menu

Dr. No (1962)

Alternatieve titels: Ian Fleming's Dr. No | Doctor No | James Bond 007 tegen Dr. No

mijn stem
3,41 (1738)
1738 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Terence Young
met Sean Connery, Ursula Andress en Joseph Wiseman

De Britse geheim agent James Bond arriveert in Jamaica om de raadselachtige moorden op zijn collega en diens secretaresse te onderzoeken. Geholpen door CIA-agent Felix Leiter en zijn lokale assistent en bootsman Quarrel ontdekt Bond een verband tussen de moorden en de bezoeken aan het geheimzinnige en kunstmatige eiland van Dr. Julius No, Crab Key genaamd. Bond en Quarrel weten onopgemerkt het strand van Krab Key te bereiken en ontmoeten daar de aantrekkelijke schelpenverzamelaarster Honey Rider. Zij vertelt hen over een vuurspuwend monster, dat van tijd tot tijd op Krab Key opdoemt.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=owe1JSieB1Q

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Brix
4,0
Roger Thornhill schreef:
(Ik behoor zelf trouwens tot de generatie die niet meteen aan Austin Powers denkt maar aan Martin Lodewijks De stemkwadrater met Agent 327 en Dr. Maybe...)


Idem

avatar van Dogie_Hogan
4,5
..of die TV-serie Get Smart: "Get Smart" (1965) - imdb.com

avatar van Roger Thornhill
4,0
Ja, daar heb ik in mijn jeugd ook nog net een staartje van meegekregen! (Zelfs in de vorm van een strip als ik het me goed herinner, maar dat was geen succes, gekluns in plaatjesvorm...)

avatar van otherfool
3,5
Hoogste tijd voor een herziening.

Zeer behoorlijk eerste deel in de Bond-reeks, vooral het eerste uur gaat als een tierelier voorbij en de introductie van Bond, M, Moneypenny en Leiter gecombineerd met de zonnige locatie en het nodige mysterie zorgen voor een lekkere sfeer. Nadat Honey Rider ten tonele verschijnt, verliest de film alleen een beetje aan tempo, en de showdown met doctor No, in principe een fijne villain, is teleurstellend (kort) en weinig verheffend. Connery is nog beter dan in mijn herinnering, grappiger ook, er zitten behoorlijk wat cheeky oneliners in de film verstopt. Al met al een erg leuke film eigenlijk wel.

avatar van martijn011
3,5
Dr. No kan ik nu meer op waarde schatten dan een jaar of drie geleden, toen ik begon met het zien van alle Bondfilms in chronologische volgorde. Nu ik ze allemaal weer aan het herzien ben in de volgorde die RTL 7 de kijker voorschotelt, kon deze film me veel meer bekoren dan in de eerste kennismaking.

Wat me vooral meer aansprak was de sfeer. Het eerste uur is echt fantastisch, de mysterieuze sfeer hangt als een warme deken over de film. De actie is natuurlijk lachwekkend, evenals het einde met Dr No. Eigenlijk een prima schurk maar veel te weinig in beeld.

Toch zijn Sean Connery en Ursula Andress prima op dreef. Een van de mooiste Bondgirls ooit. Die scène dat ze uit het water komt lopen is terecht legendarisch.
Ik verhoog mn score met een halfje.

2,5
Bij de Bond-tentoonstelling in de Kunsthal was volgens mij maar weinig van deze eerste film te zien. Ik kan me de witte bikini en misschien een aantal originele storyboards herinneren, niet veel meer dan dat. Nu pas voor het eerst Dr. No gezien, en dat is een soort tentoonstelling op zich: vrijwel alle onderdelen van het Bond universum blijken al vanaf het begin aanwezig! Hoewel de film nu eerder melig dan spannend is, zijn de sfeer en rollen wel blijven staan. Maar vooral de kennis achteraf maakt Dr. No aardig om te zien: hoewel de film op zich wellicht geen plek in het museum verdient, is het als begin van een 'legacy' maar mooi een klassieker geworden. 2,5*

avatar van FunkStarr
4,0
En voor een "klassieker" geef je slechts 2,5*? Dat is niet eens een voldoende.

4,0
Waanzinnig!

Onlangs begonnen met de 'reboot' van Daniel Craig zodat ik SPECTRE in de bioscoop kon gaan zien. Nooit echt iets gehad met James Bond, maar het is toch wel indrukwekkend als je circa 2 weken na release de bios in duikt en de zaal compleet vol zit en met meerdere generaties mensen, die allen op een ander moment begonnen zijn aan hun James Bond avontuur.

Dit motiveerde mij om deze legendarische reeks toch maar eens vanaf het begin te gaan kijken. Gisteren begonnen met Dr. No en wat was dit het kijken waard zeg! Uiteraard moet je langs de trage actiescènes en slechte studio opnames heen kijken; dit is geen moderne film. Wat dan overblijft is een meesterwerk dat geen seconde verveelt. Een échte spionage film, waarbij het speuren centraal staat in plaats van over-the-top actiescènes. Sean Connery is perfect geknipt voor de rol van James Bond; straalt een en al charisma uit vanaf het moment dat ie in beeld komt bij het kaartspel. Zijn one-liners zijn absoluut geweldig.

Honey Ryder: What are you doing here? Are you looking for shells?
James Bond: No, I'm just looking.

Dr. No: That's a Dom Perignon '55, it would be a pity to break it
James Bond: I prefer the '53 myself...


Wanneer je bovenstaande citaten leest is het niet direct heel grappig, het is de manier waarop Sean Connery het brengt.

Dr. No als villain viel echter een beetje tegen. Hoewel hij in eerste instantie intimiderend overkomt vond ik hem op moment supreme niet heel dreigend.

Ik lees veel reacties waarin men aangeeft dat er nog veel betere delen aan gaan komen. Ik kan nu al niet wachten!

4,0
Dr. No is eigenlijk een van de beste Bondfilms omdat de lengte goed zit en het spionverhaal interessant blijft doorheen heel de film. Het feit dat personages zoals Honey Rider en Dr. No iets beter konden (en er ook veel betere bondgirls en villains de revue passeren MAAR tevens ook minder memorabele) wordt altijd door mij gerelativeerd omdat dit de eerste Bondfilm is. Sean Connery is perfect als Bond en waanzinnig grappig.

De introductie van Bond kon niet perfecter. Sigaretje in de hand, hand gesofisticeerd in de lucht steken omdat verhoging van het geld in Chemin De Fer niet kan... Wat een ongelooflijke prestatie , ik ben er weliswaar jaloers op... Bond moet een man van de wereld zijn en Connery kan dit het best van allemaal.

Dr. No blijft boeien is niet over de top maar kabbelt mooi en intiem verder zonder al te veel gebruik van gadgets en explosies. Topfilm ! 4*

avatar van Kondoro0614
3,0
Dr. No

Daar is hij dan, nummer 1 uit de James Bond collectie die ik onderanderen laats heb mogen ontvangen hier thuis. Dr. No is de aller eerste uit de grote collectie, een film uit 1962, altijd leuk mee genomen en ik vind het persoonlijk altijd interessant hoe een reeks is begonnen en daarbij ook de oudste film direct te gaan kijken. Daarbij ook hoe ze destijds de films in elkaar hebben gemaakt vind ik vaak interessant om eens te zien, zo zie je veel gebruik van overlappende scenes (Green screen achtig beeld).

Sean Connery speelde als eerste bond een heerlijke rol, fijn geacteerd en hij ziet er gewoon echt uit als een geheime agent / detective! Ursula Andress speelde ook prima haar rolletje alleen kon het acteren zo af en toe wel wat beter. Daarnaast deed Joseph Wiseman ook een prima rolletje. Het verhaal was prima om te volgen en het concept was toch nog leuk. Een oude film heeft zo zijn oude technieken wat je hier ook kan zien, helaas kon ik die met de spin niet echt bekoren. Fijne start, soms valt het een beetje stil maar toch aanzienlijk leuk om te kijken.

3.0*

avatar van Flavio
3,0
Flavio (moderator)
Bond is een fijne protagonist, en Sean Connery perfect voor de rol. Stoer, charmant, een echte ladies man zonder al te veel morele bezwaren een aantal keer van partner te wisselen in het tijdsbestek van een week, altijd zn oneliner klaar (niet altijd even sterk: "He was on his way to a funeral"), beschaafd en erudiet zonder dat al te veel in te wrijven bij de minder bedeelde medemens.

Veel typische James Bond scenes in dit eerste deel: de openingssequentie natuurlijk met de typische sound, het Black Jack in het casino, mooie en soms verradelijke Bond girls, de plichtmatige auto-achtervolging (die er niet uitziet), de larger than life schurk met megalomane plannen- al begreep ik niet echt wat nou het doel was van Dr No en was dat de hele operatie daar nou echt waard?
Ook leuk dat koude Oorlog sfeertje dat soms even doorkwam: iets in de trant van, "geen waarde hechten aan mensenlevens, je werkt vast voor de Commies".

Maar echt goed vond ik het ook niet. Vanaf het moment dat ze op het eiland aankomen wordt het gewoon een heel stuk minder. Honey Ryder is natuurlijk een mooie verschijning maar ze had niet echt wat te doen behalve mooi wezen- totaal onbelangrijk voor de plot. Ook die tank was wat suf, en al helemaal dat de eilandbewoners dachten dat het om een draak ging. Die naieve inboorlingen toch. Ook de ontvangst van Dr No, zijn uiterst vage plannen en de lachwekkend makkelijke manier om te ontsnappen haalden de film naar beneden. Tel daarbij op de zwakke effecten van de spin en autoachtervolging en je houdt een onderhoudende film over met veel mankementen.

Dick2008
Na On Her Majesty's Secret Service (1969) deze dan ook maar meteen weer bekeken, want die zal ook wel tegenvallen. Ja, jammer van die lange speelduur. Het had wat korter gemogen. Aanvankelijk is het allemaal erg sfeervol gemaakt. Connery is een echte gentleman, die vervolgens als Bond niet welkom is en blijven de pogingen om hem uit de weg te ruimen nog best wel hier en daar spannend maar nu vooral grappig. Al blijft het voor die tijd toch ook goed gedaan. Zodra ze op Crab Key zijn wordt het toch wel een wat langdradige bedoeling. En van een spionagethriller lijkt de film over te gaan in een WO2-achtige film met Japanners.

Dick2008 schreef:
Niet meer helemaal geslaagd, ook al behoorlijk gedateerd maar toch blijft het nog redelijk kijkvoer.
Ik heb deze al meerdere keren gezien, waardoor de spanning eraf is, maar het mysterieuze blijft nog wel aardig.

De film begint sjiek en blijft daarna stijl- en sfeervol gefilmd. Eigenlijk weinig humor in de film, maar toch zitten er hier en daar wat grappige dialogen in. En verder kent de film een aantal memorabele gedeelten, zoals met de taxichauffeur, de spin, de secretaresse Miss Taro en de vuurspuwer.

Het begin en het einde blijven het beste, daartussen is er een afwisseling van goede en mindere momenten. Joseph Wiseman als Dr. No blijft ook wel leuk om te zien. Maar de film moet het toch vooral hebben van de mooie en sfeervolle opnamen. 4.0


Als eerste Bondfilm toch best nog deels goed genietbaar, zeker voor zo'n oudje. Het tempo is daardoor vaak wel wat aan de lage kant. 4.0/3.0

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Ik heb vorig jaar de James Bond 50 bluray collectie gekocht en ben nu begonnen met alle films opnieuw te kijken. Dr. No ziet er in bluray ieder geval fantastisch uit. Erg prettig dat ze de oude films nog zo goed op hebben weten te poetsen. Ursula Andress die uit het water komt ziet er beter uit dan ooit. Wat een prachtige vrouw. De film zelf bevalt me bij iedere kijkbeurt ook beter (minus die onzin rondom ''de draak''). De introductie van Connery als James Bond in het casino is absoluut zeer memorabel en de heerlijke muziek maakt er een zeer compleet plaatje van.

De talloze extra's op de disc zijn ook erg boeiend. Flink wat achtergronden en andere leuke zaken die ik met plezier heb bekeken.

Ik verhoog mijn 3,5* naar 4*.

avatar van mcdaktari
Als ik James Bond hoor, dan moet ik meteen aan Sean Connery denken, wat imo toch nog steeds de "echte" James Bond is.

avatar van mjk87
3,5
Ajax&Litmanen1 schreef:
Dr. No ziet er in bluray ieder geval fantastisch uit. Erg prettig dat ze de oude films nog zo goed op hebben weten te poetsen.


Al die Bonds zien er op blu-ray fantastisch uit. Je zou ze met gemak een jaar of 30 jonger schatten, zo kraakhelder en strak als ze eruit zien.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
mjk87 schreef:
(quote)


Al die Bonds zien er op blu-ray fantastisch uit. Je zou ze met gemak een jaar of 30 jonger schatten, zo kraakhelder en strak als ze eruit zien.


Ja, dat vind ik ook. Ik heb de gehele collectie 6 jaar terug op dvd gekeken, maar toen zag je wel dat de oude delen flink aan beeldkwaliteit inleveren in vergelijking met de nieuwe films. Maar met deze restauratie is er echt flink wat teruggewonnen. Zo kijk ik ze graag en voelen ze verre van gedateerd aan.

avatar van Mescaline
3,0
Mescaline (moderator)
Na een aantal maanden geleden stukjes van Moonraker te hebben gezien was ik benieuwd naar hoe deze hele reeks die vandaag de dag nog steeds doeltreffend is, is begonnen.
Het eerste deel is een redelijke film, wat mij gelijk opviel is dat Moonraker een bond film is met sowieso meer humor, dit deel vond ik soms iets te serieus naar mijn mening.
Het verhaaltje is best interessant maar hier had geen 110 minuten aan besteed hoeven te worden, dit verhaal had aan 90 minuten (in mijn bescheiden mening) genoeg. Nu zakt de film hier en daar toch een beetje in en dat is jammer.

Maar goed, het is de aller eerste van de reeks dus te kritisch mag je dan ook weer niet zijn. Volgende week aan het 2de deel beginnen, ben benieuwd of die mij meer kan bekoren.

3 sterren zijn zonder twijfel op zijn plaats.

3,0
DR. NO

MENING: Vermakelijke / Goede Film
MUZIEK: Goed

Hier begon het mee, My name is Bond... James Bond, met deze woorden
leerden de wereld de geheim agent 007 kennen !

Deze blijft fantastisch, de heerlijke begin jaren 60 sfeer.

Film die zeer goed in elkaar zit (voor 1962 moet je bedenken !) een echte spionage film,
ik hou ervan, goede cast, prachtige amerikaanse auto's uit de jaren 50 en 60.
ook de legendarische scene met Ursula Andress die uit de zee komt, een hele
echte klassieker dit !

De echte originele James Bond theme blijft top !

Van de 24 officiele Bond films staat deze in de top 15 op nummer 15 bij mij.

avatar van Khan
Op de actie na een betrekkelijk sterke eerste bondfilm.

Deze eerste bond dateert alweer uit 1962, en dat is te merken aan de actie. Op alle andere fronten blijft dit echter een zeer solide spionagefilm met de perfecte bond (Connery) en de mooiste bondgirl (Andress). Ook qua kleurgebruik en sfeer is Dr. No nog verrassend goed.

Helaas voelden de 110 minuten vrij lang aan. In het eerste gedeelte van de film is de actie echt ondermaats, en ofschoon het verhaal best goed in elkaar steekt, boeit het maar weinig. Wanneer Connery dan uiteindelijk op het eiland verzeild raakt en Andress uit het water opduikt, begint het genietbare deel van de film. Wiseman overtuigt trouwens alleszins als onverlaat Dr. No.

Ach, het gebrek aan goede actie en de te lange opbouw naar het eind maken de eerste bond niet een van de beste, maar uiteindelijk is Dr. No op en top vermaak met een perfecte cast.

3.5*

3,0
Mijn onvoorwaardelijke liefde voor deze filmreeks, werd niet getriggerd door deze debuutfilm, welke ik toch één van de mindere vind. Degelijk werkje, daar niet van, maar Dr. No heeft de tand des tijds te weinig doorstaan en is derhalve weinig dynamisch en bij vlagen zelfs saai en te lang.
Pluspunten zijn Sean, de opkomst van Ursula en de aanwezigheid van tv-held Jack Lord, maar daar houdt het voor mij dan ook wel mee op.

avatar van Noodless
3,5
Je zou haast vergeten dat deze eerste film uit de lange reeks een Bond film is. Wie had toen gedacht dat deze franchise zo succesvol bleef tot heden. De eerste Bond maakt geen gebruik van technische snufjes of wervelende actiescènes. De kracht zit hier meer in het spionageverhaal. Misschien komt het nu wat droogjes en sober over gezien de heel wat andere actierijke Bond films, maar toch weet deze Bond film toch nog voldoende te entertainen en blijf het sowieso een klassieker. Positieve punten zijn Sean Connery als Bond, het verhaal ( met toen al een verwijzing naar Spectre ), de sfeer van de jaren 60, het kleurgebruik en een paar memorabele scènes zoals de spin op Bond, Ursula Andrews die uit de zee opduikt, de intro van Bond (pokeren) en de locatie van Dr. No. 7/10

avatar van des1
3,5
Brix schreef:
(quote)

Idem


Aan beide... Ach, het tijdsbeeld alleen al. Ambtenaren die tot diep in de nacht werken. Om 3 uur 's nachts komt Bond z'n orders halen bij MI6 plus een nieuw dienstpistool. Cape Kennedy heette nog Cape Canaveral, Panam bestond nog en Bond had een leuke rental aan z'n Alpine Sunbeam. In geen Bond film erna zou Connery of welke opvolger dan ook cooler "My name is Bond" uitspreken. Gebeurde aan de Black Jack tafel. Dr. No droeg zoveel belofte. Zou met From Russia With Love nog enigszins worden geëvenaard, maar erna wat mij betreft niet meer.

avatar van loneranger
3,0
De eerste James Bondfilm, met oerBond Sean Connery. De gadgets zijn hier nog ver te zoeken en ook qua spektakel valt het hier allemaal wel mee wat niet wil zeggen dat het geen goede film is. De nadruk ligt hier meer op het verhaal en op een paar uitzonderingen na wordt het boek hier nauwgezet gevolgd. Goed acteerwerk van Sean Connery en John Kitzmiller (Quarrel). De opkomst van Ursula Andress uit zee is nog altijd geweldig. Jammer dat we Joseph Wiseman maar zo weinig zien, een best wel indrukwekkende badguy.

avatar van Eraser2
3,5
Als fan van de Bond serie van vroeger uit had ik erg veel zin om alle films eens chronologisch af te gaan. Afgelopen kerst heb ik van mijn lieftallige vriendin een blu ray set gekregen met alle films tot SPECTRE en dat is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om die belofte aan mijzelf eens in te lossen. Zo gezegd zo (met enige vertraging) gedaan. Het lijkt mij dan ook wel leuk om op dit forum bij elke film een kort stukje te plaatsen.

Dan beginnen we maar bij het begin. Dr. No, de eerste van de klassieke Connery Bond films, is een erg fijn werkje.
Ik kan mij heugen dat ik de film vroeger eens op televisie heb gezien en dat ik hem erg saai vond. Dit had waarschijnlijk te maken met het feit dat ik de meer actie gerichte films met Brosnan en toch ook Moore gewend was. Deze herziening heeft dat oordeel in ieder geval bij mij weg gehaald. Vanaf het begin zit ik er gelijk in en als Bond tijdens het kaartspelletje op klassieke wijze wordt geïntroduceerd (compleet met Bond -theme) kan ik een grote grijns niet onderdrukken.
Het verhaal ontvouwt zich op een rustige wijze en er wordt door Bond nog echt spionnenwerk verricht, iets dat mij wel smaakt maar wat toch op den duur wat gaat slepen. Als we aangekomen zijn op het eiland van het titelkarakter en we de wonderschone verschijning van Ursula Andress hebben gehad gaan we richting een boeiende ontknoping. Dr. No is een leuke villain en zijn basis is een zeer indrukwekkende filmset. De uiteindelijke ondergang van Dr. No en zijn snode plannen doet wat knullig aan maar de totale vernietiging van zijn basis maakt een hoop goed.

Al met al een erg leuk begin van de Bond filmserie die hier en daar wat traag voortsleept maar die wel bepaalde klassieke elementen van het door veel mensen zo geliefde Bond universum introduceert.

avatar van Gerlof1378
De 1st James Bond film met de 1st en beste 007 Sean Connery, de film is wel een beetje knullig en bij vlagen zeer amateuristisch maar goed je ergert je er niet aan. Het verhaal word goed vertelt en ook de setting en de cast met de 1st Bond girl Honey Ryder gespeeld door Ursula Andress en de badguy Dr. No gespeeld door Joseph Wiseman. Wel jammer dat Dr. No er pas op het einde in zit en hij komt als badguy ook niet echt geloofwaardig over maar dat mag de pret niet drukken ik zeg gewoon zien en oordeel zelf.

3,5
Een schokgolf ging destijds door het cinemaleven en niet alleen om de legendarisch gebleven "uit de zee opdagende Ursula Andress"-scene maar die film had alles en schreeuwde om vervolgen. Actie, avontuur, verrassende wendingen, verbluffende scenes, mooie meiden en een onoverwinnelijke hero, in de persoon van een charismatische - toen al - Sean Connery.
Geen expert in de Bondfilms maar deze zag ik toch al een paar keer. Het is ook een historische.

avatar van xxERWINxx
3,5
De film komt langzaam op gang, er zitten goede en spannende scenes tussen, maar helaas niet zo heel veel actie, ook het einde viel een beetje tegen, maar je kan niet zien dat de film uit de jaren 60 komt, want het beeld en geluid was zeer goed.
En natuurlijk de beroemde scene dat Ursula Andress uit het water komt blijft goed.
Toch vind ik andere Bond films beter zoals Octopussy, You only live twice en Licence to kill enz
Alleen jammer dat de schurk vrij snel dood was en ik miste q met de snufjes die later in de films komt en ik miste de spectaculaire begin scene die je normaal ziet in Bond films, maar oke dit is dan ook de 1e van de Bond reeks.

avatar van des1
3,5
... Gaaf ook (à la Thunderbirds) die grote borden die moeten aangeven wat gaande is in de reactorruimte. Zoals "Danger Level" en "Reactor On". Deed me denken ook aan Diamonds Are Forever, waar ze in een commandoruimte zelfs een bord hadden opgehangen met "Data Link". Overigens opvallend hoe wat nu als net geen twintiger meer wordt gezien, toen voor heel volwassen (vroeg oud) moest doorgaan. Tijdens de film shoot is Connery 31 jaar, maar hij gaat wat mij betreft door voor een (zeer) gevorderde veertiger.

avatar van Agent47
3,0
Een leuke matige eerste aftrap van James Bond.
Gelijk wordt James Bond neergezet zoals hij al die jaren erna wordt (h)erkent; humor, womanizer en een gentleman die van alles wel wat afweet.

De snufjes uit die tijd, maar ook de locaties en filmproductie zijn van voldoende kwaliteit, maar niet op het niveau die je misschien gewend bent als je latere delen hebt bekeken.

Drie sterren... gewoon al omdat het een James Bond film is die je hebt moeten zien als liefhebber. Niets meer niets minder.

avatar van Boneka
3,5
Nu ie weer volop op tv is vond ik het wel weer leuk om de hele "serie" vanaf het begin te volgen. 1962. Punt van 3.5 blijft bij mij gehandhaafd. Hij begint origineel en erg sterk en dat loopt door tot we dr. No te zien krijgen. Daarna is het met de tijdmachines allemaal een stuk minder boeiend en spannend en wordt het geheel in 20 minuten afgewerkt. Je kunt wel merken James Bond aan het begin zit van de hele cyclus en dat hij nog gevormd moet worden. Maar de kop is eraf op naar 1963 From Russia with love!

avatar van Phantasm
2,5
Redelijke James Bond film, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van IH88
3,5
geplaatst:
“Bond. James Bond.”

Sterk begin van Bond, James Bond. Sean Connery maakt gelijk een gedenkwaardige indruk als 007, en zijn introductie blijft onovertroffen. Het verhaal komt wat langzaam op gang, maar het is allemaal wel sfeervol en zodra het verhaal zich verplaatst naar Jamaica komt de vaart erin.

De prachtige Ursula Andress die uit de oceaan opdoemt helpt ook mee, en het blijft een iconische scene. Wiseman doet zijn intrede en zet een indrukwekkende Dr. No neer. Jammer genoeg zijn het maar een paar scenes waar hij aan bod komt, en ik had graag nog meer van hem willen zien. De nadruk blijft op Connery en Andress liggen, en daar kan je het natuurlijk nooit fout mee doen. Het einde is actierijk, spannend en een beetje kolderiek, en het is een voorbode voor wat we van James Bond kunnen verwachten in latere films.

avatar van Movie Jim
4,0
geplaatst:
Tijdloos!
geweldig!
Nadat het verhaal best traag op gang komt,
komt de film met veel spanning op gang
als James Bond op Crab Key aankomt,
dan komt de actie pas echt los!
prachtige locatie trouwens.
en een prachtige 1ste Bond film.

Sean Connery blijf ik beschouwen
als beste James Bond wel samen
met Daniel Craig dan

Gast
geplaatst: vandaag om 00:51 uur

geplaatst: vandaag om 00:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.