menu

The World Is Not Enough (1999)

mijn stem
3,05 (1951)
1951 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Thriller
128 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Pierce Brosnan, Sophie Marceau en Robert Carlyle

Sir Robert King is een rijk man, aangezien hij olievelden bezit in Azerbeidzjan, en is bezig met een nieuw project: de aanleg van een nieuwe olieslagader naar het westen. Bij een bezoekje aan M in het hoofdkwartier van MI6 in Londen wordt hij echter vermoord. James Bond probeert Sir King nog te waarschuwen maar hij is te laat. Tijdens deze poging wordt hij beschoten door een, voor hem, onbekende dame. Met behulp van M komt James erachter dat deze mysterieuze dame in dienst is van Renard, een meedogenloze terrorist. De dochter van Sir King, Elektra, die vastbesloten is de nieuwe pijplijn, het levenswerk van haar vader, te voltooien blijkt ooit door Renard te zijn ontvoerd. Sir King heeft echter, mede op advies van M, nooit het losgeld betaald. M en James menen dat het leven van Elektra in gevaar is en M stuurt James, gewapend met de laatste snufjes van Q, naar Azerbeidzjan om Elektra te beschermen en om uit te vinden wie haar vader heeft vermoord.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=XdVgXPzUeHA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Opnieuw op Bluray gezien en ik blijf me verbazen dat deze film zo laag scoort als Bond film. Erg ondergewaardeerd. Ik snap op zich wel waarom (plot is soms te warrig en ongeloofwaardig, Carlyle is een hele matige bad guy en Denise Richards natuurlijk lachwekkend als kernfysicus), maar ik haal veel meer plussen dan minnen uit de film. De intro is werkelijk waanzinnig, met de scenes in Bilbao en Londen en na een prima titelsong (sowieso zit er een fijne soundtrack in de film) krijgen we hele fraaie delen in Azerbeidzjan en in de sneeuw. Eerste uur van de film is gewoon geweldig, maar daarna kakt de boel wel aardig in ja. Zodra duidelijk is dat Elektra een relatie met Renard heeft verliest de film wel voor een groot deel z'n geloofwaardigheid. Helemaal in de scenes dat we moeten geloven dat de, overigens bloedmooie, Denise Richards ook maar iets van haar vakgebied zou weten. Het wordt helemaal grappig in de atoomonderzeeër als ze een paar keer met een strak wit topje dat nat is in beeld komt, haha. Nouja, we zullen het maar accepteren. De finale is trouwens wel erg zwak en de dood van Renard erg flauw. Een van de meest kleurloze Bond vijanden die de serie kent. Gelukkig is er wel een grotere rol voor M en zijn de scenes met Q oprecht geestig. Wat ga ik deze man missen zeg, kort na de première van deze film overleed hij door een ongeluk. Na Bond de meest iconische rol uit de franchise.

Ik kom wederom op 3,5* uit, maar het blijft jammer dat ze het niveau van het eerste uur niet vast kunnen houden, was het absoluut een hoger cijfer geworden.

avatar van W.V.
4,0
De derde van Brosnan in de rol van 007. Deze is aardig wat beter als zijn voorganger, komt vanwege het spel van Marceau, was zij al een verrasing in Braveheart, in de film krijg je een hekel aan haar maar hoopt ook dat op een of andere manier zij aan het einde toch nog weer een draai maakt ten goede. Vermakelijk is de rol van Coltrane, voor de tweede keer komt hij als russisch ondernemer in beeld. Het verhaal komt goed op gang in de openingscene's de achtervolging door Londen over de Theems kan zich meten met de boot achtervolging in Live en let die. De film kent ook een goede soundtrack en de titelsong
is prima. Verder de wisseling van de wacht tussen Q en R , prachtig in beeld gebracht zonder sentiment, maar wel waardig. Dame Judy Dench is zoals altijd weer steengoed als M, de tegenvallers in deze film is het totale miscasten van Carlyle en Richards, zelden zo'n ongeinspireerde Bond schurk gezien als Carlyle, zal er verder ook geen woorden aan vuil maken.We waren al lang gewend aan het feit dat de vrouwelijke sidekick van Bond in eerste instantie was gecast voor een knap koppie en dito lijf, hun acteer prestaties waren niet belangrijk erg diepgravend was hun rol toch niet, meestal ging het de dames ook wel goed af. Maar Richards spant toch echt wel de kroon. Had iemand haar nou niet duidelijk kunnen maken dat dit geen tandpasta reclame was, goeie genade, ze acteert net als in Starship Troopers, niet dus. Haar rol en die van Carlyle maken dat ik de film een 4 geef, anders was de waardering zeker hoger geweest.

avatar van loneranger
3,0
De film begint spectaculair, eerst met Bond's ontsnapping in Bilbao en daarna zet hij in Q's bootje de achtervolging in op Cigar girl op de Thames. Als de titelsong inzet heb je eigenlijk gelijk al het beste deel van de film gehad, er volgt nog wel actie maar die kan hier niet meer aan tippen. Brosnan zet Bond wederom goed neer. Carlyle vind ik een miscast als schurk, ik vind hem hier een iel mannetje waar geen enkele dreiging vanuit gaat. Richards is ook totaal niet geloofwaardig maar is nog wel leuk om naar te kijken. Marceau doet het veel beter als femme fatale en Llewelyn, Cleese en Coltrane zorgen voor humor. Net als 'Tomorrow never dies' geef ik deze 3 sterren.

avatar van scorefreak
TRAILER

De derde Bond-film voor Pierce Brosnan en is de beste film van alle 4 Bond-films.
Zeer goed acteerwerk door Brosnan zelf, maar ook zeker een goede casting met name Sophie Marceau (bekend van Braveheart) en Robert Carlyle (bekend van Trainspotting) geven kleurrijke karakters en toegevoegde waarde aan deze 19e Bond-film. Alhoewel de rol van Denise Richards iets wat minder overtuigend overkwam als nucleair wetenschapper blijft de film goed overeind.
Ook de bekende terugkerende karakters ontbreken niet, zoals Q, M en Moneypenny.

Het verhaal zit goed in elkaar en heeft een lekker tempo. De eerste 10 minuten zit je al lekker in de actie met Bond. David Arnold's actiemuziek geeft een goede ondersteuning aan de actiescenes en de rustigere episodes. Wat mij betreft de beste Bond-score die hij componeerde van al zijn 5-Bondfilms die hij voorzag van muziek.

3,5 ster

avatar van xxERWINxx
3,5
Vandaag herbekeken, ik vind hem ongeveer even goed als Tomorrow never dies, maar niet zo goed als Goldeneye en Die another day.
In deze film ook weer een goede spectaculaire opening, daarna wat leuke actiemomenten zoals op de ski's en in een soort hut, het eind was ook wel redelijk, maar niet echt spectaculair.
Toch miste ik wat meer actie, ik miste de mooie locaties wat we normaal wel zien in Bond films, wel weer een grotere rol voor M.
Al met vermakelijk maar niet de beste van Brosnan.

4,0
ook weer een leuke bondfilm. weer iets beter dan tomorrow never dies.heb me prima vermaakt.

avatar van Boneka
3,5
Half puntje omhoog gewaardeerd want zo slecht is deze Bond film niet. Het plot is alleraardigst en we krijgen aardig wat te zien. Daarnaast toch mooi een plotwending in het meestal toch voorspelbare Bond films. Vond die Elektra toch weer een heerlijke " Bond vrouw". Geen topper wel goed genoeg voor 3.5 sterren!

avatar van Fisico
3,0
Fisico (moderator)
The world is not enough is wederom een behoorlijk Bondfilm geworden met toch wat andere wendingen en plots die we doorgaans gewend zijn (waaronder "M" die op de voorgrond trad). Het begin blijft echter spectaculair en is zoals steeds een kleine 15 minuten een knaller tot de begingeneriek. Jammer dat we de pittige dame in kwestie niet meer terugzagen in de film. Die rollen waren nu weggelegd voor een adembenemende Sophie Marceau die een uitstekende femme fatale speelt in diverse gedaantes (slachtoffer, verleidster en dader). Denise Richards blijft houterig, maar heeft dan weer andere kwaliteiten.

"Q" kondigt zijn pensioen aan en "R" is diens opvolger. Geweldige oneliner van Brosnan overigens wiens chemie ik met Llewelyn geweldig vond. Met "R" dient men echter niet de richting van de absurde klungelige humor te gaan. De humor van Bond zijn net de spitsvondige oneliners en het verbaal steekspel met M, Q en Miss Moneypenny. Renard (Robert Carlyle) was een behoorlijke schurk waarin veel potentieel zat, maar waarmee toch te weinig mee werd gedaan. Een nevenfiguur als sporadische "bondgenoot" (haha!) in de vorm van Zukovsky was zeker geslaagd, net zoals Jake Wade (Joe Don Baker) dat in Goldeneye en Tomorrow never dies al deed.

Geen weergaloze Bondfilm, maar wel vermakelijk en niet vervelend. Vooral de rol van Elektra spreekt tot de verbeelding. Ook de actiescènes waren de moeite met onder meer de skirit of het geweld in Kazachtstan was de moeite.

avatar van FlorisV
Viel iemand ook op dat Brosnan niet van de kont van Richards af kon blijven toen ze die ladder opging? Is het enige wat me bijstaat van deze prul.

avatar van Phantasm
4,0
Film met een goed verhaal en genoeg aktie. De openingsscene mocht er ook wezen met de botenachtervolging. Prima amusement.

3,0
sterk begin

avatar van xxERWINxx
3,5
Vandaag herbekeken, ik vind hem toch wel wat beter dan Tomorrow never dies, maar niet beter dan Goldeneye en Die another day.

In deze film een zeer goede opening met de explosies en de boot-scene, daarna leuke actiescenes zoals met de ski's, de explosies bij het huis aan het water en vooral ook het laatste stuk is spectaculair met de onderzeeboot.
Ook dit keer een grotere rol voor M, dit was wel de laatste film waarin Q in meedoet, verder een prima film, heb mij hiermee wel vermaakt.
Op naar Die another day!

avatar van herman78
3,0
FlorisV schreef:
Viel iemand ook op dat Brosnan niet van de kont van Richards af kon blijven toen ze die ladder opging? Is het enige wat me bijstaat van deze prul.

Ja, dat viel me ook op inderdaad.

Vanavond deze Bond bekeken als onderdeel van een langer lopend project alle Bonds te (her)zien. Had deze nog nooit gezien. Van de films met Brosnan vond ik de vorige 2 beter. Ik denk Goldeneye het beste. Deze viel me niet mee met een warrig plot en niet echt overtuigende bad guys. Ik vond Carlyle geweldig als psychopaat in Trainspotting, maar hier vind ik hem eigenlijk vrij vlak acteren. Denise Richards is ook niet echt serieus te nemen, al is zij - zoals iemand al memoreerde - nog wel leuk om naar te kijken.

Binnenkort maar door met Die Another Day, die ik destijds vrij matig vond. Ben benieuwd hoe die overeind blijft in een herziening.

Duidelijk beter dan Tomorrow Never Dies, maar nog steeds niet echt geweldig. Jammer eigenlijk dat geen enkele Brosnan Bond nog echt in de buurt kwam van Goldeneye. Echt zonde want ik blijf Brosnan wel echt een toffe Bond vinden.

Heb er genoten van de boot scène in het eerste uur, soortgelijke scènes had ik graag meer gezien in de film. Denise Richards als bom expert is wel belachelijk natuurlijk. Sophie Marceau kon ik wel waarderen, mooie dame ook, niet dat Denis niks is, ik bedoel, niks met dat lichaam

Zodirect maar Die another Die checken. Maar ik herinner me nog best dat die ook niet mega geweldig is. Wat dat betreft ben ik blij dat het weer de goede kant op ging toen Craig zijn introductie deed. Al herinner ik me nog wel dat ik Quantum of Solace heel erg vond tegenvallen, we gaan het zien hoe ik er nu over denk.

avatar van Gastel
De marathon stokt hier. Videoland heeft de Bondfilms al weer verwijderd, mooie boel.

Positieve is wel dat ik Videoland weer kan opzeggen, want verder staat er weinig soeps op.

avatar van filmfan0511
3,5
Dik in orde. De lange opening is echt fantastisch in dit deel; heerlijk spectaculair en over the top op de beste manier. Geweldige titelsong ook, dat blijft wel even hangen. Doorheen de rest van de film blijven er leuke en goed in beeld gebrachte actie-scènes de revue passeren op een lekker tempo. Geen enkele overtreft de openingsscène, maar sommigen komen toch in de buurt. Daarnaast doet The World is not Enough nog 1 ding erg goed wat vorige delen niet deden, en dat is Judi Dench als M een wat prominentere rol geven. Leuk, net zoals de andere personages/bijfiguren, met op kop Robbie Coltrane. Robert Carlyle als de bad guy was nu niet echt heel memorabel, maar is ook allesbehalve slecht. En Brosnan doet het voor de derde keer op rij erg tof als Bond. Leuke humor en gevatte grapjes, maar ook wat meer duisterheid richting het einde. Ik denk dat hij heel goed zou geweest zijn om een wat duisterdere Bond te spelen; jammer dat ze daarmee hebben gewacht tot Craig.

Enkel de laatste 10 minuten waren wat minder, m'n interesse was relatief weg nadat Elektra het loodje legde. Maar over het algemeen zeker geen slecht deel, toch wel een relatief lage score hier. 3.5*.

2,5
Beter dan Tomorrowland Never Dies, maar niet heel bijzonder. Matige bondfilm die nergens echt spannend wordt. Springt een beetje van de hak op de tak, en beetje ongeloofwaardig hier en daar.

avatar van macrobody
3,0
Oh oh oh, wat een aanslag op het intellect. De opening was prima met een bootachtervolging. Dat is gewoon no-nonsense stuntwerk, maar op een gegeven moment krijgen we de grove lijnen van het verhaal.

100 years ago, my mother's family discovered the oil here.

When the Soviet Union was formed the Communists spent the next 70 years...
...plundering our countryside for it.


Zoals we allemaal wel weten waren 100 jaar geleden de gebroeders Nobel (van die prijs) en de gebroeders Rothschild daar de financiers en exploitanten van de kerosine/olie uit dat gebied. Dus of Elektra stamt af van een van deze families of het is geen plunderen als je het voor het westen is.

Dan een beetje propaganda:

I'm trying to build an 800-mile pipeline through Turkey...
...past the terrorists in Iraq...
...Iran and Syria.


Mooi heh, hoe ook in 1999 het onderbewuste bespeeld wordt door deze landen te verbinden met terrorisme. Voor de pijpleiding kom je niet in de buurt van Iraq, Iran en Syrië. Deze loopt door Azerbeidzjan, Georgië en Turkije.
Duidelijk voor het Amerikaanse massa publiek gemaakt deze film.

Verder vond ik het spel van Denise Richards erg matig. Eerst oplezen wat je gaat doen en dan uitvoeren.
"oh nee, het gaat ontploffen, ik moet het stoppen". Gelukkig is ze geen straf aan de ogen.

En aan het einde wist ik weer dat ik deze film ooit wel eens gezien had. Niet memorabel geweest dus.

avatar van Noodless
3,5
Herziening !
Heerlijk popcornvermaak met een geweldige openingsscène nl. de langdurige achtervolging via een bootje op Cigar Girl gespeeld door de altijd vurige présence van Maria Grazia Cucinotta. Jammer dat ze al vlug uitgeschakeld wordt. Deze Bondfilm heeft heel wat positieve punten zoals de terugkerende Robbie Coltrane als Valentin Zukovsky, het definitieve afscheid van Q dat op een originele manier wordt weergegeven, een leuke slechterik ( Robert Carlyle als Renard ) , twee mooie vrouwen Sophie Marceau en Denise Richards, leuke actiescènes, wat humor, leuke gadgets, fijne locaties en een vlot onderhoudend verhaal waarover je kunt muggenziften, maar kijk...het is James Bond hé. Toch heeft dit verhaal één zeer sterke troef, nl. de kracht van de misleiding en dit door de aanwezigheid van een zeer overtuigende Bondgirl Sophie Marceau die James om haar vingers weet te draaien. Toegegeven Denise Richards weet in de slotscène met haar wit doordrenkt T-Shirt ook wel op te vallen , maar heeft gewoon minder présence. 7/10

Gast
geplaatst: vandaag om 14:41 uur

geplaatst: vandaag om 14:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.