• 9.373.998 stemmen

You Only Live Twice (1967)

Actie / Avontuur | 117 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's You Only Live Twice / Men Leeft Slechts Tweemaal

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Lewis Gilbert

Met onder meer: Sean Connery, Akiko Wakabayashi en Donald Pleasence

Gesproken taal: Engels, Japans en Russisch

Releasedatum: 14 september 1967

Plot You Only Live Twice

"...and "twice" is the only way to live!"

James Bond treedt handelend op, wanneer een bemande ruimte-vlucht gekaapt wordt, waardoor een atoom-oorlog dreigt uit te breken. In Japan komt hij op het spoor van de daders, de wereldwijd verbreide misdaad-organisatie S.P.E.C.T.R.E., waar de aartsvijand van Bond, Ernst Stavro Blofeld genaamd, de touwtjes in handen heeft. Met hulp van de Japanse geheime dienst zet Bond alles op alles om een Derde Wereldoorlog te voorkomen.

avatar van pjutter

pjutter

goede james bond film met een knallend einde, en goede special effects voor die periode,

zeeer goede muziek in deze film!!!

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

De soundtrack van deze film wordt dan ook gezien als 1 van de beste allertijden.

De film zelf staat op IMDB tussen de 5 best -rated Bond films.

avatar van dr channard

dr channard

waar hebben jullie het over???deze film is zo slecht,ik viel bijna in slaap.

avatar van otherfool

otherfool

Ik vond het ook één van de mindere Bonds, de minste met Connery. 2,5 sterretjes voor deze.

avatar van Reinbo

Idd geweldige soundtrack en voor mij de beste Bondfilm. 4*

avatar van Guyke

Guyke

De film met de meest prachtige scène uit een Bond-film ooit: grote aantallen ninja’s die zich langs koorden in een krater laken zakken. Visueel gewoonweg prachtig.

De scenaristen zaten echter wat door hun inspiratie heen. (Wat hebben die Bond-scenaristen overigens toch met satellieten: Dr No, You only live twice, Diamonds are forever, Moonraker, Goldeneye, Tomorrow never dies, Die another day). Na deze film zouden ze het eenmalig proberen met romantiek en vanaf Diamonds are forever werd de Bond-reeks dan een parodie van zichzelf.

Ook Sean Connery loopt er vaak wat ongeïnteresseerd bij. Zijn vermomming als Japanner (met een zwaar Schots accent) lijkt overigens nergens op.

thunderball

Ik vind het jammer dat er niet meer uit het boek van Flemming is gebruikt, het kasteel met dodelijke plantentuin had fantastisch geweest (kunnen ze daar Daniel Graig niet ingooien?) en de special effects met name die van de ruimtevaart, doen erg gedateerd aan.

Connery heeft er duidelijk niet veel zin meer in, maar is toch ondanks dat nog altijd heel erg goed.

De film is ontzettend mooi geschoten, oranje horizons etc, misschien wel het mooiste van allemaal.

De titelsong vind ik dan wel weer vrij saai, maar de rest van de score van Barry is erg goed, maar die van OHMSS is de allerbeste, toch?!

Het is in ieder geval de spectaculairste Bondfilm van Connery en verveelt geen moment.

4 sterren!

Guyke schreef:

dat vond ik ook een mooi stuk in de film. het voelt echt wat episch en magisch aan....groots opgezette decors met vette gevechten. 2 andere voorbeelden zijn:

THE SPY WHO LOVED ME: de tanker waar de onderzeeërs in vast zaten.

MOONRAKER: het ruimtestation en het gevecht er om heen met die astronauten. beetje knullig gemaakt wellicht...maar toch heeft het wat.

Kortom:

Lewis Gilbert moet terug komen, samen met Ken Adam voor de decors en ongeloofelijke ontwerpen!

Dan komt eindelijk het ECHTE oude Bondgevoel weer terug!!

megaman

dat zou prachtig zijn inderdaad!!! weer gigantische decors gevuld met honderden soldaten, bewegende platforms....ik hoop het!

zoiets is niet onmogelijk. stel je nou voor dat You Only Live Twice in deze tijd zou gemaakt worden met Lewis en Ken...dat zou toch veel mooier gaan uitpakken dan DAD en andere Brosnan films.

eigenlijk vond ik de serie al na A View to a Kill minder worden. The Living Daylights en License to Kill waren te kil (met één L) en vond ik niks. Timothy was een echte killer. Brosnan vond ik dan weer iets luchtiger..beetje een combinatie van Moore en Dalton.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dit is, samen met Goldfinger, mijn favoriete Bondfilm. Leuk die afwisseling van Connery in Japan als Japanner ( ). Maar die hele episode geeft nou juist een apart tintje aan deze film, verder zit er natuurlijk alles in wat een goede Bond nodig heeft, inclusief Blofeld en Spectre

thunderball

Kijk eindelijk iemand naar mijn hart:

Megaman je had het niet beter kunnen verwoorden, zo denk ik er ook precies over!

Ik heb pas geleden een boek over die Ken Adam gekocht (is eigenlijk een groot interview) en daar in zegt ie dat het Bondteam zo sterk veranderde dat ie zich zelf er niet meer in herkende.

Tijdens Moonraker begon de ellende, plotseling moest alles goedkoper en werd hem iedere keer geldverspillerij verweten.

Dat was ie na de opnames zo beu dat hij heel de Bondfranchise de rug toe keerde en van af toen werden er ook geen waanzinnige decors voor oa de schurk meer gevraagd. Eeuwige zonde! Geldt natuurlijk ook voor het verlies van Barry en heel goed beschouwd zelfs van Connery.

megaman

had ergens gehoopt dat ze voor de gein Richard Kiel er weer in mee lieten spelen als hulpje van Bond, aangezien hij in Moonraker weer goed werd.

of in Casino juist de Henchmen van de schurk, aangezien die film weer afspeelt voor Dr. No en Jaws nog evil was.

Richard Kiel ziet er niet eens oud uit...en daarbij kunnen ze er ook nog digitale effecten bij toevoegen.

megaman

DAD was dan wel één en al verwijzing voor de Bond fans, voor mij is het pas echt een feest om een oude boef weer terug te zien...want als Richard Kiel na TSWLM terug komt in MR..kan dat ook in een volgende bond films. en dan hoor je de fans in de bios zeggen "wow gaaf man, eindelijk weer een bekend gezicht uit de oude dagen".

avatar van Film Pegasus

megaman schreef:

Jaws begon pas 10 jaar later in spy who loved me. Dus hierin terugkomen kan niet echt. Maar ik snap wel wat je bedoeld. De 'hulpjes' zoals Oddjob, Jaws of Tee Hee waren wel leuk en dat is de laatste films wat weggevallen. Alhoewel de karikaturale hulpjes wel betere rollen zijn geworden: Onatopp (Femke Janssen) en Dr. Kaufman (Tomorrow never dies) waren wel de moeite.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Redlop schreef:

Welke vorige films? Dit is de eerste film waarin Blofeld te zien is.

Uiteraard is er geen andere Blofeld dan Donald Pleasence. Dat vonden de makers ook gezien het begin van 'For your eyes only'. Dr. Evil is ook een ode aan Donald Pleasence.

Hij bedoeld,dat de 1e 2 spelers gewichtiger overkwamen, ondanks dat je hun gezicht niet kon zien. Ik had ook liever gezien ,dat ze bij de kennismaking in deze film, een grotere vent in een 3 deling pak als Blofeld.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Redlop schreef:

Welke vorige films? Dit is de eerste film waarin Blofeld te zien is.

Er waren nog 2 Blofelden. Telly Savelas en Charles Gray, die laatste zag er ook heel anders uit. De allereerste 2, die je niet goed kon zien, kon je wel hun haar zien. De 1e had zwart haar en de 2e grijs.

megaman

en dan nog de blofeld in FYEO in die rolstoel

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

vooral the little nellie is best leuk gemaakt voor die tijd.

de film is best goed .

een echte bond film ik geef hem 3.5

avatar van SSeagal

SSeagal

Samen met goldfinger nog altijd 1 van de favourietjes voor mij. Japans sfeertje werkt leuk, goede actie, Sean Connery en een spetterend eind, met een gerust hart ****

avatar van murtcelP

murtcelP

Mooie Bondfilm met een Japans sfeer (de eerste keer dat de westerse wereld sumoworstelen zag).

De vulkaan als uitvalbasis van Spectre is gewoon fenominaal. Dit soort sets zie je nog maar zelden, of ze toveren het uit een computer. In deze film is het fantasisch met een goed eindgevecht met Bond en z'n ninja's. ****

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Oscar genomineerde regisseur Lewis Gilbert regisseert zijn eerste Bond film en YOLT is naar mijn smaak ook meteen Gilbert’s beste Bond-film. Heerlijk Japans sfeertje, goed tempotje, de beste soundtrack uit de gehele serie (en dat zegt wat), knapste Bond-Girl (Mie Hama) en een onvergetelijke Donald Pleasence als de legandarische Blofeld.

Wat dan wel weer jammer is dat YOLT twee Bond-girls heeft, en dat is dan niet jammer, maar ze krijgen beide geen genoeg screen-time naar mijn smaak (er werd in totaal ook een heel uur uitgeknipt en soms is het te merken) en Connery die een kop groter is dan alle Japanners en er totaal niet uitziet als een Japanner en het er gewoon belachelijk uit ziet. Gelukkig neemt de film zich niet al te serieus.

4 Sterren.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Ben nooit zo'n Bond-fan geweest, maar leuk om weer eens gezien te hebben. Donald Pleasance heeft wel erg weinig screentijd! 3*

avatar van Werwolf

Werwolf

Beste Bondfilm in mijn ogen. Erg vermakelijke film die geen moment verveeld. Ik ben sowieso veel meer gecharmeerd van de oude Bondfilms dan de nieuwere. En Sean Connery vind ik in alle opzichten de beste Bond.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Ik roger moore

ik mezelf!

megaman

prachtige film! de beste van Connery persoonlijk. een film van episch formaat (zie regiseur Lewis Gilbert - TSWLM + Moonraker), een super villain met een gigantische basis en honderden manschappen. zo zie je ze niet meer helaas. een mooie klassieker met prachtige muziek.

avatar van Diekmans

Diekmans

otherfool schreef:

Wat voor een onzinnige discussie. Over smaak valt niet te twisten. Jij vindt pizza misschien erg lekker, een ander vindt het niet te eten. De een vindt You Only Live Twice een geweldige film en jij vindt er niets aan. So be it.

Het zou saai zijn als iedereen dezelfde mening had.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Al een paar keer gezien een erg leuke en vermakelijke bond maar het mist de sfeer en de charme van connery vind ik. Ga hem dus niet kijken nu.

wel een 3,5* voor de leuke schurk

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Het zou saai zijn als iedereen dezelfde mening had.

Dat zegt men altijd. Ik zou het geweldig vinden.