menu

Spectre (2015)

mijn stem
3,29 (1991)
1991 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
148 minuten

geregisseerd door Sam Mendes
met Daniel Craig, Ralph Fiennes en Christoph Waltz

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=afa455NYFBM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van BBarbie
3,0
Ik ben nooit een fan geweest met James Bond films. Ik heb niet zo veel met overdreven nonchalante, schier onaantastbare macho’s en al evenmin met allerlei hightech fratsen. Het wordt tijd dat Bond, i.c. Daniel Craig, echte emoties toont in plaats van als een soort Madame Tussauds figuur door het beeld te stappen. Léa Seydoux is een prima actrice, maar mist de glamour die ik van een Bond girl verwacht. De vette knipoog waarmee deze uiteraard gelikte film is gemaakt, laat mijn waardering niettemin net aan de positieve kant uitvallen.

avatar van ZenZin
2,0
De titel beloofde al niet veel goeds, dat Spectre concept is al lang over de datum. Een aaneensckeling van zo nu en dan wel onderhoudende actie scènes , deze keer wel heel opzichtig totaal ongeloofwaardige wederopstandingen, veel meer is het niet, nee, weinig inspiratie deze keer,heb wel eens een leukere Bond gezien.

avatar van DwarreI
1,5
Uit het leven gegrepen! 1,5*

hele goede bond film maar minder dan skyfall.

Ik vind het jammer dat de bond films met Daniel Craig niet als ultimate edition zijn uitgebracht.

avatar van Roger Thornhill
4,0
In de bioscoop vond ik dit indertijd maar een matig geheel met veel geschreeuw en weinig wol, maar op m'n gemak voor het televisiescherm gezeten en met meer aandacht voor vertolkingen, tempo en sfeer kan ik de film toch aanzienlijk beter genieten. Daniel Craig heb ik altijd een humorloze kleerkast gevonden, maar na de drie meest recente 007-films te hebben herzien ben ik toch wel op die mening teruggekomen, en hij krijgt hier prima tegenspel van de gladde Christoph Waltz en de uiterst onaangename Dave Bautista – de vechtpartij tussen Bond en Hinx op de trein is hard en grof, en ik kan de klappen bijna lijfelijk navoelen. Erg grappige rol van Ben Whishaw (een ideale Q), en Léa Seydoux ziet er in de restaurantwagen wonderschoon uit in haar crèmekleurige jurk. Minpuntje blijft toch dat Bond zomaar bij Blofeld binnen komt lopen: dat had hij (of beter gezegd : dat hadden de scriptschrijvers) toch wel wat verfijnder mogen aanpakken, en wat hij daarna aldaar moet ondergaan is bijna zijn verdiende loon voor zoveel naïviteit.

4,0
weer een goeie bondfilm.heb nu het james bond gevoel weer terug bij deze bondfilm.dat had ik bij skyfall ook al iets meer maar bij die andere 2 bondfilms van craig niet.dus hij doet dat nu dus wel een stuk beter.ben benieuwd naar de volgende bondfilm die er komt word geloof ik wel de laatste met craig.we zien het vanzelf.maar ben wel benieuwd.

avatar van Agent47
3,5
Alle elementen zitten erin wat je van James Bond mag verwachten. Uiteraard is het wel op basis van 2015 verfilmd, wat de entourage van de klassieke verwachtingen zich misschien anders laat uiten.

Mooie acteerwerk van Craig wederom, die toch wel in het plaatje past.

Alleen wat jammer van het slechte thema song van Sam Smith...

3,5
Geen slechte Bond, maar toch verre van de beste met Craig. Vooral het tweede deel van de film haalt het niveau beduidend omlaag. De opening in Mexico is magistraal. Daarna wordt het ietsje minder maar blijft het allemaal nog leuk. Maar vanaf dat Bond en Madeleine in de basis van Blofeld aankomen stuikt de film wat in elkaar vind ik.

Mijn grootste probleem is dat Blofeld de baas blijkt van alle vorige slechteriken uit de Craig films. Maar nergens krijgen het verhaal en de scenes het gewicht dat er nodig is. Er gaat weinig dreiging uit van Blofeld en het is een oninteressant personage. Ook de geschiedenis tussen Bond en Blofeld zou moeten zorgen voor elektriciteit tussen beide heren, maar dat gebeurt niet. Jammer.

Lea Seydoux zie ik doorgaans graag spelen, maar helaas vind ik ze in Spectre één van de mindere Bond-meisjes.

avatar van SSeagal
4,0
Toffe bondfilm met een klassieke climax en geweldige schurk 4*

avatar van Fisico
3,0
Voila, alle films van Sam Mendes zijn eindelijk afgevinkt met zijn 2 Bondfilms. Jammer genoeg vond ik deze Spectre niet het niveau halen van Skyfall. Zoals steeds begint het goed met dit keer een knaller op de viering van de Mexicaanse feestdag Día de Muertos. Terug in Londen wordt het plot via een geheime cyberboodschap gelinkt aan de vorige films met Craig in de hoofdrol.
De schurkenrol wordt dit keer toebedeeld aan Christopher Waltz, een op het eerste zicht perfecte casting. De geheimzinnige Oberhauser wordt langzaam en mysterieus geïntroduceerd. Alleen jammer dat zijn personage vrij oppervlakkig blijft. De uitleg dat hij zowat de baas is van alle voorgaande slechteriken slaat bij mij niet echt aan. Ralph Fiennes is echter gegroeid in zijn rol en kan nog wel een aantal films mee. En de krachtpatser Hinx kan de vergelijking perfect doorstaan met de legendarische Jaws. Geweldige brute gevechtscène in de trein overigens. Tot slot ook een dikke pluim voor de verrukkelijke Léa Seydoux!

De Bondfilms met Craig bevatten wat meer persoonlijke drama en emoties in de karakters. Ook deze weer waaruit blijkt dat Bonds (stief)broer de opperschurk blijkt. Jammer dat het einde overigens vrij flauwtjes was en niet zo spectaculair was zoals we gewend zijn. De duurste Bondfilm ooit zo blijkt, jammer genoeg is dat niet recht evenredig met de beste Bondfilm ooit. Degelijk, maar ook niet meer dan dat. Over de titelsong van Sam Smith wil ik het geeneens hebben... Als pure Bondfilm misschien een goede film, maar in het algemeen iets te matig. 3,0*!

avatar van Boneka
3,0
Half puntje eraf bij deze laatste film van James Bond. Hij begint spectaculair en met prachtige beelden, maar daarna krijgen we een nogal vlak vaag stuk zoals wel vaker met besloten gemeenschappen met codes en alles wat daarbij hoort. Richting het eind wordt hij wel wat beter, maar echt top wordt ie nooit ondanks de rol van Waltz die ik altijd wel sterk vind acteren. Bond vrouw vond ik ook wat magertjes en ja Q heeft hier helemaal niks te zoeken. Ben blij dat er een nieuwe lichting aan komt met een nieuwe Bond film begin 2019 en met een nieuwe regisseur.

Heb ze nu allemaal weer bekeken en er blijven er bij mij drie toppers over en drie flops

Beste Bond films
1) License to Kill
2) Sky fall
3) On her Majesty's secret Service

Slechtste Bond films
1) Daimonds are Forever
2) Quantum of Solace
3) GoldenEye (Behalve Tina Turner)

avatar van GuidO96
3,5
Na een paar keer bekijken valt deze mij beter te pruimen dan Skyfall. Mooiere locaties, een bondgirl wat langer mee doet dan een paar tellen en een veel ouderwetser sfeertje. Film duurt echter te lang en het wordt veel te persoonlijk, iets wat veel meer past bij Jason Bourne.

avatar van Phantasm
3,5
Paar jaar terug in de bioscoop gezien en nu op d.v.d. De film had inderdaad wel wat korter gekund nu na de 2-de kijkbeurt. Het zal nu wel eventjes wachten worden op de volgende James Bond, want waar ze mee zouden beginnen hebben ze de regisseur de laan uitgestuurd, had ik vandaag toevallig net gelezen.

avatar van loneranger
4,0
Gisteravond nog eens bekeken. Hoe vaker ik hem zie hoe beter ik hem vind. Een halfje erbij.

avatar van de grunt
3,5
Dat dit alweer drie jaar geleden is. De tijd gaat snel!

avatar van Lovelyboy
2,0
Bijzonder matige Bond-film, de slechtste van de Craig reeks wat mij betreft tot nu toe, en dat terwijl die eer toch voor Quantum of Solace leek weggelegd te zijn. QofS komt nu opeens nog redelijk over, redelijk plotloos maar niet te lang en nog wat geloofwaardige actie.

Terug naar Spectre, waar ik vond dat de Bond-films met Casino Royale en Skyfall het Bond personage naar een nieuw geheel getild had, dat wil zeggen niet meer die jongensachtige agent die overal doorheen rolt, geen emoties heeft of toont en die onnozele snufjes altijd, maar een wat serieuzere, rauwe en realistischere aanpak, een Bond bovendien die in fysieke en emotionele zin schade en emotie toont, wordt dat in een ook nog eens veel te lange 2,5 uur van Spectre ongedaan gemaakt. Het uitgediepte karakter uit de vorige films is weer vlak, emotieloos en één diminsionaal, het verhaal en bepaalde gebeurtenissen zijn bijzonder matig, het Spectre verhaal is gewoon mager, hoe Bond zomaar bij Blofeld naar binnen wandelt en relatief eenvoudig zijn basis opblaast, de over the top marteling die ook nog eens geen effect blijkt te hebben dan de over de top actie met die helikopter, hoe hij drie auto's schept met dat vliegtuig in het bos vind ik ronduit bespottelijk, de gadgets vallen gelukkig nog mee, en dan vervolgens dat uitgerekte gebeuren met dat opblazen van dat gebouw. In ieder geval leeft Blofeld nog dus ik hoop dat hij in de volgende weer de schurk is en dat we dan een betere film krijgen.

Erg jammer, gemiste kans, had er hoge verwachtingen van.

avatar van cinemanukerke
2,5
dit week-end geen tijd gehad voor films want het was het openingsweekend van de Vlaamse voorjaarsklassiekers (de koers is van ons ! - weten jullie dit in Nederland ?) dus vlug een bericht over een film die ik tijdens de feestperiode zag. Ik volg de lijn van de meeste commentatoren hierboven nl een knappe opening (die 'one take' scene schept toch zo veel verwachtingen), een aanvaardbaar eerste helft (die camerabeweging bij Monica Bellucci als ze in haar huis en tuin door slechteriken wordt omringd) maar een zwakke tweede helft met een teleurstellende finale. De koers was een stuk spannender !

avatar van kissyfur
2,5
Tsja. De James Bond formule werkt niet meer, het is een knellend jasje geworden.
Je hebt een the sky is the limit budget. Je huurt topregisseurs, een geweldige cast, kunt geweldige special effects en stunts inzetten, je kunt alle kanten op... en dan is dit het resultaat. Een schurk met een verminking in het gezicht (gaap), nieteensindebuurtgeloofwaardige acties die zonder knipoog en als geloofwaardig gebracht worden met een pistool vanaf een bootje een helikopter op honderden meters afstand neerhalen, een geheime basis die wel erg gemakkelijk de lucht in vliegt , een achtervolging in een feestende menigte (gaap), wodka-martini’s, vrouwen. En natuurlijk, dat verwacht je ook van een Bond-film.
Resteert: wordt de kijker ook vermaakt? Deze kijker niet genoeg. De concurrenten in het genre zijn grappiger, hebben een beter verhaal of zijn gewoon simpelweg cooler. Blijft over dat Bond-films door status en budget de maatstaf zijn waar de rest aan gemeten wordt. Zou de franchise de vaste formuledelen durven laten vallen (inclusief de verwijzingen naar delen uit de reeks van vijftig jaar geleden), dan zou de maatstaf meer terecht zijn dan nu het geval is.

avatar van trebremmit
3,5
Beter dan Skyfall, vooral het eerste uur is erg goed, daarna zakt het wat in met teveel simpele plotwendingen die soms nogal vreemd overkomen. Wel fijn dat het wat meer Bond ademt dan de films hiervoor met Craig.

avatar van Movie Jim
4,5
Toen ik Spectre in 2015 ook in de bioscoop
gezien heb samen met een vriend van mij
vond ik de film ook best tegenvallen.
Maar nu na herziening blijf ik het
toch een goede Bond film vinden.
Dave Bautista heeft als handlanger
geen tekst dat stoort mij wel,
maar er gaat veel dreiging van uit.
Christoph Waltz komt erg zachtaardig
over als Blofeld, en in mijn ogen
niet echt overtuigend en ook al voel je
de dreiging in het nogal simpele
verhaal,
want het is een aaneenschakeling van
vorige Daniel Craig Bond films.
De stunt als Bond ontsnapt
uit het complex van Blofeld
samen met Madeleine
en schietend om zich heen schiet
blijft ik het hoogtepunt vinden!.
Daniel Craig is en blijft
mijn favoriete James Bond
ook echt aan gewend geraakt.

0,5
Bond films van tegenwoordig zijn helemaal niks meer. ook Craig is totaal ongeschikt als Bond .de charme ontbreekt volledig bij deze man. ze kunnen beter gewoon stoppen met James Bond reeks en dit betittelen als gewone actiefilm want er zit niks meer van James Bond in. de flair en romantiek is er niet meer evenals de humor ontbreekt. mensen die dit goed vinden zijn geen echte bond liefhebbers of denken dat ze dat zijn en het tijd is voor vernieuwen ,maar als alles van het concept verloren is dan is het geen Bond film meer ook...

avatar van pierre18
4,5
Antinous schreef:
Bond films van tegenwoordig zijn helemaal niks meer.... mensen die dit goed vinden zijn geen echte bond liefhebbers of denken dat ze dat zijn en het tijd is voor vernieuwen...

Nou jij bent in ieder geval geen fan meer. Of het moet de teleurstelling zijn die er vanaf druipt.
Daarnaast vind ik je aanname over als andere mensen Spectre goed vinden, nogal vooringenomen.

0,5
De teleurstelling druipt er inderdaad vanaf. ik ben zeker een bond fan maar niet de films met de totaal ongeschikte Craig waarmee ze het imago totaal de nek omdraaien. en had daarom ook liever gezien dat ze gestopt waren met bond films te maken.. en je hebt altijd mensen die de nieuwe bond films beter vinden dan de oude.

4,0
Geweldige film! Vond de quote van mr. White: " You're a kite dancing in the hurricane, Mr. Bond".

avatar van Zandadder
2,0
Herzien (omdat ik de reeks op Blu-ray heb aangeschaft) en nog een halfje eraf.
Spectre blijft voor mij de slechtste Bond. Hoopte dat de herziening mee zou vallen, integendeel.

Op de goede opening en mooie soundtrack na, onzin, clichés, belachelijke scenes (met Bond vastgeketend in die brainwashmachine voorop). Destijds was de ontgoocheling misschien nog groter dan Bourne dat ook in die periode uitkwam.

3,5
Voor de duurste 007 ooit bevat ie weinig spectaculaire actie

avatar van xxERWINxx
3,5
Vandaag nog eens herbekeken want kon mij er weinig meer van herinneren.
Opening was weer goed, daarna een goed verhaal, achtervolgingen en goede scenes tussendoor.
Heb mij hiermee wel vermaakt, maar echt spectaculair word hij nergens, ook minder dan de films met Pierce Brosnan of Roger Moore bijvoorbeeld.
Wel een voldoende maar niet de beste van de Bond reeks.

avatar van Gameover
BBarbie schreef:
Ik ben nooit een fan geweest met James Bond films. Ik heb niet zo veel met overdreven nonchalante, schier onaantastbare macho’s en al evenmin met allerlei hightech fratsen. Het wordt tijd dat Bond, i.c. Daniel Craig, echte emoties toont in plaats van als een soort Madame Tussauds figuur door het beeld te stappen. Léa Seydoux is een prima actrice, maar mist de glamour die ik van een Bond girl verwacht. De vette knipoog waarmee deze uiteraard gelikte film is gemaakt, laat mijn waardering niettemin net aan de positieve kant uitvallen.


Als het ergens geen tijd van word dan is dat het wel.

avatar van pierre18
4,5
Antinous schreef:
De teleurstelling druipt er inderdaad vanaf. ik ben zeker een bond fan maar niet de films met de totaal ongeschikte Craig waarmee ze het imago totaal de nek omdraaien. en had daarom ook liever gezien dat ze gestopt waren met bond films te maken.. en je hebt altijd mensen die de nieuwe bond films beter vinden dan de oude.
Enige research bij jouw stemmen bracht het volgende, Casiona Royal, Quantum of Solace, Skyfall en ook Spectre alle 4 met een stem van 0,5. Naar je beoordelingen van eerdere Bonds heb ik niet gekeken. Het zal wel door Daniel Graig kunnen komen. Maar ik ga er wel vanuit dat je No Time to Die gaat bekijken. Je stem kan ik misschien van tevoren al invullen

Gast
geplaatst: vandaag om 07:45 uur

geplaatst: vandaag om 07:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.