menu

You Only Live Twice (1967)

Alternatieve titels: Ian Fleming's You Only Live Twice | Men Leeft Slechts Tweemaal

mijn stem
3,22 (1309)
1309 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
117 minuten

geregisseerd door Lewis Gilbert
met Sean Connery, Akiko Wakabayashi en Donald Pleasence

James Bond treedt handelend op, wanneer een bemande ruimte-vlucht gekaapt wordt, waardoor een atoom-oorlog dreigt uit te breken. In Japan komt hij op het spoor van de daders, de wereldwijd verbreide misdaad-organisatie S.P.E.C.T.R.E., waar de aartsvijand van Bond, Ernst Stavro Blofeld genaamd, de touwtjes in handen heeft. Met hulp van de Japanse geheime dienst zet Bond alles op alles om een Derde Wereldoorlog te voorkomen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ioIHu8zuETo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Duke Nukem
3,5
Bond in Japan, dat klinkt bijna als Kuifje in Amerika. En de film doet inderdaad nogal stripboekachtig aan.

Ernst Stavro Blofeld kaapt Russische en Amerikaanse space shuttles in een poging om een wereldoorlog uit te lokken, zodat hij de macht kan grijpen. De Engelse geheime dienst komt tot de bevinding dat de shuttles in de Japanse zee terecht komen en dus wordt James Bond naar Japan gestuurd, maar niet na zijn dood te faken.

Deze keer speelt Donald Pleasence de rol van Blofeld. Pleasence is een acteur die ik graag zie spelen, ik vond hem bijvoorbeeld erg sterk in de Columbo-aflevering ‘Any Old Port in a Storm’. Daar speelde hij ook al een soort gedreven, bazige man die over lijken gaat. Als Blofeld vind ik hem echter niet dreigend genoeg, met zijn kleine gestalte en dat witte poesje in zijn handen ziet hij er nogal slapjes uit, vooral als hij naast zijn boomlange blonde handlanger Hans orders staat uit te delen. Hij deed me in deze film eigenlijk meer denken aan zijn rol van de Doctor in de film ‘Watch Out, We’re Mad!’ met Bud Spencer en Terence Hill.

You Only Live Twice heeft een sterke Bondgirl. Akiko Wakabayashi als Japanse spionne Aki verschalkt Bond in opdracht van Tiger Tanaka, het hoofd van de Japanse geheime dienst, en later redt ze Bond tot twee keer toe. Het is jammer dat ze later in de film vermoordt wordt, want ik vond haar veel leuker dan Mie Hama als Kissy waar Bond een schijnhuwelijk mee heeft, verkleed als Japanner. En het is al gezegd geweest: Bond als Japanner ziet er niet uit. De hele opleiding van Bond tot ninja en de verkleedpartij inclusief pruik en zwarte eyeliner duurt gelukkig niet te lang en heeft eigenlijk ook geen enkel nut, want eens Bond het hoofdkwartier van Blofeld in de vulkaan aanvalt is daar niets meer van te zien.

Grappig dat Charles Gray die in 'Diamonds Are Forever' Blofeld speelt in deze film Dikko Henderson van de Britse inlichtingendienst, Bond’s contactpersoon in Japan, speelt. En Burt Kwouk (Cato uit The Pink Panther-serie) speelt voor de tweede keer een handlanger van de badguy in een Bondfilm, de eerste keer was in goldfinger.

Deze Bondfilm heeft weer enkele leuke oneliners, zoals:


Tanaka: “Rule number one is never do anything for yourself when someone else can do it for you.”
Bond: “And number two?”
Tanaka: “Rule number two: In japan men always come first, women come second.”
Bond: “I might just retire to here!”

Helga Brandt tegen Bond die op een stoel vastgebonden zit: “I’ve got you now!”
Bond: “Well enjoy yourself!”


Zoals gewoonlijk krijgen de slechterikken weer talloze kansen om Bond te doden, maar in plaast van een welgeplaatste kogel tussen de ogen verkiezen ze om Bond op een ingewikkelde manier om zeep te helpen. Als Blofeld Bond onder schot houdt schiet hij niet meteen maar zegt hij nog eens vriendelijk “Goodbye, mister Bond!”, waarna Tanaka een ninjaster in zijn hand weet te mikken. Helga Brandt heeft Bond vastgebonden voor zich zitten, maar ze doet alsof ze met hem wil vluchten en eens ze in een vliegtuigje zitten springt ze er gewoon met een parachute uit waarna Bond zich heel gemakkelijk uit zijn boeien kan loswrikken en ontsnappen.

Het was jaren geleden dat ik deze film had gezien en ik heb me tijdens deze kijkbeurt goed geamuseerd. Sean Connery blijft voor mij de ultieme Bondvertolker. De enige Bondfilm met Connery die ik naar ik mij herinner minder vond was Thunderball, ik zal hem dan ook eens aan een nieuwe kijkbeurt onderwerpen om te zien of ik daar nog steeds hetzelfde over denk. De beste Bondfilms met Connery zijn voor mij nog steeds Goldfinger en From Russia With Love.

avatar van otherfool
2,5
Het blijft een adembenemende set, daar zo in de vulkaan en als de ninja's binnenvallen aan hun touwen is het echt een prachtig gezicht. Ook de monorail mag er zijn en dat geldt ook voor de misschien wat knullige maar toch charmante ruimtebeelden. Visueel dus erg leuk, maar het verhaal zelf is een stuk minder interessant en het inkijkje in de Japanse cultuur haalt alleen maar het vaart uit het verhaal. Leuke Bond-girls zijn ook al ver te zoeken, gelukkig is Pleasence als Blofeld een schot in de roos. Maar al met al, in combinatie met Thunderball duidelijk een minder duo in de Bond-reeks.

3,5
Mindere Bond dan de voorgaande vier maar nog steeds een onwijs vermakelijke film met een prachtige enemy base. De volgende film was in mijn herinnering ook weer super dus hieruit kan ik alleen concluderen dat de jaren 60 gouden jaren waren voor Bond. Geen enkele film stelt teleur, ook deze niet.

1,5
YOU ONLY LIVE TWICE

MENING: Vermakelijke film
MUZIEK: Goed

Ja, weer eentje met Sean Connery, deze was ook redelijk goed hoor !

Goed verhaal, maar ook deze haalt het bij mij niet, ook het Japanse sfeertje ben ik niet dol op, (dit had ik ook met het Turkse sfeertje in From Russia With Love).

Wat ik wel geweldig vondt was de schuilplaats van Blofeld in de vulkaan,
de scene met de Little Nellie en de introductie van Blofeld zelf.

De muziek, Nancy Sinatra was ook wel goed tedoen, maar toch ook weer niet HEEL geweldig.

dus wat ik ook heb met From Russia With Love, gewoon een vermakelijk filmpje,
niks meer, niks minder.

Van de 24 officiele Bond films staat deze op 20 bij mij. Maar begrijp me niet verkeerd, alle James Bond films zijn geweldig ! alleen de één scoort nou eenmaal hoger dan een andere.

MaartenTuinstra
Mooie locaties, goed gecast en daardoor opnieuw een topper.

You Only Live Twice is een van de mooist geschoten bondfilms met een sterke opening en een geweldig slot. Daartussen oogt het soms wat langdradig, maar de cast maakt veel goed. Zo is Pleasence perfect als schurk Blofeld en is Connery wederom uitstekend (ondanks dat hij er minder zin in lijkt te hebben) als Bond. Helaas zijn de bondgirls en de muziek niet bijzonder.

4*

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
- Why do Chinese girls taste different from all other girls?
- You think we better, huh?
- No, just different. Like Peking Duck is different from Russian Caviar. But I love them both.

Als ik de berichten hier zo door lees, dan is dit bij velen 1 van de minder gewaardeerde James Bond films. Opvallend, want ik schaar hem ook na herziening op bluray nog tot mijn meer gewaardeerde titels uit de franchise. Zelf vind ik de keuze voor Japan inclusief heel wat informatie over hun cultuur erg boeiend en leerzaam (al zal Japan de film vermoedelijk best hebben betaald voor al die toevoegingen). Tegelijk is het een frisse wind door de reeks die met deze erbij 5 delen in 5 jaar heeft afgeleverd. Sean Connery heeft er wat minder zin in, maar zet nog altijd een prima prestatie neer.

Door de focus op 1 land te houden kan er wel een onderhoudend verhaal verteld worden dat wel weer lekker klassiek Bond is. SPECTRE, Blofeld, een bizarre schuilplaats (de ondergrondse vulkaan is misschien wel de coolste Bond locatie uit de reeks), gekke gadgets (al is Little Nellie misschien iets over de top), de piranhavijver inclusief dat heerlijke bruggetje en grootschalige actie. Ik blijf dat slot met de ninja's nog steeds erg tof vinden, al is het wel heel erg voorspelbaar uitgevoerd. Dat het enorm onrealistisch is dat Rusland, Amerika en Japan de locatie niet konden vinden neem ik maar op de koop toe.

Wat me wel irriteert zijn de special effects. Deze sluiten absoluut niet aan bij het fraaie camerawerk en de prachtige landschappen. Zowel de momenten in de ruimte als die met de vulkaanuitbarsting zijn echt belachelijk lelijk. Dat is geen schande, want we hebben het over een titel die bijna 50 jaar oud is, maar als je het niet fatsoenlijk over kan brengen, laat het dan liever gewoon weg. Net als die kartonnen achtergronden bij autoachtervolgingen, echt zo nep. Ik kan me weer lastig voorstellen dat men destijds dit niet beter had kunnen doen. Zo moeilijk kan een achtervolging opnemen toch niet zijn?

Maar buiten de special effects valt er weinig te klagen. De titelsong van Nancy Sinatra is schitterend, behoort tot mijn favoriete Bond soundtracks. En de opening van de film is ook erg tof, maar achteraf vraag je je toch af waarom ze Bond nou perse dood geacht wilden hebben. Was eigenlijk niet nodig.

4* stonden en blijven staan.

avatar van Roger Thornhill
2,5
Wat die titelmuziek betreft, Ajax&Litmanen1, misschien vertel ik je niets nieuws, maar daar zijn twee versies van: de filmversie (beschaafd en ingetogen) en de singleversie die zelf eerst van dit nummer heb leren kennen, met een doorwentelende elektrische gitaar en allemaal flarden mist over de zang, zal ik maar zeggen, meer een atmisferische track (en degene die ik prefereer). Wist je misschien al?

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Roger Thornhill schreef:
Wat die titelmuziek betreft, Ajax&Litmanen1, misschien vertel ik je niets nieuws, maar daar zijn twee versies van: de filmversie (beschaafd en ingetogen) en de singleversie die zelf eerst van dit nummer heb leren kennen, met een doorwentelende elektrische gitaar en allemaal flarden mist over de zang, zal ik maar zeggen, meer een atmisferische track (en degene die ik prefereer). Wist je misschien al?


Nee, eigenlijk heb ik dit nooit geweten. Ken volgens mij ook alleen de versie uit de film. Al moet ik zeggen dat beide nummers wel aardig klinken. Bedankt voor de info!

avatar van Roger Thornhill
2,5
(Mooie verschrijving trouwens: heb ik het over mist, kom ik even later met atmisferisch op de proppen -- je verzint het niet.)

avatar van Flavio
2,5
Flavio (moderator)
Ook deze Bond lijdt weer onder een vreemd plot- wat zijn ze nou toch allemaal van plan? Oorlog uitlokken door Amerikaanse en Sovjet-shuttles te kapen? Erg omslachtig en onzeker of het werkt, een beetje evil mastermind zou met een beter plan op de proppen moeten kunnen komen. Matig script dus (weer), dat nog wel van de hand van de gewaardeerde schrijver Roald Dahl. Japan als locatie was wel tof, en ook een verademing eens een ander type Bond-girl te zien dan de obligate blondine (al was die in de vorm van Helga wel aanwezig).

Tanaka vond ik een goede toevoeging, maar dat leger van 100 ninjas, de training van Bond en zijn metamorfose en schijnhuwelijk- net als zijn in scene gezette dood- erg knullig en volstrekt onnodig. Die ninja-opleiding stelt trouwens ook niet veel voor als je dat in een paar dagen kan voltooien als niet topfitte Engelsman van middelbare leeftijd.

Muziek vond ik wel te doen, al is het beginliedje snel vergeten. Het deuntje dat steeds klinkt als een capsule wordt opgeslokt komt me heel bekend voor, is vaker gebruikt.

Edit- hier ken ik dat nummer (Capsule in Space) van: PropellerHeads - On Her Majesty's Secret Service - YouTube

avatar van Mescaline
3,5
Mescaline (moderator)
Toch wel weer een erg vermakelijke James Bond film! Veel mooie camera shots van Japan en een paar erg leuke Japanse actrices.
De film heeft genoeg actie in zich maar voelt in de laatste 20 minuten toch een beetje langdradig aan.

Goldfinger blijft tot zover nog steeds de nummer 1 voor mij, maar ik zet deze film boven Dr.No & From Russia with Love.

3,5 sterren zijn zeker op zijn plaats.

avatar van des1
2,5
Misschien wel mooiste Bond title song. Film begint wat Thunderbirds achtig. Leuk bruggetje is dat degeen die achter de control board zit, de stem verzorgde van Scott Tracy in die marionneten serie. De Bond serie bleek altijd een leuke werkgever te zijn voor zelfde acteurs. De acteur over wie ik het had, zie je ook terugkomen bij The Spy Who Loved Me als duikbootcommandant. En Bonds liaison in Japan, Henderson, is Blofeld in Diamonds Are Forever. Net zo makkelijk. Bij de autogyro in deze film moet ik altijd denken aan Kleine Nellie uit Dossier Stemkwadrater (Agent 327). Onwaarschijnlijk verhaal natuurlijk deze Bond episode, ondanks Roald Dahl's bemoeienis met de screenplay. Zou het idee van een raket gelanceerd uit (spoiler) gejat zijn van Dan Cooper's De Meester Van De Zon (uit 1958)? Mooi tijdsbeeld - Japan als industriematie to reckon with. Tijdens de achtervolging in de Toyota 2000 (nu een onbetaalbare klassieker) zien we hoeveel Japanse auto's er in het straatbeeld zijn. Overgens zag ik ook een Mustang en een Pontiac Grand Prix. Knap hoe John Barry een spacy score kan laten horen in de bijbehorende scenes (en overigens hoe maritiem hij kan klinken in Thunderball).

avatar van loneranger
3,0
Een zeker herstel na het toch wat mindere 'Thunderball'. De film is wat korter en ik vind de actie in deze film beter. Sean Connery heeft er helaas niet zo heel veel zin in al vind ik de grootste tegenvaller dat Blofeld een gezicht krijgt. Ik ben echt niet onder de indruk van Donald Pleasance en zijn optreden werkt me eerder op de lachspieren. Al moet ik zeggen dat ik hem net iets beter vind dan Charles Gray in 'Diamonds are forever', dat was een gentleman wat al helemaal niet bij Blofeld past.

avatar van Noodless
2,5
5 de film in de reeks en voor mij toch de minste tot nu toe. Ik verwacht natuurlijk bij Bond geen geloofwaardig verhaal, maar dit kon toch wel tellen qua realisme. Vooral dat gedoe met de Ninja's, de opleiding en de schijntrouw vond ik erover en zelfs totaal onnodig. Ook qua cast vond ik het matig.
Geef mij dan toch maar Thunderball of Goldfinger. 5/10

3,0
Heeft de tand des tijds niet goed doorstaan, dit Bond avontuur. Voor mij één van de mindere, ook al omdat de sequentie in Japan toch wat ongemakkelijk loopt. Hoogtepunt is het lot van Karin Dor, als kind maakte dat veel indruk. Pleasence krijgt eigenlijk maar een paar minuten om voor de eerste keer Blofeld een gezicht te geven, maar al te memorabel is het niet.
Een krappe voldoende, wat mij betreft.

avatar van xxERWINxx
3,0
Vandaag herbekeken, deze is even goed als Dr.No en Goldfinger.
Ook in deze film leuke scenes zoals met de helikopter en de Japanse ninja's, ook zien we aan het einde van de film een zeer goed stuk om de film mee af te sluiten.
Veel explosies en schietpartijen, dat zien we helaas niet bij sommige andere Bond films.
De locatie in Japan vond ik wel wat minder, dat Bond opeens moest trouwen vond ik overbodig.
al met al 3.5 sterren, maar niet de beste van James Bond.

avatar van Boneka
3,0
Een van de mindere Bond films. Locaties zijn okay, maar het verhaaltje is bijster zwak. Vond het geheel nogal verzadigd. Zelfs 007 leek er geen zin in te hebben. Twee hoogtepunten. Het begin en eind met Nancy Sinatra.

avatar van Phantasm
4,0
Ik vond dit toch een van de betere James Bond films. Vermakelijk om naar te kijken.

avatar van Movie Jim
5,0
Goodbye Mr Bond!

Why taste Chinese girls different than other girls? zegt James Bond in het begin

Beste James Bond film
met Sean Connery,
ik ben zelf een groot James Bond fan,
en vindt You only live twice beter dan voorganger
Thunderball.

Ik ga mijn cijfer verhogen naar 5,0
de reden waarom ik dit doe heeft
veel redenen.

De locatie in Japan is geweldig!
de film is fantastisch gemonteerd.
het goed opgebouwde verhaal,
de spannende vecht scènes onder
andere met handlanger Hans.
De climax dat drukke gedoe
met al de ninja's die vechten in de
krater met elkaar vond ik wel minder.

avatar van IH88
3,5
“James Bond. Allow me to introduce myself. I am Ernst Stavro Blofeld. They told me you were assassinated in Hong Kong.”
“Yes, this is my second life.”
“You only live twice, Mr. Bond.”


You Only Live Twice is een erg vermakelijke Bondfilm. De 5de Bondfilm met Sean Connery, en ook hier is hij weer uitstekend op dreef. Het script is geschreven door Roald Dahl en zit goed in elkaar. You Only Live Twice speelt zich grotendeels af in Japan en staat natuurlijk bekend om de grote set binnenin een vulkaan, en de introductie van Blofeld.

Rusland en Amerika worden door Blofeld en SPECTRE tegen elkaar uitgespeeld door middel van het stelen van ruimtecapsules, en James Bond moet in Japan uitvinden waar de ruimtecapsules zijn en wie er achter zit. De twee Japanse Bondgirls doen het goed en ook Tetsuro Tanba is uitstekend als Tanaka, die James Bond helpt in zijn zoektocht naar de ruimtecapsules. De film werkt natuurlijk toe naar het grote gevecht in de vulkaan. Zoals gezegd is de set indrukwekkend, en het gevecht tussen de mensen van SPECTRE en de ninja’s is geweldig om naar te kijken. Pleasence als Blofeld is ook een kleurrijke bad guy. You Only Live Twice is al met al een indrukwekkende Bondfilm met een Connery die er hierna geen zin meer in had, maar hier zeker nog laat zien het kunstje niet verleerd te zijn.

Heerlijke sfeer, gedateerd maar o zo leuk, net als diamond are forever

avatar van xxERWINxx
3,0
Vandaag herbekeken, toch een half puntje eraf, het 1e uur gebeurd te weinig vind ik.
Het explosieve einde maakt een hoop goed als ze ondergronds gaan in de vulkaan.
Verder waren de ninja's een leuke toevoeging, met de helikopter was ook goed.
Alleen dat hij moest trouwen was een beetje overbodig en vond het vooral het 1e gedeelte te weinig gebeuren waardoor het nogal saai leek.
Vind deze film dus even goed als Goldfinger.

avatar van martijn011
3,0
De vijfde Bond-film met Connery alweer. Deze film speelt zich in z'n geheel af in Japan. Ik vond dit altijd een van de minste films van de reeks. Het ontbreken van een echt goede schurk met een hulpje wordt node gemist. Bond maakt hier weliswaar voor het eerst face-to-face kennis met SPECTRE nr. 1 Blofeld, de kijker overigens ook op hetzelfde moment, maar zijn rol is zo miniem dat het niet echt indruk maakt. Daarnaast heb je Mr. Osato en zijn secretaresse, maar die zijn totaal niet memorabel genoeg om ook maar in de buurt van een toplijst van Bond-schurken te staan.

Het hoogtepunt van deze film vind ik de scène met Little Nellie, een soort minihelicopter voorzien van allerlei technische hoogstandjes en wapens. Een typische Bond-film scène met op de achtergrond de Bond-tune.
Connery wordt wel eens verweten dat dit zijn slechtste rol zou zijn in een Bond-film, maar ik vind dit nogal overtrokken. Het is niet dat hij beter acteert dan in de vorige films, maar een enorme verslechtering kan ik hier niet uit opmaken. Het scenario is gewoon wat minder, maar nog wel vermakelijk genoeg om deze film te herzien.
Ik verhoog van 2.5* naar 3*. Een onvoldoende is deze film niet waard, toch zal dit nooit mijn persoonlijke favoriet worden.

avatar van Kondoro0614
3,0
geplaatst:
“You made a mistake, my friend. No astronaut would enter the capsule carrying his air conditioner.”

James Bond in Japan! Dat moest vast goed komen hebben ze gedacht, en eigenlijk komen ze er prima doorheen. Bond die kan natuurlijk uit het niets volledig Japans dus het was geen lastige keuze die kant op te gaan. En naast de vele mooie beelden en wat cultuur snuiven valt deze bond film wederom in een gat. Wat mij vooral op valt is dat de films ongeveer op de helft hun totale spanning en concentratie kwijt raken, waardoor de film soms best langdradig aan kon voelen. Ook aan eentonigheid geen gebrek, wat naast twee massages in de film springt de heer Bond wederom van kont naar kont, en dat hebben we sowieso in ‘Thunderball’ ook wel zo’n beetje gezien.

De film word in een zelfde en betrouwbare jasje gehangen door ‘Lewis Gilbert’ zoals we dat bij ‘Thunderball’ al zagen; veel ‘seks’scenes, veel actie en een verhaal wat eigenlijk niet heel boeiend wist te zijn. En dit keer zaten we (gelukkig) niet in de onderwater wereld vast maar speelde de film zich vooral in de lucht en ruimte af, eens een keer weer wat anders dus. Maar wat dat betreft is de film via het zelfde boekje geschreven en lijken ze bijna identiek op elkaar hoe de film verloopt.

Vrouwenmagneet ‘Sean Connery’ doet het weer leuk, de beste man is tot zoverre nog de enige Bond die ik echt veel heb gezien naast de nieuwere Craig maar zijn charisma is erg hoog. Voor de rest kent de film wat leuke Japanse acteurs en verder houdt het daar wel mee op.

Het verhaal was wel geinig te volgen, het concept was niks bijzonders. En zoals ik al zei kan het allemaal nogal wat herhalend over, we hebben het al gezien hiervoor zoals deze film zich afspeelt en daardoor trekte mijn interesse wel wat meer weg. Al vond ik het laatste vechtscene toch wel stukken interessanter en leuker om te volgen dan die saaie onderwater scene van ‘Thunderball’...

3.0*

avatar van Mr. Chiel
3,0
geplaatst:
GoldenEye 33 schreef:
Maar begrijp me niet verkeerd, alle James Bond films zijn geweldig ! alleen de één scoort nou eenmaal hoger dan een andere.


Dan is een 3 uit 10 toch wel een erg dikke opvoedende. Niet echt geweldig...

avatar van Gastel
3,0
geplaatst:
Wederom een prima Bond worp, al gaat de serie hier wel wat meer de campy kant op.
Sommige keuzes pakken daar in wat beter dan de andere (de schuilplaats in de vulkaan is top bedacht, maar Bond verkleed als Japanner slaat nergens op).
Ook Blofeld is mij te veel een karikatuur.

Neemt niet weg dat mede door het ijzersterke begin dit gewoon een alleraardigste Bond is, al wint ie het niet van de drie voorgangers.

3.5*

Tussenstand:
1. Goldfinger 4*
2. From Russia With Love 3.5*
3. Thunderball 3.5*
4. You Only Live Twice 3.5*
5. Dr. No 3*

avatar van david bohm
2,5
geplaatst:
Ben aan een herziening begonnen van de James Bond films te beginnen met degene waar ik me weinig van herinner.
Dit is weer een wat vreemde eend in de bijt, de special agent vertrekt naar Japan waar hij zich laat naturaliseren tot Japanner en met behulp van pleistertjes op de oogleden wordt omgetoverd tot ware Japanner. Alles voor de goede zaak natuurlijk. De film kent wat langzame, niet echt interessante stukken.
Het is al met al wel een aardige film, wel met weinig spektakel als je het mij vraagt. De Bond girls zijn dit keer Aziatisch, wel leuk. En we krijgen de heer Blofeld zijn volle gelaat te zien.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:18 uur

geplaatst: vandaag om 02:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.