975 schreef:
Ik heb niet snel de neiging om een review te plaatsen, maar nu wil toch even wat kwijt.
Nieuwsgierig geworden na de gigantische kijkcijfers in de VS.
Maar waar heb ik in godsnaam naar zitten kijken?
Spijt dat ik heb besloten de film toch af te kijken.
De slechtste film die ik in tijden heb gezien. Enige lichtpuntje is het acteerwerk van Sandra Bullock.


Ik sluit me deels bij je aan. Gewoon een matige B film. En Sandra Bullock vond ik ook niet ‘spartelen’.

avatar van jmadejoode2008
2,5
Ik vond het eigenlijk een heel spannende film. Had het maar niet zo'n makkelijk einde. je moet er in ieder geval niet teveel bij nadenken. Wat ik helaas dus wel doe en de film daarom maar een 2.5 kan geven.

avatar van Tarkus
2,5
De film is me een beetje te traag, te weinig spanning in om hem voldoende te kunnen geven.
Het idee is wel redelijk, maar er zijn tegenwoordig al zovele films gemaakt over het einde van de wereld dat het op den duur wel gaat vervelen en men het ver moet gaan zoeken om origineel uit de hoek te komen.
Sandra Bullock is natuurlijk een troef in de film, ze blijft leuk om naar te kijken, maar dat kan de film niet echt redden.
Had er veel meer van verwacht.

avatar van cantforgetyou
1,5
De film begint spannend. En het gegeven is ook best leuk. Maar na 1 uur wordt er nog niks duidelijk. En is iedereen alleen maar aan het schuilen voor het licht.
Dan moet je nog 1 uur. Erg vermoeiend en saai. Het wordt ook nergens spannend. Zonde van mijn tijd.

avatar van DjFrankie
4,0
Snap de negativiteit niet. Prima film, goed in elkaar gezet verhaal en verveelde ons geen moment. Prima film wat ons betreft.

avatar van Rodger
4,0
Echt wel een prima film, waar de spanning de hele film blijft rondhangen.
Van te voren niks erover gelezen, en onbevangen de film aangezet.
Misschien is dat wat de film zo goed maakt.

4.0 ****

Prima film, spannend en met een zeer goed spelende Sandra Bullock. Alleen ziet ze er zo vreemd uit en soms heeft ze zelfs iets weg van Michael Jackson die zijn gezicht ook helemaal verkloot heeft. Het zal de botox of derg. wel zijn die het er niet mooier op maakt, integendeel zelfs. En ze was zo mooi, maar dat geldt voor zoveel bekende acteurs/actrices. Zonde, eeuwig zonde. Dit moest ik even kwijt, maar ondanks dat toch zeer genoten van deze film.

avatar van Harco
3,0
Een maatschappij die massaal zelfmoord pleegt, personages die niet al hun zintuigen mogen gebruiken omdat ze dat de kop kan kosten; Bird Box brengt het genre niets nieuws. Toch is het een fijne genrefilm geworden die enkele zaken best leuk weet te combineren. De twee verhaallijnen lopen wellicht wat te keurig door elkaar heen maar ze werken wel allebei. Het gezelschap dat samen vastzit in het huis bevat alle typetjes die je zou verwachten, maar ze doen het allen naar behoren. Schijnbaar is Bullock een prima actrice wanneer ze eens niet geforceerd de held of de komiek hoeft te spelen. Biers regie is verder degelijk, al wordt het naar het einde toe wel wat te sentimenteel. Een welkome aanvulling op het genre, mocht je nog niet moe zijn van de post-apocalyptische setting.

avatar van Sergio Leone
3,5
geplaatst:
Goed.

Een beetje zoals A Quiet Place, maar ik ben verder niet zo thuis in het genre van de thriller/horror-met-scifi-sausje dus veel andere soortgenoten heb ik (wellicht gelukkig) niet gezien.
De volle 2 uur is net ietsje te lang, maar verder doet Bird Box wat het moet doen. Het is sowieso minder thriller/ horror dan gedacht, de focus ligt meer op de groepsdynamiek in een post-apocalyptische wereld. Dat biedt weinig nieuws onder de zon, maar is uiteindelijk wel gewoon keurig gedaan. Afgewisseld met de rivierscènes (hier had ik wel meer variatie verwacht), blijft het tempo er redelijk goed inzitten.

Met het einde ben ik het niet echt eens. Het is vrij klef en dramatisch, en een hint naar het hoe of wat had ook gemogen. Nu goed, verder zijn de keuzes van Susanne Bier verdedigbaar. Trouwens ook een goede rol van Sandra Bullock, voor mij iets te vaak een hit-or-missactrice.

3,5

avatar van filmkul
3,5
geplaatst:
Redelijk spannende thriller met horror elementen. Het verhaal is best aardig en is vergelijkbaar met bijvoorbeeld A Quiet Place. De opbouw is goed. Het werken met flashbacks pakt goed uit en geeft wat extra mysterie aan de film. Soms zitten er wat saaie stukjes in maar dat stoort niet echt. Verder is de film behoorlijk spannend en kijkt prima weg. Bullock zet een sterke rol neer. Vermakelijke film. 3.5/4.0

Gast
geplaatst: vandaag om 21:15 uur

geplaatst: vandaag om 21:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.