• 9.379.105 stemmen

Met onder meer: Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Releasedatum: 31 oktober 2012

Plot Skyfall

"Think on your sins."

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.

avatar van lau12345

lau12345

polopolo150 schreef:

Het was er wel maar niet opvallend omdat in een paar landen reclame voor alcohol verboden is. Dus de grote heineken label was verborgen.

Was echt wel te zien met label ..

avatar van pamela200

pamela200

Zeker de moeite waard.

De bond films met Sean Connery vind nog steeds te beste. Deze film komt daar zeker in de buurt. Schiiterende rol voor Javier Bardem. Ik ga hem nog een keer zien.

En voor de mensen die 1 ster of minder geven, smaken verschillen nu eenmaal.

Commentaar geven op films is geen wetenschap maar een blijk van waardering.

Montorsi schreef:

Nogmaals, wat een user voor cijfer geeft bepaalt iedereen zelf, dus ook waar hij wel of geen 0.5* voor geeft en hoe slecht een film daar voor moet zijn.

Een discussie die vaker terug blijft komen. Erg vreemd. Anderen die voor iemand gaan bepalen welke criteria ze aan moeten houden met beoordelingen geven. Bizar.

avatar van The Oceanic Six

Naomi Watts schreef:

Ga deze film nou eens kijken man! Ben benieuwd naar je mening.

Montorsi schreef:

Dat klopt zeker! Ik mag alleen wel vragen waarom mensen zo'n belachelijk laag cijfer geven voor deze film want deze film is alles behalve 0,5* waard. En kijk is aan! Jij geeft 3* dus helemaal top. Discussie gesloten.

Naomi Watts schreef:

Niet je zomaar mengen in een discussie waar je de oorzaak niet van weet

De discussie ging over een 0,5* geven en mijn reactie daarop. Ik reageer graag op mensen die films zoals deze afkraken omdat ik het niet kan begrijpen 0,5* is het laagste van het laagste dus dan is het logisch dat je even wil weten of die persoon aandacht wil of echt zijn stem baseert op de film die hij/zij gezien heeft.

avatar van GuidO96

GuidO96

Ik heb deze film gister avond in de bios gezien. Ik ben een zeer grote bond fan, ik kijk alle documentaires etc. Deze film onderscheid zich zeer zeker. Ik had vooraf al een goed gevoel die echt is uitgekomen. Want wat wil je anders, Bond bestaat 50 jaar, dus een film als Quantum Of Solace kun je nooit verwachten. Het begin was wel even puzzelen vond ik. Ik kon de Bond elementen zeker wel bespeuren, maar op een of andere manier klikte het niet. Vergelijk het met Real Madrid die alle sterspelers heeft maar nog niet echt een team heeft. Nou toen kreeg je de pauze, en na de pauze vielen alle stukjes samen. En ik ben blij dat er minder actie in zit dan in Quantum Of Solace. Want wees nou eerlijk, de oudere bondfilms hadden ook niet zo heel veel actie. Dus oke, minder actie, maar maakt dat nou een betere bond film? Nee , zeker niet. Wat ik zelf persoonlijk ook heel belangrijk vond is dat Q weer terug kwam. Oke, hij is wat jong, maar ze hebben daar omheengebouwd en ook de introductie van Q aangepast aan zijn leeftijd. Misschien krijgt hij net iets te weinig, maar toen Q in Dr.no ook pas voor het eerst werd geïntroduceert, [toen nog als Major Boothroyd] , kreeg James Bond ook pas net zijn Walther PPK en dat was het, dus aan de andere kant, wat is nou het probleem? James Bond is weer opgestaan, Want James Bond "overlijdt" zogenaamd" en hij begint dus weer opnieuw. Dan is het toch logisch dat hij minder gadgets krijgt ? Ik vind juist dat ze het heel doordacht hebben aangepakt. Maar dat alles bij elkaar viel en ik echt kon zien dat het echt weer een bond film was, was vanaf Dat James Bond van auto wisselt, de garage open doet, de oude Aston Martin DB5 eruit komt en de Bond Tune begint te spelen [ iets wat we ook al 10 jaar niet meer in een film hebben gehoord, laatste keer was Die Another Day dat het echt midden in de film werd gespeeld]. Dan even over de schurk. Wat speelt Javier Bardem zijn rol goed zeg. Ik vind hem echt in een rijtje passen van Scaramanga & Alec Trevelyn, de tegenstanders van Bond die echt gelijkwaardig zijn en elkaar goed kennen. Silva is in deze film slim, hij heeft een motief wat , oke, beetje kort door de bocht, maar wel goed is om een hele film een goed verhaal bied en de mogelijkheid ook bied om meer emotioneel te werk gaan. En ja, het einde, dat Eve Miss Moneypenny word, dat Q weer terug is en dat M in het oude kantoor zit, voorspelt voor mij een hoop nieuwe goede bondfilms Al met al, een zekere 5*

avatar van zerodopa

zerodopa

HakaR schreef:

Want teleurgesteld ben ik! Het verhaal ging werkelijk nergens over. Proberen ze een 2e Batman sfeer te creëren met de badguy? Want een Bond film is verre van dit. Skyfall emd in elkaar.

I!

Ik snap je negatieve commentaar(deels, want je moet wel echt chagrijnig zijn of hoge verwachtingen hebben van een BOND film wil je dit niet minstens, als simpel vermaak zien WANT DAT WAS T:D). Het hele idee van een badguy die weird wordt neergezet man man, JA dat was ook gewoon een soort van joker uit batman maar dan slapper Een echt heus spectacelstuk was t niet, verhaaltechnisch niet aangrijpend, gewoon puur simpel vermakelijk amusement:D mooi in beeld gebracht, aardig verhaal, beetje actie, beetje spannng, gering aantal scenes om emotionele bondint te creeren met de characters, Hoppa. Bond film af. leuk niet lyrisch!

Ik ga wat oudere Bond flms kijken.. gewoon om t zien of dit het idee van elke Bond film is. Niet te moeilijk gewoon puur amusement

gorelover

Na de deceptie van afgelopen woensdag gister in de reprise.

Wat een goede bondfilm zeg

Alle elementen komen weer naar voren.

Zelfs de bondmuziek weer gehoord.

De actie was iets minder talrijk aanwezig dan de vorige film, maar was vele malen beter gefilmd, zodat je kon volgen wat er gebeurde.

Prachtige shots in de nacht, casino, etc.

En een prachtig einde, met 2 onverwachte twists.

Ik heb alle vertrouwen in de volgende bondfilm.

Craig, ondanks dat ik wat bedenkingen had, vind ik toch een goede bond.

Vele malen beter als qos.

Goede bondfilm, veel actie, mooie beelden en goed niet al te ingewikkeld verhaal. Heb genoten van het begin tot het eind. Waarom dan geen 5, welnu, James Bond staat ook voor romantiek, charmes en steil en dat mis ik toch wel enigzins bij Daniel Craig.

gorelover

Zelfs Craig heeft een rijker sexleven in 1 film dan de meeste mensen in een jaar

Niet je zomaar mengen in een discussie waar je de oorzaak niet van weet

Ik kan ook lezen hoor .

Vreemd blijft waarom hetzelfde niet gebeurt bij 5*. Nee een 0,5* kan voor elke film gegeven worden, snap niet waar die verbolgenheid vandaan komt. Vooral de insinuaties die richting de desbetreffende user gaan begrijp ik niet.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ton uut Gennep schreef:

Veel actie???? Alleen de eerste en laatste scene volgens mij toch.. Los van een felle schietscene.. De rest waren dialogen toch? Ben wel met je eens qua mooie beelden.

The Oceanic Six schreef:

Ga deze film nou eens kijken man! Ben benieuwd naar je mening.

Komt goed, als ik weer eens een gaatje heb voor de bios is het Skyfall all the way. Wel even opschieten want straks staat Cloud Atlas voor de deur.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Valt me erg tegen. Erg trage film. Ik miste echt spanning en zat mezelf gewoon te irriteren aan de irritante flirtscenes waar totaal geen vonk te zien was. De openingsscene hadden ze ook gewoon ogen schrappen, Die voegt niets toe aan hetverhaal en de actie is niet echt overdonderdend. Waar ik wel van genoten heb is Javier BArdem, man man wat kan die man een toffe badguy neerzetten. Jammer dat het einde gewoon een actiefilm is en verder heen enkele diepgang meer hgeeft en Bardem zijn niets andere mag doen dan verwilderd achter M aanlopen... Nee, Casino Royale is en blijft de allerbeste Bondfilm voor mij. Het is net alsof ze met Skyfall van het imago van Casino Royale af willen, net zoals CR dat deed bij de oude bondfilms..... 3 sterren... Meer niet...

avatar van m1701

m1701

Heerlijke film!

Gelukkig hoef je het vorige deel niet gezien te hebben om deze te kunnen volgen.

Bardem zet echt een geweldige rol neer, heerlijk om naar te kijken!

Je hebt ook absoluut niet door dat de film 2,5 uur duurt... goeie snelheid,

veel spanning en actie.

Absoluut moeite waard om voor naar de bios te gaan

avatar van Montorsi

Montorsi

JohnWilliams schreef:

En dat doe je door aan de mentale gesteldheid van users te twijfelen, en je af te vragen of het wel filmliefhebbers zijn en of het ze om alleen de aandacht te doen is. Dan geen je er inderdaad echt blijk van dat je open staat voor andermans mening.

Het ging bovendien in de eerste plaats om een reactie van je op iemand die voor de gezelligheid meeging naar de bioscoop zonder hoge verwachtingen, waarbij je naar de bekende weg vraagt.

avatar van Fryce

Fryce

Leuke Bond film, met een klassiek gevoel en verhaal. Zet een gedurft stuk neer, met lekker veel knipogen naar de klassiekers.

avatar van boerke73

boerke73

Ik vond de film 1 van de betere bondfilms tot heden en echt de moeite waard.

avatar van $pecial

$pecial

Een 100% meevaller als non-James Bond liefhebber. De film heeft een aantal prachtige scènes, zoals in de toren in Shanghai en de climax in Schotland. Bardem zet een perfecte badguy neer en Craig is in mijn ogen simpelweg de beste James Bond ooit.

gorelover

en niet te vergeten : eve (naomi harris) zag er wel erg nice uit

avatar van cordiacovens

cordiacovens

zit al op €7.250.000 in Nederland, ongekend na 2 weekenden

avatar van AGE-411

AGE-411

Wereldwijd zit men al aan 518 miljoen dollar. Nog voor het einde van de week steken we de 599 miljoen van Casino Royale voorbij. Da's het absolute record.

Om het geïndexeerde bond-record te breken moeten we nog even door doen. Nog even de top5 meegeven die ergens rond pagina 30 stond:

1) Thunderball (1965) (966 miljoen)

2) Goldfinger (1964) (868 miljoen)

3) Live and Let Die (1973) (785 miljoen)

4) You Only Live Twice (1967) (720 miljoen)

5) The Spy Who Loved Me (1977) (666 miloen)

avatar van ribas123

ribas123

Ik begrijp echt niet waarom iedereen zo gek is van deze film.

Ik vond het letterlijk geen ene !@#%#!@# aan!

Zeker de begin scene met de spiegels van de auto.

Dat vond ik alles behalve grappig!

avatar van filmofiel

filmofiel

JohnWilliams schreef:

De ondertoon van dat bericht zegt al genoeg.

Ook de mening van deze man zegt me genoeg, een aandachtstrekker + geen waardig filmkenner. Iedereen die deze film 0,5* geeft is wat mij betreft niet in orde.

Hoezo geen waardige filmkenner? Iedereen heeft recht om zijn/haar mening te geven. Dat het u niet bevalt is blijkbaar een probleem voor u, niet voor de de persoon die 0,5 punt geeft. Naar mijn mening zelfs nog een 0,5 punt teveel.

Montorsi schreef:

Ik sta altijd open voor mensen hun mening, echter als ze een 0,5* hiervoor geven hebben ze wat mij betreft geen filmkennis omdat je talloze dingen kunt noemen die aan deze film goed zijn. Maar nu kom jij natuurlijk weer met opnieuw een bericht om te zeggen dat iedereen zelf mag bepalen hoe hij/zij stemt maar dat weet ik nou wel hoor. Ik zit hier lang genoeg op moviemeter om te zien hoe iedereen stemt. Het gaat mij er gewoon om dat IK (nogmaals zal ik het zeggen: IK) het vreemd vind dat een film zoals deze 0,5* zou krijgen en dan wil ik de reden ervan weten.

filmofiel schreef:

Hoezo geen waardige filmkenner?

Ik vraag me dan gewoon af wat voor cijfer je geeft voor films zoals:2012 Doomsday en Home Alone 4.

avatar van blackcat13

blackcat13

Maar JohnWilliams, jij geeft wel 5,0 sterren aan Expendables 2. Is dat dan een perfecte film die in elk aspect gewoon perfect is en zich kan meten met de beste films ooit gemaakt? Nee, zeker niet. Jouw stem bij die film is geen zwaar overwogen schoolcijfer want genoeg dingen aan EX2 zijn nit perfect, maar die 5 sterren zijn gebasseerd op ervaring. Jij hebt die film gewoon perfect ervaren, net als ik overigens, dus geef je een 5 sterren gebasseerd op gevoel. Dat is niets anders dan een 0,5 stemmen op een film die je echt een verschrikkelijke ervaring hebt gegeven. ondanks dat vele aspecten wel in orde zouden zijn. Iedereen stemt anders en op zijn eigen manier, dat zeg je zelf, maar je eigen woorden spreek je dan weer tegen door te zeggen dat een Skyfall 0,5 stemmer geen filmkenner is. Dan 'keur' je die 0,5 stemmer blijkbaar toch af ondanks dat je vind dat iedereen op zijn manier mag stemmen

avatar van BraveSirRobin

BraveSirRobin

De openingsscene zag er veelbelovend uit, maar daarna vond ik er maar weinig aan. Het plot kabbelde tergend langzaam voort, had onvoldoende ontwikkeling, was verspreid over te veel tijd.

Q is een suffe kneus. M interesseerde me ook niet echt. Geen gadgets(!), en de enige 'gadget' die James mee krijgt is een pistool, en die is hij binnen 10 seconden na gebruik kwijt.

Bond girls ontbraken ook. De film is te serieus, nauwelijks wat luchtige humor in te bespeuren. Die dood van M op het einde is met de haren erbij getrokken sentiment en een echte anti climax. En waarom gaat die kerel, die succesvol met M via een geheime gang uit het huis is ontsnapt, waardoor ze, tijdelijk, dood werden gewaand, met een zaklamp schijnen. Dat is niet alleen stom, maar dat overtreft ruimschoots het maximum aan stommiteit die 1 persoon kan begaan. En dat die vrouw uiteindelijk Monneypenny blijkt te zijn is ook tenenkrommend.

Waar stopt de neerwaartse spiraal? Hoog tijd voor een goede James Bond film!

avatar van AGE-411

AGE-411

Wat zijn dan wel goede bondfilms volgens jou?

spiongeheim agentsociopathpolice impersonator mi6moordenaarart gallerybritish secret serviceimaxuzi booby trapimpersonating a police officermacaokomodo dragon007: (2012)智破天凶城 intensevibrant