• 9.375.090 stemmen

From Russia with Love (1963)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's 'From Russia with Love' / Hartelijke Kussen uit Rusland

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Terence Young

Met onder meer: Sean Connery, Daniela Bianchi en Lotte Lenya

Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks en Roemeense

Releasedatum: 9 juli 1964

Plot From Russia with Love

"The world's masters of murder pull out all the stops to destroy Agent 007!"

De Britse geheim agent James Bond wordt door zijn werkgever naar Istanboel gestuurd om te proberen met de hulp van de Russische ambassademedewerkster Tatiana Romanova de Russische ontcijferingsmachine Lektor in handen te krijgen. De Russen weten hier echter niets van en het lijkt een val te zijn van de geheimzinnige en criminele organisatie SPECTRE om Bond te doden, als wraak op de dood van hun vooraanstaande medewerker Dr. No.

avatar van SSeagal

SSeagal

Matige tweede bondfilm, het verhaal is ijzersterk en de spanning werkt wel aardig, maar de actiescene's zijn zo weinig aanwezig en vond hem erg traag verder en langdradig. Ook het ontbreken van een echte climax, (een eindbaas gevecht is er niet echt bij.) doet de film niet goed, al met al wel aardige bond. **1/2

avatar van murtcelP

murtcelP

De Bondfilm met het beste verhaal, echt een spionagethriller. Helaas wat minder actie en minder humor, maar dat mis je in deze film niet, omdat de andere elementen zo goed uitgewerkt zijn.

Geweldig gevecht tussen Grant en Bond in de trein. ****1/2

Ik hoop dat ze het slecht Die Another Day weer meer deze kant op gaan, ipv het overdreven gedoe met onzichtbare auto's enzo.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Vervolg op Dr. No, en gelijk ook beter.

Sean Connery speelt in deze film nog beter, de decors zijn nog mooier, het verhaal is beter (misschien wel het beste verhaal van alle James Bond films), John Barry’s eerte Bond score (en ook één van de beste) is zonder twijfel beter en Pedro Armendariz als Kerim Bey die helaas overleed tijdens het filmen van deze film is mijn favoriete Bond-sidekick. Op alle fronten beter dan het al erg goede Dr. No en misschien wel beste Bond film.

4,5 Sterren.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Hijs erg leuk. beter idd dan Dr.No.

5.0

avatar van mr_erp

mr_erp

Matige bondfilm maar dat komt misschien door de veroudering. Ik vind dat er een paar heel domme stukjes in zitten zoals de bitchfight. Waar slaat dat op? Kan er net zo goed uit. Ook had ik meer actie verwacht, dat viel dus ook wel een beetje tegen. Al met al redelijke film.

Eigenlijk 2,5* maar doordat de film al zo oud is en voor die tijd toch wel goed is geef ik m toch 3*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Eén van de beste films uit de Bond-reeks. Sean Connery is op zijn best (met enkele geweldige one-liners) en het verhaal en de personages zijn erg goed uitgewerkt. Verder is dit tweede Bond-avontuur naar mijn mening spannender, spectaculairder en humoristische dan Dr. No en heeft-ie amper saaie of zwakke momenten. Ik heb twee uur lang genoten! 4.5*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Verhaal is erg goed in deze film. Jammer genoeg missen de spannende achtervolgingen en vermakelijke actiescenes in deze film, en weet de film regelmatig niet echt te boeien.

Daarom 2,5*, toch een van de slechtste Bond-films.

avatar van Film Pegasus

Je kan deze film best vergelijken met Casino Royale. Vergeet niet dat deze film al meer dan 40 jaar oud is. Hier heeft men nog geen uitgebreide gadgets of extravagante Bondvijanden zoals in de later films. Je moet het ook wat in de tijdsgeest zien. Dit is rond de Koude Oorlog gefilmd, wat de sfeer van Bond tegen Rusland extra versterkt. Zeer goed verhaal met heel sterke scenes (treingevecht is magnifiek) en goeie acteerprestaties (Connery op z'n best, Robert Shaw en Pedro Armendariz)

Een van de betere Bondfilms.

avatar van Arnie

Arnie

Ik heb dit ook altijd de beste Bondfilm tot nog toe gevonden, moet Casino Royale natuurlijk nog zien. Het verhaal is erg interessant, afwisselend, met inderdaad de klassieke treinscene en vele andere boeiende scenes. Ook Spectre komt hier voor het eerst expliciet in voor, waarbij de toon gezet wordt voor latere films, door het gezicht van Blofeld, of iig 'Number one' vakkundig te verbergen. Het mysterieuze ervan wordt met name in Diamonds are forever overgenomen.

Mijn maximale Bond-score is 4 sterren, die ik dan ook van harte aan deze topper heb toegekend.

avatar van joostie

joostie

jammer dat ze toen nog niet de middelen hadden om het echt spannend te maken

avatar van thunderball

thunderball

joostie schreef:

jammer dat ze toen nog niet de middelen hadden om het echt spannend te maken

Sorry, alvast mijn excuses, maar eh ....

dit is de meest belachelijke opmerking die ik tot nu toe op moviemeter bij een Bondfilm gelezen heb!

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Fleming en volgt het tamenlijk getrouw (op een paar actiemomenten tegen het einde na), dit is dan ook een spionage thriller (te vergelijken met CR) en dus NIET 'n actiefilm met de slogan: "als het Amerikaanse publiek er maar heen gaat" a la DAD!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Net gekeken, toch een stukje beter dan Dr. No. Vermakelijke film, 3,5*, ik betwijfel of ik een Bond-film ooit hoger zal geven

djelle

Toch al iets beter dan de eerste Bond. Beduidend meer 'excitement', al blijft er nog een flinke brok scenario over met te lang uitgesponnen 'small talk' en dingetjes die te simpel en/of standaard zijn om echt interessant te wezen (een verdovingspilletje in een glas wijn, een clichematig welkomsfeestje...). Maar het is een begin.

De actie zit niet perfect in elkaar -soms wat rommelig gemonteerd, projectie is nog steeds overdreven zichtbaar- en nu en dan wat stupide van aard -waarom een helicopter gebruiken om iemand omver te maaien (en zo riskeren dat ie crashed) terwijl je een machinegeweer bij je hebt??- maar er is toch al actie. Enfin, een noemenswaardige portie t.o.v. Dr. No tenminste.

Positief ook dat het er een beetje ruwer aan toe gaat op momenten (treingevecht), de introductie van Q en zijn gadgets en een enkele keer weet men zelfs voor de eerste maal wat spectakel te brengen. Hier en daar een geslaagd citaatje ook -"She Should have kept her mounth shut"-, goed camerawerk, een paar amusante tegenstanders (oude zuurpruimen kunnen echte bitchen zijn!) en de locaties/decors zijn ook wel weer fijn. Fijner dan de compleet ongeloofwaardige in-3-stappen -romance dat men er om of een of andere reden per se wou instampen, die als een overkoepelende secondelijm doorheen de brokken amusement en gaargebakken plotverwikkelingen sijpelt. Het bittere sausje op een lauw geserveerd bedje vermaak.

From Russia With Love is best leuk voor zijn tijd, maar verwacht er niet meer van dan het is: een prehistorisch idee van boeiende popcorn. Solide entertainment moest duidelijk nog uitgevonden worden, in de jaren '60.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

op naar Goldfinger...

djelle

Inderdaad (heb die fantastische suitcase cadeau gekregen van mn vriendin). Hopelijk betert het alleen maar.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Gaaf! Die heb ik ook. Ik denk dat Goldfinger je wel beter zal bevallen. Volgens velen het boegbeeld van de Bondreeks.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Film Pegasus schreef:

Je kan deze film best vergelijken met Casino Royale.

Hoor ik meerdere mensen zeggen. Ik heb echter nog geen enkele overeenkomst gevonden tussen beide films (ik heb het over de versie uit 2006; maar het geldt ook voor de andere versie). Casino Royale bevat ((gelukkig) wel minder dan Die Another Day) een aantal grote actiescenes, heeft een totaal ander verhaal, ik zie de overeenkomst niet.

avatar van Film Pegasus

tukkerstein schreef:

Wat ik met die vergelijking bedoel is niet qua verhaal of actie (tenslotte zit er 40 jaar tussen) maar de sfeer en de stijl zijn vergelijkbaar. Dit is net als Casino Royale geen Bondfilm zoals ze vanaf Goldfinger over het algemeen volgens het boekje werden gemaakt, maar nog een echte spionagefilm. Meer dialogen, echt Bond als spion en ik vind dat Connery in deze film meer gevoel legt dan in de andere films het geval is. Ik wil maar zeggen: als je Casino Royale goed vind, moet je deze film zien en vise versa.

avatar van ChrisPLF

ChrisPLF

Simpelweg de beste Bond film. Het geheel is anno 2007 wel wat gedateerd maar dat heeft m.i. wel z'n charme. Goed verhaal, prima acterende Connery...zo zouden ze er meer moeten maken. Met Casino Royale zijn ze wel weer de juiste weg ingeslagen. (Ik heb niet zoveel met die over-the-top special effects en vergezochte verhaallijnen die je de laatste 5 bond flms zag).

ChrisPLF schreef:

Tja, Bond is altijd vergezocht. Van de eerste tot de laatste, de verhaaltjes zijn m.i. altijd evenveel bij het haar getrokken. Dat is nu net een van de kenmerken uit de reeks. Net als de actie en bijhorende SFX, die onvermijdelijk vroeg of laat ervoor zorgen dat de film er verouderd uitziet btw...

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vond deze film beter dan Dr. No. Dit was echt spionage op en top. De schurken worden nog steeds niet echt uitgelicht, maar ik vind het verhaal ijzersterk. 3,5* voor deze goede 2e James Bond.

avatar van megaman

megaman

Film Pegasus schreef:

Mee eens. In beide gevallen zijn het meer spionage-thrillers in plaats van over-the-top aktie films met veel humor en fantasie (waar ik zelf meer van hou. Moonraker, SWLM en YOLT). Toch vind ik dat FRWL duidelijk meer charmes en sfeer heeft dan CR. Craig is bot en de film is zielloos in vergelijking met klassieker FRWL. De gezellige en romantische soundtrack van John Barry geven meer gevoel en ziel dan de bombastische score van David Arnold. FRWL had, ondanks dat het wat te langdradig was, gewoon iets wat CR mist. Zal wel met de tijd te maken hebben waarin de film werd gemaakt.

avatar van sakiefg7

sakiefg7

deze film komt zeker in mijn top 5 van beste films , het verhaal was echt geweldig net als de locatie's, connery deed het hier echt weer heel goed en ook dat blofeld al in deze film voorkoomt is heel goed bedacht!, ik vindt from russia with love iets beter dan zijn opvolger (goldfinger) omdat hier het verhaal en de locatie's echt beter waren. Dit blijft natuurlijk een klasieker en geweldig de scene's in de trein!

avatar van Martinator

Martinator

de film is natuurlijk al redelijk oud en dat merk je dan dus ook,

maar omdat ik het spel hiervan heb en je al die personages terugziet en die actie scenes weer te zien krijgt begint 't gewoon weer leuker te worden.

ik weet dat dit raar klinkt maar dankzij het spel doe ik er 1* bij en krijgt deze van mij 3,5*

avatar van Theatertje

Theatertje

Dit is, samen met GOLDENEYE, mijn lievelingsBondfilm. De intriges, de slechteriken, de gadgets, de vrouw met messen in haar schoenen, de piranha's, de liefde, ... Alles is superieur aan de film en dat bevalt me zeer. Niet voor niets hebben de makers hiervan besloten er een computerspel van te maken. 4.5 sterren.

avatar van sakiefg7

sakiefg7

Het spel van FRWL is gebaseerd op het boek,

dit is trouwens een van de Bondfims die bijna hetzelfde ging als het boek:

-In het boek is het SMERSH en niet SPECTRE en daarom komt Blofeld ook nergens voor (pas in Thunderball in de boeken)

-In het boek het boek eindigt het in Parijs en in de film is dat Venetie

-In het boek komt Rene Mathis voor (personage uit Casino Royale)

-in het boek komt Q nergens voor, in de boeken kwam hij pas vanaf Dr.No (het 6e boek) met de naam Major Bootryod.

Voor de rest gaat het boek bijna hetzelfde en het boek van FRWL wordt nog altijd als het beste Bond boek ooit gezien.

avatar van Theatertje

Theatertje

Dat het het beste boek is, neemt niet weg dat ik dit samen met GOLDENEYE de beste Bond vind ooit gemaakt. Bevat ook het meest prachtige themalied ooit gemaakt voor een Bondfilm, ja, misschien wel één van de beste liedjes ever.

avatar van Filminspecteur

Filminspecteur

Ik ben hem nu aan het kijken, leuke film. 5 sterren

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Een bondfilm met een verhaal waar je bij moet nadenken. Ook wel eens lekker. In de eerste bondfilms was er altijd een goed verhaal aanwezig. Bij de Moore films was het iets meer voorspelbaar. Met Timothy Dalton sloeg dat om in het geweldige the living daylights. Ik vond deze film echt geweldig 4 sterren.

avatar van Herrer

Herrer

De beste Bond-film ooit gemaakt met een Connery in top-vorm. Dit is een echte spionage-film zoals ze horen te zijn. En het gevecht in de trein met Robert Shaw is natuurlijk een klassieker.