A View to a Kill (1985)

geregisseerd door
John Glenmet
Roger Moore,
Christopher Walken en
Tanya RobertsEen speciale chip is gestolen van de Russen en is identiek aan een Brits design, die bestand is tegen de straling van een nucleaire ontploffing. De Britse geheime dienst verdenkt Max Zorin van het stelen van de chip. James Bond wordt gestuurd om het uit te zoeken. Hij ontdekt dat Zorin vele chips produceert en een duivels plan heeft bedacht om de totale chipproductie in handen te krijgen.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 18:06 uurHeerlijke actie film uit de serie van James bond! Toch vind ik Octopussy net iets beter vanwege de meer actie, maar deze mag er ook zijn.
Jammer dat dit de laatste was van Roger moore.
Vooral het stukje in de mijnen en met de paarden zijn erg goed.
Al met al leuke vermakelijke film!
4,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2011, 13:41 uurGoede actiefilm deze Bond-film met Roger Moore in zijn laatste optreden als 007.
Goede cast ook met vooral Christopher Walken in goede doen, maar dat is hij altijd wel in de rol van het booswicht.
Prachtige actiescènes ook, vooral op het einde van de film, waarvan de poster al wat verraad.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 19:57 uurRoger Moore begon toch wel duidelijk te oud te worden om verder gestalte te geven aan de superagent. Ook zijn grappig bedoelde opmerkingen doorheen de film, werkten niet echt, vond ik. Wel aardig stuntwerk alweer. De aktie opnames in Parijs en de scene met de KGB agent die door de superboef wordt uitgeschakeld vond ik super. Wat de cast betreft: Een uitstekende Patrick MacNee, met wie Moore toch wel leuk samenspel heeft. Tanya Roberts is dan weer erg flauw, niet bepaald de mooiste Bondgirl ook. Grace Jones kon ook beter, maar Christopher Walken speelt iedereen naar huis met zijn magistrale rol van de psychopatische Zorin. Na Goldfinger en Drax mijn favoriete Bondschurk. Het gevecht op de Golden Gate bezorgde me destijds bijna hoogtevrees.
Het is mooi geweest, Roger. Toch bedankt.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 februari 2012, 19:19 uurDeze had 'k nog niet gezien en vond het geen slechte Bondfilm. Het verhaal vond 'k nog redelijk origineel. Dit keer waren er niet zoveel snufjes, maar het werd dan weer goedgemaakt door de slechterikken van dienst. Een redelijk bekende cast ook en het titellied klonk me ook bekend in de oren.
Wie een redelijk goeie Bond wil zien, kan deze gerust eens bekijken.