menu

From Russia with Love (1963)

Alternatieve titels: Ian Fleming's 'From Russia with Love' | Hartelijke Kussen uit Rusland

mijn stem
3,44 (1616)
1616 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
115 minuten

geregisseerd door Terence Young
met Sean Connery, Daniela Bianchi en Lotte Lenya

De Britse geheim agent James Bond wordt door zijn werkgever naar Istanboel gestuurd om te proberen met de hulp van de Russische ambassademedewerkster Tatiana Romanova de Russische ontcijferingsmachine Lektor in handen te krijgen. De Russen weten hier echter niets van en het lijkt een val te zijn van de geheimzinnige en criminele organisatie SPECTRE om Bond te doden, als wraak op de dood van hun vooraanstaande medewerker Dr. No.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=OFvP1aNfNaM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van de grunt
4,5
Geen vreemde stelling hoor, ben het zelfs met je eens.

avatar van Mescaline
3,5
Mescaline (moderator)
de grunt schreef:
Geen vreemde stelling hoor, ben het zelfs met je eens.

Mensen met smaak!

avatar van Hendrick99
Mescaline schreef:
(quote)

Ben van plan de films met Connery en de films met Moore te gaan kijken, de nieuwere bond films interesseren mij helemaal niks en ik ben van mening dat Daniel Craig een overgewaardeerd acteur is, maar dat is weer een hele andere discussie.


Mee eens. Bovendien vind ik dat waarderingen gebaseerd dienen te zijn op het systeem dat dit forum gebruikt en niet op een eigen systeem. Per slot van rekening werkt de waardering ook door in de uiteindelijke score van een film.

Dick2008
Hendrick99 schreef:
Bovendien vind ik dat waarderingen gebaseerd dienen te zijn op het systeem dat dit forum gebruikt en niet op een eigen systeem.


En wat is dat systeem dan? Iedereen hanteert hier zijn eigen systeem.

avatar van Kondoro0614
2,5
From Russia with Love

Afgelopen kerst heb ik het mega pakket van James bond gekocht. Hierin mist alleen nog maar de film Spectre (2015) maar voor de rest bevat hij alle 007 films. Ik heb met kerst Dr. No (1962) gezien. Die toch echt wel meer actie en spektakel beheerst dan wat From Russia with Love doet. From Russia with Love richt zich daadwerkelijk op nog een praktijk wat James Bond uitvoert: spionage. Eigenlijk een beetje spioneren van bieden kanten. Echter kan ik mij niet fijn hechten aan From Russia with Love en ik denk dat ik net zoals bij Dr. No (1962) het zelfde probleem heb dat ik nogal moet wennen aan de 20e eeuw films vooral onder de jaren 80. Het is zeker leuk om te zien hoe een film op dat moment in elkaar gezet word, alleen ben ik nogal de 21e eeuw films gewend met veel Hollywood spektakels erin verwerkt, wat je van een jaren 1963 niet echt kan verwachten.

Zoals al vermeld bevat de film best veel spionage praktijken, toch waar bond min of meer bekend om kan staan maar hier word dat erg veel druk op gelegd. Misschien iets wat ik niet zo kan waarderen, want dan kunnen soms de 115 minuten erg lang duren. In het begin heeft er zeker wat actie in gezeten, na mate het einde nadere en vooral de trein scenes begon het bij mij wat in te kakken. Het verhaal was vaak wel leuk, alleen had op sommige fronten iets spannender kunnen wezen. Het concept was leuk, daar geen twijfels aan. Acteer werk was prima en Connery deed het zeker weer goed. Tot nu toe in mijn ogen de laagste 007 film maar, ik heb er nog wat te gaan! Ben benieuwd.

2.5*

3,5
Prima vermaak. met genoeg spannig en variëteit om dit een geslaagde bondfilm te vinden.
Door de aanwezigheid van de sinistere Lotte Lenya en de gevaarlijk ogende Shaw(zijn legendarisch treingevecht met Bond werd onlangs nog flauw gekopiëerd in 'Spectre'), werd de term Bondschurk een waar begrip. Een must see voor de liefhebbers.

avatar van Noodless
3,0
Duidelijk minder dan zijn voorganger. Deze Bond film wist me niet zo te overtuigen. Het spionageverhaal is nogal langdradig opgezet en kent weinig memorabele scènes wat in Dr.No wel nog te ontdekken was. Connery als Bond is weer goed op dreef. Nu weet ik ook weer waar de makers van Spectre hun idee gehaald hebben over de confrontatie met de Bondschurk in de trein. Helaas werd deze opzet tot de confrontatie met die schurk in deze film wel heel lang uitgesponnen. Toch wel een serieus minpunt. De weg is nog lang om ze nu eens allemaal te zien in de juiste volgorde, maar het gevoel zegt me dat dit wel eens één van de minste Bond films kan zijn. 6/10

avatar van des1
3,5
Staaltje van besparing aan het begin van de film als Bond een Panam vlucht neemt van London naar Istanbul. How likely is that? Zelfde filmpje als bij Dr. No. Goed vervolg van Dr. No. Van mij kunnen al die gatgets gestolen worden, die vooral onder Moore als 007 een kinderachtig hoogtepunt bereikten. Ik denk dat de meesten die de film (gelezen de commentaren) niet eens goed begrijpen waar alle pump & circumstances zo uitgesponnen om te doen is. Toch is dit in essentie misschien wel het beste verhaal van alle 007's, omdat Bond een paar keer op het verkeerde been wordt gezet. Kom daar maar eens om bij latere Bonds. Daar weten we vanaf het begin (en Bond dus ook) wie de snoodaard is en wat ie van plan is. Mooi is de centrale rol die de trein vervult als een tussentijdse rode draad. Zie hoe Grant keer op keer Bond te sluw af is, [1] door ..... te vermoorden, [2] af te luisteren welke de instructies zijn die Bond geeft aan de man op het station, die ervoor moet zorgen dat een MI6 collega Bond opwacht op het volgende station, waardoor Grant [3]..... en de plaats kan innemen van [4], waarna [5]... Tegenwoordig zou een scenarist de prachtige premisse van een dubbelagent die een agente gebruikt om een agent van het tegenkamp over te halen om iets te stelen zodat de dubbelagent erover kan beschikken, zo verteld worden dat het publiek dit niet meteen al vanaf het begin mee krijgt, maar gaandeweg doorkrijgt. Spannender. Camerawerk is van Ted Moore, die quintessentiele dark scenes schoot, w.o. de sniper sequence en de catacomben scenes (let op hoe sporadisch is belicht waardoor gewelven, trappen en hellingen net het juiste accent krijgen). Heeft zeer zeker Spielberg geinspireerd. Overigens, had ik al een vorige keer geschreven, is het verhaal van From Russia With Love wel goed, maar de premisse van het nut van het stelen van een codeermachine onzin. Tis gebaseerd op de Enigma machine van de Duitsers. Daar hadden de Geallieerden heel veel aan omdat de Duitsers niet doorhadden dat de Britten over een Enigma machine beschikten, waardoor ze berichten konden ontcijferen. Na de eerste twee Bonds vond ik Bind films juist minder sterk worden. Ook al is Goldfinger menigeens favoriet, daar is het verhaal om de goudvoorraad ....... te maken, de opmaat voor de serie van megalomane maniakken die erna kwamen. Lang niet zo interessant; gewoon vervelende mennekes die op school teveel gepest zijn, denk ik dan.

Als geheel is het een leuke film, maar echt spannende scenes zitten er niet in, en ook goede actiescenes missen. Het verhaal daarentegen is wel goed, eigenlijk zijn James Bond films eigenlijk nooit perfect,
soms is de schurk geweldig, soms niet, soms is de slotscene een spektakelstuk, soms is de film goed maar het slot niet, soms zijn sommige actiescenes geweldig, maar de film niet, soms is er een heel spannende scene in (crematorium), soms valt de film in sommige momenten dood waarin weinig gebeurt, maar misschien heb ik geen smaak, want Live and let die en Octopussy zijn mijn favorieten.......

avatar van loneranger
3,5
Wat mij betreft zeker een van de beste Bondfilms, het verhaal vind ik spannender dan dat van Dr. No en dat komt zeker voor een groot deel door Robert Shaw als Grant en Lotte Lenya als Klebb. Vooral Shaw zet goed zijn rol neer als de sluwe, geslepen en uiterst onprettige Red Grant. Van Pedro Armendariz als Kerim Bey gaat dan weer prettige warmte uit. Blofeld komt niet volledig in beeld, alleen zijn handen waarmee hij de witte kat aait. Dit had beter zo kunnen blijven, het kon eigenlijk alleen maar tegenvallen. Danielle Bianchi als Tatiana Romanova ziet er goed uit en geeft oprecht invulling aan haar personage. De scenes in de trein zijn de beste.

avatar van FunkStarr
4,0
Mescaline schreef:
(quote)

Ben van plan de films met Connery en de films met Moore te gaan kijken, de nieuwere bond films interesseren mij helemaal niks en ik ben van mening dat Daniel Craig een overgewaardeerd acteur is, maar dat is weer een hele andere discussie.


Ben ik het ook mee eens, Craig heeft opzicht wel een aardige kop maar heeft gewoon weinig charisma, of in ieder geval minder dan Connery en Moore. Ook vind ik hem als acteur wat overgewaardeerd, maar hij is niet de enige gelukkig. Ik vind Skyfall trouwens wel een erg goede Bond film (afgezien van het ietwat "vreemde" einde). SPECTRE heb ik nog niet gezien (alleen gedeeltelijk) maar heeft wat mij betreft weinig meer met de originele Bond te maken.

Over de film zelf, gewoon een zeer goede Bond en behoort ook tot de betere uit de reeks. Connery is zoals altijd goed op dreef en hij heeft ook weer een paar aardige tegenstanders.

avatar van BlueJudaskiss
3,5
Een Bond-fan zal ik nooit worden, maar ik vond dit toch een stuk beter te doen dan het ontiegelijk saaie Dr No. Meer humor, leuke bijrollen en mooie locaties.

3,5*

avatar van des1
3,5
Mescaline schreef:
(quote)

Ben van plan de films met Connery en de films met Moore te gaan kijken, de nieuwere bond films interesseren mij helemaal niks en ik ben van mening dat Daniel Craig een overgewaardeerd acteur is, maar dat is weer een hele andere discussie.


Ik vind dus alle Craig Bond films verschrikkelijk. Die dodelijke ernst, die zo onBrits is eigenlijk. Nergens tongue in cheek. Buuuhh.

3,5
Wou nog eens één van die pionierfilms uit het James Bondgamma bekijken. Ondertussen reeds de 50 voorbij, maar straalt nog altijd de nodige charme, flegme en humor uit. De actie zit vooral in het tweede gedeelte van de film. Nog eens genoten van de "North by North West-scène" (of man achtervolgd door helicopter) en de bootjesscene. en natuurlijk van het stevig acteerwerk van Sean Connery.
Ben volstrekt onvoldoende kenner van de Bondmaterie om te vergelijken met de latere (en Veel latere) films maar deze heeft toch om zijn authenciteit bij mij een streepje voor.

avatar van des1
3,5
SPECTRE - Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion. Kijk, dat was nog eens een clubje die je als misdaadbaas voor een opdrachtje kon inhuren. No kidding. Zie je mensen zich al verenigen om zo'n club te stichten? Laten we "counter-intelligence" (toch een vreemde specialiteit in dit assortiment aan boevenkundes) er aan toevoegen, krijgen we het acroniem SPECTRE. Oh well... Let op Rosa Klebb "aan het eind". Da's nog eens een staaltje van overacteren.

avatar van Dogie_Hogan
3,5
Bond films met Sean Connery zijn altijd toppers, zo ook deze. Al hebben Dr. No en Goldfinger mijn voorkeur.
Alleen wat jammer dat de stem van de Italiaanse Daniela Bianchi gedubbed is.

Het Blu-ray beeld was overweldigend.

avatar van Boneka
3,0
Stem een half puntje naar beneden afgerond. De tweede is best een aardige Bond film (met een zwakke Bondvrouw) overigens, maar steekt er nergens bovenuit. Het is vooral overal leuk. Karim vond ik wel sterk spelen en de bad woman vond ik ook een mooie doch kleine rol hebben. Trein scene vond ik leuk (sowieso gek op treinen), maar daarna wordt het geheel nogal voorspelbaar. Zeker met de speedboat op het eind. We zien wel hier Bond vorm krijgen met uitspraken en de leuke snufjes. Okay op naar nr. 3 Goldfinger!

avatar van Phantasm
3,5
Genoeg spanning en prima vermaak.

avatar van Tommy De Vito
3,0
She should have kept her mouth shut.

Nadat ik voor het eerst Dr. No had gezien, vol verwachtingen naar deze 2de Bond film uitgezien. Aangezien het budget voor deze 2de film hoger was, lagen mijn verwachting hoger dan bij Dr. No. Een duurdere film wil natuurlijk ook niet zeggen dat het een betere film wordt. Maar deze Bond viel mij een beetje tegen. Aardig veel dialogen, weinig actie en de film mist toch de spanning. Bij Dr. No was dat ook het geval, alleen door de prachtige locaties op Jamaica maakten de film voor mij doen interessanter.

In deze Bond film miste ik een echte climax. Er had meer in het laatste half uur kunnen zitten en daarmee doel ik op de trein scene. Locatie is prima, maar ook hier miste ik de nodige spektakel (althans voor die tijd wat je spektakel kon noemen). Ja, jammer er had veel meer uit deze film gehaald kunnen worden. Maar anderzijds ben ik ook wel vermaakt met deze prent. Vandaar toch nog 3 sterretjes!

avatar van IH88
3,5
“There's a saying in England: Where there's smoke, there's fire.”

From Russia with Love is een lekkere ouderwetse Bondfilm, die zich meer richt op het spionage element dan brute actie. De Koude Oorlog is nog springlevend en er wordt goed gebruik van gemaakt. Deze tweede Bondfilm staat natuurlijk bekend om zijn legendarische scènes in de trein, de Orient Express. Sean Connery is in topvorm, en dan kan een Bondfilm eigenlijk al niet meer stuk.

Het spionageverhaal zit goed in elkaar, en wat ook opvalt is hoe goed de film er uitziet voor die tijd. Het hele gedeelte in de trein is duister, en het is erg knap de manier waarop de makers de spanning rustig opbouwen, totdat het explodeert met het gevecht tussen Bond en Grant. Maar met het alleen noemen van de treinscènes doe je From Russia with Love tekort. Ook het gedeelte in Istanbul is sterk, en Istanbul ziet er schitterend uit. Bianchi is geen geweldige Bondgirl, maar ze doet haar best en heeft een redelijke chemie met Connery. Armendáriz is wel sterk, en Lotte Lenya/Rosa Klebb met haar giftige puntschoen is een icoon onder de Bond villains.

avatar van aspro
5,0
Dogie_Hogan schreef:
Bond films met Sean Connery zijn altijd toppers, zo ook deze. Al hebben Dr. No en Goldfinger mijn voorkeur.
Alleen wat jammer dat de stem van de Italiaanse Daniela Bianchi gedubbed is.

Het Blu-ray beeld was overweldigend.

en de stem van Gert Fröbe,die engels sprak meet een zwaar accent,werd zijn stem later ingesproken
door Mihael Collins
ja en inderdaad op Blu-Ray is hij prachtig.

avatar van martijn011
3,0
Deze Bondfilm valt na herziening toch iets tegen. Ik kan me zelfs herinneren dat ik deze heel hoog had staan in de Bondlijstjes, maar daar kom ik toch van terug.
Niet dat het een slechte film is, zeker niet, maar het verhaal kon me eigenlijk niet zo boeien en laat dit nou net een Bondfilm zijn die niet al te veel actie in zich heeft, maar het vooral van het plot moet hebben.
Ook de humor is wat afwezig, het is duidelijk dat de makers een serieuze spionagefilm in gedachten hadden.

Wel zien we hier al de voortekenen van 'Q', hier nog in de rol van majoor Boothroyd, die de werking van een koffer vol met handige snufjes uitlegt aan Bond. Ook is dit de eerste Bondfilm met een scene voordat de begincredits met bijbehorende Bondsong te zien en te horen zijn.
Met Robert Shaw heeft de film wel een erg goede Bondschurk. Het gedeelte in de trein was hetgeen ik me nog goed kon herinneren, en terecht, want dat is wel het hoogtepunt van de film. Verder is Daniela Bianchi terecht een van de populairdere Bondgirls.

Wat me bij Dr No ook al opviel, en nu ook weer bij deze film is dat de beeldkwaliteit echt fantastisch is. Zo heb ik de films nog niet eerder gezien.
Ik verlaag met een half puntje naar 3*.

avatar van Shadowed
2,5
De tweede Bond.

Ook dit vond ik eerlijk gezegd niet al te bijzonder, ondanks dat enkele scenes er net wat beter weten uit te springen in vergelijking met deel 1. Al weet ik bijna niet of ik dit delen moet noemen, want de films lijken me vooral apart van elkaar opgenomen eigenlijk.

Connery doet dan ook eigenlijk een herhaling van zichzelf. Dat is ook niet vreemd gezien hij hetzelfde karakter speelt, maar het voelt soms toch wel een beetje te veilig aan denk ik zo. Als James Bond vind ik hem ook niet al te boeiend moet ik zeggen.

Deze film kent wel een aantal aardige scenes. Achtervolging in de boot bijvoorbeeld was best aardig. En dat soort scenes vermaken ook best. Maar de rest vond ik toch maar een wat braaf en veilig gebeuren. Het leek nergens heel erg buiten de lijntjes te stappen.

De schurken hier vond ik ook niet al te boeiend helaas. Net als bij deel 1 weten ze me niet te overtuigen, terwijl een schurk toch wel een key element is in dit soort reeksen denk ik zo. Lenya vond ik in ieder geval nogal een geforceerde verschijning jammer genoeg.

Degelijke Bond-film. Nogal braaf eigenlijk, maar gezien het 1 van de eerdere Bond-films was valt er nog wel een deel over het hoofd te zien. Redelijke actiescènes soms, maar een film die ik wel weer snel ga vergeten denk ik.

3,0
nogal trage bondfilm met weinig complicaties

avatar van Gastel
3,5
Hier begint de reeks op gang te komen. Connery lijkt een stuk comfortabeler in de 007 rol dan bij de voorganger en dat komt de sfeer van de film ten goede. Het script is ingetogener dan Dr. No, het is meer een ouderwets spionage verhaal waardoor er een stuk minder geknokt wordt. Tel daarbij de toevoeging van Q en zijn gadgets en de upgrade in Bondgirls op en je hebt een uiterst vermakelijke Bond te pakken.

3.5*

Voorlopige tussenstand:
1. From Russia With Love 3.5*
2. Dr. No 3*

avatar van david bohm
3,5
Onderhoudende spionage thriller met een aantal leuke actiescènes, zeker ook voor die tijd. De tegenstanders zijn sterk en ook de rest van de personages zoals Bond girl Tania zijn interessant.
Ook maakt de kijker kennis met Q en zijn gadgets.
In mijn herinnering duurde het gebeuren in de trein zowat de halve film, dit bleek mee te vallen.

James Bond zelf is een stuk losser en wordt vriendelijker neergezet door Connery. Een van de betere Bond films.

avatar van notsub
3,5
Ik zie dat de leeftijdsgrens van 12 jaar geadviseerd wordt. Nu, ik was ongeveer zo oud toen ik deze film voor het eerst zag. Dat was eind jaren zeventig in de voetbalkantine tijdens een filmmiddag. Ik was toen diep onder de indruk en het is ook zo ongeveer de oudste herinnering geworden aan een echte speelfilm. Toen ik de film recent herzag , kwamen de beroemde scenes me direct weer bekend voor. Het is wel een echt James Bond klassieker geworden voor mij zo. Het tempo en de wat houterige actie verraden direct dat dit een oudere film is, maar toch verveelt het nergens. From Russia With Love blijft een speciale film voor me en van alle James Bond films één van mijn favorieten.

avatar van Fisico
3,0
Fisico (moderator)
De tweede Bond-film en tweede productie met Sean Connery die hier gegroeid is in zijn personage als Bond. Een film die meer als de hedendaagse Bondfilms puur spionage uitademt. Lange uitgesponnen scènes zoals de treinreis blijven toch boeiend en de onbekende andere spion zorgt voor een zekere spanning zolang Bond zelf het niet door heeft.

Fijne personages ook met de letterlijke sterke contraspion en die kleine stijve vrouwelijke kolonel, typische karikaturale figuren uit het USSR-tijdperk. Q komt ook voor het eerst in beeld met zijn gadgets die uiteraard in de loop van de film in de praktijk worden toegepast.

Degelijke Bond met hier en daar leuke actiescènes zoals de boot en de helikopter. De intro blijft nog wat braafjes. Het is wachten op de eerste Bond waarbij die direct al voor een spetterende climax zorgt.

avatar van filmfan0511
3,0
Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van From Russia with Love, omdat het toch een redelijk iconische titel is. Viel me dus een beetje tegen. De eerste tien minuten zijn eigenlijk heel goed; de introductie van de vijanden leek voor een keer eens echt veelbelovend. Daarna komen deze figuren echter lang niet meer voor, en blijken ze als ze wel ten tonele verschijnen toch weer vreselijk incompetent te zijn. Alleen Blofeld vind ik vooralsnog heel intrigerend, benieuwd wanneer die ten tonele gaat verschijnen. De film is verder nergens slecht, maar gewoon vrij standaard. Er zijn een aantal leuke bijfiguren zoals Kerim Bey, en Connery zit comfortabel in de rol van 007. From Russia with Love leeft even op in de scènes met Red Grant in de trein, maar het stuk daarna sluit de film op vreemd anticlimactische wijze af, dus het niveau gaat echt op en neer. De Bond girl was ook vrij irritant.

3*, ik heb me niet verveeld, maar een gevoel van teleurstelling overweegt toch wel.

4,0
Zojuist nog even bekeken. Stijgende lijn ten opzichte van Dr No. Een typische bond film zoals ik hem het liefst heb. Koude oorlog thema, complot theorie, SPECTRE dat een sneaky spelletje speelt, reizen en daarbij horende diverse filmlocaties en een leuk verhaal. Tevens lekker wat actie hier en daar voor die tijd. Sta overigens te kijken can de kwaliteit van special effects, de green screen scènes en diverse actiescenes zijn goed gedaan. Voor mij een van de grondleggers voor de rest van de reeks.

Goede, ietwat trage 007 film.
De scène met de 2 vechtende vrouwen WAUW.

avatar van Lovelyboy
4,5
Verder met James Bond, en uiteraard na Dr. No volgt dan automatisch From Russia With Love. Wat mij betreft meteen al één van de beteren met Sean Connery.

Laat ik meteen het verhaal aanschieten, Bond is een spion uiteraard en vind zich terug in een heel aardig plot tussen MI6 en de Smersh die prachtig tegen elkaar uit gespeeld worden door Spectre voor hun eigen belang. Eens een keer geen vage boef maar echt spionage en verraad, iets dat meteen al bij mij scoort. De introductie van Bond hebben we sowieso al gehad in Dr. No en Connery voelt zich overduidelijk als een vis in het water als de charismatische en koele 007. Dan zijn er de prachtige locaties met Istanbul en de Oriënt Express en een overvloed aan kleurrijke en zonderlinge figuren die allen overtuigd neergezet worden. Moet gezegd worden dat Romanova als karakter erg weinig toevoegt maar dat Daniela Bianchi zondermeer bij mij in de de top 5 staat van mooiste Bond vrouwen ooit. Wat een prachtige vrouw is dat toch. Shaw is heerlijk als sadistische en zwijgzame huurmoordenaar, geweldige knokpartij trouwens tussen hem en Bond in de trein, werkelijk één om met ingehouden adem te kijken, de muziek, de stijl, om niet te vergeten dat het eerste uur al meer gang en actie brengt dan Dr. No over zijn hele lengte. Om trouwens nog even de prachtige Citroën Traction Avant te benoemen waar Bond in het begin mee gevolgd wordt.

Is er dan niets negatiefs te vinden? Zeker wel. Hoe simpel kan men Bond vanuit de heli neerschieten in plaats van zoveel keer overvliegen? Dan vraag ik me af wat zulke zware brandstofvatten achterop zo'n boot moeten. Mag hopen dat daar een handmatige brandstofpomp bij geleverd is want hoe wil je zo'n vat leeg gieten in je lege brandstoftank? Het zijn echter dingen voor een kniesoor want de uiteindelijke afloop in beide gevallen is spannend en dat is de leidraad gezien het tijdsbeeld van de jaren '60.

From Russia With Love is dan ook een super vervolg te noemen, meteen al één van de beteren zo niet besten en een standaard waar vervolgen moeite hadden zich aan te meten. En dat komt puur door het goede verhaal, prachtige stijl en sfeer en prachtige Bond-babe. Kortom From Russia With Love, bijzonder fraai in mijn boekje.

3,0
In de verste verte zeker geen film van de bovenste plank, maar in het Bond-repertoire heb ik hier zeker wel van genoten.

Het verhaal is al een pak beter dan de eerste (Dr. No), waar ik in de eerste film maar het gevoel had dat het verhaal bijzaak was ( of er al een verhaallijn was) en het meer een kwestie was voor ons met Bond kennis te laten maken, is er hier wel meer over nagedacht en is het gemakkelijker voor te volgen en in te leven.

Vond Connery, Shaw en Bianchi overtuigend spelen, en alle elementen van een Bond film zaten er terug in.

Er zijn terug een heleboel zaken die overdreven zijn, zoals de vechtscene in de trein, en op het einde met Klebb die aan het ‘’vechten ‘’ was met 007 moest ik toch even lachen, maar goed, het is dan ook film waar je niet te veel over mag nadenken.

3*

Bij deze hou ik een lijstje aan voor beste bond film , die uiteraard op volgorde zullen bekeken worden:

1. From Russia With Love 3*
2. Dr. No 2,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 22:18 uur

geplaatst: vandaag om 22:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.