• 9.374.652 stemmen

Two Distant Strangers (2020)

Sciencefiction / Drama | 32 minuten

Genre: Sciencefiction / Drama

Geregisseerd door: Travon Free en Martin Desmond Roe

Met onder meer: Joey Bada$$, Andrew Howard en Zaria

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Two Distant Strangers

Striptekenaar Carter James probeert naar huis te gaan naar zijn hond. Hij komt echter in een tijdlus terecht waardoor hij dezelfde dag telkens opnieuw beleefd. Zo moet hij elke dag dezelfde confrontatie met een agent aangaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Carter James

Businessman

Businesswoman

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

Om in het thema van de film te blijven.......... heb ik dit plotidee niet eerder gezien? Ik krijg een déjà vu gevoel.

avatar van stinissen

Ik ben er nu wel een beetje klaar mee dat de laatste tijd de zo genoemde witte man alleen maar slecht doet alle blanke politie mensen zijn racisten.... Vooral Netflix en de VS hebben hier een handje van...

avatar van Waku

Waku

echt zo......

avatar van Film Pegasus

Heerlijke kortfilm die genomineerd is voor een Academy Award. Een kruising tussen Groundhog Day en een ode aan zwarte Amerikanen als George Floyd en Breonna Taylor die door agenten werden vermoord. Het concept van Groundhog Day is al meer toegepast, maar hier past dat wel. Een film die vol verborgen symbolen zit als je goed kijkt. Door het wat luchtige concept is dit een zeer toegankelijke film. Tegelijk weet het in een half uur zoveel te vertellen, zonder echt te liggen preken.

avatar van Kondoro

Kondoro

Deze sla ik met alle liefde over.

Film Pegasus schreef:

Heel erg wat er gebeurt is maar een ode aan Floyd gaat me te ver . Het was gewoon een gevaarlijke crimineel die de laatste 20 jaar meer in de gevangenis heeft gezeten dan er buiten. Maar wat er is gebeurd had niet gemogen al ben je zwart groen of wit.

avatar van Film Pegasus

stinissen schreef:

Floyd was al dood voor er ook maar één proces was. Als hij iets had fout had gedaan, moest hij daar voor gestraft worden. Maar geen doodstraf. En het gebeurt helaas wel meer dat er eerst iemand dood moet gaan voor het proces gevoerd wordt, of zelfs gekeken wordt naar schuld of onschuld.

Film Pegasus schreef:

Wat heeft dat te maken wat Floyd de rest van zijn leven heeft gedaan. Het was gewoon een verslaafde crimineel.

Maar dit alles staat los van de arrestatie dat had niet zo gemoeten.

In bijna elke Amerikaanse SERIE of film laten ze nu zien hoe slecht de blanke man is. En daar ben ik klaar mee.

En een ode geef je aan helden en niet aan criminelen.

avatar van Vivianne

Vivianne

stinissen schreef:

Het gebeurt. Dus waarom zou er geen aandacht voor mogen zijn?

Vivianne schreef:

Het gebeurt. Dus waarom zou er geen aandacht voor mogen zijn?

Het gaat mijn erom dat sinds kort in vele series en films de blanke politie het vaak gedaan heeft... en voorral in Netflix producties uit de VS. Ook dat met diversiteit het lijkt wel dat daar elk gezin bestaat uit bv donkere moeder lichte vader en geadopteerd kind uit Azië. Maar ik hou er over op en ga over op films kijken.

Fijne dag Henk

avatar van dje-em

dje-em

Commentaar hier geeft aan waarom deze films nodig zijn. Iedere scene is een kopie van een moord.

avatar van missl

missl

Flauw.

avatar van B.B. Jim

B.B. Jim

Mèh..cliché op cliché

Twee vervelende mannetjes, de witte (bad cop) èn de zwarte ( negroïde meneer met fuck you attitude)

De hele vertelling is gewoon een rip off..

Enige wat origineel was het 'eind liedje'.

De makers van deze vertoning vonden het waarschijnlijk toch 'too much' om Tupak Op te zetten.

Ik denk dat Akwasi en Sylvana 5 sterren zouden geven, deze tropische verrassing iets minder.

Gelukkig duurde het allemaal niet zo lang.

avatar van Movsin

Movsin

Sterk aansluitend bij de hete actualiteit in de States.

Met een "We mogen nog 100 keer proberen..." is het standpunt overduidelijk.

Laat wat wrange smaak na...

frans123

Ach nee...begin ik niet aan...een keer of zestien hetzelfde zien..bijna het zelfde Ik pas.

Deja vu vu vu vu vu vu

dje-em schreef:

Heb je een kleurtje...???.geen moeite meer hoor..maar zeker niet iedere blanke is een racist!!

Ik heb vrij veel donkere vriendinnen gehad...niks mis mee..>Integendeel.

Black is beautiful

avatar van dje-em

dje-em

frans123 schreef:

Ik heb vrij veel donkere vriendinnen gehad...niks mis mee..>Integendeel.

Black is beautiful

En juist dat je over hun “kleur” hebt zegt al genoeg.

dje-em schreef:

En juist dat je over hun “kleur” hebt zegt al genoeg.

Akwasie... lees mijn 2 laatste regels eens

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Een "blm time-loop" film. V.w.b. het time-loop gedeelte: totaal niet origineel; in eerdere films beter gedaan. Überhaupt kunnen weinigen tippen aan de moeder aller time-loop films, namelijk Groundhog day. Maar Two distant strangers is, afgezien van weinig origineel, ook vervelend in het blm gedeelte: een zwarte jongeman zit dus vast in de time-loop, en krijgt telkens te maken een racistische blanke politieagent. Die agent is (uiteraard) door en door slecht en racistisch. De zwarte jongeman is nobel en ook nog eens lief voor zijn hond. Tja, hoe simpel wil je het hebben. Ik heb desondanks de film afgekeken, om 2 redenen: 1. hopende op wellicht nog een twist aan het einde, en 2. het is een short movie: die 30 minuten waren nog wel (net) vol te houden.

avatar van huiguh

huiguh

Los gezien van het kots-opwekkende politieke statement, is deze korte film gek genoeg wel vermakelijk.

Alleen daarom 2 sterren

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Goh en ik maar denken dat ik naar een sciencefictionfilm ging kijken. Ik had de speelduur nog geen eens gezien. Maar nu blijkt het een Black life Matters filmpje te zijn. Of je zou het ook een eerbetoon aan George Floyd kunnen noemen. Niet dat het niet erg is wat er gebeurd is, maar dan kunnen we dat ook wel voor elke blanke die gestorven is door politiegeweld doen dan, want die zijn er ook genoeg. Maar ik wil hier niet te veel op in gaan. Jammer dat de film niet gewoon verder uitgewerkt is, zodat het een goeie speelfilm zou zijn. Het verhaal was op zich helemaal zo gek nog niet. En ik zag dat einde echt niet aankomen, maar ik zei al, ik had de speelduur niet gezien.

Trouwens ik moet toegeven dat Andrew Howard perfect gecast is voor de rol van racistische agent, ze hadden geen betere kunnen kiezen.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Een variant op een gegeven wat we al eens eerder hebben gezien, met Groundhog Day natuurlijk

als bekendste voorbeeld. Beknopt in niet meer dan een half uur, vond ik het hier noodzakelijkerwijze

in een snel tempo, gaaf en uitgekookt gedaan, met als meegenomen pluspunt de uiteindelijke

onvoorspelbaarheid. Het alsmaar radelozer wordende 'slachtoffer' en de akelige agent met een

evidente vooringenomenheid, ook voortreffelijk gespeeld. Het in de film besloten racistische

motief, nemen we maar voor lief. Al had ik, voor de verandering, misschien liever gezien dat de

regisseur stoutmoedig voor een omkering had gekozen: Een zwarte agent die een blanke onschuldige

oneigenlijk onder handen neemt. Een verrassende afslag van de bekende stereotypering. Had

volgens mij de film nog wat extra's gegeven.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2058 stemmen

Tenenkrommende, stereotiepe, over the top, korte film. Idee is verdomd goed, maar wat pijnlijk opzichtig uitgevoerd.

avatar van flaphead

flaphead

Gewoon nee. Het tijdlus-principe is bekend en kan nog steeds leuk uitgevoerd worden. Echter wordt dit een wel heel politiek 'gekleurd' filmpje, volledig vanuit het oogpunt van BLM-aanhangers. George Floyd all over en wordt ook letterlijk genoemd. De blanke man is boos en racistisch en de donkere het slachtoffer. We weten het wel. Even lijkt het erop dat ze in een -al even tenenkrommend- goed gesprek komen, maar zelfs dan wordt hij -nu helemaal zonder reden- neergeschoten. Slaat echt nergens op. Dit hele onderwerp is één grote tijdlus, over and over again. Maar in VS vinden ze dit geweldig (Oscar...)

avatar van Petina

Petina

stinissen schreef:

In het begin dacht ik, mmm, aardig.

Maar tegen het einde was ik er wel een beetje klaar mee. Al dat gedoe met wokie, wokie. Rut op!

De eerste 15 minuten 5 sterren maar daarna een duimpje naar beneden.

avatar van Septua

Septua

Deze film stond in het kopje bekroonde titels op Netflix. Het duurt maar een half uur dus waarom ook niet. Het begint redelijk maar al snel heb je door dat het een verhaal is vol clichés en propaganda. Wat ik wel goed vond is dat je een constante spanning voelt tussen hoofdrolspeler en de agent, ook al lijkt het eindelijk goed te gaan er bleef een bepaalde spanning hangen. Maar al gauw zie je de credits voorbij rollen met eenzijdige conclusies zonder context. George Floyd ging niet alleen even naar de supermarkt, hij betaalde met nep geld en daarom was de politie naar hem opzoek. Wat er uiteindelijk met de heer Floyd is gebeurt is natuurlijk zeer tragisch en niet goed te keuren. Maar de film geeft wel een vertekend beeld door te zeggen dat hij alleen even boodschappen ging doen.

avatar van Glacius

Glacius

Interessant concept, maar het ligt er allemaal te dik bovenop. Het is te ongenuanceerd om je echt te pakken. Alles is of overmatig idealistisch of bijzonder negatief. Te mooi en clean ook, van de acteurs tot aan de manier van filmen. Gemiste kans.

avatar van WB

WB

Deze film keek prima weg. Vooral ook door de korte speelduur had deze film niet de kans om eindeloos in herhaling te vallen, ook al gaat de film over, jawel, een eindeloze herhaling. Het 'Groundhog Day'-principe, maar dan met een serieuze ondertoon. Op zich een prima te behappen concept, alleen wordt de nadruk ietwat teveel gelegd op hetgeen toentertijd gebeurd is in de VS, met George Floyd. Het voelde daarom iets teveel aan als een reclame- of campagnefilmpje tegen politiegeweld in Amerika, en niet zozeer als een speelfilm. Uiteraard kan dit prima samengaan, maar dat deed voor mij helaas afbreuk aan de film.

Toch sta ik nog steeds open voor meer van dit soort serieuze 'Groundhoggers'.