Bird Box (2018)
Geregisseerd door: Susanne Bier
Met onder meer: Sandra Bullock, Trevante Rhodes en John Malkovich
Bekijk via Netflix
Plot Bird Box
"Never lose sight of survival"
In de nasleep van een wereldwijde dreiging van onbekende oorsprong moet Malorie de kracht vinden om haar kinderen veilig te kunnen stellen. Ze vlucht met ze weg via een verraderlijke rivier, op zoek naar een veilig onderkomen. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Bird Box (BoekMeter)
Charlie
Gary
Felix
Machteloos mysterie.
Een post-apocalyptische film met Sandra Bullock in de hoofdrol, als een alleenstaande moeder die met haar kinderen probeert te overleven. Wellicht geen meesterwerk, maar de film weet voldoende kijkplezier te genereren. Dat zit hem onder meer in een uitstekende performance van Bullock, en bovenal in de flashbacks waarin het verhaal zich grotendeel afspeelt. De spanning is soms om te snijden.
Wanneer de wereld wordt getroffen door een onbekend fenomeen waarbij een ieder die het aanschouwt zelfmoord pleegt, is het vrij snel duidelijk dat je maar beter niet kunt kijken. Het levert een geblinddoekte en soms machteloze hoofdrolspeelster op, waarbij de kijker tevens in het duister tast over wat er gaande is. Dat mysterieuze aspect komt de film zeker ten goede.
Wat de film minder ten goede komt is het deel dat zich in de tegenwoordige tijd afspeelt en waarin Bullock met haar kinderen zichzelf in veiligheid probeert te brengen. Een blinde riviertocht komt soms wat onwaarschijnlijk over. Tegelijkertijd geldt ook hier dat de spanning uitstekend wordt gedoseerd, waarbij haar onmacht als katalysator werkt. Het einde is weliswaar wat flauw, maar al met al is Bird Box de moeite waard.
***
Met dank aan Netflix voor het recensie-exemplaar.
tattoobob
Leuke thriller met een super acterende Bullock,ook de rest van de cast doet het prima.
Het verhaal is leuk maar heeft wat andere raakvlakken met films die wel wel vaker gezien hebben heb ik het idee....het komt niet heel origineel over.
Verder ziet de film er super uit ...het word steeds beter met de Netflix films.
Net geen 4 sterren voor mij.
Niet erg verrassend dat dit aanslaat bij het publiek, dit soort Stephen KIng-achtige verhaaltjes doen het altijd wel goed.
Maar mijns inziens toch een stevige miskleun van Susanne Bier die haarzelf nergens weet te onderscheiden.
Alles hebben we al eens gezien, de opbouw, de groepsdynamiek, de 'vage wezens'. meh.
Ook is vrijwel geen 1 rol echt goed gecast. En mist het alle visuele en audioscore ondersteuning die er nog iets bijzonders van zouden kunnen maken zoals bvb bij A Quiet Place (2018)
Gewoon heel erg saai.
B.B. Jim
..en dan gaat na een slordige 120 minuten de deur open..dat is dus 'Rick..'
Dat beloofd niet veel goeds want Pruit Taylor Vince ziet er voor mij heel seriemoordernaar achtig uit.
Ik vond het einde dan toch wel makkelijk en een beetje tegenvallen.
Maar het einde kwam snel, ondanks de duur van de film wat wil zeggen dat ik hem toch wel heel goed vond.
Heb genoten van John Malkovich als bad guy die toch stiekem wel een goede gozer was.
Zeker ook van Sandra Bullock en 'haar' twee aandoenlijke kinderen, die gelukkig niet te aanwezig waren.
Yup, eindelijk weer eens goede science fiction!
Nizzii
De films op Netflix worden steeds beter. Er komen sneller films en series bij dan dat ik ze kan volgen. Dus het aanbod wordt steeds beter.
Terugkomend op de film. Een mysterieuze movie die je tot aan het eind tot denken zet, maar eigenlijk moet je dat niet doen, maar gewoon kijken. Een ontcijfering lijkt er niet in. Lekker origineel, had graag wat meer gezien rond haar reis. Verder graag iets meer over het vage fenomeen gezien.
Goeie film waarin een vrouw met twee kinderen geblinddoekt in een bootje de rivier op gaan op zoek naar een veilige plek. Deze post-apocalyptische film kent genoeg spannende momenten, waarbij het ook helpt dat het kwaad niet zichtbaar is. Misschien allemaal al eens eerder gezien, maar de film blijft onderhoudend en de cast doet het prima. Het einde is wellicht wat simpel, maar ook wel weer leuk gevonden. Een Susanne Bier film kan ik dit echter niet echt noemen.
GerhardR
Bird Box, wat een erg sterke onderhoudende film!
deed mij erg denken aan The Happening (2008) de natuur die met een bepaalde wind de mensen tot zelfmoord drijft!
0nno
Het begin van de film was veelbelovend, met een paar mooi in beeld gebrachte, heftige scenes. Ook het verdere verloop van de film was heel aardig maar het einde vond ik zo ontzettend matig; na een barre tocht komen ze terecht in één of ander idyllisch oord met allemaal vogels waar ze dan de rest van hun leven moeten slijten!? Nou, fantastisch.
Desalniettemin een nipte voldoende.
SaintNick
Kon me echt niet boeien. twee prima acteurs dat wel. Maar verder te voorspelbaar en onaannemelijk.
Nauwelijks 2 **, eigenlijk 1,5. Eigenlijk gewoon een waste of time.
Maar weer eens voor mij de bevestiging dat NetFlix producties onderaan de markt zitten.
Ik zeg definitief (voor de 2x keer) mijn 4K NetFlix abo op. Jammer voor een paar familieleden.
ikkegoemikke
You never, ever take off your blindfold.
If you look, you will die.
Do you understand?
Elk jaar eindigt met een knal wanneer de eindejaar festiviteiten losbarsten en iedereen polonaisegewijs het nieuwe jaar in walst. Wel, op filmgebied is voor mij deze “Bird Box” datgene wat voor een knal zorgde. Eerlijk gezegd verwachtte ik er niet al te veel van. Maar daar zal dan mijn vooroordeel over Sandra Bullock wel iets mee te maken hebben. Ik geef grif toe dat ik niet echt een fan ben van deze actrice. Is het haar manier van praten? Of haar gezichtsuitdrukking? Geen flauw idee. Maar ik heb al veel films gemeden louter en alleen omdat ze er in meespeelde. Maar voor haar acteerprestatie in “Bird Box” verdient ze een staande ovatie.
Schitterend hoe Sandra Bullock het personage Malorie hier neerzet. Een vrijgevochten vrouw die op weg is om een alleenstaande moeder te worden. Alles wijst erop dat ze een cynicus is die liefst geen al te emotionele band wil hebben met anderen. Zelfs de manier waarop ze praat over haar ongeboren baby toont hoe afstandelijk ze zich opstelt. Zelfs de beide kinderen waarmee ze de gevaarlijke boottocht maakt, spreekt ze nog altijd na 5 jaren aan met de namen “jongen” en “meisje”. Is het puur egoïsme? Of zelfbehoud? Of bindingsangst? Waarschijnlijk. Maar naarmate de film vordert, merk je ook dat ze over andere karaktertrekken beschikt die haar menselijker maakt. Ze staat haar mannetje, toont begrip, verdedigt anderen en laat zien hoe kwetsbaar ze zelf is. Dus duim omhoog voor Bullock, ook al lijkt ze met de jaren meer en meer op Michael Jackson.
Maar het is niet alleen het acteren van Sandra Bullock waarom deze film met stip gestegen is in mijn lijstje “Beste film 2018”. De film zelf maakte indruk op mij. Het is het constante gevoel van dreiging, hulpeloosheid en angst dat je bekruipt bij het bekijken van deze film. Onvermijdelijk dat men “Bird Box” zal vergelijken met “A quiet place”. In deze laatste moesten de overlevenden zo weinig mogelijk geluid produceren, daar diegenen die onze geliefde aardbol hebben verovert over een geraffineerd gehoor beschikken. Elke zucht of kreun kunnen ze dus over kilometers afstand horen, met als resultaat dat diegene die het geluid voortbracht dit geen tweede keer meer kan doen. In “Bird Box” is het aankijken al fataal. Daarom dat er lustig geblindeerd wordt met kranten, gordijnen en blinddoeken. Een voordeel voor de zwangere onder de overlevenden. Geen probleem om hier dus al te luidruchtig te bevallen.
Je kan deze film zien als een samensmelting van “A quiet place” en “Cell”. Net zoals er in “Cell” een chaos uitbreekt nadat een telefoonsignaal de bellende medemensen veranderde in moorddadige psychoten, is in “Bird Box” het aankijken van iets onbekends het moment waarop de hel losbarst. In "Bird Box" vond ik dat moment angstaanjagender en adembenemender. Bij “Cell” was ik hierover lichtelijk ontgoocheld. Misschien wel omdat ik het boek van Stephen King ook had gelezen en King het zo weergaloos heeft neergeschreven dat het onmogelijk was om dit te verfilmen. Na de algehele massahysterie waarbij er en masse zelfmoorden worden gepleegd, zien we hoe een groepje willekeurige personen zich verschanst in iemands huis. Algauw worden ze met de gekende problemen geconfronteerd. Hun voedselvoorraad slinkt zienderogen waardoor ze verplicht zijn zich naar buiten te begeven om deze terug aan te vullen. Een hachelijke onderneming die voor de nodige spanning zorgt. Tevens is er de constante dreiging om ten prooi te vallen van het onbekende gevaar of hulpzoekenden die aan hun deur staan.
De meeste kritiek zal waarschijnlijk gegeven worden op het feit dat het fenomeen die een mondiale zelfmoordgolf veroorzaakt geen enkel moment te zien is. Buiten wat windverplaatsingen, schaduwen en bladeren die schijnbaar roerloos in de lucht lijken te zweven, is er niets te zien. Is het een buitenaardse invasie? Een mislukt wetenschappelijk experiment? Een virus? Een sociaal media syndroom? Geen flauw idee. En raar maar waar, zelfs dit punt stoorde me niet. Het stimuleert je nieuwsgierigheid en zorgt dat je met hetzelfde gevoel zit als de slachtoffers. Een gevoel van hulpeloosheid en angst voor het onbekende. Gedurende de gehele film flitst men heen en weer tussen heden en verleden. Normaalgezien ben ik niet zo’n flashback-liefhebber omdat dit meestal het ritme en sfeer uit de film haalt. Hier had ik dat gevoel niet zo en bleef de onderhuidse spanning constant aanwezig.
Overduidelijk dat deze film meedingt voor de titel “Beste film van het jaar 2018”. Sandra Bullock steelt de show en is nadrukkelijk aanwezig in bijna elke scene. Ook nog vermeldenswaardig is John Malkovich als de soms hardvochtige cynicus en pessimist Douglas. Zo iemand die direct ervan uitgaat dat zijn land in staat van oorlog is. Hij paradeert dan ook constant rond met een geweer. Er is ook nog Trevante Rhodes die de absolute tegenpool is van Douglas. Een sympathiek medemens die hulpvaardig is en over mededogen beschikt. En tenslotte de twee jonge kinderen die op bepaalde momenten zo naturel overkomen. Het moment waarop een verschrikkelijke beslissing moet genomen worden tijdens de tocht op de rivier, was ontroerend en schitterend geacteerd. ’t Is overduidelijk. “Bird box” liet op mij een verpletterende indruk na. Het was niet dusdanig spannend dat ik mijn ogen wou bedekken. Maar het scheelde niet veel! Een echte aanrader dus.
Jojo5
Ik vond het helemaal niet voorspelbaar, het komt misschien omdat ik me enorm inleefde in de hoofd personage. Ze was idd cynisch maar dat was haar rol en dat speelde ze enorm goed. Juist omdat het onduidelijk is hoe het komt, en wat ze nou zien, kon ik me enorm meeslepen in het verhaal. De hoofdpersonage kon het ook niet zien want zodra ze dat zou doen zou de film voorbij zijn. Ik vond het een enorm creatief verhaal. En de tijd was zo om! Ik vind het jammer dat de film voorbij is en geef deze een dikke 5 sterren!
jippie2010
Een matig begin, een onderhoudend middenstuk met een teleurstellend slot.
Het begin is matig te noemen omdat er weinig aan opbouw wordt gedaan. Dit geldt niet alleen voor het plot maar er is ook weinig verdieping in de hoofdpersonen. Het middenstuk daarentegen is sterk. Veel onderhuidse spanning, interessante ontwikkelingen, meeslepend. Het slot komt helaas inspiratieloos over.
Ik heb me overigens wel gestoord aan het feit dat een 54-jarige een zwangere vrouw speelt. Ondanks alle botox kwam het erg ongeloofwaardig over en koste het me tijd om daar doorheen te kunnen kijken. Al met al net een voldoende. *3.0
Herculaas
Bij vlagen sterke post-apocalyptische thriller die me deed denken aan The Happening (2008), wat ik, in tegenstelling tot veel anderen, een prima film vond. Het blijft onduidelijk wat er precies aan de hand is. Dat is misschien maar goed ook, want het lijkt me erg lastig om voor dit verhaal een geloofwaardige verklaring te vinden. Halve punt eraf voor het bespottelijke einde.
DionneDarko
Ik vond 'm misschien net iets leuker dan the Quiet Place denk ik eerlijk gezegd. Ben er nog niet helemaal over uit. Eerst even nog laten bezinken. Paar momentjes had ik liever anders gezien maar toch vond ik het wel origineel in elkaar zitten. En dan doel ik niet per se op het horror aspect want dat is een kruising van wat dingen die we eerder gezien hebben (het is inderdaad een mash up tussen the Happening en A Quit Place) maar meer wat betreft de characters. Bijvoorbeeld dat Malory niet echt blij is om zwanger te zijn en dat het er later nog even op lijkt dat ze dat andere kind wil opofferen. Verder spraken de dialogen me erg aan. Voelde niet afgeraffeld en kwam vrij natuurlijk over. Dat is iets wat een goede horror wel moet hebben anders geloof ik het gewoon niet.
Ik heb een aantal recensies her en der voorbij zien komen en die sabelden deze film flink neer. Als je het mij vraagt onterecht. Ik heb me ermee vermaakt en vond het vrij geïnspireerd voor een horrorfilm. Niet de beste of de engste ooit maar precies wat ik ervan hoopte. Acteerwerk is ook dik in orde. Einde had wat minder feelgood gemogen alleen.
arno74
Tegenvaller. Al binnen een paar minuten krijg je de indruk dat dit geen film is die de bioscopen zou hebben gehaald. Acteerwerk op de automatische piloot, personages zonder enige achtergrond waardoor je niet meeleeft, het déjà vu-gevoel, ongeloofwaardige situaties, en het ergste: het begint met (bijna) het einde waardoor je anderhalf uur lang zit te wachten op dat einde omdat je al weet waar alles wat daaraan voorafging op uitkomt. Een chronologische vertelwijze was in dit geval beter geweest. Snel moest ik denken aan The Mist (2007), nog voor de supermarktscene, en uiteraard ook aan The Happening (2008).
Typische apocalyptische film met daardoor een erg cliché en voorspelbaar verloop die daardoor nog langer aanvoelt dan de twee uur dat het duurt. Geen idee waarom Susanne Bier bij deze film betrokken is geraakt, het is niet bepaald haar genre en ze voegt duidelijk ook niets toe.
Wellicht interessant voor mensen die minder bekend zijn met het apocalyptische genre, maar de liefhebbers hebben dit denk ik wel al eerder gezien. Erg mager. 2*
coumi
Susanne Bier maakt geen slechte films, en ben opgelucht dat ik deze wat meer internationale productie van haar hand ook nu weer een ruime voldoende kan geven. De originaliteitsprijs kan ze er met deze bijna remake van The Happening(en een beetje Blindness) met een bijna remake van Michael Jackson in de hoofdrol niet winnen, maar dankzij haar talent worden het toch nog een intrigerende twee uur. Sterk idee bijvoorbeeld om het verhaal in niet chronologische volgorde te vertellen, die steeds wisselende perspectieven leveren een behoorlijk grote spanningsboog op. De onbevredigende en wat te gemakkelijke verklaring voor al die gebeurtenissen die we al vrij vroeg krijgen, werkt misschien niet helemaal, maar de film heeft veel baat bij de aanwezigheid van de sterk acterende Bullock, de sympathieke Rhodes en de solide Malkovich(die echter wel eens wat variatie mag brengen in zijn cynische, nare man rollen). Een mager uitgangspunt maar een sterke uitwerking, vond hem goed genoeg.
Brabants
Geweldig mysterieuze film met een heerlijke opbouw van begin tot het einde. Niet alle keuzes in de film zijn altijd logisch, maar dat zou ook volstrekt onzin zijn in een post-apocalyptische film. De film greep me vanaf de eerste vijf minuten en hield me vast tot het einde. Heb er zeer van genoten.
Intense post-apocalyptische thriller, erg goed geregisseerd door Susanne Bier en met een uitstekende hoofdrol voor Sandra Bullock. Het uitgangspunt is inmiddels niet zo origineel meer, maar de film weet de meeste valkuilen van het genre slim te ontwijken. De beangstigende, haast verstikkende claustrofobische sfeer is knap getroffen en de hele cast levert sterk spel. Zelfs John Malkovich is voor de verandering eens de moeite waard (alsmede hier op zijn meest grumpy). Zo op de valreep nog één van de betere films van het afgelopen jaar.
myrtherdekker
Ik vond het een zeer goede film, zeker de titel "thriller" waardig. Ik was vanaf het begin al zwaar geboeid, en toen de twaalfde minuut aanbrak kon ik het echt niet meer opbrengen om de film op pauze te zetten voor het pakken van een snack of voor een bathroom break. "Zelfs" mijn telefoon bleef de hele tijd aan de kant.
Fisico
Bird box is een film die heel snel doet denken aan Shyamalan’s The Happening (2008). Qua concept dus zeker niet origineel, maar wel nog steeds intrigerend. De media heeft er ook een handje van weg om bepaalde films op te blazen door verdwaalde berichten op social media in the picture te zetten. Dit is geen horrorprent! Er zit zelfs geen enkele jump scare in hoewel dit zeker kon - ondanks het feit dat het totaal misplaatst zou geweest zijn. Potentieel? Zeker en vast! Maar hier en daar toch eerder net niet. Toch er zeker van genoten, voor één keer. Bij een tweede kijkbeurt lijkt de spanning en de lol er wel vanaf te zijn.
Die zelfmoorden en vreemde wind waren een schaamteloze kopie van Shyamalan. En die vogels zag ik ook al elders (War of the worlds?). Sandra Bullock heeft wel een leuk snoetje, maar mijn favoriete actrice wordt het wellicht nooit. Hier en daar wat vreemde gebeurtenissen. De trip naar en in de supermarkt kwam nogal knullig over. Wel interessant en eveneens om er de vaart in te houden met de C-A-B vertelstructuur. En waarom de kinderen geen naam hadden, was eigenaardig. Uit fatalisme of angst om zich te hechten is maar een loze verklaring ...
Een echt duidelijke verklaring waarom een deel van de populatie wel kon zien, is er niet. Vermoedelijk omdat ze als gekken immuun zijn voor de terreur? En ook het einde bevredigt me niet helemaal met de gezellige happy commune waarbij zich schijnbaar geen praktische en logistieke problemen voordoen (voeding, energie, etc...) in een wereld vol verderf. En ondanks alle kritiek best wel genoten van de film, maar een hoogvlieger is het niet. Gewoon een voldoende dus met 3,0*.
PCTERN
Tegenwoordig lijkt het wel alsof er 2 soorten films uitkomen. Films die eerst in de bioscoop draaien en films die direct op Netflix uitkomen, waarbij men hier en daar toch bekende acteurs en soms ook regisseurs strikt of wellicht probeert hun carriere weer wat uit het slop te trekken. Dit is er weer zo eentje uit de laatste categorie met Sandra Bullock in de hoofdrol en een leuke bijrol voor John Malkovich.
Hoewel het verhaal gelijkenis vertoond met The Happening (2008) stoort dit feit niet echt in het zien van de film, immers er zijn concepten die veel dieper uitgemolken dan dit gegeven ('onbekende kracht of virus moord mensheid uit'). Wat wel minder is is het wat oppervlakkige en simpele verhaal dat veel beter uitgewerkt had kunnen worden en het vooral moet hebben van de zelfmoordscenes zoals ik eerder ook zag in The Happening. In dat opzicht wordt hier dezelfde fout gemaakt als in The Happening.
Acteurs doen het niet bijzonder goed met geen diepgang en Malkovich levert hier een wanprestatie, wat ie overigens zelden doet.
Verder zitten er wat realiteitsfouten in dit verhaal.
Film scoort niet veel beter dan de gemiddelde Stephen King verfilming
TimF
Meestal heb ik bij Netflix filmproducties niet al te hoge verwachtingen. Maar met Sandra Bullock op de cover was ik toch benieuwd naar Bird Box.
Geen review van 3 pagina’s, want ik kan er kort over zijn: met deze spannende thriller/horrorfilm ga je je geen minuut vervelen. Bij veel films is het - vooral in het begin - een klus om je aandacht erbij te houden. Maar Bird Box begint direct met lekker veel actie. Hier geen houterige introducties van talloze personages. Alle benodigde personages komen als het ware vanzelf in het verhaal.
Sarah Paulsen van american horror story komt nog even voorbij (en had misschien wat meer speeltijd verdiend).
Speedy-The Net-Bullock kan het nog steeds en trekt het niveau van deze film naar een bovengemiddeld.
Over het einde zullen de meningen verdeeld zijn, maar wat maakt het uit; dan heb je je al lang 2 uur vermaakt met deze spannende Bird Box;)
LOTR-lover
The hype is real bij deze film. Overal hoor en lees ik over Bird Box. Goeie marketing of toeval? Hoe dan ook, na zoveel enthousiaste reacties wilde ik de film natuurlijk ook zien. 'Engste film van het jaar' is een stempel wat tegenwoordig heel snel op een film word geplakt. Zo ook bij Bird Box. Terwijl daar in mijn ogen niks van klopt. Eng word het allerminst, spannend daarentegen wel. Desalniettemin deel ik de mening niet dat dit een fantastische film is. Daarvoor vind ik het plot te magertjes en krijg je als kijker veel te weinig informatie over het hoe en waarom. Wel leuk om Sandra Bullock weer is in een toffe rol te zien. Maar de middenmoot ontstijgt deze film niet.
6/10 (IMDB)
Flavio
Kan hier ook niet erg enthousiast van worden. Het begin is best leuk, al is het verre van origineel, het al genoemde The Happening lijkt inderdaad als inspiratie te hebben gediend. Maar het ziet er niet slecht uit en de scenes in het huis zijn nog wel goed gedaan, als er ook sprake is van psychische spanning tussen de verschillende overlevenden. Eenmaal op de rivier ebt de spanning grotendeels weg, een enkele scène daargelaten. De demonen of wat het ook zijn beperken zich tot wat geruis in het struikgewas en het noemen van je naam.
Malkovich speelt de grumpy old man op routine, verder vond ik het acteerwerk best aardig, vooral Bullock in de hoofdrol viel me mee- ik heb niet zo veel films met haar gezien maar ze stond me niet bij als een fijne actrice.
Los van het gebrek aan spanning een groot deel van de film kent de plot te veel losse eindjes en worden er rare keuzes gemaakt. Het einde vond ik ronduit zwak, waardoor ik met een onbevredigd gevoel achter bleef.
Shinobi
"If you look, you die."
Met het werk van Susanne Bier ben ik nog niet echt bekend, maar dit leek mij wel een interessante titel.
Te midden van een post-apocalyptische wereld waar onzichtbare wezens je suïcidale gedachten geven als je naar ze kijkt, probeert een vrouw met haar twee kinderen te overleven. Het doet mij qua concept veel denken aan 'A Quiet Place' overgoten door een vleugje 'The Happening'. Ditmaal is het dus zaak om je ogen te bedekken in plaats van geen geluid maken.
Je wordt tussen twee verhalen in gegooid; enerzijds zie je hoe Malorie en haar kinderen hun toevlucht proberen te zoeken naar een afgelegen nederzetting en anderzijds zie je in flashbacks hoe de plaag toeslaat. Met name het begin creëert een hoop heerlijke chaos en onderlinge spanningen tussen mensen die elkaar niet vertrouwen. Hierbij kun je het wel aan een acteur als John Malkovich overlaten om voor de nodige reuring te zorgen.
Waar 'Bird Box' nog intens opent, merk je dat er op den duur vrij weinig te vertellen is. Er wordt nergens diep ingegaan op het hele mysterie en hoe je vijf jaar kan overleven in deze ellende is de grote vraag. Op deze wijze gaat er veel spanning verloren, wat eigenlijk niet nodig zou hoeven zijn. Sandra Bullock is gelukkig wel prima op dreef, waardoor de schade beperkt blijft.
Al met al een vermakelijke Sci-Fi, maar meer dan dat ook niet.
3,0 Sterren.
Ghost13
Op voorhand kon de hype niet groot genoeg zijn, superlatieven en grootse quotes te over. Met een sterren cast van Sandra Bullock en John Malkovich klinkt het goed.
Het tweeluik waar het verhaal uit bestaat is goed uitgewerkt en geeft de film een goede basis voor een gezond balans. Helaas weet het die basis niet uit te buiten. Het probleem; het weet niet welke kant het uit wilt.
Het had een goede sci-fi kunnen zijn, of een nog betere horror. Het hele 'less is more' pakt bij deze film echter slecht uit en ontbeert daarvoor actie en tempo. Ik had liever willen 'zien' wat de mensen tot wanhoop drijft, in plaats van ze alleen maar zelfmoord te zien plegen.
Voor een drama geven de hoofdrolspelers, die de diepgang hebben van een figurant, ook niet het nodige overwicht. Op Malkovich en Rhodes na, valt de hele cast tegen. Inclusief de continue chagrijnig kijkende (en verkeerde gecaste) Bullock, die tegenwoordig op een streng botox dieet leeft.
Voor een thriller gebeurd er te weinig. Het had beter uitgepakt als de film zich maar op één locatie zou afspelen, zoals meerdere films over de jaren een beklemmend sfeertje hebben kunnen creëren.
De film wilt alles zijn, maar is uiteindelijk niets. Het is niet erg spannend, er is weinig 'human interest' en heeft te weinig actie of vaart om de film boeiend te houden. Voor mij is het een zoveelste miskleun van Netflix, die eigenlijk alleen boeiende series kan maken.
Ik had nog een beetje hoop door de recente hype dat Bird Box misschien nog die onverwachte (ik had er tot een week terug nog niet eens van gehoord) hit zou zijn die mijn eindejaars top 10 zou kunnen sieren. Helaas, wederom een Netflixfilm waar ik weinig aan vond. Het eigen werk van Netflix is op serievlak geregeld best goed, maar de films zijn ondanks vaak dat ze een fors budget hebben weinig diepgaand en boeiend. Bird Box was vooral lange tijd vermoeiend. Met schreeuwende kinderen, met een lange tijd op mijn zenuwen werkende Sandra Bullock die ik normaal echt wel goed kan pruimen en met een film die gewoon naar niks aan het toe werken was. Daarbij was de spanning waar deze film om wordt geroemd in mijn ogen vrij afwezig. Slechts het begin en het einde kan er wel mee door, maar dat hele middenstuk deed me niks. Wel jammer, want ik ben best fan van films met een post apocalyptisch verhaal over overleven en morele keuzes die daarbij horen. Moet je er alleen wel een verhaal van maken waar ik me niet bij hoef te vervelen.
Diederik58
Er had wat meer tempo in de film mogen zitten.
Na een spannend begin kabbelt het voort met zo nu en dan wat gedoe.
De mysterieuze entiteit blíjft een goedkoop effect.
Bullock doet het prima. De maffe Malkovich blijft altijd genot om naar te kijken.
Onderhoudend doch ik zal de film snel vergeten.
Smugmarty
Weer een topper in het genre SF/Actiethriller én een Netflix original, waarmee het in het rijtje van Anihalition, Bright, The Cloverfield Paradox past.
Goed Bullock weer een te zien. Was benieuwd of ze volledig ge-botoxed was maar dat valt alles mee
. Bullock zet haar rol lekker neer zoals je mag verwachten van een geoefend comedy & drama actrice en zij draagt de geloofwaardigheid van het hele verhaal.
Het feit dat nergens dieper in gegaan wordt over de toedracht van het onheil vind ik in dit verhaal niet storend maar; het gaat hier net zoals bij vele zombie uitwassen niet over de monsters zelf maar over de strijd van mensen tegen elkaar in een maatschappij die slachtoffer is van een groot onheil.
Lekkere zit, als je je niet stoort aan een ietwat zoetsappig einde en een speelduur die iets korter had gekund... jammer dat ze niet zinspelen op een vervolg.
Shadowed
Best sterk.
Helemaal geen tegenvaller dit, Netflix gaat best de goede kant op met de Netflix Originals. Ook dit mag er zeker wezen, want het was allemaal best sterk en overtuigend gemaakt. Sowieso spreken mij dit soort filmpjes behoorlijk goed aan.
Vooral Bullock valt op. Ik zal vast de enige zijn, maar hier vind ik haar vele malen sterker spelen dan in bijvoorbeeld Gravity . Hier zit de chemie er gewoon beter in, zowel tussen haar en Rhodes, maar ook tussen die 2 kleine kinderen. Dat valt dus positief op, want ik vond haar nooit zo bijzonder.
De sfeer zit er soms erg goed in, vooral het begin is zeer sterk. De chaos op de straat is heerlijk sfeervol om tegenaan te kijken. Maar ook de scenes in het huis zijn erg interessant. Wat heerlijk om Malkovich weer eens te zien, hij blijft leuk.
Het eerste deel is ook het meest sfeervol en spannend. Het tweede deel is ook wel sfeervol, maar wat minder interessant om te volgen in vergelijking met het eerste deel. Sterk acteerwerk en een bekende cast maken dit allemaal wel mogelijk. Bier heeft wel wat in haar mars, dat is mooi.
Ik vind het een goede film die nergens hou-je-adem-in spannend wordt, maar gewoon lekker sfeervol is en goed wegkijkt. Niet altijd even origineel, maar erg leuk.

Apocalyptische film 'Bird Box' is nog altijd één van de best bekeken films op Netflix

In de ban van 'Leave the World Behind' op Netflix? Hier vijf goede films over een apocalyptische wereld

Spin-off van populaire film 'Bird Box' krijgt releasedatum op Netflix

Bohemian Rhapsody
Biografie / Muziek, 2018

Den 12. Mann
Oorlog, 2017
gebaseerd op boekpost-apocalyptischblindfold doomsdaysurvival horrorvrouwelijke regisseurwhite water rafting