• 9.373.012 stemmen

The World Is Not Enough (1999)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Michael Apted

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sophie Marceau en Robert Carlyle

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 december 1999

Plot The World Is Not Enough

"As the countdown begins for the new millennium there is still one number you can always count on."

Sir Robert King is een rijk man, aangezien hij olievelden bezit in Azerbeidzjan, en is bezig met een nieuw project: de aanleg van een nieuwe olieslagader naar het westen. Bij een bezoekje aan M in het hoofdkwartier van MI6 in Londen wordt hij echter vermoord. James Bond probeert Sir King nog te waarschuwen maar hij is te laat. Tijdens deze poging wordt hij beschoten door een, voor hem, onbekende dame. Met behulp van M komt James erachter dat deze mysterieuze dame in dienst is van Renard, een meedogenloze terrorist. De dochter van Sir King, Elektra, die vastbesloten is de nieuwe pijplijn, het levenswerk van haar vader, te voltooien blijkt ooit door Renard te zijn ontvoerd. Sir King heeft echter, mede op advies van M, nooit het losgeld betaald. M en James menen dat het leven van Elektra in gevaar is en M stuurt James, gewapend met de laatste snufjes van Q, naar Azerbeidzjan om Elektra te beschermen en om uit te vinden wie haar vader heeft vermoord.

avatar van Jordy

Jordy

Standaard Bond-filmpje met een erg belachelijke rol voor Denise Richards. Brosnan doet het weer prima, hij is een goede Bond, maar ik heb het na een film of 18 allemaal wel gezien. 2 en een halve ster.

neo

zeg Jordy, ff een vraagje: Welke bond-film is dan niet standaard??

avatar van Jordy

Jordy

ze zijn allemaal standaard! allemaal hetzelfde, snap niet dat die films nog steeds gemaakt worden

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Beetje magere Bond-film. Wel leuk omdat ie met Denise Richards is, verder niet echt om moeite voor te doen.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Gewoon (al)weer een goeie bond film, beetje hetzelfde allemaal, maar een james bond film blijft gewoon altijd leuk om naar te kijken... 3,5 sterren.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Leuke bond film. Ik vind dit een goede film.

neo

mijn stem van 3.5 naar 2.5 verlaagd.komt vooral omdat ik nu had opgemerkt dat alleen het begin erg goed was en een korte scene met die atoombom.het einde was gewoon saai en sloeg nergens op.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Geen verkeerde Bondfilm, alleen ik mis die goede oude sfeer uit de Connery- en Moore-tijd. Maar Brosnan is wel ok.

avatar van BS

BS

zoals hier al verteld is.Geen slechte bond-film,maar ze beginnen aardig op elkaar te lijken en dat is jammer.

Gelukkig zit er wel genoeg actie in,en (bijvoorbeeld) de openings-scene is gewoon goed!Daarna zeakt het een beetje af en eindigt het weer boterzoet.

Pierce zet een goede Bond neer,maar kan niet de "oude" sfeer neerzetten.HIj gaat meer voor een wat hippere Bond en dat is best leuk.

Beetje standaart bond-film,mocht je de andere leuk vinden deze zeker niet overslaan.Voor mij een 2,5

avatar van Spider

Spider

Ik kan me van deze film alleen herinneren dat Robert Carlyle een kogel in zijn hoofd heeft.Of is dat een andere film?

dat is deze film.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

hoe heet die james bond film , met die grote gozer met dat ijzeren gebit nou ook alweer ?

avatar van Spider

Spider

Moonraker toch?

Hij zat ook in een andere Bond.

Maar de beste bond schurk alle tijden is toch

Xenia Onatopp.

neo

richard kiel. hij speelde mee in de bondfilms the spy who loved me en moonraker.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

owke thx

avatar van EmDee

EmDee

Jaws, één van de leukste bad guys in de James Bond-serie.

wat ik ook mis in de nieuwe bond is die slechte montage van bv het autorijden en het skieen (met die prachtige film die op de achtergrond draait) SUPER SCENES!! erg cool

Tsjakkah!!!

avatar van mazdalfa

mazdalfa

wat ik ook mis in de nieuwe bond is die slechte montage van

Effe voor de duidelijkheid: jij mist de slechte montage?????

Anyway, TWINE is een gewone middenklasser Bond-film. Zijn er andere? Jawel: Dr. No, Goldfinger, Live And Let Die en Goldeneye zijn toppers.

Effe voor de duidelijkheid: jij mist de slechte montage?????

ja man, die effecten waren toch altijd super. Bij andere films is het ruk, maar het hoort bij james bond

avatar van EmDee

EmDee

Jawel: Dr. No, Goldfinger, Live And Let Die en Goldeneye zijn toppers.
Die andere 3 oké, maar Goldeneye vond ik één van de slechtste.

avatar van Ericinho

Ericinho

persoonlijk vind ik Brosnan een van de betere Bonds, maar de films waarin hij speelt halen het zelfs niet bij de slechtste van zijn voorgangers (zelfs niet die van Dalton). Hopelijk dat Die another day wat van die vergane glorie weet op te poetsen.

avatar van Goodfella

Goodfella

Is het een erg standaard opmerking als ik zeg dat deze Bond-film wel heel erg standaard is? Laat de makers van deze serie nou alsjeblieft 's met een nieuw concept komen... Ik vond het bovendien nogal irritant dat Bond bijna uitsluitend in one-liners praat, (het is idd lang geleden dat ik een Bond-film heb gezien, dit zal ongetwijfeld niks nieuws zijn maar ik ergerde me er nu pas voor het eerst aan ) hoewel die opmerking aan het eind èrg komisch was... Maar goed, verveeld heb ik me nou ook weer niet tijdens het kijken van deze film, dus een beoordeling van 2,5 sterren zit er wel in.

avatar van jester

jester

Ik heb de film in het verleden al eens gezien, maar kan me geen memorabele scene herinneren. Zo goed was ie dus!

Wel vind ik Brosnan een goede Bond, maar het genre heeft zichzelf duidelijk overleefd. Goede stunts en een zeer mager verhaal.

Wie verlost Bond uit zijn Lijden?

avatar van gotti

Wie verlost Bond uit zijn Lijden?

Vin Diesel?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Dat de Bondserie nooit meer zou terugkeren naar het niveau van de films met Connery had ik me al lang bij neergelegd, maar dit is wel een tragisch dieptepunt (niet dat de Connery-bondfilms allemaal even goed waren, maar dat terzijde). Naast een rammelend verhaal en goedkoop jatwerk uit eerdere Bondfilms, lijdt dit deel uit de serie vooral onder een idiote obsessie van de makers voor explosies: elke paar minuten moet er gewoon weer wat exploderen, ongeacht of het nu in het echt zou kunnen exploderen of niet. Die scene waarin de hoofdpersonen worden aangevallen door helikopters met tandwielen eronder was trouwens veruit de meest stompzinnige scene die ik ooit in een Bondfilm gezien heb.

Verder heb ik mij ook vreselijk geergerd aan het rampzalig slechte acteerwerk van Sophie Marceau. Brosnan zelf deed het daarentegen nog wel aardig, maar vergeleken met Connery of Moore (in z'n jaren-'70-werk dan) is het drie keer niets. De eindeloze stroom flauwe one-liners doet zijn personage ook geen goed trouwens.

Al met al vond ik het de slechtste Bondfilm sinds On Her Majesty's Secrets Service (en dat terwijl ik na Tomorrow Never Dies juist weer wat hoop had voor wat deze serie verder nog zou voortbrengen).

avatar van gimli f

gimli f

Wat mij betreft is het ongeveer "over en uit" met de Bond-films. Vroeger hadden ze nog een soort mystiek over zoch heen hangen, zeker ook omdat ik zelf wat jonger was denk ik.

Vroeger was Bond nog een speciaal iemand. Nu zijn de Bond-films niets meer dan standaard Hollywood-actiefilms met zeer groot budget. Wat mij betreft heeft het grootse budget de laatste Bond-films de das om gedaan.

De mystiek, de spanning- alles is weg. Het enige wat overblijft, is de grootse gebruik van actiescenes. Iets, waar je niet per se voor naar Bondfilms hoeft te kijken...

Nee, het is gedaan met de Bond-films. Te veel actie, te weinig verhaal en spanning...

Al is Brosnan de op een na beste Bond (na Connery en net voor Moore), zijn films hebben gewoon niets bijzonders meer te bieden...

Er is nog maar een oplossing voorhanden: Bond ontvoeren, hem in een lijkenkist stoppen met voldoende zuurstof voorhanden, de kist goed dichtmaken, hem in de Atlantische Oceaan dumpen, en net zo lang wachten tot de kist aanspoelt bij Cornwall, Zuid-Oost Engeland... om de Britten de regie bij volgende Bond-films zelf weer in handen te laten houden, met aanmerkelijk minder budget. Misschien dat dat nog helpt...

avatar van tovenaar

tovenaar

Vorige week op TV gekeken. Ik had hem ook in de bios gezien, maar toen was het me niet zo opgevallen: Dit vind ik 1 van de minste Bond-films. Helemaal niet interessant eigenlijk, vooral het hele gezeur om Sophie Marceau heen... en ook 1 van de minste Bond-bosses... Het heeft gewoon niet meer de uitstraling die andere Bond's wel hadden.

avatar van Linda

Linda

Ik vind dit juist een hele leuke bond. Oke het gaat natuurlijk vooral om de actie maar die actie is ook wel heel erg mooi en vermakelijk. En Brosnan is voor mij nog steeds de nr 1 Bond , hij wint het net van Connery want ze zijn allebei erg goed maar Brosnan wint het toch net omdat hij ook nog eens heel lekker is naar mijn mening en dat mist Connery. Dus van mij mogen ze er nog wel 20 maken en natuurlijk nog zoveel mogelijk met Brosnan. Bovendien is Bond nog altijd heel erg populair en stroomt het geld binnen. Wel erg jammer dat de Bondacteurs behalve dat ze Bond gespeeld hebben toch niet echt een geweldige carriere hebben op Connery na dan.

avatar van morpheus

morpheus

De james bond film met de langste openings-scene en naar mijn mening ook de beste, echt klasse die speedboatachtervolging door londen. Helaas wordt het niveau in de openings-scene daarna niet meer gehaald maar blijft het gewoon leuk om naar te kijken. Veel actie, explosies, mooie vrouwen en een slecherik gemixed met 007 en droge humor zijn goed genoeg om je aandacht ruim 2 uur vast te houden.

3,5 ster

britsmissionoliemi6heiressbilbao, spain british secret service