• 9.374.138 stemmen

The World Is Not Enough (1999)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Michael Apted

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sophie Marceau en Robert Carlyle

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 december 1999

Plot The World Is Not Enough

"As the countdown begins for the new millennium there is still one number you can always count on."

Sir Robert King is een rijk man, aangezien hij olievelden bezit in Azerbeidzjan, en is bezig met een nieuw project: de aanleg van een nieuwe olieslagader naar het westen. Bij een bezoekje aan M in het hoofdkwartier van MI6 in Londen wordt hij echter vermoord. James Bond probeert Sir King nog te waarschuwen maar hij is te laat. Tijdens deze poging wordt hij beschoten door een, voor hem, onbekende dame. Met behulp van M komt James erachter dat deze mysterieuze dame in dienst is van Renard, een meedogenloze terrorist. De dochter van Sir King, Elektra, die vastbesloten is de nieuwe pijplijn, het levenswerk van haar vader, te voltooien blijkt ooit door Renard te zijn ontvoerd. Sir King heeft echter, mede op advies van M, nooit het losgeld betaald. M en James menen dat het leven van Elektra in gevaar is en M stuurt James, gewapend met de laatste snufjes van Q, naar Azerbeidzjan om Elektra te beschermen en om uit te vinden wie haar vader heeft vermoord.

avatar van argus

argus

Queto Yurlunyur schreef:
...een idiote obsessie van de makers voor explosies: elke paar minuten moet er gewoon weer wat exploderen, ongeacht of het nu in het echt zou kunnen exploderen of niet...
Dat moet ik eigenlijk wel toegeven. Op het moment dat ze met een jeep de olievelden binnenrijden is er weer een ontploffing, wat inderdaad ontzettend maf is. Het viel mij de eerste keer ook al op toen ik de film aan het bekijken was.
Jordy schreef:
... een erg belachelijke rol voor Denise Richards...
Nee, gewoon weer grappig zoiets, hoort gewoon in een Bond film thuis.
davidov schreef:Jammer alleen dat ze steeds grotere namen gebruiken om het publiek te trekken.
Wat dacht je van andersom? Steeds grotere namen willen zelf graag in een James Bond film hun opwachting maken of geven toe dat ze er ooit van droomden een rol te krijgen. Zie jij de JB-regiseurs weigeren als ze een grote naam voorgeschoteld krijgen?
davidov schreef:
... de film heeft wel een hoog "oh 15 minuten zijn voorbij, tijd voor wat actie" gehalte...
Het verhaal/de acteurs/actrices bevielen je blijkbaar niet en je snakte naar actie.
Wat wel geldt voor deze net als alle andere brosnan films is de commando style van invulling die hij aan de rol van James Bond geeft. De invulling die Dalton, Moore en Connery aan de JB-rol geven is toch leuker en/of interessanter. Daarom geef ik deze film ook maar 3½ i.p.v. 4 punten.

davidov

nou argus de actie beviel me wel omdat het er allemaal erg mooi uitzag, maar de actie scenes komen echt vrij...hoe moet ik dat zeggen....geforceerd over soms, er komt geen actie scene omdat het goed past in het verhaal, maar omdat het al 15 minuten rustig is (denk maar aan de ski scene, of de kaviaar fabriek)

En de regisseur doet niet alleen de casting maar ook de producers, en ja die kunnen dondersgoed grote namen weigeren gezien zij er alles om doen om "Bond te behouden zoals Bond ooit was" ook al nemen ze die stelling soms ietswat losjes

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

argus schreef:

... en die met die speedboats in het begin vond ik prachtig.

Hoe Bond onder water varend nog even zijn stopdas recht zet is echt geweldig.

avatar van ericos

ericos

net zo als alle andere bond films is deze ook echt super om te zien! echt n lekkere actie fillm gewoon

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Bond blijft nog altijd de koning der actiefilms.

Deze behoort zeker tot de betere bondfilms.Erg Spannend,mooie actiescenes maar ik mis nog altijd in de nieuwe bondfilms iets wat de Connery-films wel hadden

avatar van Timmy757

Timmy757

Die achtervolging op de Theems is egt een van de leukste scenes van alle bonds

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Timmy757 schreef:

Die achtervolging op de Theems is egt een van de leukste scenes van alle bonds

Het zal nog al wat gekost hebben om die scene te draaien

Danny Boyle had ook voor "28 Days later"Londen afgehuurd voor die magistrale scene in het begin van de film.

davidov

leuk feitje: oorsprongkelijk mocht bond helemaal niet "filmen" op de thames...

Echter na wat zeuren bij (volgens mij de burgemeester) zei hij "after all the things Bond has done for England, this is the least we could do for him". En zo kregen ze alsnog toestemming voor de meest spectaculaire scene uit de film

avatar van mikoz

mikoz

De beste bond van de nieuwere reeks

davidov

nah dat is goldeneye, deze film is iets te amerikaans en het verhaal straalt ook echt uit "ho wacht er zijn weer 15 minuten verhaal voorbij, tijd voor een actie scene"

de film is niet slecht hoor, in tegendeel, maar om hem nou de beter te vinden dan goldeneye...

Zeg dan op zn minst waarom

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Eén van de mindere bondfilms. Ik blijf bij "de oude"

Roodkapje schreef:

Eén van de mindere bondfilms. Ik blijf bij "de oude"

Zoals thunderball of Diamonds are forever?

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

Saaie bondfilm.Niet zo erg leuk.SOms wel leuke scenes maar ik had er meer van verwacht.Slechtste bondfilm met pierce brosnan

pinhead-fan schreef:

ik dacht dat je DAD had gezien

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Vertel(daar dan )

avatar van Guyke

Guyke

Goldeneye was een topfilm. Tomorrow never dies was al heel wat minder. Deze The world is not enough is al behoorlijk zwak en van Die another day kunnen we beter zwijgen. Sinds de nieuwe start in 95 zijn de films er alleen maar op achteruit gegaan. De aanstelling van Martin Campbell als regisseur voor de nieuwe Casino Royale voedt echter de hoop dat opnieuw kan worden aangesloten bij Goldeneye.

The world is not enough heeft een erg verward scenario dat nogal losjes aan mekaar hangt. De film is eerder opgehangen aan de talrijke stuntscènes dan aan het achterliggende verhaal.

De twee vrouwen uit de film vormen gelukkig een lichtpunt. Sophie Marceau is nog even adembenemend als in La Boum toen ik amper 14 jaar oud was. En als alle kerngeleerden er zouden uitzien als Denise Richards word ik op slag voorstander van kernenergie. Echt geloofwaardig komt ze echter niet over.

thunderball

Ik vind TWINE de minste met Brosnan.

De openingscene is natuurlijk wel fantastisch, maar het lijkt wel of daar al het geld, tijd en energie in is gestoken, want daarna wordt het nooit meer zo goed!

Sterker nog:
ik vind dat de film eigenlijk verder geen enkele memorabele scene meer bevat. Echt doorsnee!

Van te voren werd aangekondigd dat de schurk vanwege een kogel in z'n hoofd geen pijn meer voelde!

Toen ik dat hoorde dacht ik dat oude tijden -Bond versus Oddjob- zouden gaan herleven. Wow! Dat zou een pracht gevecht gaan opleveren!

Wat een teleurstelling! Een flut gevecht op het einde en Carlyle mag dan misschien een goed akteur zijn, als Bondschurk bakt hij er niet veel van. Ik las destijds ergens dat hij werd omschreven in TWINE als een tot leven gekomen condoom! En inderdaad....!

Verder ziet Denise Richards er welliswaar lekker uit, maar is ze veeeeelste jong voor Brosnan en dat ze er ook nog jonger voor haar leeftijd uitziet helpt ook niet. Het lijkt wel of Bond een 16 jarige date! En ze is uiteraard compleet ongeloofwaardig in die rol, op zich lachen, maar dan moeten ze niet doen of dit een serieuze Bondfilm is.

Overigens was Richards niet de keuze van de Broccoli's maar werd zij door de filmmaatschappij naar voren geschoven en feitelijk opgedrongen.

Verder vind ik nog een ding een gemiste kans en dat is de aktie scene met die helicopters! Ik had de eerste keer duidelijk het gevoel dat dat in de studio was opgenomen (en later las ik dat dat ook het geval was!). Daarom verzinnen ze ook maar gauw dat de auto kapot moet, want in de studio kan hij natuurlijk niet ver gaan rijden.

Super zonde: hier had een waanzinnige auto achtervolging met die 2 helicopters achter Bond aan ingezeten in de trend van The spy who loved me. Dan was het echt een memorabele actie scene geweest en dat had de film flink goed gedaan! Nu is het weer meer geren en gespring van Brosnan en dat kennen we na 3 films nu wel. Mee eens?

De titelsong van Garbage vind ik trouwens erg mooi, de mooiste van de laatste jaren, helaas werd het geen hit, dus ik vrees dat David Arnold voorlopig weer geen song mag leveren die dan bij de begintitels gebruikt gaat worden.

Al bij al vrij doorsnee, maar heeft zo zijn momenten:
2,5 sterren!

thunderball schreef:
Ik vind TWINE de minste met Brosnan.

Voordat ik je hele post nog verder af ga werken eerst even dit: Ik vind persoonlijk dat TWINE te vrolijk is. Waar GE en TND nog lekker somber waren, heeft deze film al vrij veel glitter en glamour. Wel heeft deze film bijzondere mooie plaatjes. De opening, het skieen etc, om je vingers bij af te likken. Zelden zijn actiescenes zo mooi in beeld gekomen. Ik vind dit dan ook 1 van de sterkste openings scenes van de reeks.
Sterker nog:

De opening? De bunker...mwah...met de muziek erbij had het wel iets claustrofobisch, net als de pipeline. De martelscene was ook wel uniek.

Er had inderdaad wat meer in zijn rol gezeten. Hij was meer de gestoorde terrorist die overal connecties had en dingen regelde maar zelf eigenlijk verdomde weinig deed. Tevens vond ik het maar moeilijk te verkroppen dat uiteindelijk een vrouw de ECHTE villain was.

Zou kunnen. Ik mag haar niet. Ze kan niet acteren, ze kwam ongeloofwaardig over en was inderdaad te jong. Och.... Het kan niet altijd mee zitten, ze zag er tenminste erg goed uit

Viel wel mee vond ik, volgens mij is het niet in een studio opgenomen trouwens, maar gewoon buiten. Dit gezien er wel gigantische stellages waren voor de namaak helicopters, en het water basin. Dat die auto kapot moet geeft tevens iets van een shock. Een grote achtervolging hadden we al in de vorige film. Het idee dat bond zelfs in zijn auto niet veilig is en zich (om het even plat te brengen) uit de naad moet werken om zijn hachje te redden. "We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.We kunnen nu niet langer, we kunnen nu niet langer blijven staan." Zeer toepasselijk voor deze scene waar het 007 toch echt veels te heet onder de voeten is geworden en waar uiteindelijk niks van de plaatselijke kaviaar boerderij overeind blijft.

Nee. *edit: hier stonden spoilers van andere films* In TWINE hadden we tevens een skiscene met parahawks, die trouwens ook wel uniek zijn, het gevaar te lucht en op de piste. Nee ik vind niet dat er met die helicopters iets mis was. Het was juist geweldig om te zien hoe 2 meter aan vlijmscherpe zagen hem achterna zaten en hoe hij op een paar centimeter na de dans weet te ontspringen.

Geen slecht woord over de soundtrack trouwens, is erg verrassend na het redelijk klassieke TND. Helaas was DAD een mix geworden van TWINE en TND. Een mix die niet echt succesvol was.
Al bij al vrij doorsnee, maar heeft zo zijn momenten:
2,5 sterren!

Enfin, een film met een heerlijke opening (alle brosnans hebben geniale openingen, met uitzondering van DAD), prachtige plaatjes in de actie scenes, 2 verschrikkelijke villains, een matig verhaaltje, gebrek aan Engelse humor, overschot aan Amerikaanse invloeden, maar een leuke soundtrack. Net als de rest is het # van Brosnan zijn film bij mij in overeenstemming met de rang die hij krijgt. 3e film, 3e plaats...

avatar van robin00787

robin00787

thunderball schreef:

Dit is ook mijn grootste probleem met deze film. Ik vind Carlyle een aardige acteur maar dit moet toch een van de slechtste villans zijn in de bond-historie. Ook hadden ze het hele ''ik ben in mn hoofd geschoten en ik voel niks meer'' idee wat meer mogen uitwerken.

Denise Richards is ook een beetje gemiscast (is dat een woord?), maar Sophie Marceau maakt een hoop goed

Ik vond Brosnan ook minder overtuigen (net als in DAD) als in GE of TND. Misschien toch maar goed dat ze verdergaan met Craig (sorry thunderball)

Ik kom uiteindelijk op een krappe 3*.

thunderball

Ik vond Brosnan nou net weer wel heel goed, zowel in TWINE als in DAD. Hij speelt niet Bond (zoals Dalton), hij is het gewoon. Zo ervaarde ik dat.

thunderball

TWINE is inderdaad wel mooi geschoten, maar het mooiste gefilmd vind ik toch nog altijd YOLT, echt zeer zeer mooi in beeld gebracht, prachtige kleuren, oranje luchten van de ondergaande zon etc.

Daar kan TWINE toch wat mij betreft niet aan tippen! En Spy vind ik trouwens ook heel mooi geschoten, wat mij betrefd de op een na mooist gefilmde Bondfilm.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze vond ik een mindere bond-film van brosnan:

het begin(Bilbao en Londen thames) was wel goed maar voor de rest was het een beetje minder met de locaties.

terwijl istanbul het weer goed maakte, ook de twee meiden natuurlijk

3,0

avatar van monk3y

monk3y

@davidov: jij moet echt een leven gaan zoeken

avatar van BlueSword

BlueSword

kan me deze bond film nog goed herinneren.

zelf ben ik niet echt een bond-fan maar deze vond ik erg lekker wegkijken, 1 van de betere. (en weinige die ik gezien heb )

2 hele mooie vrouwen ook, vooral richards.

monk3y schreef:

@davidov: jij moet echt een leven gaan zoeken

Hell yeah

avatar van Rancid

Rancid

Ik ben geen Bondfan en zal het ook niet snel worden. En ik ben al helemaal geen actiefan en zal het ook nooit worden. Ongeloofwaardige bagger, hoe goed de stunts ook mogen zijn. Desondanks wel leuk om een keer te kijken. Nogal een slappe film, deze, maar wel leuk dat Cleese en Carlyle erin zitten. 3*

thunderball

Oja Monk3y en iemand die dit allemaal braaf gaat zitten lezen niet dan?

nog even dit davidov:

Het is natuurlijk wel het slechtste excuus om deze film te verdedigen, qua dat er geen grote achtervolging na de begintitels in zit, om dan te zeggen:

dat zat al in de vorige film!

Wat heb ik daar als betalende bioscoop bezoeker twee jaar later mee te maken?

Je moet een film louter en alleen op zich zelf staand beoordelen.

Overigens die scene met die helicopters is echt niet op locatie opgenomen maar in zo'n grote hangaar anex studio en die helicopters zijn schaalmodellen in deze scene, staat volgens mij in het making of boek, maar heb het in ieder geval ergens gelezen.

britsmissionoliemi6heiressbilbao, spain british secret service