Man with the Golden Gun, The (1974)

Man with the Golden Gun, The (1974)
960 stemmen | gemiddelde 3,23
mijn stem:
Bookmark and Share
Verenigd Koninkrijk
Actie / Avontuur
125 minuten

geregisseerd door Guy Hamilton
met Roger Moore, Christopher Lee en Britt Ekland

Een dodelijke kogel voor James Bond. Geheim agent 007 moet zich dit keer door een tweevoudig probleem worstelen. Hij moet het in de eerste plaats opnemen tegen de aartsschurk Scaramanga (Christopher Lee). Deze heeft de hand weten te leggen op een essentieel onderdeel van een revolutionaire ontdekking met de codenaam Solex. Onder aanvoering van Scaramanga heeft de internationale onderwereld de gevaarlijkste beroepsmoordenaar ter wereld op Bond af gestuurd. Op een tropisch eiland leidt de climax tot een dodelijk duel: James Bond met zijn beroemde Walther PPK en de man met de gouden Colt.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2009, 2:24 uur
ik vind dit niet de beste bond film. ook niet de aller slechtste. maar ik vind die dwerg irritant. maar voor de rest vind ik de film wel heel leuk.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2009, 10:15 uur
charmed one schreef:
maar ik vind die dwerg irritant.

Gelukkig ik dacht dat ik de enige was. :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2009, 15:51 uur
nee dat ben je niet. hahahaha

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2009, 0:02 uur
Ook weer goede bond film. Maar wat ergerde ik mij aan die dwerg. Die heeft de film wat verpest.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 23:09 uur
The Man with the Golden Gun, het is denk ik ieder geval de mooiste titel van de James Bond reeks. Vanavond maar eens herzien.

Helaas is de film niet 1 van de beste van de reeks. Het is wel wennen om na het Sean Connery tijdperk als 007 nu met het Roger Moore tijdperk bezig te zijn. Connery's Bond films waren wat serieuzer, die van Moore een stuk luchter. Ik verkies echt de meer serieuzere Bonds.

The Man with the Golden Gun is namelijk erg luchtig. Waar Live and let Die, de vorige (en 1e) met Moore qua setting en plot ieder geval wat donder was, daar is het hier wel erg gezellig allemaal. Een hyperactieve dwerg, een zonnig eiland, een oneliner spuwende 007, wat dollen met judoka's....het mag wel wat beter.
Roger Moore doet op zich weinig fout. Ook al heb ik liever Sean Connery, Moore doet het toch goed als 007. Charmant, stijlvol en ook dodelijk. Maar het valt me wel net als in zijn vorige film op dat het allemaal wel redelijk actie-vrij blijft. Af en toe eens wat vechten en heel soms een achtervolging en dan heb je het wel gehad. Je krijgt vooral dialogen met veel oneliners. Ik kan ze wel waarderen, maar de verhouding had beter gekund. James Bond films moeten toch ook spektakel en spanning bevatten. Beiden vond ik wat ontbreken. En laat vooral stomme geluidjes weg zoals bij de scene waar James met die sheriff over het water zich lanceert op de schans met de auto. :|

Gelukkig is de vijand van James wel een behoorlijke in de naam van Scaramanga. Daar is weer zon type die zich oppermachtig voelt en het uitstraald. Niet erg origineel, maar wel oke. Niet oke was Nick Nack, de dwerg. Hij zal erbij zijn gehaald voor de komische noot, maar het werd me wat te slapstick achtig. Zeker toen Bond met hem vocht op het einde...kinderachtig.
En als ik nog een personage af mag kraken: waarom is in hemelsnaam die irritante kut sheriff uit Live and let Die weer aanwezig? :r Met afstand het irritantste en meest stupide personage uit de reeks. Niet grappig, niet interessant en het maakte van de film nog meer een komedie dan een Bond film. Echt een domme zet hem terug te halen.

Maar laat ik niet te negatief doen want de film is zeker een voldoende waard. De Golden Gun blijft een tof wapen. In de computergame Goldeneye 64 nog heel veel fun mee beleefd hehe. De locatie's bevielen me verder ook best en gelukkig was Q er weer! Aub nooit meer uit de film laten, geweldig personage!

The Man with the Golden Gun is voor mij 3* waard. Halve ster vermindering.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 19:59 uur
Als 12-jarig jongetje wel 30 keer bekeken! Subliem.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 9:54 uur
niet de leukste film aller tijden.

maar wel van de bond serie.
Zeker beter dan Quantum of solace. (Saai)!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2010, 18:04 uur
The Man with the Golden Gun

Met de bondreeks was ik dus gister uitgekomen bij het negende deel uit de reeks. Leuke film wel weer, al moet ik wel zeggen dat deze film soms meer op een komedie leek, dan op een bondfilm.

James Bond wordt voor de tweede keer gespeeld door Rogor Moore. En alhoewel ik Sean Connery toch echt beter vond, zet Moore een prima bond neer. Een stuk komischer vooral.

De badguy wordt gespeeld door Christopher Lee. In eerste instancie herkende ik hem niet. Maar later herkende ik hem wel. Saruman speelt hij natuurlijk uit de LODR trilogie. Prima badguy zet hij neer. Nick Nack de lilliputter, was opzich wel grappig. Alhoewel het natuurlijk niet echt bonds is.

De bondgirl wordt gespeeld door Britt Ekland. Dom wijf, en een erg irritante bondgirl. Gelukkig was haar rol niet al te groot. De locaties waren leuk. Ik hou sowieso wel van die zonnige locaties in bondfilms. Dat vindt ik veel beter dan bijvoorbeeld die hele grauwe locaties, zoals in bondfilms als From Russia With Love.

Natuurlijk weer de typische dingen. De gunbarrel intro, wat in elke keer toch fantastisch blijf vinden. Je zit direct weer in die bondsfeer. Ook waren de vertrouwelijk personages weer aanwezig. Zoals Q, M en Moneypenny. De titelsong was ook prima.

Toch opzich wel weer een leuke bond. Al hoop ik wel dat ze vanaf nu weer iets serieuzer gaan worden. Want nogmaals dit was wel een erg humoristiche bond.

pgm
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 20:02 uur
thunderball schreef:
Ik vind haar toch eerder 1 vd domste Bondgirls ooit.

Tja, hoe mooier hoe blonder, hoe dommer :r

pgm
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 20:04 uur
Een goede Bond film als ie uitkwam, maar de tijd heeft hem naar de onderste regionen der Bond films geduwd.

Kon er vroeger wel van genieten, nu minder.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2010, 9:56 uur
Deze Bond wordt als een van de slechtste gezien, maar ik vind hem eerder gemiddeld. De twee uur film zijn zo voorbij gevlogen. Het acteerwerk (met name van onze blonde vriendin Britt Ekland) is het grote minpunt in deze film. Oef, dat viel absoluut niet mee hoe zij haar rol invulde. Haalde echt de spanning uit de film.

Maar dat buiten beschouwing houdende, is The Man with the Golden Gun toch een erg genietbare Bond met hier en daar een joligheidje. De komische aanpak, waarop deze film zwaar bekritiseerd wordt, irriteerde me nauwelijks. Met de actie zit het ook in orde. Het zit er weer allemaal in: een vechtscene in een hotel, een puike achtervolging, een machine die op hol slaat en zelfs een knap gechoreografeerde karate-scene

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 20:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vinokourov schreef:
Deze Bond wordt als een van de slechtste gezien
Vreemd, ik heb 'm gisteren weer eens gezien en vind het juist een van de betere Bondfilms!

Het verhaal is sterk, er zitten redelijk weinig plotgaten in, iedereen speelt erg sterk, de Bondgirls zien er goed uit, de stunts zijn geweldig en deze keer toch een speciale vermelding voor de briljante sets/locaties (vooral het fun house, het eiland van Scaramanga, het huis van Hai Fat en het wrak van de Queen Elizabeth).

Tuurlijk, het is een echte formulefilm, maar naar mijn mening wel perfect uitgevoerd. Naast de eerer genoemde zaken hebben we een sterke schurk (goede rol van Christopher Lee), deze heeft een 'aparte' rechterhand in Nick Nack en Bond krijgt hulp van buitenaf in Hip en Goodnight. Het enige gemis is een goede gadget van Q.

Tuurlijk, ook in deze film zitten wat mindere dingen (in de openingsscene schroeft de tegenstander van Scaramanga een silencer op z'n geweer, maar je hoort toch de schoten, de scene met Pepper bij de rivier is te flauw (waarom zit Pepper uberhaupt nog een keer in een Bondfilm !?), waarom zit er bij de geweldige 'auto over rivier' scene dat stomme geluidje en hoe weet M waar hij Bond moet vinden in de eindscene), maar verder vond ik het echt een topfilm.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 6:02 uur
Sowieso heeft deze film de beste Bond-schurk aller tijden.

niet ingelogd

116.201 gebruikers | 69.739 films | 25.782 regisseurs | 2.779.784 berichten | 3.869.499 stemmen