You Only Live Twice (1967)
Alternatieve titel: Ian Fleming's You Only Live Twice

824 stemmen | gemiddelde 3,24
Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
117 minuten
geregisseerd door
Lewis Gilbertmet Sean Connery, Akiko Wakabayashi en Donald Pleasence
James Bond treedt handelend op, wanneer een bemande ruimte-vlucht gekaapt wordt, waardoor een atoom-oorlog dreigt uit te breken. In Japan komt hij op het spoor van de daders, de wereldwijd verbreide misdaad-organisatie S.P.E.C.T.R.E., waar de aartsvijand van Bond, Ernst Stavro Blofeld genaamd, de touwtjes in handen heeft. Met hulp van de Japanse geheime dienst zet Bond alles op alles om een Derde Wereldoorlog te voorkomen.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 december 2009, 13:15 uurIk weet het, aan het einde van mijn recensie kwam ik er ook achter (zie de edit)
4,0
[permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 20:02 uurEen van de beste Bonds. Geweldig acteerwerk maar de titel is het beste van de hele film. De bijbehorende scene in de film is trouwens ook subliem.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 14:56 uurMatig veel te langdradig gemaakt. Bond- girls vielen mij erg tegen en een grijze, ouwe bejaarde japanner als schurk "osato" vond ik geen succes. Blofeld aan het einde maakte het weer een beetje o.k.
en dan bond in een japanner laten veranderen, deed voor mij veel afbreuk aan de film. James bond is James bond, goed genoeg!
laat 007 met rust en geef hem een echte helicopter...
3,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 17:20 uurYou Only Live Twice
Ik heb me daarnet toch ook maar gewaagd aan het vijfde deel van de bondreeks namelijk........... You Only Live Twice. En ik vind dit tot nu toe de minste van de eerste vijf, wel nog steeds een voldoende.
Sean Connery speelt voor de vijfde keer James Bond. En dat doet hij niet fantastisch. Hij blijft absoluut mijn favoriete bond maar ik hem beter gezien.
De film speelde zich geheel af in Japan. En dat vondt ik een goeie zet, mooie locaties. Dat is weer eens wat anders. Uiteraard was de bondgirl ook Japans. Dat vond ik weer wat minder bovendien acteerde Akiko Wakabayashi( pffff wat een naam

) ook nog eens slecht.
De badguy vond ik wel weer goed. Donald Pleasence doet het uitstekend als Blofeld leider van SPECTRE. De titelsong vond ik in tegenstelling tot veel anderen uitstekend. Natuurlijk kwamen weer typische bond dingen voorbij. Zoals de gunbarrel intro, M, Q en Moneypenny.
Het einde vond ik een beetje overdreven met al die ninja's die de vulkaan binnenkwamen. Zoizo vond ik die ninja's een beetje raar ik een bond film. De special effects waren weer dramatisch zoals dat tot nu toe in alle Bond films uit de oude reeks is.
Toch blijft het vermakelijk om naar te kijken. Dus zeker 3*
Ik ben beniewd hoe George Lazenby het doet in On Her Majesty's Secret Service.