Bird Box: Barcelona (2023)
Genre: Mystery / Sciencefiction
Alternatieve titel: A Ciegas
Spanje
Geregisseerd door: David Pastor en Àlex Pastor
Met onder meer: Mario Casas, Alejandra Howard en Georgina Campbell
Gesproken taal: Spaans en Engels
Bekijk via Netflix
Plot Bird Box: Barcelona
"Fear the ones who see."
De wereldbevolking is gehalveerd door een mysterieuze kracht die zelfdoding veroorzaakt bij al wie het ziet. Sebastian en zijn dochter Anna begeven zich in de verlaten straten van Barcelona en pogen te overleven. Samen met andere overlevenden, die ze niet volledig vertrouwen, richten ze hun pijlen op een veilig onderkomen. Snel blijkt de dreiging niet enkel van de onzichtbare krachten te komen.
lang pee
Dezelfde film dan Bird Box van 2018 met Bullock, maar dan in Barcelona? Waarom?
Mr. Chiel
Dezelfde film dan Bird Box van 2018 met Bullock, maar dan in Barcelona? Waarom?
Inderdaad!
Al gebeurde het met Rec ook, en ik heb de remake ook gezien. Ik ben er zelf ook schuldig aan
lang pee
Dit is pulp dat zich veel te serieus neemt(filmtotaal) Ik kan het hier alleen maar volledig mee eens zijn, maar Spaans en op Netflix is trouwens meestal een garantie voor een gedrocht. De eerste Bird Box was al een drama, maar dit is al niet veel beter. Niet kijken en iets anders doen zou ik zeggen....
mcdaktari
Ach, als de film vermaakt dan wil ik die best zien. Ik bedoel de Sandra Bullock versie vond ik best wel een aardige film, en als ik deze trailer zie dan heb ik niet meteen het idee dat het pulp is. Maar afijn, ik zal het tzt wel zien of het werkelijk zo'n slechte film is. Voor nu kijk ik er toch naar uit.
Dogan-Montana
Net een voldoende… af een toe hier en daar wat spanning, maar wel vooral langdradig en saaie onderduik momenten. Heb nog heel wat vraagtekens overgehouden terwijl ik de film volledig heb afgekeken.
Ik vind Bird Box Barcelona net wat beter dan de voorganger, die ik echt heel zwak vond en met een irritante Sandra Bullock. Wat dat betreft doet deze Spaanse cast het beter en vind ik setting in Barcelona ook niet verkeerd. Het eerste uur is zelfs vrij sterk, met de uitbraak en alle paniek daarna. Mensen vallen voor de metro, mensen springen uit flats, overal ellende. Maar het onderwerp is gewoon niet interessant genoeg om een film te dragen. Toen niet en nu niet. Het is langdradig en geregeld gewoon saai. Maar alles bij elkaar is het oké, al heb ik er geen voldoende voor over. Maar voor wie zich verveelt en Netflix heeft is het wel aardige vulling van de tijd.
rickromero
Ik vond de film matig..
Een apocalyps is zo’n makkelijk onderwerp om een goede film mee te maken.. en dan doen ze er dit mee?
Ik vond bepaalde scènes wel tof, maar de film sprong nergens echt bovenuit. Ik had meer verwacht, alsnog wel leuk voor een vrijdagavond als er niks te doen is!
mcdaktari
Zo heel slecht vond ik 'm nou ook weer niet, maar ik vind de eerste met Sandra Bullock toch beter. Ook een betere cast. En die hele film zag er gewoon beter uit. Van deze Bird Box: Barcelona, vond ik het einde nogal teleurstellend. Maar om een keer gezien te hebben kan geen kwaad. Ik vond het tenminste lang niet zo slecht als sommige hier beweren. Maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk.
platonie
Jeempe, wat een slecht aftreksel van de eerste die ik lekker vond weg kijken. Heb 'm voor de helft gekeken, kon t niet meer aanzien.
Dennisj
De trailer leek potentie te laten zien. De film is helaas het tegenovergestelde.
Ebenezer Scrooge
Eerlijkgezegd trek ik dit beter dan de eerste Bird Box, omdat deze niet zo pretendeert iets van een diepzinnige film te zijn, maar gewoon vol voor de actie gaat. Tenminste, de film opent sterk in die lege loods, maar daarna gaat het toch wat bergafwaarts met veel saaie tussenstukken en veel slap geouwehoer. En ook fijn trouwens dat die zenuwlijer van een Bullock niet meedoet, dat vooral eigenlijk.
Barcelona oogt af en toe best fraai met uitgestorven straten, al wordt dat niet ten volle benut. Heb even gegoogeld naar een filmlocatie aan het begin, dat bleek Carretera del Mig te zijn, een kilometerslange straat met lage verpauperde, of beter gezegd wat onooglijke bedrijfspandjes aan weerszijden. Mooi hoe ze dat met een simpele filter en wat afval op straat kunnen transformeren in iets heel anders. Echt een goeie filmlocatie trouwens, lelijk maar mooi.
Fisico
Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik niet te veel meer weet van de film met Sandra Bullock. Maar zo zwak als deze Spaanse versie kan het niet geweest zijn, toch? Een film die weinig toevoegt aan het origineel denk ik. Is dit de weg die Netflix wil inslaan?
Een film die veel weg heeft van Shyamalan's The Happening (Film, 2008) natuurlijk. Het eerste uur was bij deze zeker OK. De chaos, de paniek, de random zelfmoorden, het mysterie. Het had wel iets. Nadien volgt een uiterst vreemde verklaring van goddelijke engelen en mensen die moesten bevrijd worden. Ook het einde evenaarde het fijne begin niet echt. Op de Montjuic met de kabelbaan, allemaal iets te veel van het goede. Laat staan hoe Sebastian die anderen trachtte tegen te houden. Veel magie of mysterie bleef er niet meer over ...
jmadejoode2008
Toch bijzonder hoe de makers aan hetzelfde gegeven een interessante insteek kunnen toevoegen en toch een saaiere film van kunnen maken.
mrklm
Geslaagde spin-off van het voortreffelijke Bird Box. Onze planeet is overgenomen door buitenaardse wezens met Medusa-achtige kwaliteiten: wie ze aankijkt, pleegt onmiddellijk zelfmoord. De weinige overlevenden dragen blinddoeken en helpen elkaar de manipulatie van de ‘engelen’ te weerstaan. Sebastián [Mario Casas] en zijn dochtertje Anna [Alejandra Howard] hebben daar geen last van en sluiten zich in Barcelona aan bij een groep overlevenden. De proloog maakt duidelijk dat Sebastiáns handelwijze twijfelachtig is en dat verklaart voor een belangrijk deel de aanhoudende spanning. De niet-chronologische structuur is een belangrijk verschil met Bird Box. Prima acteerwerk en een stevige dosis spanning en horror doen me verlangen naar meer.
tsa_tsa
Tja, ik vond het gewoon een prima film. Zo zie je maar weer dat het voor jezelf niet altijd hoeft te kloppen als een film slechte recensies krijgt…
Ik hèb genoten, lekker veel aktie in Dolby Atmos, prima verhaal en goed einde. Voor mij een dikke 4 sterren!
De verrassing is er wel een beetje af in dit vervolg, maar visueel ziet de film er netjes verzorgd uit en hier en daar is de boel best spannend. De voornaamste verrassing betreft hoofdrolspeler Sebastian (Mario Casas), die feitelijk een slechterik is maar min of meer toch op de sympathie van de kijker kan rekenen. Knap gedaan. Tegen het einde is de rek er wel een beetje uit, maar tot die tijd is dit best een oké tweede deel.
filmkul
Redelijke thriller. Het verhaal is bekend, maar deze film voegt er nog een leuke twist aan toe. De uitwerking is redelijk geslaagd. Het is wel wat van hetzelfde, maar de film weet de aandacht tot het einde vast te houden. De film bevat een aantal spannende scènes en zoals gezegd een leuke twist. Ook het einde is best spannend. Verder is het acteerwerk prima. Visueel is de film zeker geslaagd met een fraai dystopisch Barcelona.3.5
Noodless
Niet zo geslaagde spin-off van Bird Box met Sandra Bullock waarin het gegeven een wat andere draai krijgt wat een verrassende twist tot gevolg heeft. Helaas weet deze twist niet zo te bekoren. Je krijgt nu een hoofdrolspeler die eigenlijk een slechterik speelt en als kijker ben je tijdens het verhaal wat verward waarom hij en zijn dochter zo handelen. Visueel zit de film wel goed met fraaie verlaten beelden van Barcelona. Naar het einde toe ontaardt de film in wat simpele actiemomenten bij de kabelbaan en in een weliswaar verrassend, maar tegenvallend slot. Ook op gebied van spanningskracht valt de film tegen.
Shadowed
Ik sta er niet van te kijken dat zo'n succesvolle Netflix-film een vervolg, spinoff of prequel kreeg, maar ik kan het feit dat ze er nu Barcelona van maken stiekem wel extra waarderen. Dan krijg je misschien zo'n reeks waarbij elke stad binnenkort een Bird Box-film krijgt, maar jammerlijk genoeg leent het concept zich niet voor eindeloze toevoegingen, dus verstandig zal het aan de andere kant niet zijn. In ieder geval kent Bird Box: Barcelona een zeer aardig eerste halfuur, met nogal wat spectaculaire actie. Net zoals bij de voorganger blijf ik het ontstaan van de ramp en de bijbehorende paniek erg interessant vinden. De wat persoonlijkere ontwikkeling tussen het groepje kon me minder bekoren, zeker omdat er geen enkel personage echt interessant is. Met het acteerwerk is weinig mis, maar wel met het feit dat de film zijn meeste kruit in het begin al heeft verschoten. De finale, evenals de uiteindelijke bedreigingen, komen nauwelijks meer boven het eerste halfuur uit. De spanning verdwijnt na de eerste fase ook al snel van het toneel, waardoor de film toch ook een wat uitgerekte indruk achterlaat. Gelukkig is de productie al bij al best verzorgd en heb ik uiteindelijk een prima avond gehad, maar zonder uitschieters.
xxERWINxx
Vandaag bekeken, wel een stuk minder dan ''Bird Box'' met Sandra Bullock.
Deze film heeft een beetje zelfde elementen als het origineel, wat ik wel wat verwarrend vond was steeds die verschillende tijdzones, dan ineens 6 maanden later, dan weer 12 maanden eerder en dan 9 maanden verder, dat was wel een minpunt.
De hoofdrol speler speelt eigenlijk een slechterik die andere mensen wilt bevrijden van zijn/haar ziel, snapte het eerst niet goed omdat hij zelf ook een bril droeg om zijn ogen te beschermen..
Later werd het wel duidelijk ook.
Verder was het wel aardig te volgen en deze keer ook weer een groep mensen, maar niet zo boeiende personages als de originele Bird box, niemand die echt eruit stak.
Verder wel uitgekeken en het laatste stuk was nog wel redelijk spannend.

The Flash

The Out-Laws
Actie / Komedie, 2023

Fear the Night
Actie / Thriller, 2023
barcelona, spanjegebaseerd op boekspin offpost-apocalyptichorror