• 9.373.593 stemmen

From Russia with Love (1963)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's 'From Russia with Love' / Hartelijke Kussen uit Rusland

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Terence Young

Met onder meer: Sean Connery, Daniela Bianchi en Lotte Lenya

Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks en Roemeense

Releasedatum: 9 juli 1964

Plot From Russia with Love

"The world's masters of murder pull out all the stops to destroy Agent 007!"

De Britse geheim agent James Bond wordt door zijn werkgever naar Istanboel gestuurd om te proberen met de hulp van de Russische ambassademedewerkster Tatiana Romanova de Russische ontcijferingsmachine Lektor in handen te krijgen. De Russen weten hier echter niets van en het lijkt een val te zijn van de geheimzinnige en criminele organisatie SPECTRE om Bond te doden, als wraak op de dood van hun vooraanstaande medewerker Dr. No.

avatar van Monsieur Psycho

Monsieur Psycho

Één van de beste bondfilms.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Gewoon een topfilm uit de Bondreeks. Met mijn favoriete 007.

avatar van thio95

thio95

Samen met Goldfinger in ieder geval de beste Connery film. (****)

avatar van landrover

landrover

Samen met goldfinger de beste bond-film.

Jammer dat films als die another day tegenwoordig na 1 keer kijken zo saai is...

avatar van Wouter

Ik zag die al twee keer. En er komt zeker een derde...

avatar van BartGast

BartGast

Goede film, idd een van de toppertjes! 4 sterren krijgt hij van mij

avatar van neo

neo

From Russia With Love is trouwens ook weer terug in de bioscoop. Zo as. maandag in Rotterdam.

avatar van eerdekes

eerdekes

Beste bond-film allertijden, vind ik !!

davidov

beste film in kwaliteit wel

in vermaak vind ik hem nogal wat aan de mindere kant....ach ja ik ben gewoon verwend denk ik maar he

avatar van Wouter

Wat heeft dat er mee te maken? Hoezo ben jij meer verwend dan wij?

Wouter schreef:

Wat heeft dat er mee te maken? Hoezo ben jij meer verwend dan wij?

damn wouter doe toch eens gvd niet over alles zo ontzettend moeilijk.

het is gewoon een uitdrukking dat als iets oud niet meer goed is dat je verwend bent met al dat nieuwe rommel wat ze nu hebben.

Dus dat ik die film minder vind omdat alles nu spectaculairder is, ik zeg daarbij dat ikzelf verwend ben en dus twijfelachtig bezig ben. Ik zeik mezelf als het ware een beetje af, en dan gaat meneer wouter het nog eens persoonlijk maken....loosen up for crying out loud.

avatar van jassonn

jassonn

Go Davidov,go Davidov!!!

davidov schreef:

Welnee. Jij bent degene die zich aangevallen voelt na het stellen van een volstrekt legitieme vraag. Het was mij ook niet duidelijk wat je bedoelde.

avatar van Wouter

Ik zie ook niet in hoe ik het persoonlijk maakte, trouwens...

davidov

dan valt me dat van jullie beide tegen.

Als ik zeg dat ik hem minder vind omdat ik verwend ben met andere films....en wouter zegt hoezo ben jij meer verwend dan ik dan vind ik dat je het persoonlijk maakt ja.

En kappeuter ik voelde me niet aangevallen, ik was gewoon geirriteerd door die post. Legitieme vraag? Het is niet verboden nee...maar ik snap niet hoe iemand erop kan reageren zoals wouter.

Heb ik ergens gezegd dat ik het beter heb dan jullie? meer films kijk? meer geniet? nee ik heb het over mezelf gewoon thats it.

Misschien komt het dat ik een beetje genoeg begin te krijgen van al die zeur posts die je hier zo vaak langs ziet komen. Met zeur vragen (zoals hierboven) of taalpuristen zijn ook zo vervelend...Ben je bezig met een discussie gaat er iemand over iets volkomen onbelangrijks beginnen.

Het zal wel aan mij liggen

Het zal wel aan mij liggen

Zoveel is duidelijk.

Wouter schreef:

Zoveel is duidelijk.

zo kan ik ook posten. (voila)

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Nou Wouter , ik vind toch dat je gewoon wat doelvol moeilijk doet. Ik snap dadidov wel als hij wat genoeg krijgt van zo een soort berichten. En om dan te zeggen dat het enkel aan dadidov ligt , vind ik vrij flauw.

davidov

Ik passeer voor de grap wat oude bondfilms (en ben hier om de verschrikkelijke poster aan te passen) en ik zie hier nogal wat ongepaste oude posts van mij (sorry!) maarja tzal wel weer rond een tentamen periode zijn geweest

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Eén van de betere Bond films dit. De film richt zich niet heel erg op grote stunts maar is daarin wat bescheidener en het gaat wat meer om de corebusiness van een spion: spioneren.

avatar van Boy28

Boy28

De eerste in het rijtje van de 6,waar de witte kat in voor komt.Op het einde heeft de kat gezien,dat er uit de schoen van Kononel Klebb,een gifpin komt

Bananas

De beste Bondfilm naar mijn mening.

Strak scenario en een overtuigend hulpje van de slechterik.

Mooi afficheje trouwens....

davidov

depends wat je goed wil vinden aan een bond film...

realisme? ja dan is dit zeker weten de topper in de reeks....vermaak? mwa dan scoort hij bij mij iig een paar puntjes lager.

Bananas

Klopt, het is ook persoonlijk. Voor mij was het ultiem vermaak en juist het gebrek aan supergadgets geeft voor mij de doorslag.

Voor een film uit 1963 vind ik hem erg knap en het was waarschijnlijk een stuk van het realisme dat me na het aanschouwen van de film achterliet met het gevoel dat ik ook een Bond wilde zijn. Ik was toen 14

Het acteer werk draagt erg bij aan het realisme.

davidov

klopt, het is een kant van bond vind ik die we al een tijd niet meer hebben gezien, en ook al staat deze film erg laag op mn lijstje van vermakelijke 007 films.... toch zou ik juist nu een bond willen zien die wat meer down to earth is, en niet science fiction... zoiets als ze dus ook bij for your eyes only deden na moonraker (alhoewel dit niet met opzet was, gezien FYEO eigenlijk eerder moest uitkomen, maar door star wars ging moonraker toch maar voor)

Uit de boekenreeks van 007, is dit deel zeker weten het meest interessante boek. Personal favorite ook van JFK, wat ook de reden was om juist dat boek als 2e te verfilmen. (alleen in het boek is alles met SMERSH (KGB) en in de film is dat SPECTRE)

davidov schreef:

Dank, dat zijn nou leuke weetjes.

avatar van Blofeld

Blofeld

Slechtste film ooit

avatar van Wouter

Slechter dan de Zeemeerman?

davidov

En dat zegt iemand die zich naar james bond vernoemd...beter zelfs, dit is de eerste film waarin Blofeld voorkomt.

avatar van Mrblackwell

Mrblackwell

Beste bond film. Veel styl en mooie locaties. Een van de enige niet overdreven bond films.