• 9.374.599 stemmen

Spectre (2015)

Actie / Avontuur | 148 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Marokko / Italië / Oostenrijk / Canada / Mexico

Geregisseerd door: Sam Mendes

Met onder meer: Daniel Craig, Christoph Waltz en Léa Seydoux

Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot Spectre

"A Plan No One Escapes"

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE’.

James Bond

Franz Oberhauser / Ernst Stavro Blofeld

Dr. Madeleine Swann

Eve Moneypenny

Lucia Sciarra

Max Denbigh / C

Bill Tanner

avatar van Reinbo

Achteruit? Vind het zelf een verademing na die enorm zwakke periode met Brosnan. QoS was dan niet veel, maar ik behoor tot de liefhebbers van een iets serieuzere Bond (zoals Connery hem ooit introduceerde) en ben erg blij met Skyfall, waar zowaar ook diepere lagen in de serie heeft gestopt. Een geweldige reset, waar ik graag nog twee films in dezelfde lijn van zie. Bond is zo veel meer dan actie en gadgets!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Aparte naam, ik hoop dat Adele de Bond-song weer voor haar rekening neemt.

thunderball

Dat zou ik maar niet al te serieus nemen.

Gelul van een Tabloid krantje, die in de komkommertijd lezers moet trekken.

De titel is van een boek, wat niet al te best was en wat niet bepaald als uitgangspunt van een nieuwe Bond film kan worden gebruikt. Ik viel bijna in slaap toen ik het destijds aan het lezen was, behalve dat de hoofdpersoon James Bond heette, had het maar weinig met Bond te maken zoals wij hem kennen. Ongelooflijk matig doorsnee trillertje.

Ze gaan echt niet dokken voor de rechten van een boek, wanneer ze alleen de titel kunnen gebruiken, als ze verder toch zelf een origineel script moeten laten schrijven.

Metalfist

Ik ben verre van een Bond kenner maar waarom zouden ze alleen maar dokken voor de titel van het boek? Devil May Care is blijkbaar een roman die geschreven is naar aanleiding van de 100e verjaardag van Ian Fleming en heeft Bond als hoofdpersonage dus lijkt me wel dat ze gewoon dat verhaal kunnen verfilmen in plaats van zelf een origineel script te moeten schrijven

avatar van Film Pegasus

Het zou me zelfs verwonderen dat 'Devil may care' de officiële titel wordt. Ze hebben nog nooit een titel genomen van een niet-Fleming boek. En ook nog nooit een titel zo vroeg al gelanceerd. Ik zie het ook nergens officieel bevestigd. De enige zekerheden zijn de releasedatum, de Bondacteur en de regisseur.

avatar van mrwhite

mrwhite

mjk87 schreef:

Nee, voor dat soort films kijk je naar Fast and Furious, XXX, et cetera. Bond is vooral een gentleman, met snufjes, mooie vrouwen, wat onderzoek, het liefst een babbeltje met de boef (Goldfinger blijft fantastisch wat dat betreft), mooie locaties maar zeer beslist geen over the top actie. Of je bedoelt dat Bond alles overleeft, ook al schiet 20 man op hem. Maar dat overleven blijft wel.

Ja maar van de snufjes blijft ook al niet veel meer over net als de bond girls en de coole auto's. Triple X is trouwens een knockoff van James bond als je het mij vraagt.

Metalfist schreef:

Dat doen ze dan ook niet, dus ga er maar van uit dat het een verzonnen bericht is.

Nogmaals het boek is niet te gebruiken, omdat het een doorsnee thriller is die niet veel met de wereld van Bond te maken heeft. Dus zouden ze het verhaal helemaal moeten gaan herschrijven, om er nog wat van te maken. Kunnen ze net zo goed meteen zelf met wat nieuws komen.

Metalfist

Ofwel heb ik je bericht van 00:47 enorm verkeerd gelezen ofwel heb je het bericht verder aangepast? Want als die derde alinea er daarstraks stond, dan had ik mijn vraag hoogstwaarschijnlijk niet gesteld En dan had ik ook niet verder gezocht wat Devil May Care nu eigenlijk juist was want ik wist wel dat het geen oorspronkelijk Fleming verhaal was

thunderball

Ik heb niks aangepast, dus....

Ik raad het je iig niet aan te gaan lezen.

Het werd destijds aangekondigd als een boek geschreven alsof het "een net ontdekt manuscript van Ian Fleming zelf" was.

Nou geloof dat maar niet, dat was echt reclame taal eerste klas!

Metalfist

Slecht gelezen dan Door je bericht ben ik wel eindelijk eens aan mijn James Bond boeken begonnen. Indertijd de gehele Fleming reeks op een rommelmarkt op de kop getikt maar alleen maar eens lang geleden Goldfinger gelezen.

blackcat13

Het ziet er niet naar uit, maar hoop echt dat DEVIL MAY CARE echt de titel wordt. Klinkt stoer en passend voor een Bond film. Verder hoop ik dat ze het rauwe stoere en wat diepgaandere meeslepende sfeertje en stijl van Skyfall terugbrengen, maar met dezelde makers aan het roer lijkt mij dat wel een gegeven. Dezelfde style als Skyfall maar met iets meer vrouwelijk schoon, mooie wagens en de actie een ietsje meer over the top. In combinatie met de sterke dialogen uit Skyfall en de schitterend geschoten beelden, kan het iets heel bijzonders worden. Een wat luchtigere Bond met iets meer humor en womanizing praatjes in zich lijkt mij gezien het einde van Skyfall ook een gegeven, wat ik erg zal waarderen. De meer menselijke kant die Skyfall met het personage is opgegaan is denk ik prima te combineren met de grappige en vrouwen verslindende kant van het personage. Ik ben sowieso heel benieuwd.

Maar ik hoop echt dat ze verder gaan met de Quantum organisatie... dat is een los eind dat nog opgelost moet worden, Quantum is nog steeds actief en grotendeels onbeschadigd dus het wordt tijd dat de hogere Quantum leiders eens naar voren stappen met een grandioos kwaadaardig plan. Met het gegeven van Quantum (een onzichtbaar en in de schaduwen opererende organisatie met leden binnen de hoogste overheids-takken in de wereld en grote invloeden) biedt zoveel potentie. Desnoods bewaren ze de hoogste Quantum bazen tot weer de volgende film net zoals Blofeld in From Russia al geteased werd maar pas in latere films echt opdook

thunderball

Ben het geheel met je post eens.

Overigens wat ik al dacht:

Devil may care is niet de titel van de volgende Bondfilm, het is totale onzin van The Sun en dus volledig uit de duim gezogen.

Zie ook de link op CommanderBond.net.

avatar van AGE-411

AGE-411

?Prins Laurent wilde rol in James Bond-film? - Het Nieuwsblad

Misschien konden ze hem laten aantreden als schurk? De man heeft er wel de kop voor.

Hahahahaha!

Vooral die foto er bij doet meer vermoeden dat hij eerder geschikt is voor de rol van dom hulpje, wat bv in een piranhavijver of krokodillenmeer terecht komt.

2016?!

avatar van Film Pegasus

Volgens Cinenews zou net als in Skyfall Moneypenny een belangrijke rol krijgen en bestaat zelfs de kans dat ze een sidekick van Bond wordt op het veld. Goed idee, want haar karakter net zoals vroeger aan een bureautje laten zitten als secretaresse van M is toch niet echt van deze tijd, ook al is het leuk uit nostalgische redenen. Q en M zijn er ook weer bij.

Moneypenny wordt terug belangrijker

In het artikel spreken ze wel van een release in oktober 2015, dus iets vroeger dan eerder aangegeven.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Maar Moneypenny ging toch juist aan het bureau zitten aan het einde van Skyfall?

thunderball

Kortom: allerlei suggesties die slechts op veronderstellingen en speculaties gestoeld zijn.

Moneypenny is nu juist in Skyfall, volgens eigen zeggen, niet geschikt gebleken voor in het veld en heeft een bureaubaan aangenomen. Het zou zeer vreemd zijn, wanneer dat in een volgende film weer zou worden terug gedraaid. Plus het hoort totaal niet bij het karakter zoals Fleming dit destijds heeft omschreven.

Van Blofeld is de kans ook zeer klein dat hij zo maar zou terug keren. Dan zul je dus ook de hele SPECTRE organisatie terug leven in moeten blazen, om het kloppend te krijgen. Vraag me af of ze daar wel zin in hebben. We zitten met de Craig films ook al met Quantum. Twee gelijk soortige misdaadorganisaties lijkt te veel van het goede. Plus het hele Quantum verhaal is nog niet geheel afgesloten.

avatar van John Barry

John Barry

thunderball schreef:

Van Blofeld is de kans ook zeer klein dat hij zo maar zou terug keren. Dan zul je dus ook de hele SPECTRE organisatie terug leven in moeten blazen, om het kloppend te krijgen .

Dat hoeft denk ik niet . Bloffeld kan volgens mij ook gewoon opduiken als de leider van Quantum. Immers een duidelijke leider van Quantum hebben we nog niet gezien en de Quantum organisatie lijkt ook erg op de SPECTRE organisatie.

thunderball

Dat kan alleen wanneer ze Quantum in SPECTRE veranderen, anders klopt het niet meer.

Doen alsof SPECTRE niet bestaat en het nu Quantum is, in een soort andere tijdslijn, zou ik belachelijk en niet aan te raden vinden.

Blofeld kan nu niet plotseling ook het hoofd van Quantum zijn, of er moet een soort revolutie binnen Quantum plaats vinden, waarbij Blofeld de hele Qantum top laat uitmoorden en er zijn eigen organisatie van maakt, incl. een nieuwe naam (dat zou nog wel kunnen en cool zijn).

avatar van The Oceanic Six

Je kan er zoveel mee doen. Misschien maken ze wel van Quantum de voorganger van SPECTRE. Of neemt SPECTRE wel Quantum over. Laten we nou niet doen alsof je Blofeld totaal niet in de nieuwe franchise zou kunnen verwerken.

Van mij mag hij best terugkeren, maar wel voor 1 of 2 films. Ik werd in de oude delen een beetje gek van die Blofeld. Was blij dat hij in een film toen vermoord werd in die fabriekspijp.

avatar van Film Pegasus

De versies van Donald Pleasance en Telly Savals vielen op zich nog wel mee moet ik zeggen. Die van Charles Gray en Max Von Sydow (de korte en soms halve verschijningen in From Russia with love, Thunderball en For your eyes only tel ik zelfs niet mee) waren al een pak minder. Blofeld is toch één van de bekendste vijanden van James Bond met de gekende kat en zou zeker niet misstaan in de nieuwe Bondfilm. Hoe dat idd moet passen met Spectre en Quantum is nog de vraag.

Het idee thunderball dat Spectre die Quantum afmaakt zou wel leuk zijn. Kan ook dat ze net als in Skyfall het verhaal rond Quantum gewoon laten vallen en verder gaan met Spectre.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

2016 valt echt tegen, waarom zo ontzettend lang?!

blackcat13

Een zeer late reply, maar ik lees dit nu pas en ik moet zeggen dat de hier voorgestelde ideeen wel gaaf zijn... Blofeld als een van de Quantum leiders, die met een plannetje de gehele macht over Quantum grijpt en dit omtoverd tot SPECTRE. Dat is nog eens een cool idee! Kunnen ze ook een jongere Blofeld casten, zelfde leeftijdscategorie als Craig, en Blofeld wat moderner en meer badass maken.

Enige wat ik mij dan afvraag, wat kan je met SPECTRE doen? Quantum past veel meer bij deze tijd, SPECTRE met haar over-the-top plannetjes zoals het gijzelen van de hele wereld en dan losgeld vragen, of proberen de hele wereld over te nemen.. zou een beetje misplaatst zijn in deze tijd. Wat dat betreft past het idee achter Quantum veel beter in het huidige wereldklimaat; een schaduworganisatie die zich langzaam en onzichtbaar verspreidt in de hoogste overheidstakken, oa door omkoping en het vervangen van hoge overheidsfiguren met agenten van Quantum (de nieuwe M bijvoorbeeld, zou ook wel cool zijn). Deze aanpak vind ik persoonlijk beter. of dat er bijv. een nieuwe schurk opduikt met een groot plan om de macht te grijpen, zoals de classic Bond schurken, en dat Quantum dit dan op de achtergrond ondersteund en financieerd. Het beetje bij beetje ontmantelen van deze schaduworganisatie en haar top door James Bond is een gaaf gegeven dat in QoS aanwezig was maar niet optimaal werd uitgewerkt.

Vraag is dus, in hoeverre zouden jullie Quantum willen zien veranderen als dit SPECTRE werd behalve enkel de naamsverandering?

Ik zie Quantum trouwens ook niet als een gestructureerde organisatie met 1 grote leider, meer als een soort genootschap met meerdere leiders aan de top, een groep corrupte mensen met een hoge maatschappelijke functie die met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen. Wat dat betreft dus best gaaf als 1 van deze leden, Blofeld dus, met een sluw plannetje het gehele zaakje naar zichzelf toetrekt en wel structuur toebrengt met zichzelf aan de top en alle andere onder hem. We hebben de reboot en nieuwe 'origins' van Moneypenny, Q en de mannelijke M nu gezien dus waarom niet ook de origins van Blofeld toevoegen?

avatar van John Barry

John Barry

blackcat13 schreef:

Dat lijkt me nog eens gaaf. De nieuwe M als Quantum/ SPECTRE agent. Dit zou nog eens een verassing zijn. Quantum/ SPECTRE die via de nieuwe M aan invloed wint.

Als SPECTRE terugkomt moet het geen kopie worden van wat we vroeger hadden gezien. Dat past niet in deze tijd. De filmmakers hebben sinds Casino Royale de Bond films flink vernieuwd. Op zo zelfde manier kunnen ze SPECTRE op een vernieuwde manier laten terug keren.

blackcat13

Lijkt mij ook een heerlijke twist, en het voegt gelijk een geweldige nieuwe badguy toe. Ralph Fiennes blijft natuurlijk een meester in het spelen van verachterlijke schurken... als deze twist zich zou onthullen in Bond 25 is het een nog grotere verassing, aangezien we dan met hem vertrouwd zijn geraakt, en daarnaast kunnen we dan ook nog eens genieten van Fiennes die eens (ogenschijnlijk) GEEN schurk speelt in Bond 24.

Ik denk overigens dat wijlen philip seymour hoffman een goede Blofeld (of andere schurkenrol) had kunnen neerzetten, jammer dat die kans er nu helemaal niet meer is.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Inderdaad: het idee dat de nieuwe M bij Quantum hoort is vet, maar doe dat niet direct in de volgende film. Dat zou ontzettend zonde zijn.

avatar van dionj

dionj

Bond 24 First Draft - Screenwriter John Logan says he is almost done with the first draft of Bond 24 and talks more about penning 007's next adventure :: MI6 :: The Home Of James Bond 007 - mi6-hq.com

'first draft' is zo goed als klaar! Voor de rest is het enthousiasme van Logan duidelijk aanwezig.

Crew, zou iemand de titel van dit topic kunnen veranderen in 'Bond 24 (2015)'? Bedankt!

avatar van MerikW

MerikW

Ik ben benieuwd! Natuurlijk heel wat anders, andere "M", de (redelijk) nieuwe "Q", ik ben benieuwd of deze net zo goed wordt als skyfall (4,0*)!