• 9.374.305 stemmen

The World Is Not Enough (1999)

Actie / Thriller | 128 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje

Geregisseerd door: Michael Apted

Met onder meer: Pierce Brosnan, Sophie Marceau en Robert Carlyle

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 december 1999

Plot The World Is Not Enough

"As the countdown begins for the new millennium there is still one number you can always count on."

Sir Robert King is een rijk man, aangezien hij olievelden bezit in Azerbeidzjan, en is bezig met een nieuw project: de aanleg van een nieuwe olieslagader naar het westen. Bij een bezoekje aan M in het hoofdkwartier van MI6 in Londen wordt hij echter vermoord. James Bond probeert Sir King nog te waarschuwen maar hij is te laat. Tijdens deze poging wordt hij beschoten door een, voor hem, onbekende dame. Met behulp van M komt James erachter dat deze mysterieuze dame in dienst is van Renard, een meedogenloze terrorist. De dochter van Sir King, Elektra, die vastbesloten is de nieuwe pijplijn, het levenswerk van haar vader, te voltooien blijkt ooit door Renard te zijn ontvoerd. Sir King heeft echter, mede op advies van M, nooit het losgeld betaald. M en James menen dat het leven van Elektra in gevaar is en M stuurt James, gewapend met de laatste snufjes van Q, naar Azerbeidzjan om Elektra te beschermen en om uit te vinden wie haar vader heeft vermoord.

nog even dit davidov:

Het is natuurlijk wel het slechtste excuus om deze film te verdedigen, qua dat er geen grote achtervolging na de begintitels in zit, om dan te zeggen:

dat zat al in de vorige film!

Wat heb ik daar als betalende bioscoop bezoeker twee jaar later mee te maken?

Je moet een film louter en alleen op zich zelf staand beoordelen.

Ik heb geen idee waar je het over hebt. Wat heb ik dan ooit voor een onzin gepost?

Het enige dat ik zei was dat dit 1 van de sterkste openings scenes was.

Overigens die scene met die helicopters is echt niet op locatie opgenomen maar in zo'n grote hangaar anex studio en die helicopters zijn schaalmodellen in deze scene, staat volgens mij in het making of boek, maar heb het in ieder geval ergens gelezen.

Nee ok ik zeg ook niet op locatie, maar ik zeg wel dat het buiten is gedaan. Die gigantische ontploffingen kan men niet maken in een hal.

thunderball

zucht: lees eerst nog maar eens wat je zelf hier boven hebt gezegd, geef meteen toe, ik was wat laat met een reaktie, denk al weken daar moet ik nog op reageren, en zie hier!

en eh ooit al eens van schaalmodellen laten ontploffen gehoord, dat kan best binnen.

thunderball schreef:

Dan nog heb ik nooit een andere film erbij betrokken.

En schaalmodellen kan je laten ontploffen maar dat valt op. Dan krijg je thunderbirds achtige explosies. Of zoals die van de migs in Goldeneye als ze in de schotel vliegen.

Nee, en er zijn ook een aantal enorme explosies die je ziet als Brosnan rondjes aan het rennen is. Explosies die je niet wil maken met een dak boven je hoofd.

zucht! je zegt letterlijk:

een grote achtervolging hadden we al in de vorige film.

en natuurlijk kan je wel binnen explosies laten gebeuren!

Dat zou dus betekenen dat je in geen een film ooit binnen in een gebouw een explosie zult zien?

Er wordt echt wel vaak in de Bondfilms gebruik gemaakt van schaalmodelletjes hoor! Dan lijkt zo'n explosie ook veel meer en groter dan het in werkelijkheid is.

En je kunt gewoon zien dat de helft vd tijd in die bepaalde scene het geen echte helicopters zijn.

maar waar gaat dit nu weer over?

kom laten we weer gaan strijden om Graig of DAF,

da's veel leuker!

avatar van Waku

Waku

Het James Bond genre begint behoorlijk achter haald te worden. Natuurlijk is er actie. Natuurlijk zijn er weer venuftige uitvindingen van de meest uiteenlopende wapens. Maar op een of andere manier is de charisma van Bond wel verdwenen. Wat overblijft is een redelijke actie film echter met een groot budget.

thunderball

ik fietste laatst van uit mijn werk naar huis en hoorde op een gegeven moment een zoemend geluid schuin achter/boven mij.

Ik keek omhoog maar zag in eerste instantie niks.

Toen keek ik nog een keer en kon eerst mijn ogen niet geloven:

een parahawk net als in TWINE!!!!!

En hij leek op me af te komen! Shit! Net nu ik niet met de Z8 was, maar met de fiets! En ik had m'n raketinstalatie ook al niet er opgemonteerd, wat een pech!

Ik reed als een speer weg en pikte Femke Janssen onderwijl ook nog even op.

De parahawk zat nu vlak achter me en begon kogels en bommen op ons af te vuren, vlug stuurde ik ons recht een bos in en zigzagde tussen de bomen door.

De parahawk, die natuurlijk stukken minder bestuur- en wendbaar was, knalde recht tegen een boom aan en ontplofte met een luide knal.

Zo dat was ook weer achter de rug en ik kon me nu volledig met Famke bezig gaan houden.

De hamvraag:

van af waar zou het zo kunnen zijn dat ik me niet helemaal (bijna wel hoor!) aan de feiten heb gehouden?????

thunderball schreef:

Ik keek omhoog maar zag in eerste instantie niks.

Toen keek ik nog een keer en kon eerst mijn ogen niet geloven:

een parahawk net als in TWINE!!!!!

Ik reed als een speer weg en pikte Femke Janssen onderwijl ook nog even op.

De hamvraag:

Uhm...je bent werkloos, doof, en gaat altijd te voet eropuit?

Dus vanaf het begin?

avatar van Film Pegasus

De hamvraag:

Het stuk met Famke... ik weet niet of die zomaar zou meerijden.

avatar van Flipman

Flipman

Deze vond ik nou nog wel aardig, hij was wel spannend. Leuke rol van Robert Carlyle !

thunderball

Hahahahahaha!!! Jullie mogen allebei nooit meer raden!

Nee even serieus:

een paar weken geleden vloog er echt zo'n ding in de lucht toen ik rond een uur of acht naar huis fietste.

Dat je zo'n ding daadwerkelijk kunt kopen, zeg! Maar zou je daar dan niet iets van een vergunning voor moeten hebben, want het lijkt me sterk dat je er zo maar de lucht mee in mag, hoewel ie nou ook weer niet vreselijk hoog in de lucht was en het is daar allemaal boerenland, dus heel rustig verder.

Tja de rest was wel min of meer verzonnen, dat jullie dat door hadden!!

En eh van Famke was natuurlijk ook niet waar, want die ligt immers iedere avond al smachtend in mijn bed op me te wachten!!!

avatar van Max99

Max99

Niet 1 van de minste alleen dat die Elektra de wereld wil laten over spoelen met olie is een beetje ongelovig maar toch een 3,5

avatar van megaman

megaman

van de Brosnan films vind ik deze toch minder dan Tomorrow Never Dies. ik mis de super-villain met een grote basis en honderden solaten. hier heb je zo'n verminkte terrorist..wel leuk bedacht opzich. Tomorrow Never Dies had dit super-villain aspect dan wel weer. hieronder mij volgorde van Brosnan films:

1: Goldeneye

2: Tomorrow Never Dies

3: Die Another Day

4: The World Is Not Enough

ben waarschijnlijk één van de weinige die DAD beter vind dan World Is Not Enough. DAD moet het idd dan wel van de special effects hebben en heeft een niet al te goed verhaal. maar het heeft wel de typische Bond sfeer qua opzet.

megaman schreef:

1: Goldeneye

2: Tomorrow Never Dies

3: Die Another Day

4: The World Is Not Enough

klopt niet helemaal: eerst is het " the world is not enough " en dan pas " die another day " .

maar dat klopt wel dat deze iets minder is dan tomorrow never dies .

alleen de achtervolgings scene in londen is best goed.

ik geef 3.5

avatar van Haraldinio

Haraldinio

Gewoon weer een lekkere ouderwetse bondfilm! Soort films zoals je ze verwacht van James Bond 007!! Kijken en genieten, tja en de vrouwelijk actrices zijn ook niet verkeerd

Gemiddelde, 3 Sterretjes!

Haraldinio schreef:

Gemiddelde, 3 Sterretjes!

ouderwets ?

deze film is de voorlaatste nieuwe die al is uitgekomen.

avatar van Merel_*

Merel_*

Ik zit dus te kijken naar alle james bond films die er in 't rijtje staan.. Ik weet gewoon niet meer welke ik wel en welke ik niet heb gezien. Ze lijken allemaal zo ongelooflijk veel op elkaar

Merel_* schreef:

Als je niet op let wel ja...maar opzich zitten er wel grote verschillen tussen de films. Zo gaat de 1 over duikboten die opgegeten worden door een schip, en de ander over een gouden pistool, weer een andere gaat over een ruimte station.

Echter als je ze allemaal ziet als "die film met die gadgets en die super villain" tja...geef het dan maar op ja

avatar van megaman

megaman

jack-sparrow schreef:

maar dat klopt wel dat deze iets minder is dan tomorrow never dies .

alleen de achtervolgings scene in londen is best goed.

ik geef 3.5

ja weet ik, maar het is ook de volgorde van welke ik het beste vind.

avatar van murtcelP

murtcelP

Minste film van Brosnan als Bond, maar nog steeds wel een hele leuke!
Goed begin met het bootje over de Theems, sterke actiescenes.
Sophie Marceau is erg goed met haar 'dubbelrol'. Leuk gegeven voor een Bondfilm, op deze manier nog niet eerder gezien.
Denise Richards is dan wel een lekker ding, ze is wel een beetje fout gecast als kernfisicus...
Wel veel humor, kortom ***1/2

avatar van murtcelP

murtcelP

Correctie: De slechtste Brosnan-film is natuurlijk Die Another Day en niet TWINE. Foutje.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

TWINE vind ik over het algemeen een zwakke Bond film met een paar goede momenten.

Het goede vind ik de Q scène die gewoon speciaal is, meneer Brosnan zelf natuurlijk, Arnold’s muziek en de actie scènes zijn ook wel mooi gefilmd.

Het slechte vind ik de slechteriken (ik weet niet eens wie ik als de hoofd slechterik moet zien), Dokter kerst (verschrikkelijk acteer werk van Richards), dat het inspiratieloos aanvoelt, dat er teveel actie in zit en de domme oneliners.

2.5 sterren.

pracht film.

met een van de beste achtervolgings scene.

die in het begin met Q's "pensioen" speedboat.

erg goede film met top-cast.

ik verhoog mijn nummer van 3.5 naar 4.0

joostie

ik vind het bleut als die kale in die duikboot die kogel in dat gat moet duwen moet dat dan perse zo langzaam

maar wel nog een mooie film om te kijken ***

avatar van pjutter

pjutter

deze film begint erg sterk!!

goede actie scenes en goede achtervolgingen,

de rest is eigenlijk een beetje te verwachten en daarom vind ik het eind ook wat minder; redelijk simpel allemaal.

super mooie wagen!! maar een nog mooiere denise richards

hagrid speelt ook wel een leuke rol:)

joostie

echt goede james bond film echt een film om te kijken als je niks te doen hebt 4 en een halve ster

joostie

denk dat hij volgende week op tv komt

meestal zijn de 1e films van een james acteur altijd de betere, waarom toch

avatar van Pimolition

Pimolition

Goede Bondfilm, zo had casino royale moeten zijn, serieuzer en grimmiger van toon maar toch Bond.

avatar van sakiefg7

sakiefg7

Deze film heeft eigenlijk niks meer van de oude en echte james bond meer, brosnan kan gewoon geen bond spelen, de slechterik kon ook niet acteren maar toch is deze film niet slecht moet ik zeggen en vooral door de mooie denise richards het goede acteer werk van sophie mercau en natuurlijk het goede intro van de film. Maar toch blijft dit voor mij nog steeds niet in de buurt komen van de echte james bond.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond niet zo een goeie James Bond.

Het verhaal was al niet zo geweldig.

En de acteer werk was ook een min punt! Een van de mindere 2 sterren

britsmissionoliemi6heiressbilbao, spain british secret service